Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АВТОМАТИК, НО КОЙ Е ПО-ДОБЪР?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: АВТОМАТИК, НО КОЙ Е ПО-ДОБЪР?

Мицубишка определено маи само те позапазиха качеството.Въпреки че сички последно време си праят чупливи коли .Абе май най важно дате кефи колата.За RAV 4 повярвайте немога да я гледам в момента я карам с огромно неудоволствие.Разбирасе това е мое мнение
    telefonche@mail.bg
    Варна

Коментар

Подкрепям мнението ти за Rav4-та с две ръце.
      JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
      JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
      JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
      JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Първоначално публикуван от bulfox Преглед на мнение
        КОЛЕГИ, много благодаря за мненията Ви, честно казано ми е доста интересно, тъй като съм абсолютен лаик, но бихте ли конкретизирали върху бензин автоматик на RAV4 и Outlander 2.4CVT - "+"/"-"!
        БЛАГОДАРЯ!
        С малко закъснение да ти отговоря
        Като начало не бих си купил нито една от двете. Имам Outlander 2.2 и скърца та ми къса нервите, а е Японска сглобка чаках го 4,5 месеца.
        Рава само като седнах в него и се отказах.
        2,4 CVT за спокойно и кротко каране става, но само за това. Като пробвах да я карам спортно и тя умря пробвах и с педалчета зад волана и там е пънла скръб.
        За тези пари сега бих си взел една Инсигния 2,0 дизела 4х4 и 228 коня автомат проверено, а ако държиш на бензин има и хубав V6

Коментар

Първоначално публикуван от Dusesun Преглед на мнение
          С малко закъснение да ти отговоря
          Като начало не бих си купил нито една от двете. Имам Outlander 2.2 и скърца та ми къса нервите, а е Японска сглобка чаках го 4,5 месеца.
          Рава само като седнах в него и се отказах.
          2,4 CVT за спокойно и кротко каране става, но само за това. Като пробвах да я карам спортно и тя умря пробвах и с педалчета зад волана и там е пънла скръб.
          За тези пари сега бих си взел една Инсигния 2,0 дизела 4х4 и 228 коня автомат проверено, а ако държиш на бензин има и хубав V6
          Ехеее колко съм доволен,не мен още не ми е прискърцало. Имам познат с 4007 и друг такъв с Митсубиши. 4007 не скърца,а аутлендъра все едно ще се разпадне всеки миг. А таблата и завода са еднакви.
          Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
          Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Айде и аз да се включа...
            само 1во да кажа.. пристрастен съм.. имам аутлендър.., но въпреки това си мисля, че съм обективен.. карах много СУВ-та преди да го избера. Няма да правя сравнения.. само + и -

Аутландера - моя е на 40 000 км вече (от Август миналата година) - нищо не ми скърца .. ама нищичко.. грам.. наистина.. който не вярва да дойде да го повозя. Веднъж го карах през едн неотбелязан проход на стара планина.. пътя се оказа 12 км само натрочен камък.. писна ми да карам с 5 и го подкарах с 40 км в час.. е разскърца се от 1 мястои много ме хвана яд.. като слязах на асфалта - спря да скърца и от тогава не е почвал .. дори и на дупки.

вози твърдичко и с 18" (летните) и с 16" (зимните).. но на завои е по-стабилен от 2-3 големи нови седана който съм карал последно преди него. Много стои на завоите. Всичките ми приятели (между които и пристрастени на тема БМВ бакшиши - са съгласни).

Шуми откъм пътя.. е тва му е недостатък за който няма оправдание и с който не смятам да се примиря.. ще махам пластмасии ше слагам изолация.

Седалките - широки.. на 2рия ред - много място за краката.. на 3тия.. за екстремни случаи са.. но съм возил възрастен Несебър - Варна там.. не казвам че е било удобно. То си е за зор-заман.

И накрая - темата - автоматика му: ами съжелявам ама много го харесвам. Да- тролей е. Да - мононния звук на двигателя, заради постоянните обороти с който ускорява - правят колата да изглежда тромава.. като гледам останалите участници в движението не бих казал, че е такава. Свиква се със звука, почва да се оценава начина, по който работи двигателя заради трансмисията. ВИнаги като искам имам обороти - мигновенно.. винаги като не искам - падат много. Много добре е настроен автоматичния режим. На дълго спускане от проход ползвам ръчните на волана.. пускам си като с ръчни.
            Незнам.. почнах да я обожавам тая скоростна кутия.. още няма странни звуци от нея. Който иска да заповяда да покара

прозвучах като заклет фен.. ама не.. скоро си мислех с какво бих го заменил. За това за което го позлвам (асфалт, разходки из леки черни пътища и баирчета, ски и сняг) засега с нищо от изброените на ценовото ниво.

Поздрави от Несебър
            Mitsubishi L200, 2.5 TDI (2006) Intense, Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC CVT ( 2008 ) Instyle +

Коментар

Първоначално публикуван от Earendil Преглед на мнение
              Айде и аз да се включа...
              само 1во да кажа.. пристрастен съм.. имам аутлендър.., но въпреки това си мисля, че съм обективен.. карах много СУВ-та преди да го избера. Няма да правя сравнения.. само + и -

Аутландера - моя е на 40 000 км вече (от Август миналата година) - нищо не ми скърца .. ама нищичко.. грам.. наистина.. който не вярва да дойде да го повозя. Веднъж го карах през едн неотбелязан проход на стара планина.. пътя се оказа 12 км само натрочен камък.. писна ми да карам с 5 и го подкарах с 40 км в час.. е разскърца се от 1 мястои много ме хвана яд.. като слязах на асфалта - спря да скърца и от тогава не е почвал .. дори и на дупки.

