Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ипотечен заем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ипотечен заем

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Аз съм силно зарибен за бизнес кредит, но нямам имоти за обезпечаване. Според вас възможно ли е да се отпусне кредит, който да се обезпечи от активите на фирмата закупени със въпросният кредит? Също така си представям част от сумата реално да оставя за изплащане на кредита, поне за първата година, като един вид застраховка да мога да плащам вноските ако има евентоални проблеми с бизнеса, това реално ли е?
    Много общо, за да се даде конкретна идея. По принцип всичко може, но за целта са необходими конкретните параметри.

В общи линии в банка се ходи като на доктор. При доктора сваляш всички дрехи, а в банкта си казваш всичко кое, как, защо и се търсят варианти.

Коментар

Притеснявам се, че заспамвам темата, може би трябва да пусна друга, Бизнес кредтит. Като цяло ми трябва обурудване, което е непосилно скъпо, но може да изкарва добри пари. Ако трябва сам да събирам парите ще ми отнеме много време и ще изпусна ситуацията. Не ми се влиза в безкрайни подробности, но и аз също се нуждая от консултант. Освен да почвам да обикалям по банките, което някак ми се струва не баш най-правилното. Аз и с джипката съм така, докторите също, обичам да знам, кое как и защо преди да предприема преки действия и ремонти. Основното е, че нямам дълга и успешна фирмена история, та трябва банка, която не иска такава... например : http://www.moitepari.bg/Biznes_Kredi...gFadzpAA%3d%3d

Коментар

Притеснявам се, че заспамвам темата, може би трябва да пусна друга, Бизнес кредтит. Като цяло ми трябва обурудване, което е непосилно скъпо, но може да изкарва добри пари. Ако трябва сам да събирам парите ще ми отнеме много време и ще изпусна ситуацията. Не ми се влиза в безкрайни подробности, но и аз също се нуждая от консултант. Освен да почвам да обикалям по банките, което някак ми се струва не баш най-правилното. Аз и с джипката съм така, докторите също, обичам да знам, кое как и защо преди да предприема преки действия и ремонти. Основното е, че нямам дълга и успешна фирмена история, та трябва банка, която не иска такава... например : http://www.moitepari.bg/Biznes_Kredi...gFadzpAA%3d%3d

А лизингови схеми търсил ли си?

Коментар

Аз съм силно зарибен за бизнес кредит, но нямам имоти за обезпечаване. Според вас възможно ли е да се отпусне кредит, който да се обезпечи от активите на фирмата закупени със въпросният кредит? Също така си представям част от сумата реално да оставя за изплащане на кредита, поне за първата година, като един вид застраховка да мога да плащам вноските ако има евентоални проблеми с бизнеса, това реално ли е?
          От 5 месеца се опитвам да реша същия проблем. Не съм успял все още.
          Опитал съм при: Райфайзен, Прокредит, Уникредит, ПИБ, Пощенска, СИБ, ОББ.
          Не става! Въпреки всичките им "реклами" за необезпечени кредити, накрая пак опира до ипотека. Необезпечени дават само до 60% от оборота евентуално.

Коментар

Не, а и до колкото знам при лизинг собствеността на нещата е на лизинговата компания, което не ми допада никак. Освен това част от нужните ми неща не се предлагат в България, дори в Европа и незнам как ще се получи лизинг за стока, която може да се закупи само от 1 единствена компания намираща се от другата страна на земното кълбо...
            Освен това става дума за 6 цифрени суми...

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
              От 5 месеца се опитвам да реша същия проблем. Не съм успял все още.
              Опитал съм при: Райфайзен, Прокредит, Уникредит, ПИБ, Пощенска, СИБ, ОББ.
              Не става! Въпреки всичките им "реклами" за необезпечени кредити, накрая пак опира до ипотека. Необезпечени дават само до 60% от оборота евентуално.

