Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ипотечен заем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ипотечен заем

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
    Значи да разбирам, че нещата не минат ли през съд, не мога нищо да правя с тази идеална част, при все, че притежавам "контролния пакет акции" ?
    Ами ако делбата се проточи, ако останалите съсобственици имат интерес от настоящото общо положение и всячески "саботират" доброволната делба, не се явяват, обжалват и т.н. ?
    Все пак мисля, че идеална част в крайна сметка може да се продаде и "вратичката" се казва замяна. Чувал съм за подобна практика. Някой ако знае подробности, нека да сподели.
    Точно така! А "доброволна делба" означава, че всички съсобственици са съгласни, т.е. искането към съда идва от името на всички. От няколко години за да се прави каквото и да е в съсобствен имот вече се искат молби и подписи от ВСИЧКИ съсобственици. И това е логично и е в интерес на всички тях, помисли.
    Няма как да оперираш реално с идеална част, защото ако притежаваш примерно половината имот и някой я купи и иска да я ползва, всеки път, като си избере някоя половина, другите ще казват "нее, не тая!"
    А "вратичката" замяна е съвсем законна сделка. Две страни се споразумяват. Затова никой бизнесмен (в случая банката) няма да се съгласи да вземе нещо, което не може да ползва, освен ако не е суперапетитно парче.
    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
    Omnia vincit amor !

Коментар

Стара е темата, но пък мен сега ме вълнува този въпрос и тъй като хал хабер си нямам от тази материя ще използвам жокер "обади се на приятел".
      Ако реша да ипотекирам апартамента си каква сума на ръка мога да получа? Или "суха пара" на ръка банките не дават?
      Не мисли като човек!

Коментар

В момента е по-трудно да ипотекираш собствено жилище, отколкото да закупиш с ипотека.. Ако при закупуване ще ти отпуснат 70-80% от оценката + останалото е самоучастие, то на вече твое много трудно ще ти отпуснат 50%.... Па и за вече закупено и твое, могат да поискат и допълнително обеспечение.....

Изобщо в момента с ипотеки е мътна и кървава. Уж са пуснали реклами, ама дали реално отпускат
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Еднорог Преглед на мнение
          Стара е темата, но пък мен сега ме вълнува този въпрос и тъй като хал хабер си нямам от тази материя ще използвам жокер "обади се на приятел".
          Ако реша да ипотекирам апартамента си каква сума на ръка мога да получа? Или "суха пара" на ръка банките не дават?
          Възможно е да получиш 50% от стойността на имота,според оценката на банката,която ще е занижена с около 10-20% от реалната пазарна в момента.От голямо значение е къде е имота,и какъв е,като състояние,кой етаж е,състояние на стълбището,поддръжката на входа,както и доходите на кредитоискателя-ако са ниски,и несигурни няма да стане...Имай предвид таксите на банката,таксата за учредяване на ипотеката...Ако да речем апартамента струва сега 10 000лв. банката ще го оцени на 8000лв.,и чисто ще получиш 3000лв. някъде-това е...
          Суха пара се отпуска,но банките гледат всичко под лупа и при най-малкото съмнение отказват!
          Последно редактирано от mbenz; 28-03-10, 19:51. Причина: допълнение
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
          X