вози твърдичко и с 18" (летните) и с 16" (зимните).. но на завои е по-стабилен от 2-3 големи нови седана който съм карал последно преди него. Много стои на завоите. Всичките ми приятели (между които и пристрастени на тема БМВ бакшиши - са съгласни).

Шуми откъм пътя.. е тва му е недостатък за който няма оправдание и с който не смятам да се примиря.. ще махам пластмасии ше слагам изолация.

Седалките - широки.. на 2рия ред - много място за краката.. на 3тия.. за екстремни случаи са.. но съм возил възрастен Несебър - Варна там.. не казвам че е било удобно. То си е за зор-заман.

И накрая - темата - автоматика му: ами съжелявам ама много го харесвам. Да- тролей е. Да - мононния звук на двигателя, заради постоянните обороти с който ускорява - правят колата да изглежда тромава.. като гледам останалите участници в движението не бих казал, че е такава. Свиква се със звука, почва да се оценава начина, по който работи двигателя заради трансмисията. ВИнаги като искам имам обороти - мигновенно.. винаги като не искам - падат много. Много добре е настроен автоматичния режим. На дълго спускане от проход ползвам ръчните на волана.. пускам си като с ръчни.
              Незнам.. почнах да я обожавам тая скоростна кутия.. още няма странни звуци от нея. Който иска да заповяда да покара

прозвучах като заклет фен.. ама не.. скоро си мислех с какво бих го заменил. За това за което го позлвам (асфалт, разходки из леки черни пътища и баирчета, ски и сняг) засега с нищо от изброените на ценовото ниво.

Поздрави от Несебър
              Вярвам(е) ти. Възможно е и естествено да има разлики в автомобилите. Различни смени, качеството не винаги е едно,а в границите на някакви изисквания,така че... Плюс това с 40км на натрошен камънак не вярвам да има и мерцедес без въздушно окачавне,който да не скръца дори и пренебрежимо.
              Последно редактирано от Dino; 01-10-09, 22:29.
              Volkswagen Bora AKL

Коментар

КОЛЕГИ, благодаря на всички за мненията и препоръките!!! Вчера /07.10.2009/ си взех Outlander 2.4 CVT!

Коментар

Честито, дано те радва дълго време!. Пиши какво те накара да го избереш и постни снимки да се похвалиш нагледно.
                  Vitara 2.0 V6
                  Honda CRV (Gen 1)
                  Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                  ВАЗ 2131

Коментар

КОЛЕГИ, благодаря на всички за мненията и препоръките!!! Вчера /07.10.2009/ си взех Outlander 2.4 CVT!
                    Честито,добре дошъл вече и със машина. Много безаварийни и весели моменти. Ооо един съвет. Ако отидеш с Митсубишито в Аутомотор корп. или СФА ще те обслужат по-бързо отколкото в Балкан Стар и обратното. Просто се подмазват. Проверено вече с 4 Пежа в СФА се влачат,а в Аутомотор минават веднага и 2 Ситроена минаха през СФА 2х по-бързо отколкото в Аутомотор.
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

• До: АВТОМАТИК, НО КОЙ Е ПО-ДОБЪР?

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                      Честито,добре дошъл вече и със машина. Много безаварийни и весели моменти. Ооо един съвет. Ако отидеш с Митсубишито в Аутомотор корп. или СФА ще те обслужат по-бързо отколкото в Балкан Стар и обратното. Просто се подмазват. Проверено вече с 4 Пежа в СФА се влачат,а в Аутомотор минават веднага и 2 Ситроена минаха през СФА 2х по-бързо отколкото в Аутомотор.
                      Нали гаранцията ми е от Балкан стар, мога ли да отида в Ситроен или в Пежо!?

Коментар

Нали гаранцията ми е от Балкан стар, мога ли да отида в Ситроен или в Пежо!?
                        Чакай да те зарадвам
                        В БС ГАРАНЦИЯ НЯМАШ!
                        Аз ходя в Ротола и съм доволен от тях. Ако решиш да ходиш при тях търси Цено или Мирослав.

PS. Dino знаем за гаранциите на Санта-Фето

Коментар

Първоначално публикуван от Dusesun Преглед на мнение
                          Чакай да те зарадвам
                          В БС ГАРАНЦИЯ НЯМАШ!
                          Аз ходя в Ротола и съм доволен от тях. Ако решиш да ходиш при тях търси Цено или Мирослав.

PS. Dino знаем за гаранциите на Санта-Фето
                          Искаш да кажеш, че мога да си избирам кой сервиз да ме обслужва?!

Коментар

Честито!
                            Да си го караш със здраве!

Коментар

Ако ти трябва кола за офф роад не си взимай автоматик!Това е голяма грешка която много хора допускат с мисълта,че по-лесно се кара щом е с 2 педала

Коментар

Bulfox, следгаранционно става дума,ама те малко хора си поддържат извънгаранционни колите в официалните сервизи. Просто ако ти се наложи за нещо по-сериозно.

Dusesun,не те разбрах,но както и да е.

А за СУВ определено автоматика е много,ама МнОгО по-добър вариант за офф-роуд. С умрели под 1500об/мин (около 12-15км/ч) двигатели карането на полусъединител на 2000 оборота е смъртна присъда за последния. Докато с автоматик (с хидротрансформатор) може да държиш 2000 оборота и 5 км/ч. Зависи от терена. С автоматик,на първа предавка, можеш да караш и с 5 и с 10 и с 20км/ч. Зависи само от наклона и сцеплението. А и автоматик не гасне,което е огромно предимство при големи за СУВ наклони.
                                Последно редактирано от Dino; 27-10-09, 23:02.
                                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X