Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АВТОМАТИК, НО КОЙ Е ПО-ДОБЪР?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: АВТОМАТИК, НО КОЙ Е ПО-ДОБЪР?

ХЕЙ, МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!
    Бах на тест драйв на изброените от мен автомобили и за да не съм многословен остана да избирам между Outlander и RAV4.

По отношение на цените - не са без значение, но не се стремя непременно към автомобил 6+1. В ЗДДС има и други опции за ползване на данъчен кредит, а аз съм счетоводител вече 15-тина години, та бих могъл да измисля нещо по въпроса .
    По отношение на дизела - винаги съм карал дизелови автомобили и ги предпочитам по ред причини/ако са служебни/, НО .... съм счетоводител на фирма, която продава горива на едро И за съжаление дизела предполага огромни разходи за поддръжка след 50-60х.км, а може и по-рано. Така че по-големия разход за бензин се компенсира на повече от 100% не само от първоначалната цена на бензиновия автомобил/по-евтини с 4-8х.лв/, а и от по-малкото разходи за последваща поддръжка и консумативи/дюзи, филтри и т.н./.
    Да си дойда на думата обаче:
    1.CRV-то не ме грабна с нищо и малко ми прилича на маршрутка/дано не обидя някого/;
    2.Suzuki определено друса здраво, а и като интериор не ми допадна особено;
    3.За инфо - Кашкай - много тясна, ама много, аз не съм кой знае какъв левент/180см/80кг/; Субару - малко продажби - лош сервиз, малко поддържани наличности на рез. части и др.; Премиум класа на Хонда - ACURA - уникални, ама кви цени , а и случи ли се нещо.... трябва да се ходи до Япония/майтап/. Джип - огромна доза субективизъм и просто не ме кефят. Край на т.3.

Предимства на Outlander пред RAV4 според мен /искам пак да отбележа, че мнението ми е субективно и разбирам основно от данъци и сметки, а не от автомобили/:
    1.По-просторен
    2.Три режима на работа - 2WD, Auto и 4WD
    3.Вози по-"меко"
    4.По-стабилен на завои
    5.Дадоха ми цена за най-високо ниво на оборудване/женските му там работи-кожа, ксенон, навигация, камера за обратно виждане, сървър и т.н./ 56000лв. с ДДС и всичко това е ФАБРИЧНО.

Предимства на RAV4 пред Outlander:
    1.По-компактен интериор
    2.Добър сервиз
    3.Добър склад
    4.Много продажби
    5.Държи цена като втора ръка
    6.За 56000лв. с ДДС и всичките му там отстъпки, актуални към днешна дата/07.09.09/, но не са фабрични, а двама чичковци ти дупчат бронята за парктрониците, същите ти добавят и ксенона и т.н.

Искам и да добавя - всички, които тествах бяха дизели и с ръчна скоростна кутия.

От прочетеното оставам с впечатление, че CVT скоростната кутия не е сполучлив избор, но Ви моля да ми обясните защо - не е пъргава ли, не дава възможност за по-бързо изпреварване и т.н. Моля да акцентирате и върху скоростите на RAV4.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!

Коментар

Първоначално публикуван от bulfox
      Премиум класа на Хонда - ACURA - уникални, ама кви цени , а и случи ли се нещо.... трябва да се ходи до Япония/майтап/.
      Не ти трябва да ходиш до Япония. Този MDX се продава изключително в щатите и части за него много и то достъпни.Купуват се от Йбей и идват за десетина дни. До 100000 км почти нямаш поддръжка.

CVT не я харесват доста хора поради две основни причини. Прекалено нови и екзотични в БГ все още. Не се знае колко издържат. На доста модели шумят малко като тролей, особено като се отнема газта.

Гледай какво слагат Тойота и Хонда като технологии. Това са две мнооого консервативни компании що се касае до масовите им модели и влагат предимно стари и изпитани технологии. Щом почти не ползват CVT явно има нещо.

P.S. Ако си решил да вземеш Аутлендър дизел ръчка, избери двигателя 2.2, а не двулитровата помпа дюза на Фолксваген.
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
        CVT не я харесват доста хора поради две основни причини. Прекалено нови и екзотични в БГ все още. Не се знае колко издържат. На доста модели шумят малко като тролей, особено като се отнема газта.

