Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ипотечен заем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ипотечен заем

Търся информация относно условията на банките за ипотечен заем. Искам да купя магазин във Варна, че тия пичове с наемите нещо откачиха..... За 20 години или за 30 години излиза много по евтино да плащаш кредит към банката отколкото наем....
    когато отворят и другите 4-5 МОЛ-а нещата ще се нормализират, но сега нормално помещение около 50 м2 под 650 евро/месец няма и в най-забутаните търговски части на Варна. А една проста сметка 650 х 12 х 36 = 280 800 евро главница.... ама същия този магазин ако тръгне да се продава трудно ще му се вземе и 130 000 евро...

Така че, който има експириънс с ипотечните кредити и желание да помогне, ще се радвам да сподели опит, че до сега не ми се е налагало.... Най-вече за подходяща банка..... Предполагам и на доста други хора ще е полезно, ако се споделят и разни специфични особенности на този вид кредит....

Благодаря предварително на всички отзовали се....!
    Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 21-07-08, 13:33. Причина: едит

До: ипотечен заем

Следващата седмица съм във Варна и може на бира да обсъдим някои възможности.

Коментар

http://www.moitepari.bg/ipotechni_kr...i_krediti.aspx

Коментар

Би било добре да се споделят някои тънкости по въпроса от колегите с опит по тези неща.
        И мене ме вълнува същия въпрос

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
          Следващата седмица съм във Варна и може на бира да обсъдим някои възможности.
          Благодаря, ще се радвам на всякакви съвети... !

Коментар

хм, интересни оферти се получават на повечето банки .... Купувам имот за 200 000 лева, плащам за 30 години 800 000 лева...... Това да си банка в България си е голям кеф.....

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
              Би било добре да се споделят някои тънкости по въпроса от колегите с опит по тези неща.
              И мене ме вълнува същия въпрос
              Лихвени условия, възможности за предсрочно погасяване, такси и комисионни, застрахователни условия, доказване на доходи и ...... не се сещам. Питайте .....

Кредитът от юридическо лице ли ще се ползва или от физическо? Необходими са различни документи и източници на погасяване.

Коментар

Колега извинявай, че ти спамя темата, но имам доста интересен казус (поне за мен де...) - трябва да купя къща, а нямам възможност да продам апартамента си толкова бързо - как мога да го направя с възможно по-малко проблеми?

Коментар

Не можеш ли да капарираш къщата за 3 месеца напред примерно? Знам капаро се дава за 30-4 дни, но сигурно може да се разбереш за по-голям срок. Капарото е 10% от стойността, така че по-лесно се намира

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                    Колега извинявай, че ти спамя темата, но имам доста интересен казус (поне за мен де...) - трябва да купя къща, а нямам възможност да продам апартамента си толкова бързо - как мога да го направя с възможно по-малко проблеми?
                    Ипотекираш апартамента, и с тези отпуснати пари си купуваш къща.

В зависимост от къща/нейното местоположение можеш да купиш и нея през ипотека.

Можеш да оформиш ипотека и на двата имота, и да изтеглиш повече пари, примерно ако ти трябват пари за реставрация, или оборотни за бизнеса.

Варианти са много, всичко е въпрос какво точно искаш да направиш.
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

е, ти търсиш бизнес кредит, но гледаш ипотечните кредити за жилище..........нещата са доста различни.

при жилищното кредитиране се предполага, че ще използваш средства главно от заплата да го изплащаш и затова се предлага 30г. матуритет, иначе вноските биха били непосилни. А крайната сума е функция на времето и цената на парите (лихвата) така че няма нищо странно в размера на крайната сума. при тях се гледа основно дали можеш да си позволиш месечната вноска и каква е вероятноста да останеш без доходи, така че да бъдеш принуден да ликвидираш....

при бизнескредитите сметките са други......

нека не прозвучи грубо, но ако искаш да купиш помещение, да печелиш от него и да го изплащаш, смятай дали можеш да го върнеш кредита до към 5-тата година.......

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                        Не можеш ли да капарираш къщата за 3 месеца напред примерно? Знам капаро се дава за 30-4 дни, но сигурно може да се разбереш за по-голям срок. Капарото е 10% от стойността, така че по-лесно се намира
                        Не е сериозно да се капарира, без яснота дали ще можеш наистина да платиш сумата...

Искам просто да си купя къща, без някакви страшни усложнения - с възможно по-ниска лихва и по-дълъг период за изплащане - например 25-30 години.

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                        ...

В зависимост от къща/нейното местоположение можеш да купиш и нея през ипотека.

...
                        Как мога да направя това? Нали дефакто не е моя, докато не съм дал парите?
                        Последно редактирано от господин никой; 21-07-08, 14:13. Причина: Добавка...

Коментар

Аз съм силно зарибен за бизнес кредит, но нямам имоти за обезпечаване. Според вас възможно ли е да се отпусне кредит, който да се обезпечи от активите на фирмата закупени със въпросният кредит? Също така си представям част от сумата реално да оставя за изплащане на кредита, поне за първата година, като един вид застраховка да мога да плащам вноските ако има евентоални проблеми с бизнеса, това реално ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                            Не е сериозно да се капарира, без яснота дали ще можеш наистина да платиш сумата...

Искам просто да си купя къща, без някакви страшни усложнения - с възможно по-ниска лихва и по-дълъг период за изплащане - например 25-30 години.
                            Мислил ли си върху варианти да купиш къщата с кредит, който можеш д аобслужваш без да продаваш апартамента на всяка цена. Пък като се продаде част от парите ще отидат за погасяване на кредита.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                              Мислил ли си върху варианти да купиш къщата с кредит, който можеш д аобслужваш без да продаваш апартамента на всяка цена. Пък като се продаде част от парите ще отидат за погасяване на кредита.
                              Точно за това става въпрос - точно това искам да направя, но ми е мъгла, как точно да стане Страхотна бъркотия ми е и си мисля дали направо да не си потърся консултант или нещо в тоя смисъл...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X