Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор между Айго, 107 и C1

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    Да завърша темата, в крайна сметка след доста обмисляне, решихме че няма да е разумно да имаме две коли, основния проблем е осезаемата липса на паркоместа, а с времето ще става все по-зле с паркиранията, бях проучил и опция за закупуване на гараж, но най-евтиния който намерихме недалеч от нас е на цена 52 000 лв за 13 квадрата гараж , то даже няма изобщо и почти никакъв избор за продажба на гаражи в нашия район, та си оставаме само с джипката.

    Коментар


    • #92
      Макар да заърших темата, пак става активна, пак почвам да се оглеждам за малка градска колица, ще се кара само в града, джипа ще си го карам когато излизаме извън столицата, този път гледам колицата да има минимум Евро 5, заради предстоящите еко изисквания в недалечно бъдеще.

      Айгото нещо са със завишени цени за произведени след 2008 год, за същите години даже за 2010 г. са на по-ниски цени Citroen C1, та засега се оглеждам за такова запазено, ако някой от вас или ваши познати продава такъв мъник да свирка тук или на лс, задължително да е след 2008 год, Евро 5, ръчка и да е с 4-5 врати, само бензин.
      Последно редактирано от Еделвайс; 19-11-21, 22:05.

      Коментар


      • Dilyan Zagorchev
        Dilyan Zagorchev коментира
        Редактиране на коментар
        Е тогава малко по-дъртичка. Пък гледах големината на Корса, каквато си писал в условието, ми тя на кантар с Фиат Пунто, все са 4м

      • cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        Не става ясно до къде увеличи бюджета... А за екологията буквално всеки бензин след 2000г (и някои преди нея) ще вземе Еко 3. Вече за Еко 4 ти трябва или след 01.09.2009г(без да пише в талона Евро-категорията), или да е Евро 5(поне). Най-вероятно и Еко 3 и Еко 4 ще влизат в града, щото иначе ще има голям рев (а и е подобно в други държави).

      • Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        cecoa1 , относно бюджета, да кажем че е стигнал тавана си с цената на един Citroen C1 от Швейцария на който много се чудя дали да го видя?, за да не качвам линк, ето описанието им: Citroen C1 на цена 6 750 лв. дата на произв. - май 2012 г., пробег - 140500 км, цвят - Черен, Нов внос, 1. 0-68кс, ел. стъкла, EURO-5B. ...
        Особености - 4(5) Врати, Антиблокираща система,....
        Регион: София, гр. София

    • #93
      За бензин нямаш проблем и да е евро 4, че даже и евро 3 - пак си в 3-та еко категория. Ако искаш да е 4-та, ще трябва да е след септември 2009-та.

      За бензин градско забрави да е под 8, и то лятото. Иначе собствената ми Skoda Fabia 2005-та 1.2 12V ми е давала извънградско 4.5, и то без да я жаля - аз икономично не мога да карам. Но няма климатик. Същата с климатик увяхва доста осезаемо, вероятно и разхода се вдига.
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • Иван Жоров
        Иван Жоров коментира
        Редактиране на коментар
        Имах Мазда Демио 1,3 63к.с.. Лятото с климатик падаше на 6,5 газ градско, засичана 3-4 зареждания по ред. Извън града 8/100 газ, на магистрала със 120 отиваше на 10. 7 бензин градско е реалистично с по-малка кола.

      • sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        В кой град това, и на какви разстояния? Защото моя случай е същия като на пусналия темата - 5км и 15 минути до работата. Таман загрее и съм стигнал. Зимата отиваше и на почти 10 понякога, додето почистя прозорци и прочие.

        Плюс това за газ не коментирам. Там съчинения на газаджията каквито искаш. Може да докара и по-нисък разход, и става съвсем рахитична.

      • Иван Жоров
        Иван Жоров коментира
        Редактиране на коментар
        Шумен и после в София. Този разход се постигаше само лятото въпреки климатика, през останалото време 7,5-8,5 градско. На бензин и на газ върви еднакво рахитично.
        Специфичното за двигателя е, че е дефорсиран и нискооборотен, няма ускорение, но в ниските е като чист дизел и позволява да се кара на много ниски обороти, в града спокойно можеш да я караш до 1500-1800 оборота.