Гледай какво слагат Тойота и Хонда като технологии. Това са две мнооого консервативни компании що се касае до масовите им модели и влагат предимно стари и изпитани технологии. Щом почти не ползват CVT явно има нещо.
        Новата модификация на RAV4 e вече с CVT скоростна кутия , следователно тази кутия може да се окаже май не чак толкова лоша!

Коментар

Първоначално публикуван от bulfox
          Новата модификация на RAV4 e вече с CVT скоростна кутия , следователно тази кутия може да се окаже май не чак толкова лоша!
          Не знаех. В ценовата листа пише 6 А/Т, което го разчетох като шестстепенна автоматична, а не като CVT. Щом са я вложили Тойота, аз бих й се доверил. Въпросът е дали ти харесва и дали си готов да дадеш над 70000 лева за това нещо.

P.S. Сега те разбрах - говориш за бензина с мултидрайв.
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          ВАЗ 2131

Коментар

Защо "..за съжаление дизелът предполага огромни разходи за поддръжка след 50-60 хил.км.,а може и по-рано." ? Кое му е по-скъпото ? Дизелът,мислех,е горивото на 21 век..поне на първата му третина..
            [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
            Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от bulfox Преглед на мнение
              ХЕЙ, МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!
              Бах на тест драйв на изброените от мен автомобили и за да не съм многословен остана да избирам между Outlander и RAV4.

Да си дойда на думата обаче:
              1.CRV-то не ме грабна с нищо и малко ми прилича на маршрутка/дано не обидя някого/;
              2.Suzuki определено друса здраво, а и като интериор не ми допадна особено;
              3.За инфо - Кашкай - много тясна, ама много, аз не съм кой знае какъв левент/180см/80кг/; Субару - малко продажби - лош сервиз, малко поддържани наличности на рез. части и др.; Премиум класа на Хонда - ACURA - уникални, ама кви цени , а и случи ли се нещо.... трябва да се ходи до Япония/майтап/. Джип - огромна доза субективизъм и просто не ме кефят. Край на т.3.

Предимства на Outlander пред RAV4 според мен /искам пак да отбележа, че мнението ми е субективно и разбирам основно от данъци и сметки, а не от автомобили/:
              1.По-просторен
              2.Три режима на работа - 2WD, Auto и 4WD
              3.Вози по-"меко"
              4.По-стабилен на завои
              5.Дадоха ми цена за най-високо ниво на оборудване/женските му там работи-кожа, ксенон, навигация, камера за обратно виждане, сървър и т.н./ 56000лв. с ДДС и всичко това е ФАБРИЧНО.

Предимства на RAV4 пред Outlander:
              1.По-компактен интериор
              2.Добър сервиз
              3.Добър склад
              4.Много продажби
              5.Държи цена като втора ръка
              6.За 56000лв. с ДДС и всичките му там отстъпки, актуални към днешна дата/07.09.09/, но не са фабрични, а двама чичковци ти дупчат бронята за парктрониците, същите ти добавят и ксенона и т.н.

Искам и да добавя - всички, които тествах бяха дизели и с ръчна скоростна кутия.

От прочетеното оставам с впечатление, че CVT скоростната кутия не е сполучлив избор, но Ви моля да ми обясните защо - не е пъргава ли, не дава възможност за по-бързо изпреварване и т.н. Моля да акцентирате и върху скоростите на RAV4.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!
              По отношени на автоматиците - на Нисан е най добър от това което аз съм пробвал. Ако кашкяйа ти е тесен пробвай Х Трейл - малко по широк е, но отзад и двата са тесни.
              На аутлендъра не знам как е - там автомата е от Мицубиши, а дизелите са от VW и PSA... Предполагам че там наистина добрата комбинация ще бъде автомат и бензинов двигател на Мицубиши.

Аз лично предпочитам ръчните кутии - по-динамично в града, по-безопасно извън града и съществено по-икономично навсякъде, а пък с автоматик на сняг - като крава на лед, както беше казал някой от форума...

