Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АВТОМАТИК, НО КОЙ Е ПО-ДОБЪР?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• АВТОМАТИК, НО КОЙ Е ПО-ДОБЪР?

Здравейте, малко се притеснявам тъй като съм абсолютен лаик по отношение на SUV, да не говорим пък за истинските 4х4 автомобили, поради което моля да ме извините, ако напиша нещо смешно.
    От София съм и вече строших няколко леки автомобила по улиците /Симеон, Цар Борис, Прага и т.н./, а за ремонти дадох... направо не ми се мисли. Та поради тази причина се ориентирах към малко по-високите автомобили. Изчетох почти всички сравнения между марките, окачвания, разходи .... абе всичко. Искам да си купя нов/което предполага и висока цена/ и реших, че като ще давам толкова пари /до 60000лв.-за някого може и да е малко, но на мен ми е /, то поне да е автоматик. МОЛЯ да ми дадете съвет по отношение на автоматиците за:
    1.Мицубиши Outlander
    2.Тойота RAV 4
    3.Сузуки Гранд Витара
    4.Хонда CR-V
    За съжаление/тъй като досега съм карал само дизелови автомобили/ гореизброените имат автоматици, но са с бензинови двигатели, което пък, доколкото знам е предимство предвид значително по-евтината поддръжка. Моля за мнение и по този въпрос!
    БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

До: АВТОМАТИК, НО КОЙ Е ПО-ДОБЪР?

Всички ли предпочитате ръчните скорости? Дано някой ме разбере и ми помогне в избора на автомобил

Коментар

Мисля че ной-добро което можеш да направиш, е да прочетеш раздела. Всички тези нови сапунерки толкова са еднакви, че аз лично, понякога ги бъркам, кое как се казва.....

И още нещо, нали купуваш НОВА, докато е в гаранция - какво ти пука. А преди да изтече гаранцията - пак ще я смениш с нещо подобно от този тип..... Нали не я купуваш за цял живот.....
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

И четирите посочени са японски(така да се каже).За мен това е правилния избор,макар че силите в днешно време са доста изравнени.Мисля че е въпрос на вкус (от твоя страна ) кой да бъде.На второ место поддръжката -кой ,къде и колко е гаранцията,какво струва обслужването ,цена ,екстри и други от този род.
        ПП Мисля ,че си пропуснал един чистокръвен 'японец' ,който е моя фаворит: Субару -Форестер
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Ако имаш възможност се напъни с още някоЙ лев и си вземи Нисан Патфандер дизел и автоматик .

Коментар

Първоначално публикуван от bulfox Преглед на мнение
            Всички ли предпочитате ръчните скорости? Дано някой ме разбере и ми помогне в избора на автомобил
            Ами много е дълго за писане ....а е и описано в доста теми звънни, пък ела
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Искам да си купя нов/което предполага и висока цена/ и реших, че като ще давам толкова пари /до 60000лв.-за някого може и да е малко, но на мен ми е /, то поне да е автоматик. МОЛЯ да ми дадете съвет по отношение на автоматиците за:
              1.Мицубиши Outlander
              2.Тойота RAV 4
              3.Сузуки Гранд Витара
              4.Хонда CR-V
              За съжаление вече японските не са толкова японки колкото бяха преди години.
              Тойота се прави в Турция, Сузуки в Испания, Мицупиши и то.... А Хонда май в Англия. От правените в Европа наистина по-горните са най-здравите но не са това което бяха.
              За парите, които си приготвил можеш да разгледаш и някой Jeep автоматик и с бензинов двиг.
              Която и да е най-важното е да те кефи, успех
              LZ1RED

Коментар

З
                1.Мицубиши Outlander
                2.Тойота RAV 4
                3.Сузуки Гранд Витара
                4.Хонда CR-V
                За съжаление/тъй като досега съм карал само дизелови автомобили/ гореизброените имат автоматици, но са с бензинови двигатели, което пък, доколкото знам е предимство предвид значително по-евтината поддръжка. Моля за мнение и по този въпрос!
                БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
                А защо пък бензиновите автоматици да са по-евтини на поддръжка?