    • #94
      Всичките коли които съм купувал досега, винаги са били от приятели, на приятели познати и последното ми мпс - сегашната ми джипка, е докарана от многоуважаван колега от тук, който лично сам на самоход ми я е докарал от Швейцария и то след като съм си я харесал от Швейцарския им автосайт, по ред причини засега имам само три опции, от автокъщи, от частни лица и от вас или ваши приятели, след като се начетох на силно негативни мнения за автокъщите с техните лъжи и кофти отношения към потенциалните им клиенти, категорично се отказах да купувам изобщо от автокъща, та ми остава само две опции, от частни лица и с ваша помощ, последно реших да е Citroen C1, Peugeot 107 или Aygo, задължително да е с 4-5 врати, бензин, без монтирана АГУ, ръчка, бюджета ще е според годината на производство и доколко ще е запазена като цяло?

      Приемам препоръки как да се сдобия с въпросното возило без автокъщи, освен ако няма някой колега сред вас с доказана репутация и да е собственик на автокъща, само така ще отида там, иначе категорично никакви автокъщи?
      Последно редактирано от Еделвайс; 21-11-21, 20:40.

      Коментар


      • #95
        Приемам препоръки за автокъща с добра репутация, само за София, все още търся само, Айго, C1 или 107, да е 4-5 врати, само ръчка, бензин.


        Харесал съм си едно C1, предлага се от Автокъща ФАКТ София, ж.к. Овча купел, бул. Президент Линкълн 15, отзиви за тази автокъща, въпросния C1 е единственото им предложение в тази автокъща, та лесно ще го видите и да ми дадете отзиви, че е забранено да качвам директен линк?
        Последно редактирано от Еделвайс; 27-11-21, 08:53.

        Коментар


        • ognqn
          ognqn коментира
          Редактиране на коментар
          Това С1 черно.През лятото климатика в градски условия ще работи нон стоп.Двигателя,ще се справи ли...?

        • Еделвайс
          Еделвайс коментира
          Редактиране на коментар
          При положение че ще го карам на много кратки разстояния, прозорците със сигурност ще са отворени, та климатика ще е без значение в този случай, освен ако не карам повече време при нужда

      • #96
        Обмислям и вариант да посъбера още някой лев и да гледам за върнати от лизинг направо от официалните им представителства, Тойота, Ситроен или Пежо, поне ще знам че гарантирано ще са в отлично техническо състояние, а и дават няколко месеца гаранция, мисля че това ще е по-сигурно спрямо от автокъща с подводни камъни...?


        п.с. Колеги, знам че повечето от вас гледате едва ли не с презрение, избора ми на такава... както се изрази един колега "консерва" , когато имаш за основен автомобил голям джип, дълга база с мощен V6 бензинов двигател, не е толкова чудно че съм се спрял да имам и чисто градска кола от триото за града.
        Последно редактирано от Еделвайс; 27-11-21, 15:41.

        Коментар


        • Dilyan Zagorchev
          Dilyan Zagorchev коментира
          Редактиране на коментар
          Явно си се засегнал, колега, не е било нарочно. Самото усещане за въпросните е такова, консервесто. Бангиите, дето ти посочих и те са в този диапазон на конете, но чувството е по-друго,ако и да съм пристрастен.

        • Еделвайс
          Еделвайс коментира
          Редактиране на коментар
          Dilyan Zagorchev.

          В никакъв случай не съм се засегнал , в случая по скоро си помислих че заради това не пишат много хора тук.

          Иначе като бях студент ако щеш вярвай, най-съм се кефил когато имах Трабант 601S комби, в студенски град, студентките много му се кефиха като ги возех из дискотеките, хубаво подскачаха на задната седалка от друсането, ехе какви времена бяха , само шоута съм правил с него, само как потеглях все първи бях на светофарите, именно защото си е кашон, лек и пъргав
          Последно редактирано от Еделвайс; 27-11-21, 21:19.

      • #97
        Еделвайсе, никой не те гледа с презрение.
        Факта е, че тези коли са относително редки.
        Имам много добри впечатления от фейслифта на първото Айго-2010, май.68 кончета са предостатъчни за градско ползване на въпросната консерва.Шофирал съм такова и София-Добринище.Ми става.Не е като дъртата ми Корола, но става.Придвижих се.
        На въпроса ти-цените на автомобилите в момента са нереални.Виждал съм кола на 50к км да е с 2-3000 лева по-евтина от нова същата марка и модел.
        Личният ми съвет е да изчакаш.
        Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
        0887/осемпет 66 4осем

        Коментар


        • Еделвайс
          Еделвайс коментира
          Редактиране на коментар
          Благодаря че се включи, всяко мнение е от полза за мен, това за фейслифтовата след 2010 е вярно, предишните например имали проблеми със задното уплътнение на 5-тата врата и др детски болести които са оправени след 2010г., колкото до изчакването в никой случай не съм на зор, тъкмо да посъбера още някой и друг лев, би трябвало след новогодишните празници, живот и здраве, цените да са по-нормални, макар че покрай Ковид пандемията, вероятността да поскъпват още колите втора употреба е по-реална...

        • sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Те 68 кончета за градско каране са достатъчни и за доста по-големи коли. Fabia-та ми е 65, ако помня добре, и е всиочко друго, но не и мудна, или нещо такова. Дори напротив - доволно пъргава е. Е, всичкото това приключва на около 100-110км/ч и по магистрала със зор поддържа 140 (понякога и не успява), но това в градски условия не е и нужно.

      • #98
        Колеги, хвърлил съм едно око на тази обява, понеже е забранено да се качват директни линкове, поиграх си да сваля ръчно снимките и част от обявата, кажете си мнението доколкото е възможно само чрез снимки, автокъщата е Факт в Овча Купел?


        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:1.jpg Прегледи:0 Размер:98.4 КБ ID:6795046

        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:2.jpg Прегледи:0 Размер:136.2 КБ ID:6795047

        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:3.jpg Прегледи:0 Размер:159.3 КБ ID:6795048

        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:4.jpg Прегледи:0 Размер:156.7 КБ ID:6795049

        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:5.jpg Прегледи:0 Размер:151.2 КБ ID:6795050

        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:6.jpg Прегледи:0 Размер:156.3 КБ ID:6795051

        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:7.jpg Прегледи:0 Размер:156.5 КБ ID:6795052

        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:8.jpg Прегледи:0 Размер:165.2 КБ ID:6795053

        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:9.jpg Прегледи:0 Размер:126.7 КБ ID:6795054

        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:10.jpg Прегледи:0 Размер:136.8 КБ ID:6795055

        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:11.jpg Прегледи:0 Размер:179.4 КБ ID:6795056


        Какво мислите, като изключим че километрите най-вероятно може да са превъртяни например от 150К на 95К, цената и изглежда много прилична според мен, дали да ходя да я гледам и ако искат капаро, колко пари най-малко мога да дам при тази цена?

        Коментар


        • Самодържец
          Самодържец коментира
          Редактиране на коментар
          Аз имам отрицателен опит с въпросния търговец, преди десетина години. Иначе модела автомобил е надежден и здрав като цяло. Само, ако не бъркам, имаше две особености в поддръжката, които никой не спазва. Регулиране на клапаните (с чашки са) на всеки 90хил.км и регулиране на съединителя на всеки 30хил.км. Но не съм забравил вече и може и да греша. Имам също и личен опит с такова, само че с роботизираната кутия. За градски условия е екстра, но не е драма и извънградско.

        • Еделвайс
          Еделвайс коментира
          Редактиране на коментар
          Благодаря за съветите, ще го имам предвид.

        • zlost
          zlost коментира
          Редактиране на коментар
          Аз също имам лош опит с търговеца. Проблемни коли, закърпени и лъснати криво-ляво. Внимавай и успех!

      • #99
        Странна птица си Еделвайсе. Какъв преразказ по картинки очакваш!? Като ти харесва визуално по картинки, отиди я виж на живо. Ако продължи да ти харесва, откарай я в сервиз. Ако и след това ти продължи да ти харесва, плащай и я вземай. Какво капаро, какви пет лева!?
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

        Коментар


        • Еделвайс
          Еделвайс коментира
          Редактиране на коментар
          Все пак гледам цените и на другите от същия модел и година на производство, при средна цена около 3-6 К, смятам че е нормална и цената от 4,5К, иначе ако струваше например 2К, то тогава или ще е с проблем в мотора или ще е блъсната и кърпена както се изрази с пяна и кит...

          Явно ще трябва да разчитам главно на усета и късмета си, пък каквато сабя покаже.

        • sonda
          sonda коментира
          Редактиране на коментар
          Павка, едва ли има някакви драми с колата, не е БМВ или Ауди, или друга премиум марка, които главно ги магерят и омагьосват...Относно капаро- и 200 лева да носиш, пак ще ги вземат за капариране. Но се и попазари де, ако ти хареса- три-четиристотин лева да свалиш пак е нещо- ще си платиш регистрацията с тях. Успех и късмет !