На аутлендъра пробва ли да му дигнеш двете последни седалки и да му отвориш изцяло капака на багажника (то са едни патнички, ключалки и други мъцъцки - едното нагоре - другото надолу) - имам чувствата, че е проектирано да не го правиш. Аз лично си представям как изкарвам тежка чанта в проливен дъжд и псувам, че целия съм се оклепал от напън да отворя неотварящи се панти на долната част на капака. А още по супер е ако трябва да извадиш или прибереш бебешка количка с бебе на ръце...

Освен това - за аутлендъра нещо не ми се връзва хем да вози по-меко хем да е по-стабилен в завой, по-скоро си взел завоя с по-малка скорост. При него междуосието е по-дълго отколкото при Рав4 - така,че пътя се чувства по-малко, освен това е по-тежък от тойотата и по равен и прав път ще стои по-добре, обаче не е толкова маневрен, поставен си по-ниско, с по-лоша видимост.

Коментар

PSA двигателя + ръчка е най-добрата комбинация за 4007,Кросър и Аутлендър. А определено окачването на французите е една идея по-твърдо,но и по стабилно. И е точно като на 308/С4 Гранд Пикасо,като возия.
                Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
                  Защо "..за съжаление дизелът предполага огромни разходи за поддръжка след 50-60 хил.км.,а може и по-рано." ? Кое му е по-скъпото ? Дизелът,мислех,е горивото на 21 век..поне на първата му третина..
                  Ами българската рафинерия работи основно с руски петрол, а той е по тежък, с повече примеси и технологията ни на производството на дизела не позволява да е с качеството необходимо за безпроблемна експлоатация на дизеловите системи в повечето автомобили, т.е. по-кратък живот на компонентите в една дизелова система. Това е, а иначе за гориво на 21 век мисля че си прав, но при нас ще е така може би след 10-15г.

Не знаех. В ценовата листа пише 6 А/Т, което го разчетох като шестстепенна автоматична, а не като CVT. Щом са я вложили Тойота, аз бих й се доверил. Въпросът е дали ти харесва и дали си готов да дадеш над 70000 лева за това нещо.

P.S. Сега те разбрах - говориш за бензина с мултидрайв.
                  Явно Мицубиши този път са една стъпка напред. Не бих дал 70х. за Тойотата, оставам на вариант автоматик, бензин и предишната му скоростна кутия. И все пак RAV или Outlander.
                  Апропо: В Мицубиши г-н Масааки Йошида е много готин тип и не е от дилърите, които искат да ти продадат всичко и на всяка цена. Та с Outlander-a нещата стоят така: нямат наличности, поръчали са 6 бр., които ще дойдат след месец-два и скоро не се очакват други, сервиз и части - тегава работа, отсъпки - с 10х. колите са по-скъпи от RAV и т.н. Видя ми се леко на умирачка + това вече нямало и Mitsubishi Europe.
                  Последно редактирано от Ясен; 08-09-09, 14:04.

Коментар

ако все пак решиш да е аутлендър - купи си го от пежо под името 4007. имат доста повече сервизи от Балканстар, цените на частите по правило са по-ниски, а някои от сервизите на Пежо из страната дори могат да минат за добри, което рядко се чува за тези на БС ...
                    Иначе колата е същата, до последното копче в интериора.

Коментар

[QUOTE=bulfox;843051]Ами българската рафинерия работи основно с руски петрол, а той е по тежък, с повече примеси и технологията ни на производството на дизела не позволява да е с качеството необходимо за безпроблемна експлоатация на дизеловите системи в повечето автомобили, т.е. по-кратък живот на компонентите в една дизелова система. Това е, а иначе за гориво на 21 век мисля че си прав, но при нас ще е така може би след 10-15г.