Абе на Рава и Витарата автоматиците не ти ги препоръчвам, най-малкото са едва 4 степенни, бавни и нехармонични. Честно казано старички.
                На Хондата нямам опит, но сравнителните характеристики и мненията в нета определено не ме впечатляват.
                Аута се предлага със CVT, която лично за мене е странно нещо за каране, на каквото и да е (освен Тролей може би) кола и още повече не смятам че е подходяща за жипка дори с малки офроуд уклони. Освен може би за пестене на гориво и СО2. А и тук май въобще не се предлага.

Мое мнение" или си избери от горните с механични скорости или гледай други.

п.п. и по-добре дизел

Успех.
                Последно редактирано от Navi; 02-09-09, 21:32. Причина: едно Я
                ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                  За съжаление вече японските не са толкова японки колкото бяха преди години.
                  Тойота се прави в Турция, Сузуки в Испания, Мицупиши и то.... А Хонда май в Англия. От правените в Европа наистина по-горните са най-здравите но не са това което бяха.
                  За парите, които си приготвил можеш да разгледаш и някой Jeep автоматик и с бензинов двиг.
                  Която и да е най-важното е да те кефи, успех
                  Outlander-а се прави в Япония,както и 4007 и C-Crosser. Догодина ще правят завод в Холандия.
                  Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                  Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Миналата година, преди да взема Субаруто (Форестър, автоматик, 2.5l без турбо), карах:

Нисан Х-Трейл (2l дизел)
                    Тойота РАВ4 (2l бензин)
                    Сузуки Гранд Витара (2l бензин)

Всички бяха с автоматична ск.к. (на Нисана е 6-степенна, на всички останали е 4-степенна). По отношение скоростната кутия най-много ми хареса Нисана, след това Тойотата, след това Сузукито. Всъщност, Сузукито ми се стори много зле.

Субаруто е някъде по средата -- ако го карам на нормален режим, ск.к. е твърде "нерешителна" при необходимост от смяна на предавките надолу; за сметка на това, е твърде "прибързана" при смяна нагоре -- предполагам, че е програмирана така за да пести гориво. Ако го карам в т.нар. спортен режим, тогава сменя предавките бързо и прецизно, и държи двигателя в обороти. Предполагам, обаче, че предлаганата на нашия пазар модификация (2l без турбо) ще е още по-лежерна и нерешителна поради по-малката мощност на двигателя и факта, че автоматичната ск.к. е 4-степенна.

Нисанът, поне според мен, има най-добрата автоматична ск.к. от изброените, плюс това е 6-степенна, което спомага за икономията на гориво. Пък и е дизел