До 30 000 лв. има потребителски със запис на заповед в някои банки. Иначе без ипотека или залог - ЗАБРАВЕТЕ.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                Точно за това става въпрос - точно това искам да направя, но ми е мъгла, как точно да стане Страхотна бъркотия ми е и си мисля дали направо да не си потърся консултант или нещо в тоя смисъл...
                Консултант е най-добре

В общи линии:

- Одиш в банката тя да ти "разгледа" като кредитоискател дали ставаш или не,

- изискваш от продавачите копие от всичките документи на имота, банката да прицени този имот дали става за обезпечение по кредита,

уговаряш с продавачите и с банката време когато е удобно да се направи оглед с оценител.

След тези "прости" манипулации всичко останало си е лесно....

Като не е лошо преди всичко това да прицениш/сравниш условията на различни банкови институции, тук общо взето и идва времето на кадърния консултант.

Относно кредити за юридически/физически лица: кредити за юридически лица с по-високи лихви, и по-малък срок за погасяване, но за сметка на това излизат "по-евтино". Но по-трудно се взимат, понеже изискват доста по-стабилно обеспечение, и доста по-различни документи, включително счетоводни, като и данъчни декларации за предходни периоди.

С две думи обиколи банки, там ще ти кажат
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Не, а и до колкото знам при лизинг собствеността на нещата е на лизинговата компания, което не ми допада никак. Освен това част от нужните ми неща не се предлагат в България, дори в Европа и незнам как ще се получи лизинг за стока, която може да се закупи само от 1 единствена компания намираща се от другата страна на земното кълбо...
                  Освен това става дума за 6 цифрени суми...
                  Сложна схема. Най-вероятно плащне с акредитив, който също трябва да е обезпечен.

Коментар

Обезпечаването може да стане само със закупената стока уви, това си е като лизинг да, но не е . Акредитив?

В линк-а който пуснах чета, че мога и без пазарно присъствие, но искат за обезпечаване ипотека, банкова гаранция или особен залог. Особен залог какво е?

А някой може ли да препоръча кадърен консултант?

Коментар

така е за съжаление........ мнооого трудно се дава кредит (и то 6 цифрен) на фирма без история, затова се изисква и ипотека, освен залога на имуществото.

освен това, повечето от банките изискват и собствено участие в проекта което може да варира и до 50%.

абе с две думи, трябва да докажеш на банката че дефакво парите не ти трябват, за да ти ги даде

един от вариантите е да се предложи гарант..... стига да намериш някой да гарантира с негови имоти за теб

Коментар

Обезпечаването може да стане само със закупената стока уви, това си е като лизинг да, но не е . Акредитив?

В линк-а който пуснах чета, че мога и без пазарно присъствие, но искат за обезпечаване ипотека, банкова гаранция или особен залог. Особен залог какво е?

Ипотека се прави върху недвижим имот. А върху машини, съоръжения, оборудване, автомобили се учредява залог по реда на Закона за особените залози.

Коментар

Интересно дали и в Европа също толкова трудно се получава кредит.
                          Трябва да питам партньорите си

Коментар

особен залог е когато залагаш движими вещи...... например машини, съоръжения и т.н.

кадърни консултанти има, но и цените са им кадърни..... а и няма да знаеш какво да ги питаш в началото, само ще си вземат хонорарчето.

нахвърляй нещо като бизнес план.... може и не на хартия, ти да си наясно каква ти е бизнес идеята (без големи подробности, че и това се краде) и направи няколко срещи с кредитни инспектори..... поне ще почнеш да придобиваш представа какво се иска.....

платеният кредитен консултант се ползва в други случаи...... в твоя случай ще ти преразказват кредитните програми на банките....... същото ще направят и инспекторите в някоя банка, но поне ще е безплатно

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                              Интересно дали и в Европа също толкова трудно се получава кредит.
                              Трябва да питам партньорите си
                              1-вия кредит навсякъде се получава трудно............ после банките сами те търсят да ти дават още кредити

Коментар

Няма как да стане бизнес кредит без някакви гаранции. Причината е, че всяко ООД отговаря само с капитала си, независимо какви печелби и оборот прави или ще прави... а на повечето той си е едни мижави 5000 лева...
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X