Има и ЕКО ЕЛДА при които дизела е доста читав и си е гръцки. Има и РомПетрол, които си работят с тяхно гориво. Проблема на бургаското гориво си остава сярата заради която маслото става киселинно по-скоро от нормалното, но ако си сменяш маслата на 10-15 000 км и не зареждаш на безмитни бензиностанции дълго ще си караш дизела без проблем.
                      Основната разлика между дизел и бензин в този клас е турбото - бензиновите мотори са с естествено пълнене и нямат рязът на турбодизела, а за карането в софия, пък и по пътя Стара Загора - Сливен - Бургас това е доста важно - на едното място от гледна точка на самочувствието и нервите на останалите водачи, а в другия случай от гледна точка на безопасност. В София - Бензин с автоматик ще ти дава умопомрачаващите 12-14 литра градско, а извънградко ще падне до достолепните 9 - ти сам прецени дали това е оправдано от счетоводна гледна точка в сравнение с 8 и 5 съответно...

Коментар

До 5 на сто с тия СУВ не можеш да паднеш. Най-малко ми дава на Хондата ЦРВ 5.4 като пътувам рано сутрин бавно извънградско докато се разсъня и освобождавам от скорост по баирите. През цялото време 90-100. Иначе, при връщане вече бързам и отива 6.3. Юркане тип "газ-изпреварвам-спирачка" отива 6.8-7.0. Равчето е абсолютно идентично. Аутлендърът 2.2 обаче е литър отгоре. Говорим за дизел ръчка. Градско нямам идея тъй като никога не съм засичал.

Ако аз избирах, бих си взел дизел ръчка Рав4 или ЦРВ. Вярно в градско като София, автоматикът си е мнооого ценна екстра. Иначе, на извънградско каквото въртя основно си е минус (според мен). Много е проблемно ако ти се налага да караш различни коли - автоматик и ръчка! Крие съвсем реалния риск да се опиташ да превключиш на по-ниска предавка на поредния светофар и някой да се забие отзад. Така, че ако трябва да караш служебна ръчка и лична автоматик, имай едно наум.
                        Последно редактирано от ixeos; 08-09-09, 15:03.
                        Vitara 2.0 V6
                        Honda CRV (Gen 1)
                        ВАЗ 2131

Коментар

и 6 да е извънградското на дизеловата ръчка - резултата пак е средно около 30% по малък разход в литри и до 40-50% по-малко в лева (в зависимост от цената на дизела).
                          Това е около 600-900 лв икономия на всеки 10 000 км от дизела с автоматична кутия спряма бензина с автомат - а цената на двете е приблизително еднаква, да не кажа, че автомата е и малко по-скъп.
                          Аз карам около 50 000 км годишно - това са от 3000 до 5000 лв годишно допълнителен разход ...или това е от 30 до 50% от месечната лизингова вноска допълнително. Сложи и данъка върху разходите за МПС ако колата е за управленски цели и къде отиваш ти може би...
                          като прибавиш и относително по-високата остатъчна стойност на дизела при последваща продажба (или съответно загубата от продажба на бензиновата) - картинката става още по крива.
                          Ако не е проблем - тогава няма проблем. Аз предпочитам за тия пари да си кисна дъто на гръцките плажове за по 2 седмици в годината.

...освен това на мен ръчната кутия по ми пасва, но това е друга тема...
                          Последно редактирано от vlageo; 08-09-09, 16:32.

Коментар

До 5 на сто с тия СУВ не можеш да паднеш. Най-малко ми дава на Хондата ЦРВ 5.4 като пътувам рано сутрин бавно извънградско докато се разсъня и освобождавам от скорост по баирите. През цялото време 90-100. Иначе, при връщане вече бързам и отива 6.3. Юркане тип "газ-изпреварвам-спирачка" отива 6.8-7.0. Равчето е абсолютно идентично. Аутлендърът 2.2 обаче е литър отгоре. Говорим за дизел ръчка. Градско нямам идея тъй като никога не съм засичал.

Ако аз избирах, бих си взел дизел ръчка Рав4 или ЦРВ. Вярно в градско като София, автоматикът си е мнооого ценна екстра. Иначе, на извънградско каквото въртя основно си е минус (според мен). Много е проблемно ако ти се налага да караш различни коли - автоматик и ръчка! Крие съвсем реалния риск да се опиташ да превключиш на по-ниска предавка на поредния светофар и някой да се забие отзад. Така, че ако трябва да караш служебна ръчка и лична автоматик, имай едно наум.