Коментар

Здравей,

Карам служебни Хонда ЦР-В 2.0 Автоматик-произвежда се в Англия и Тойота Рав-4 2.0 Автоматик-призвежда се в Япония.Хондата е с 5 скорости, Тойота с 4-ри. Реално преимущество на Хондата не откривам от броя на скоростите.Усещането за мощност и реакция при ускорение даже при Тойота е по-добро, но това е по-скоро субективно. Динамиката им е еднаква. като избираш автоматик, гледай какви са разпределителните числа на скоростите. Прим при Хондата директна 1:1 трета скорост, докато при тойота е последната 4-та.Тъпото е че при Тойота нямаш добре изразен kick down, тоест ако си прим с 90 км/ч и дадеш макс. газ ще ти превключи само на 3-та и тогава, особено по наклон нагоре почти не може да ускори, което е доста опасно. При Хондата в такъв случай включва 2-ра до макс. обороти и после 3-та и реално може да извади по добра еластичност в такава ситуация.Иначе на Хондата 5-скорост е само за икономия и реално няма никаква мощност. Ако караш на автопилот на магистрала със 120 по баирите винаги включва една предавка нагоре за да изпълзи, при Тойота 4-та си върши тази работа.По добрия автомобил, за шосейном каране е Хонда-по-комфорта, широка, безшумна, двигателя е определено по-добър и малко по-икономичен, може да се изключва И Ес Пи-то. Тойота обаче е по-чевръста за управление, взима завоите с по-голяма лекота.Четворното и на двете всъщност си е постоянно предно, отзад се включва при загуба на сцепление, така че недозавиването при по-рязко взимане на завои ти е гарантирано.
                      Сузукито не съм го карал , но мисля , че е по-некомфортно. Четворното му обаче много по-добро , тъйкато е постоянно и има 3 диференциала, бързи/бавни.
                      Аулендъра е с CVT-което е тролейска работа и не ми харесва.Прекалено ми е нишов като модел е не го харесвам.
                      Според мен ако търсиш добър автомобил трябва да си вземеш Субару Форестър-японски,здрав, пъргав,достатъчно широк, с много добро четворно и приятна скоростна кутия, нищо че е малко старомодна и е с 4-ри степени, абе Субару, няма какво да изтъквам предимствата му, до преди 10 години само те и Тойота правеха такива коли, сега всички се втурнаха в класа на малките СУВ-та
                      Защо не и Субару Аутбек, комби, с реална възможност за лек офроуд и се кара като лек автомобил, прекрасна кола, мотора и е 2.5 и звучи както само един боксер може.Освен това в цял свят сега само Субару и истинските Поршета(не ония дебелите и грозните кайени и панамери за комплексарите по света и у нас) са с боксер мотори, което не може да не те радва, ако си го купиш
                      Другия избор е Фриилендър 2 -дизел с 6-степенен много добър автоматик, пада му ДДС-то и е най-комфортния автомобил в класа.Малко е съмнителен като здравина, но все пак за нова кола това е от средно значение.
                      Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Dino
                        Outlander-а се прави в Япония,както и 4007 и C-Crosser. Догодина ще правят завод в Холандия.
                        Не заблуждавай човека. Точно тия трите в момента се правят в Холандия в един и същи завод, на една и съща поточна линия за целия европейски пазар. Интересното е - кола с помпа дюза от Фолксваген или комънрейл от Пежо, със скоростна кутия от производител Х, сглобявана в Холандия, а пък с японска рама! Като питах дилъра на Балкан Стар що така, онзи вдига рамене. В същото време тестовете коли, на които ти дават да караш наистина са сглобка Япония. Между японските и европейските сглобки явно има някакви разлики, щото дилърите ги различават лесно, но не казват по какво .

Та конкретно по темата. Ако ще караш основно в града, си вземи дизел автоматик в случай, че искаш колата да ти гори 3 литра по-малко. От друга страна бензинът е по-повратлив и подходящ за градско.

От изброените бих махнал Аутлендъра и Витарата. Първото ползва доста иновативна и недоказана във времето трансмисия. Много непопулярна в БГ все още. Второто друса доста и е някак некомфортно. Между Тойотата и Хондата, за градско бих взел Тойотата предвид, че е с 14 см по-къса. Освен това в момента можеш да си вземеш Рав4 най-високо ниво за 49000 лв. Най-високото ниво на Хонда е 56000 лв. Просто не си заслужава да даваш 7000 лв отгоре за маргиналните предимства на I-VTEC на Хонда и една предавка повече, която никога няма да ползваш в града.

Тойота пускат нов модел Рав4 в момента, който предлага 2.2 дизел автоматик! Обаче, му искат 74000 лв .

Огледай Санта Фе дизел автоматик, може да ти хареса.
                        Vitara 2.0 V6
                        Honda CRV (Gen 1)
                        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                        ВАЗ 2131

Коментар

Защо не забелязваш тази марка?Не знам дали се чете-69964,00лв
                          Прикачени файлове
                          Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от bubaru Преглед на мнение
                            ...Четворното и на двете всъщност си е постоянно предно, отзад се включва при загуба на сцепление, така че недозавиването при по-рязко взимане на завои ти е гарантирано...
                            И недозавиването и свръхзавиването при тези две коли отсъстват напълно,а сега се сети и защо.
                            Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                            Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Нали ти трябва паркетник виж това

actyon

(линковете изтрити от модератора)
                              Последно редактирано от Ясен; 04-09-09, 00:40.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X