До: АВТОМАТИК, НО КОЙ Е ПО-ДОБЪР?
ХЕЙ, МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!
Бах на тест драйв на изброените от мен автомобили и за да не съм многословен остана да избирам между Outlander и RAV4.
По отношение на цените - не са без значение, но не се стремя непременно към автомобил 6+1. В ЗДДС има и други опции за ползване на данъчен кредит, а аз съм счетоводител вече 15-тина години, та бих могъл да измисля нещо по въпроса
.
По отношение на дизела - винаги съм карал дизелови автомобили и ги предпочитам по ред причини/ако са служебни/, НО .... съм счетоводител на фирма, която продава горива на едро И за съжаление дизела предполага огромни разходи за поддръжка след 50-60х.км, а може и по-рано. Така че по-големия разход за бензин се компенсира на повече от 100% не само от първоначалната цена на бензиновия автомобил/по-евтини с 4-8х.лв/, а и от по-малкото разходи за последваща поддръжка и консумативи/дюзи, филтри и т.н./.
Да си дойда на думата обаче:
1.CRV-то не ме грабна с нищо и малко ми прилича на маршрутка/дано не обидя някого/;
2.Suzuki определено друса здраво, а и като интериор не ми допадна особено;
3.За инфо - Кашкай - много тясна, ама много, аз не съм кой знае какъв левент/180см/80кг/; Субару - малко продажби - лош сервиз, малко поддържани наличности на рез. части и др.; Премиум класа на Хонда - ACURA - уникални, ама кви цени
, а и случи ли се нещо.... трябва да се ходи до Япония/майтап/. Джип - огромна доза субективизъм и просто не ме кефят. Край на т.3.
Предимства на Outlander пред RAV4 според мен /искам пак да отбележа, че мнението ми е субективно и разбирам основно от данъци и сметки, а не от автомобили/:
1.По-просторен
2.Три режима на работа - 2WD, Auto и 4WD
3.Вози по-"меко"
4.По-стабилен на завои
5.Дадоха ми цена за най-високо ниво на оборудване/женските му там работи-кожа, ксенон, навигация, камера за обратно виждане, сървър и т.н./ 56000лв. с ДДС и всичко това е ФАБРИЧНО.
Предимства на RAV4 пред Outlander:
1.По-компактен интериор
2.Добър сервиз
3.Добър склад
4.Много продажби
5.Държи цена като втора ръка
6.За 56000лв. с ДДС и всичките му там отстъпки, актуални към днешна дата/07.09.09/, но не са фабрични, а двама чичковци ти дупчат бронята за парктрониците, същите ти добавят и ксенона и т.н.
Искам и да добавя - всички, които тествах бяха дизели и с ръчна скоростна кутия.
От прочетеното оставам с впечатление, че CVT скоростната кутия не е сполучлив избор, но Ви моля да ми обясните защо - не е пъргава ли, не дава възможност за по-бързо изпреварване и т.н. Моля да акцентирате и върху скоростите на RAV4.
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!
Бах на тест драйв на изброените от мен автомобили и за да не съм многословен остана да избирам между Outlander и RAV4.
По отношение на цените - не са без значение, но не се стремя непременно към автомобил 6+1. В ЗДДС има и други опции за ползване на данъчен кредит, а аз съм счетоводител вече 15-тина години, та бих могъл да измисля нещо по въпроса
.По отношение на дизела - винаги съм карал дизелови автомобили и ги предпочитам по ред причини/ако са служебни/, НО .... съм счетоводител на фирма, която продава горива на едро И за съжаление дизела предполага огромни разходи за поддръжка след 50-60х.км, а може и по-рано. Така че по-големия разход за бензин се компенсира на повече от 100% не само от първоначалната цена на бензиновия автомобил/по-евтини с 4-8х.лв/, а и от по-малкото разходи за последваща поддръжка и консумативи/дюзи, филтри и т.н./.
Да си дойда на думата обаче:
1.CRV-то не ме грабна с нищо и малко ми прилича на маршрутка/дано не обидя някого/;
2.Suzuki определено друса здраво, а и като интериор не ми допадна особено;
3.За инфо - Кашкай - много тясна, ама много, аз не съм кой знае какъв левент/180см/80кг/; Субару - малко продажби - лош сервиз, малко поддържани наличности на рез. части и др.; Премиум класа на Хонда - ACURA - уникални, ама кви цени
Предимства на Outlander пред RAV4 според мен /искам пак да отбележа, че мнението ми е субективно и разбирам основно от данъци и сметки, а не от автомобили/:
1.По-просторен
2.Три режима на работа - 2WD, Auto и 4WD
3.Вози по-"меко"
4.По-стабилен на завои
5.Дадоха ми цена за най-високо ниво на оборудване/женските му там работи-кожа, ксенон, навигация, камера за обратно виждане, сървър и т.н./ 56000лв. с ДДС и всичко това е ФАБРИЧНО.
Предимства на RAV4 пред Outlander:
1.По-компактен интериор
2.Добър сервиз
3.Добър склад
4.Много продажби
5.Държи цена като втора ръка
6.За 56000лв. с ДДС и всичките му там отстъпки, актуални към днешна дата/07.09.09/, но не са фабрични, а двама чичковци ти дупчат бронята за парктрониците, същите ти добавят и ксенона и т.н.
Искам и да добавя - всички, които тествах бяха дизели и с ръчна скоростна кутия.
От прочетеното оставам с впечатление, че CVT скоростната кутия не е сполучлив избор, но Ви моля да ми обясните защо - не е пъргава ли, не дава възможност за по-бързо изпреварване и т.н. Моля да акцентирате и върху скоростите на RAV4.
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!
.
Коментар