Тва със HDi на тризнаците (литър отгоре) сигурен ли си,или го чете някъде,защото имам приятел с 4007,който постига разход 5.6 в Пловдив и кара на 4WD AUTO. Аз постигам разход от 7.2 при спокойно градско каране,а ти ако спускаш баирите на скорост ще имаш още по-нисък разход. И идеята за 4007 е добра,защото като отидеш (ако в Пежо са заети) в АМК с Пежо,са два пъти по-бързи,отколкото,ако отидеш със Ситроен. ПОдмазвачи... А и Пежото за еднакво оборудване е по-евтино.
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino
                              Тва със HDi на тризнаците (литър отгоре) сигурен ли си,или го чете някъде,защото имам приятел с 4007,който постига разход 5.6 в Пловдив и кара на 4WD AUTO.
                              Този твоя познат в Пловдив при нормално *градско* каране ще стигне 5.6 кога ме няма ... По спецификация 2.2 Аутлендър му дават 9.6 литра градско, 4007 - 9.5, на Ц-Кросър също. Хайде сега си помисли как ще даде 5.6.

То и аз мога да ти изкарам разход от 4.1 за около 35 км, ама няма да ти кажа по какъв терен го правя .

За литъра отгоре освен, че гледам какво пише в техническите данни, съм говорил и с дилър на Аутлендър. По думите му 2.2 харчи повечко от 2.0 помпа дюзата, но въпреки всичко си заслужава. Неговата оценка за средния разход е 7.5 - 8. На Равчето е 6.5 и по спецификации и от опит.

А тия сметки дизел срещу бензин в предния пост според мен са доста криви. Щото многото каране обикновено се прави извънградско, а там разликата в горенето не е 3 литра. Не е повече от 1.5 при еднаква динамика. При 1.5 литра за 100000 км имаме 1500 литра гориво х 2.00 лева = 3000 лева. Като сложим, че това е средно премията за първоначалното купуване на дизел и по-соленото сервизиране, нещо не ми се връзва. Всичко е въпрос на психология. Като вземаш кола дали ще издумкаш 45 или 48 хиляди все ти е тая. Но след това като застанеш пред дизел колонката например 259 пъти си повтаряш "Ах, ква далавера" и в един момент почваш да си вярваш .
                              Vitara 2.0 V6
                              Honda CRV (Gen 1)
                              ВАЗ 2131

Коментар

Този твоя познат в Пловдив при нормално *градско* каране ще стигне 5.6 кога ме няма ... По спецификация 2.2 Аутлендър му дават 9.6 литра градско, 4007 - 9.5, на Ц-Кросър също. Хайде сега си помисли как ще даде 5.6.

То и аз мога да ти изкарам разход от 4.1 за около 35 км, ама няма да ти кажа по какъв терен го правя .

За литъра отгоре освен, че гледам какво пише в техническите данни, съм говорил и с дилър на Аутлендър. По думите му 2.2 харчи повечко от 2.0 помпа дюзата, но въпреки всичко си заслужава. Неговата оценка за средния разход е 7.5 - 8. На Равчето е 6.5 и по спецификации и от опит.

А тия сметки дизел срещу бензин в предния пост според мен са доста криви. Щото многото каране обикновено се прави извънградско, а там разликата в горенето не е 3 литра. Не е повече от 1.5 при еднаква динамика. При 1.5 литра за 100000 км имаме 1500 литра гориво х 2.00 лева = 3000 лева. Като сложим, че това е средно премията за първоначалното купуване на дизел и по-соленото сервизиране, нещо не ми се връзва. Всичко е въпрос на психология. Като вземаш кола дали ще издумкаш 45 или 48 хиляди все ти е тая. Но след това като застанеш пред дизел колонката например 259 пъти си повтаряш "Ах, ква далавера" и в един момент почваш да си вярваш .
                                Има те или те няма,все тая. Факт е,че съм виждал на борд, компа какво пише,а на колконката (или иначе казано- по сметки) излезе 6.1.
                                То и на СФ–то пише 9.6 градско ръчка,ама нейсе...
                                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X