Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВНИМАНИЕ!!! Масови проверки от КАТ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ВНИМАНИЕ!!! Масови проверки от КАТ.

Един от колегите днес изгърмя! Служебната кола е регистрирана като 1+1, продава се с махнати седалки, които по-късно сложихме. Естествено с цел теглене на ДДС.

Санции:
    1. 500лв. глоба
    2. Спиране от движение.
    3. Насрещна данъчна проверка, заради ДДС-то

Някой в КАТ пак демонстрира "свършена" работа, в полза на обществото.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

До: ВНИМАНИЕ!!! Масови проверки от КАТ.

Доколкото разбирам КАТ си вършат работата и коректните шофьори (фирми) няма от какво да се притесняват.
    Всеки има право да се прави на тарикат, като знае и за негативите, които може да понесе.
    !

Коментар

Мисълта ми е че е кампанийно, а не постоянно. И не е случайно.

А закона за регистрация е абсурден. Не се занимаваме с транспорт, а ни трябват коли за обикаляне по клиенти. Не товарни. Обаче, независимо че това е неделима част от бизнеса, няма начин да регистрираш нормална кола и да си изтеглиш ДДС-то.

Демек, кучето е заровено другаде. Още в закона.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Един от колегите днес изгърмя! Служебната кола е регистрирана като 1+1, продава се с махнати седалки, които по-късно сложихме. Естествено с цел теглене на ДДС.

Санции:
        1. 500лв. глоба
        2. Спиране от движение.
        3. Насрещна данъчна проверка, заради ДДС-то

Някой в КАТ пак демонстрира "свършена" работа, в полза на обществото.
        ..........!!! - ами може би, точно от КАТ трябва да се иницират проверките!

Аз съм ЗА, не е нормално масово да се регистрират "Кайени", "Туарези" и т.н, като "баничарки".

Аз съм си платил ДДС-то (като по-балък) и изообщо не трябва да внимавам, да внимават тези дето карат "баничарки" за по 100 - 150 хил. лева. Имам позната, дето кара Опел Астра - и тя баничарка!!!
        Като си регистрирал баничарка, ще разкарваш банички!
        То, че и в закона нещо не е както трябва.................... ама к`во да прайш - закон !
        TLC 90 1KZ-TE 2000г.
        "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Благодаря Sprky !
          Аз не мога да си отлепя старата винетка, и затова не съм залепил новата.
          В града надявам се няма да има проблеми.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            Благодаря Sprky !
            Аз не мога да си отлепя старата винетка, и затова не съм залепил новата.
            В града надявам се няма да има проблеми.
            Като каза за винетката. На джипката имах италианска винетка за 2008, и българска, пак за 2008. Италианската махнах за 1 минута, а с българската се борих сигурно 30-ина минути. В най-големия студ. Не виждам защо е това, ама нейсе.

Коментар

Крайно време беше. Дано не е временно.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Крайно време беше. Дано не е временно.
                Дано, дано, ама надали.

Това е проблем, дето ако искат може да се реши толкова бързо, колкото и тоя с коланите някога. Явно обаче не щат.

А всъщност, май започват да позабравят и коланите пак.

Нямам против да дънят всички по устав. Ама всички, а не само дребните риби. Аз притеснения нямам. Моя живот от това ще се промени към по-добро. На някои други - към по-лошо. Е, да му мислят другите. Аз съм спокоен и свикнал да го карам по устав.

ПП И нещо друго - каква е раликата между шкода фабия със седалки, или не. Те седалките се сгъват, и става като без седалки. От гледна точка на закона - голяма, а на практика - никаква. Просто има многофункционални возила, но на данъчните това не им изнася.

Да направат например така, че ДДС да се тегли за всички коли, под някаква мощност, или кубатура, независимо от дейността на фирмата. Нали насърчаваме екологията и пестенето на гориво.

...ама, "бъбреци" трябват за тая работа, а не гола лакомия.

Коментар

Така и така се отвори темата,моя Самурай след като е регистрирам като 3+1 и аз съм демонтирал задните седалки ще имам ли проблем.До сега с са ме спирали 4,5 пъти никога никои не ми е търсил седалките или пък да се заяжда.Има ли смисъл да се мъча да го регистрирам като товарна кола защото е ясно че аз задните седалки няма да върна така и така а ми се ще да нямам излишни проблеми.
                  ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                  тел.088четири 9едно9 4нула4
                  -------------------------------------------------------

Коментар

Не е кампаниино просто шофьора не е искал да им бутне- нищо повече.Всяко чудо за три дни.
                    А по отношение на законите -коментирани са достатъчно.
                    Някой беше казал ,че те са като врата в полето.
                    И в конкретния случай проблемът възниква само ако на седалките са се возили хора.

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                      Така и така се отвори темата,моя Самурай след като е регистрирам като 3+1 и аз съм демонтирал задните седалки ще имам ли проблем.До сега с са ме спирали 4,5 пъти никога никои не ми е търсил седалките или пък да се заяжда.Има ли смисъл да се мъча да го регистрирам като товарна кола защото е ясно че аз задните седалки няма да върна така и така а ми се ще да нямам излишни проблеми.
                      По принцип и за това трябва да се заяждат, ако се чете на закона буквата. Ама няма кой да им нареди да си вършат работата. А иначе - като закъсат за пари, чудеса ще направят, само и само да ти измъкнат някой лев.

Просто за нискобюджетните коли тая работа не трябва да съществува.

Мен това ме дразни - половинчатите и обратни на всякаква логика закони, и още по-половиначтото им спазване, предвид половинчатия контрол от органите, каращи коли с половин зимна течност за чистачки, и половин зимни гуми. А съдебна система, дори и половин нямаме.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        По принцип и за това трябва да се заяждат, ако се чете на закона буквата. Ама няма кой да им нареди да си вършат работата. ...
                        А, в същност, защо да трябва да се заяждат в този случай, при положение, че със сваляне на седалките нито се ощетява държавата по някакъв начин, нито пък по някакъв начин се застрашава безопасността на движението?!?
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          А, в същност, защо да трябва да се заяждат в този случай, при положение, че със сваляне на седалките нито се ощетява държавата по някакъв начин, нито пък по някакъв начин се застрашава безопасността на движението?!?
                          Забрави за ДДС-то.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Забрави за ДДС-то.
                            Кое ДДС?!? Говорим НЕ за сваляне на седалките за пред КАТ с цел регистрация като баничарка, последвано от връщане на седалките на мястото им, а за точно обратния случай. Колата си е регистрирана с пълния брой места (3+1, 4+1), няма право на данъчен кредит или пък изобщо си е регистрирана на физическо лице, където този въпрос хептен не стои. За какво да му се заяждат, че е свалил задната седалка от някакви съображения?!?
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              A KAT данъчни ли са? Имат ли право да проверяват нещо извън закона за движение по пътищата, или за това си има и други?

Сега остава на такива със свити седалки да изискват табела "превоз за собствена сметка", каквато и глупост да означава това.

Държавата се храни от гражданите, демек трябва да защитава техния интерес, не мислиш ли?

С какво застрашава движението фабричка кола, регистрирана като товарма, и със сложени фабрични сертифицирани, и там квото се сетиш, седалки?

Ако ще контролират, да контролират и двете, по закона за движение по пътищата, и съответните наредби, свързани с него. За другото си има други органи. ДДС-то никак не е в правомощията на КАТ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X