Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизелите и надморската височина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дизелите и надморската височина

Стефане, какво ти пречи втората сонда, като едната е само контролна? Тя проверява дали работи катализатора. Като показва глупости компира на колата не й обръща внимание; е пали ти една лампа, че нещо по мотора не е наред.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Проста система за управление на инжектор с катализатор и две сонди, е оплескана. Ако няма барометър, май може само да се превключи компютъра да чете и за двете места от една сонда, и както дойде.
      Значи е много оплескана.

Все едно, втората сонда е само контролна - дали е здрав катализаторът и първата.

И така - по какво се различава сметката за по-ниско налягане наоколо? При положение, че имаш валиден сигнал за налягането в колекторите? Точно така, по коефициента на продухване. Който все едно се влияе от 1000 други неща и една сонда ти стига, за да го компенсираш.

извод: някой си е оставил ръцете в компютрото.

Коментар

Не знам, и даже не съм се интересувал. Затова и хвърлих темата за дъвчене.

Коментар

При карбураторните АТВ-та влияе и то много колкото пи-високо с изкачваш започва да глъхне и се дави двг. При някой инжекционни Ямаха Раптор 700 също има разлика/влошаване/, но не е така силно изразено.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            ...... Във всеки случай, 2,5 литровите, нормално се качват на Елбрус (5642 м). Инжекторните са стреснали народа, и сега като че ли правят автоматична система за омайване на компютъра.
            Оппаааа. А стига де, кое точно колесно моторно преяоизно средство, било то УАЗ или друго, се е качвало на Елбрус и кога? Щото там по най-гладкия път има едно място около 2-3 км по страничен снежно-леден склон около 40 градуса крен. След това има и други заигравки и накрая стръмно снежно изкачване.....
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Класическият дизел, обаче, има проблем - колкто по-високо отива, толкова по-голямо трупче трябва да пъха под педала.
              Класическия дизел на Мерседес - 605, 606 например, имат едно устройство, наречено ALDA - което внася корекции в работата на помпата и трупче не е необходимо..

Разлика във работата на двигателя няма...

Коментар

Значи е много оплескана.

Все едно, втората сонда е само контролна - дали е здрав катализаторът и първата.

И така - по какво се различава сметката за по-ниско налягане наоколо? При положение, че имаш валиден сигнал за налягането в колекторите? Точно така, по коефициента на продухване. Който все едно се влияе от 1000 други неща и една сонда ти стига, за да го компенсираш.

извод: някой си е оставил ръцете в компютрото.
                Е, дизел с дебитомер, май все си отчита кво влиза, и му дава толкова нафта. Виж че турбото откача, ако не е и то компютризирано, е друг въпрос. Но поне ще отчете кво е влязло и ще му пусне гориво квото трябва. Така си мисля де. А мощността пак ще е надолу, щото влиза по-малко. Интересно, но не мен не ми направило впечатление да има разлика на х.Вихрен, и долу в ниското. А горе е по-студено - може би това компенсира малко.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всички съвремени таралясници си имат датчици за мерене на атмосферното нялягане. Тъпото е, че са и много точни. Факт е, че на много високо се справят по-добре двигателите с голям обем и малка маса.
                  Мислил съм си за допълнителна система за впръскване на азотен двуокис, не като бустер, а като АГУ с цел спомагане на горивната смес с кислород. Ама пусто живея на морския бряг и нямам голяма мотивация....
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    Разлика във работата на двигателя няма...
                    Ако не губи мощност, значи просто е много консервативен долу в ниското. Което за някои машини е напълно нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Всички съвремени таралясници си имат датчици за мерене на атмосферното нялягане. ....
                      Аз и баща ми имахме лагуна 1.9дци 120 к.с. При бързо изкачване на наклон изписва нещо за сервиз и минава в авариен режим /до 2000 об/мин/. Ходим, плащаме за диагностика, чистят трешка и пак така. Редовно като качвам ришкия проход от с. Веселиново нагоре и "светва". А само 1 път по магистралата от Сф. към прованса. В последствие от сервиза на Промобил казаха, че датчика за атм. налягане си мери добре, но програмно е заложено, че ако с някаква скорост налягането намалява, по-висока от нормалното да включва в авариен режим. На моята лагуна и смениха софта и този и много други проблеми се решиха.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Всички съвремени таралясници си имат датчици за мерене на атмосферното нялягане. Тъпото е, че са и много точни. Факт е, че на много високо се справят по-добре двигателите с голям обем и малка маса.
                        Мислил съм си за допълнителна система за впръскване на азотен двуокис, не като бустер, а като АГУ с цел спомагане на горивната смес с кислород. Ама пусто живея на морския бряг и нямам голяма мотивация....
                        тя тая система я е имало на старите немски изтребители (от войната) именно с цел да доставя повече кислород за буталните двигатели

Коментар

Ако не губи мощност, значи просто е много консервативен долу в ниското. Което за някои машини е напълно нормално.
                          е, това е на бенца от подписа ми

не е чудо на чудесата - 2500 сс, 5 цил., 20 клапана, 113 нр, автомат...

ама - колкото - толкова..

Коментар

Аз защо да не е директно впръскване на кислород? Например кислородна бутилка под налягане и впръскване някъде около въздушния филтър чрез регулиращ вентил.
                            Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
                              Аз защо да не е директно впръскване на кислород? Например кислородна бутилка под налягане и впръскване някъде около въздушния филтър чрез регулиращ вентил.
                              Защото е опасно. Носиш си бомба.
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Защото е опасно. Носиш си бомба.
                                А и лек теч някъде, и с масълцето става чудна комбинация.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X