Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВНИМАНИЕ!!! Масови проверки от КАТ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ВНИМАНИЕ!!! Масови проверки от КАТ.

Значи можеш да буташ седалките и да си правиш МПС-то ако искаш и на бетоновоз. Ако обаче ги демонтираш се води "нарушаване на конструкцията на автомобила" и подлежиш на санкция. Аз ползвам пътнически бусове за товарни и са ми правили "забележка" органите. При опит да споря с един полицай, защото седалките на Спринтера са на едно лостче и падат и са предвидени за демонтаж....той ми каза да ида да си карам в Германия. При промяна на конструкцията на буса подлежиш на Тех. преглед и Задължителен Технотест.
    Предпазната решетка е задължителна, дори ако буса ти е товаропътнически (4+1) Преди трябваше да е на нивото на задната седалка, сега е задължително да е до тавана. Евронорма к`во да правиш
    Не е редно някои да спестяват хиляди лева ДДС. говоря за ДДС-то. Защото тия дупки в бюджетие и тн. кражби ги запълват такива баламурници като нас.
    Но това е бял кахър ... Следващата "евронорма" която предстои е задължителен тахограф и за бусове до 3500 кг. Вече има дискусии в Институциите, но все още одържаме фронта..

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Въвеждането на малоумни нормативни изисквания е един от начините да създадеш правен нихилизъм ...
      Не са малоумни Чавдаре. Единият ми шофьор е малоумен и често забравя че отзад има две палета по 860 кг. Буса е с махната седалка и няма решетка. Кой ще го лежи после ... Мене също ме е "гонило" пале само го виждаш в огледалото, след едни резки спирачки, как идва

Коментар

Аз съм за масови проверки. Аман от камикадзета по пътя. Глобите да се вдигнат х10, и да се налагат, а не да се минава с "почерпка" .....
        Ех, мечтииии....
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Аз предлагам да се върнем към каруците ,тогава няма проблеми по пътищата.Да забранят всякакви автомобили.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            ...Въвеждането на малоумни нормативни изисквания е един от начините да създадеш правен нихилизъм ...
            Точно това ми беше мисълта още с първия пост. Че е кампанийно, и на който както му скимне.

А е ултра глупаво да ти забраняват да махаш фабрични седалки с предвиден и сертифициран механизъм за това.

Какво, по-ербап сме от немците, дето са ги правили, ли сме? То и половината ЕС стандарти са преписани от тях.

Ама, царя дава, а пъдаря не. Нищо ново. И най-тъпото е че и съд на място нямаме. Ако имахме, просто всеки щеше да одръсти държавата, и ония щяха да се позамислят какво пишат по законите и наредбите.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              Аз не мога да си отлепя старата винетка, и затова не съм залепил новата.
              има решение на проблема. За целта трябва да познаваш някой Дружбенски или Люлински ербап, задължително окомплектован с бегачака
              преди да монтираш винетката се я залепи на крачола на панталона. От него по лепилото полепват малки и ефектни косъмчета. Те не позволяват винетката да се лепи плътно , както и при демонта да се разкъсва на малки парчета . Така можеш и да я местиш на друга кола. За това в унгария (мисля) имаше поле за изписване на номера на колата

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Аз съм за масови проверки. Аман от камикадзета по пътя. Глобите да се вдигнат х10, и да се налагат, а не да се минава с "почерпка" .....
                Ех, мечтииии....
                Едва ли ще помогне? Ще има ефект ако глобите са процент от годишните доходи на нарушителя!

Коментар

Ех, мечтииии....
                  Точно обратно трябва да е. Полицаите трябва да са с големи заплати глобите малки като сума, но с големи наказания като лишаване и т.н.
                  При така поставени обстоятелства никой няма да има интерес нито прави нарушения, нито да дава подкуп.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                    Едва ли ще помогне? Ще има ефект ако глобите са процент от годишните доходи на нарушителя!
                    И да, и не. Тия с легални високи доходи не са особено голям процент.

По-скоро нещо от сорта на процент от стойността на возилото, с което е извършено нарушението, по шваке, би свършило по-добра работа. Тогава няма мърдане. И да го изкараш е е на баба ти - пенсионерка, пак си плащаш високата глоба.

Ама, само си чешем езиците. Тая няма да стане просто. Никога.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

По-скоро нещо от сорта на процент от стойността на возилото, с което е извършено нарушението, по шваке, би свършило по-добра работа. Тогава няма мърдане. И да го изкараш е е на баба ти - пенсионерка, пак си плащаш високата глоба.

Ама, само си чешем езиците. Тая няма да стане просто. Никога.
                      ще стане и то отведнъж с трясък и пак ще ни свари неподготвени. Но за сметка на това ще увеличи корупцията. Трябва да изпълняваме норми спуснати от съюза и в един момент никой няма да те пита готов ли си за тях и на бабати колко и е дохода

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Легализирането на доходите пак е проблем на държавата! Ако митниците, КАТ, НАП, съдилищата, МВР, другите министерства и ... останалите държавни и институции са с единна база данни, нещата май щяха да бъдат по-опростени.

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                          ще стане и то отведнъж с трясък и пак ще ни свари неподготвени. Но за сметка на това ще увеличи корупцията. Трябва да изпълняваме норми спуснати от съюза и в един момент никой няма да те пита готов ли си за тях и на бабати колко и е дохода
                          Дано! Искрено се надявам.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                            Точно обратно трябва да е. Полицаите трябва да са с големи заплати глобите малки като сума, но с големи наказания като лишаване и т.н.
                            При така поставени обстоятелства никой няма да има интерес нито прави нарушения, нито да дава подкуп.
                            Не се бях замислял. Ама си нямаш идея колко си прав.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                              Аз предлагам да се върнем към каруците ,тогава няма проблеми по пътищата.Да забранят всякакви автомобили.

Ние сме си баш за антипътища, наще каруци това им е най-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                                Не се бях замислял. Ама си нямаш идея колко си прав.
                                Всъщност лишаването от книжка или отнемането на много контролни точки е много по-голям стимул да дадеш подкуп. Защото за пари можеш да стиснеш зъби и да кажеш "по-добре да ги дам на държавата, отколкото на тоя просяк"... докато переспективата да останеш без книжка за известно време е много по-стряскаща.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X