Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВНИМАНИЕ!!! Масови проверки от КАТ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ВНИМАНИЕ!!! Масови проверки от КАТ.

Няма проблем от законова гледна точка да си свалите седалките... Например за да превозите нещо и т.н. Но ако са свалени седалките и колата е ПРЕУСТРОЕНА на 1+1 да речем, това означава че има и предпазна решетка и прочие... Премахването на тези неща и връщането на всичко останало е равнозначно на това с камион да прекарвате пътници... от законова гледна точка...
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Кое ДДС?!? Говорим НЕ за сваляне на седалките за пред КАТ с цел регистрация като баничарка, последвано от връщане на седалките на мястото им, а за точно обратния случай. Колата си е регистрирана с пълния брой места (3+1, 4+1), няма право на данъчен кредит или пък изобщо си е регистрирана на физическо лице, където този въпрос хептен не стои. За какво да му се заяждат, че е свалил задната седалка от някакви съображения?!?
      Би ли погледнал от къде тръгва темата?

Коментар

Забравих. Да се хванем ли на бас, че ако си купиш пътнически бус например, и му махнеш седалките и го натовариш с чушки и краставици, ще се заядат за обратното? Щото съм го виждал. Нямаше преграда и нищо.

Просто отиваш със собствения си бус, регистриран на частно лице, на завещаната от дядо ти нива на 50 километра, да "прибереш кукуруза", както се казва в една реклама. Това го казвам от личен опит, щото бях на второто място в конкретния бус.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За товарните превози е друга нормативната уредба и нямам представа, но на леката кола ако се свалят седалките и се напълни с чушки да речем, няма проблем от законова гледна точка... стига товара да е укрепен и да не надвишава колкото е по книжка за колата...
          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Забравих. Да се хванем ли на бас, че ако си купиш пътнически бус например, и му махнеш седалките и го натовариш с чушки и краставици, ще се заядат за обратното? Щото съм го виждал.
            И особено, ако забравиш да монтираш преграда м/у товарния отсек и кабината.

Коментар

От гледна точка на закона, когато последно го четох, разлика между пътнически бус до 8+1 места, и 2 оси, и лека кола, няма.

...обаче, за товарен бус винетката пък е по-скъпа.

А критериите за това кой бус какъв е, не виждам, освен това, дето пише в талона.

Та, заяждат се когато за каквото им скимне. Там е и проблема.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За това гледам да не им давам повод за заяждане. Нося си всичко по закон, че и повече, от като в Сърбия през септември не ме глобиха за липса на вериги. Ама там няма на кой да се ожалиш.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Ама там няма на кой да се ожалиш.
                  То па като че ли тука е голямото имане.

Сигурно половината от актовете за определени нарушения в София поне, подлежат на обжалване, и във всеки читав съд биха паднали на втората минута. Да виждаш нещо такова?

Дори и тия малките - до 50 лева, а май вече и до повече, не подлежат на обжалване. Мислиш ли че го направиха случайно?

Коментар

То па като че ли тука е голямото имане.

Сигурно половината от актовете за определени нарушения в София поне, подлежат на обжалване, и във всеки читав съд биха паднали на втората минута. Да виждаш нещо такова?

Дори и тия малките - до 50 лева, а май вече и до повече, не подлежат на обжалване. Мислиш ли че го направиха случайно?
                    Тука му е мястото да се похваля, че за трийсетината години кормилото и около 750000 км по пътя имам 5 акта. (1 за 20км. превишена скорост, 1 за колан и три за паркиране).
                    Тъй, че опита ми е доста беден.

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                      Така и така се отвори темата,моя Самурай след като е регистрирам като 3+1 и аз съм демонтирал задните седалки ще имам ли проблем.До сега с са ме спирали 4,5 пъти никога никои не ми е търсил седалките или пък да се заяжда.Има ли смисъл да се мъча да го регистрирам като товарна кола защото е ясно че аз задните седалки няма да върна така и така а ми се ще да нямам излишни проблеми.
                      А, в същност, защо да трябва да се заяждат в този случай, при положение, че със сваляне на седалките нито се ощетява държавата по някакъв начин, нито пък по някакъв начин се застрашава безопасността на движението?!?
                      Мисля, че това се води изменение в конструкцията на автомобила и става по нормативно определен ред. След това се издава нов талон.
                      Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                      Opel Frontera V6

Коментар

Тука му е мястото да се похваля, че за трийсетината години кормилото и около 750000 км по пътя имам 5 акта. (1 за 20км. превишена скорост, 1 за колан и три за паркиране).
                        Тъй, че опита ми е доста беден.
                        9 години, около 160000, 3 акта и 2 фиша. В момента само с 3 отнети точки.

Мен тия неразбории не ме греят. Така съм свикнал и така карам. Въпроса е че това не прави неразбориите по-малки, и много често съм имал сериозни спорове с катаджии, за да си защитя правата.

Коментар

Първоначално публикуван от bobeck Преглед на мнение
                          Мисля, че това се води изменение в конструкцията на автомобила и става по нормативно определен ред. След това се издава нов талон.
                          То всичко е сертифицирано в завода. Какви изменения и какви талони? Не говорим за самоделки, а за возила в продажба в цял свят. На един куп бусове например, седалките се махат супер лесно, и дори в ръководството за експлоатация е описано как.

Или ние ще откриваме топлата вода ли?

Коментар

Според чл. 189 на Закона за движение по пътищата е така. Не се обжалват глоби в размер до 50 лв. включително. Но .... се обжалват отнети точки. В момента обжалвам наказателно постановление с такава глоба.

Но се оказва, че посочения по-горе член е в противоречие с Еврорейската конвенция за правата на човека и в Софийски Районен съд вече има обжалвано наказателно постановление с глоба в размер на 20 лв., което впоследствие е отменено. Повече информация има тук http://www.bghelsinki.org/index.php?module=news&id=1400 . За съжаление доколкото знам нашето право не е обичайно, тъй че решението на един казус, не води автомотично до същото решение по друг такъва казус .... както е САЩ и Канада .... примерно.

Коментар

Би ли погледнал от къде тръгва темата?
                              А ти би ли прочел и следващи мнения в нея, които също са по темата, макар и в друг неин аспект?

Първоначално публикуван от bobeck Преглед на мнение
                              Аха, значи, ако искам да си прекарам по-едрогабаритен товар, за който се налага да сваля седалката, първо трябва да си сменя талона. А след като си свърша работа, отново да мина по "нормативно определения ред" в обратната посока. ...

Въвеждането на малоумни нормативни изисквания е един от начините да създадеш правен нихилизъм ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Аха, значи, ако искам да си прекарам по-едрогабаритен товар, за който се налага да сваля седалката, първо трябва да си сменя талона. А след като си свърша работа, отново да мина по "нормативно определения ред" в обратната посока. ...
                                Случая описан от колегата не бе такъв. Но всеки си носи глава на раменете де.
                                Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                                Opel Frontera V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X