Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ипотечен заем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ипотечен заем

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
    ако не са събираеми, какво търсят в актива?

това само показва колко са им верни отчетите на повечетоот фирмите.........

Значи финансовата наука от учебниците не е приложима директно в практиката.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
      Какво се случва ако собствения капитал в пасива кореспондира с някакви вземания в актива и същите дали са събираеми?
      Не е много учтиво, но ще отговоря на въпроса с въпрос. Какво става, ако въпросния актив е източен към други фирми и напрактика фирмата кредитополучател няма нищо? Винаги има как да се направи абсолютно легално, нарочно или не, с поредица лоши сделки. Разбира се и увеличения капитал не е абсолютна гаранция, че кредита ще успее да бъде събран, за това и употребих думите "може би ще получи", но пак не е сигурно. Това е необходимо, но не достатъно условие.

Точно по тези причини е и доста разпространена практиката, хората да взимат потребителски кредити, като физически лица, които след това да предоставят на фирмите си, регистрирани с 5000 лева капитал. Така носят отговорност за кредите като физически лица, а счетоводителите лесно се оправят придобиването на парите от фирмата и плащането на вноските по кредита.

Във всеки случай, никой не би дал необезпечен кредит за 100 000 лева на фирма с капитал 5000 лева, дори и тя да представи най-фантастичния бизнес план.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
        Не е много учтиво, но ще отговоря на въпроса с въпрос. Какво става, ако въпросния актив е източен към други фирми и напрактика фирмата кредитополучател няма нищо? Винаги има как да се направи абсолютно легално, нарочно или не, с поредица лоши сделки. Разбира се и увеличения капитал не е абсолютна гаранция, че кредита ще успее да бъде събран, за това и употребих думите "може би ще получи", но пак не е сигурно.

Точно по тези причини е и доста разпространена практиката, хората да взимат потребителски кредити, като физически лица, които след това да предоставят на фирмите си, регистрирани с 5000 лева капитал. Така носят отговорност за кредите като физически лица, а счетоводителите лесно се оправят придобиването на парите от фирмата и плащането на вноските по кредита.
        Колега темата е дълга, обширна и не може да бъде вкарана в "калъп". Опитах се да дам няколко гледни точки, тъй като това ми е работата. Търси се РЕАЛНО ОБЕЗПЕЧЕНИЕ - в масовия случай ипотека. Разбира се, че обезпечението не решава сделката, но ....... всеки случай е сам за себе си. Това е: кредитът освен да е стандартизиран, може да е и бутиков продукт.
        Последно редактирано от Ivanov; 21-07-08, 16:46.

Коментар

Колега темата е дълга, обширна и не може да бъде вкарана в "калъп". Опитах се да дам няколко гледни точки и тъй като това ми е работата, и от наблюденията си бих могъл да кажа, че размерът на собствения капитал не винаги оказва влияние за решението по сделката. Търси се РЕАЛНО ОБЕЗПЕЧЕНИЕ - в масовия случай ипотека. Разбира се, че обезпечението не решава сделката, но ....... всеки случай е сам за себе си. Това е: кредитът освен да е стандартизиран, може да е и бутиков продукт.
          Еми, нали и аз казвам същото?!
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            Еми, нали и аз казвам същото?!
            Не казваш същото! Тезата, която застъпваш за размера на собствения капитал и неговото приложение не е адекватна в нашите условия!

Коментар

Не казваш същото! Тезата, която застъпваш за размера на собствения капитал и неговото приложение не е адекватна в нашите условия!
              Значи мислиш, че е възможно ООД с 5000 лева капитал да вземе необезпечен кредит?

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                Какъв бус ти трябва ?
                Товарен, Пежо Боксер примерно или еквивалент...

Реално не ми се ще да изплащам 50 000 за бус 5 години, който на 2-рата струва 25 000, но пък фирмен бус на старо някак не ми се струва рентабилно. Има и лизинг за стари машини, но пак нещо куца. Яко съм се оплел с бусовете, а по-забавното е, че ми трябва за началото на Август дори, но пък и нямам много пари на куп за бус...

Коментар

Тзи тема стана малко консултацийна. От знаещите към питащите.
                  И аз съм от питащите. Казуса е следния :

Има ли някаква възможност да се ипотекира идеална част (>50%) от имот ? Да се продаде на трети лица ? Да служи като вид обезпечение срещу някакв заем пред заложна къща , банка..?

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение

Има ли някаква възможност да се ипотекира идеална част (>50%) от имот ? Да се продаде на трети лица ? Да служи като вид обезпечение срещу някакв заем пред заложна къща , банка..?
                    От моя опит знам че банките не приемат идеални части за залог.

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение

Може, ако е в реално ползване. Имот - прави се делба с реални граници, сграда - обособяват се дялове със самостоятелни входове и стълбища, ако е многоетажна.
                      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                      Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                        Може, ако е в реално ползване. Имот - прави се делба с реални граници, сграда - обособяват се дялове със самостоятелни входове и стълбища, ако е многоетажна.
                        А ако след делба двата новополучени поземлени имота автоматично ще загубят възможност за вкарване в регулация или възможноста за получаването на правото на строеж? А какво предлагаш като вариант за еднофамилни къщи получени по наследство от двама или повече нови собственика?
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                          А ако след делба двата новополучени поземлени имота автоматично ще загубят възможност за вкарване в регулация или възможноста за получаването на правото на строеж? А какво предлагаш като вариант за еднофамилни къщи получени по наследство от двама или повече нови собственика?
                          Злой, не винаги един имот е поделим. Това се преценя на място. Двата разделени имота няма как автоматично да загубят възможност за вкарване в регулация или получаване на право на строеж. Ако те нямат изискуемите по закон лице и площ, си остават съсобствени с реално ползване. А дали са в регулация или не е тема на друг разговор.
                          За сградите - в твоя пример ситуацията е най-често патова - ако някой от съсобствениците (с по-малък дял или друг интерес) не се съгласи да си продаде дела.
                          Правила съм проекти за делба на сгради точно с цел ипотека от банка. Затова казах, че е възможно теоретично, но във всеки конкретен случай се преценя дали е възможно и на практика.
                          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                          Omnia vincit amor !

Коментар

но във всеки конкретен случай се преценя дали е възможно и на практика.
                            Именно, та затова трябва да се разглежда всеки един КОНКРЕТЕН случай....
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Значи да разбирам, че нещата не минат ли през съд, не мога нищо да правя с тази идеална част, при все, че притежавам "контролния пакет акции" ?
                              Ами ако делбата се проточи, ако останалите съсобственици имат интерес от настоящото общо положение и всячески "саботират" доброволната делба, не се явяват, обжалват и т.н. ?
                              Все пак мисля, че идеална част в крайна сметка може да се продаде и "вратичката" се казва замяна. Чувал съм за подобна практика. Някой ако знае подробности, нека да сподели.

Коментар

Съдебна делба ??
                                В какъв филм ги вкарваш колегите. След проведена съдебна делба, имота обикновенно остава за ....Адвокатите ))
                                Това е най усложнената съдебна процедура.
                                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X