        • Еделвайс
          Еделвайс коментира
          Редактиране на коментар
          Мерси за моралната подкрепа Дани, и аз така мисля че все пак не е някаква премиум марка, разбира се, коментар на цената ако е възможно ще е добре дошло за мен, но все пак ще е важен крайния резултат, ще пиша при развитие.

      • Малко размисли на тема малък автомобил. Преди 4,5 години си купих Хонда джаз 2006 г. на по-малко от 40 000 км. В момента е 60 и нещо хиляди км. Пътува 5 дни в седмицата сутрин от село до града-7 км. и вечер от работа до някой магазин и после пак на село-8 км.
        Догодина като я продавам ще ми вярвате ли, че е на 70 и нещо 000 км?
        А и разхода пролет и есен е под 5 / 100 км. бензин, а зиме е около 6,5/100 Сега показва 5,3/100. Карам спокойно, за никъде не бързам и имам само 1 превишение на скоростте в града-засекоха ме с 67 км8ч.
        Вадя си винаги подробни записи в екселска таблица и утре мога да споделя данни.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

        "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

        Коментар


        • s_s1
          s_s1 коментира
          Редактиране на коментар
          От март месец 2017г. до ноември 2021 г. е изминала 25900 км със заредени 1448,5 литра бензин. Среден разход 5,6 л/100км.

      • И моите 5-стинки...
        Пролетта взех на синковеца едно Митсубиши Колт 1.3 2000 год. , за градско ползване и до ден днешен го ползвам и аз . Тая седмица реших да го сменя с 1 клас нагоре автомобил - Нисан Алмера 2004 , еми повече разход , повече кинти за обслужване , ама си е друго ! Имаш повече място , повече мощност и по-така се чустваш като го караш...
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

        Коментар


        • Еделвайс
          Еделвайс коментира
          Редактиране на коментар
          Затова си имам за основно мпс, голяма комфортна и мощна джипка за дълъг път, АСК, круиз контрол, кеф, ама за града е тегаво, висок разход, по трудно намираш голямо парко място и т.н.

      • Сега сутринта на два пъти се каня да тръгвам към автокъщата, като и на двата пъти, тъкмо да тръгна и почна да вали силно, като втория път вятъра направо ми изхвърли чадъра, може да ми се смеете, но аз го приех това като знак че явно не е моята кола, решил съм твърдо че ще търся или от частно лице със Софийска регистрация, или върнати от лизинг, като за последното е че колите им са доста нови 5 годишни, но и са със двоен бюджет което ще е под въпрос, дали ще успея да събера такава сума.

        Ще ви държа в течение за тези от вас на които им интересно.

        Коментар


        • Отиди и виж въпросната кола.
          Аз такива "знаци" пък ги възприемам точно обратната, че всичко е против мен, ама аз съм по инат и това не може да ме спре...
          Който търси , намира !
          Човекът е човек, когато е на път !

          Коментар


          • Еделвайс
            Еделвайс коментира
            Редактиране на коментар
            За Панда ли става дума

          • Джоу (x3mrjoe)
            Джоу (x3mrjoe) коментира
            Редактиране на коментар
            Не, ама не е за тук, та ако имаш интерес на ЛС.

          • Еделвайс
            Еделвайс коментира
            Редактиране на коментар
            Имаш ЛС

        • Не си на зор и според мен автокъщите ги остави по-назад. Купена от тук и първи собствник, върнати от лизинг, от приятел или добър познат или поне със съдействието на такъв, не задължително в този ред. Но според мен леко "отвори блендата" и заглеждай и други в този клас - аз ти споменах за хюнде 10-ка, добавям фауве ъп, шкода ситиго, други по-нагоре предложиха рено туинго и пандичка. Така ще си по-свободен в избора на читава колица. Нееднократно си споменавал в темата, че ти трябва возило до и от работа, малко и непретенциозно, така че според мен излишно си се фокусирал само в трите от заглавието.
          Успех с избора и продължавай да споделяш! Поне на мен ще ми е полезно, че и аз се замислям за малка градска колица.

          Коментар


          • Еделвайс
            Еделвайс коментира
            Редактиране на коментар
            В интерес на истината, много ми харесва новия модел Айго с " Х " муцуната, след 2013 год. дългите задни стопове и изцяло дигиталните уреди, кожения волан, изцяло модерна визия.

            Но за него трябва да събера между 10-15К лева...

          • гоше
            гоше коментира
            Редактиране на коментар
            Е, щом има и сантименти, цената остава на втори план

        • изтрито дублиране
          Последно редактирано от гоше; 29-11-21, 18:07. Причина: техн грешка

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X