Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор между Айго, 107 и C1

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Избор между Айго, 107 и C1

    Привет колеги, от много време искам да карам втора малка кола само за града, имаме си голям джип за семейството и за основни пътувания.

    Пуснах отделна тема специално за кой избор от трите бръмбазъци ще е по-добре откъм подръжка и части, моля нека темата да е само между трите марки мъници.

    Живи и здрави към лятото съм решил и смятам да го купувам, затова пускам темата към кой от трите марки да се ориентирам, знам че само емблемите им били различни, но все има някъде разлика, плюсове и минуси, годината на производство ще гледам да е около 2006 г. плюс, минус една, две години, бюджет до 4 к.

  • #2
    C1 Съм карал едно под наем за 7 дни. Беше на 600 км. Втори път не бих си го причинил.
    Страшно дървена возия, а вътре е като сделано.

    Коментар


    • #3
      Трите са едно и също. Единственият бонус е разходът на гориво.
      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

      Коментар


      • Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Не само горивото, ами и по-малко място за паркиране, в моя случай за разлика от на джипа, ще бъде освободена и от данък и безплатна винетка за която едва ли ще ми трябва, но имам право на това.

    • #4
      Аз не бих си причинил кола от този клас.

      По скоро бих карал от размера на Поло, Ярис и Корса.
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

      Коментар


      • Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Ще ходя предимно на работа с нея на 95%, за всичко друго си имам голям и мощен джип и е дълга база с АСК, Корсата става и за извънградско за което не ми е нужна след като имам голям джип, идеята е максимална икономия на гориво, лесно при малко място за паркиране и най-вече че само аз ще съм в тази количка, няма да возя никой, затова съм се спрял на тези мъници, даже мислех за Смарт но пък не ме кефи нещо.

    • #5
      Скоро се качих на едно такова(нямам спомен за марката каква беше) само да го преместя 5 метра. Да ти кажа, даже и на снимка не искам повече да виждам такова нещо.

      Коментар


      • #6
        Колеги, пак да повторя, карам и имаме, Фронтера ДБ 3.2V6, ACK, 205 коня, вие така коментирате по темата ми, като че ли малката кола ще ми е основен автомобил, а тя ще ми е само за да ходя на работа в рамките на града и ще съм сам без да возя никой.

        Коментар


        • #7
          Рено Модус.

          Коментар


          • #8
            Разликата в поддръжката , горивото, данъците и т.н. между иго и ярис едва ли ще е повече от 5%. Но в единият случай ще имате 2ри автомобил, а в другия колело покрив.

            Като се счупи фронтерата е хубаво да имате и 2ри автомобил.

            Коментар


            • #9
              Разликата във всичко на кола от среден клас с такава от мизерният клас е, че ти се ебава мамата, освен ако не си до 1.60 и 70 кила.
              Тая тема я коментирам постоянно с приятели, а с тоя с автоматичната КИА от едноименната тема постоянно, щото той постоянно си бленува за нещо колкото може по-малко, щото има проблем с паркирането пред тях, а е поне 185см и въобще не е анорексичен.

              След като си без данък и винетка на далавера, значи можеш спокойно да се оглеждаш в автомобил до 2000 cm³ и до 160 коня.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

              Коментар


              • #10
                Аз пък не мога да разбера защо не схващате, че човека си търси компактен градски автомобил.Освен, по-нисък разход на гориво тези мъници имат по-малко двигателно масло, по-малко свещи (понякога), по-лесно се паркират, по-малък цолаж гуми.Като освен че са с по-тесен интериор друг голям недостатък нямат.Колата явно ще се ползва целево за градски транспорт, пазар и т.н. от сам човек.За чий му е някой шлеп?!Три пъти се каза, че джип си има.
                Към автора на темата - избираш най-читавата като състояние и екстри.Наистина на 90% са еднакви.Доколкото си спомням и трите се правят в Полша (или поне агргатите им).Както и да е - като нови Toyota-та е най-скъпа, но най-продавана...
                Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
                0887/осемпет 66 4осем

                Коментар


                • #11
                  Вземай най евтиното и трите са на базата на Тойота,дизела обаче е на Пежо.

                  Коментар


                  • #12
                    Преди около 6 месеца приятелката ми си купи Aygo 2006-та бензиново. За градски условия е супер, след като свикнеш че всеки ще те засича и свири по светофарите ( това като карам аз, представям си като видят сама жена да кара), иначе е супер маневрена и се кара много леко. Направихме едно пътуване с нея от София до Смолян и определно повече няма да повторя, седалката и самата стойка са ми много неудобни за каране повече от час. Предвид че се кара на много къси разстояния, (3 километра в посока ) харчи 6,5 - 7 средно, като лятото винаги е на климатик. Зимата загрява супер бързо и за 3-4 минути в купето вече е топло. Обслужването беше около 70 лева. . Зимни гуми 250 лв. Друго за сега не се е налагало. Имай предвид, че я търсих около 5 месеца. Нямаше нищо читаво на пазара до 6 000 лева и накрая изнудих един познат да ми продаде неговата, купувана от България и с пълна сервизна история. Направи ми впечатление, че е сменял съединител на 120 000 км. Според мен това са много малко километри, но според него започнал да буксува. С работата му е излязло около 250 лева по спомен.
                    Задължително прочети за автоматичната скоростна кутия, ако си се насочил към такава!

                    Коментар


                    • Еделвайс
                      Еделвайс коментира
                      Редактиране на коментар
                      Благодаря за инфото, относно кутията мислех си да е ръчка, така че няма да е автомат че и без това не е истински автомат, определено ще се подготвя да вдигна бюджета поне до 5 К
                      Последно редактирано от Еделвайс; 25-01-21, 16:16.

                    • s_s1
                      s_s1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      С хонда джаз 1,3 разхода ми е по-нисък от Вашия, зимата в сняг и студ е около 7, през лятото на климатик е около 6, а в преходните сезони е около 5,5/100. Само че от честите спирания на късо разстояние през зимата на 2 седмици дозареждам акумулатора, а през лятото-на месец.

                  • #13
                    И аз като някои колеги от форума съм като черна станция - едно си зная, едно си бая, т.е. предлагам.
                    Та да предложа една нормална Фиат Панда, без 4х4, втора генерация, 2003-2011г., 1.2 бензин. Перфектна кола и само 1см. по-дълго от трите.
                    Другото ми предложение от същия калибър- Рено Туинго, бензин. Вътре е огромна, страхотен мотор и скорости, и прилична возия за класа си.
                    Карал съм и съм се возил на Аиго от търсените години. Отврат Като лагерна количка е. Не става за софийските дупки и като здравина, и като возия. Ще е излишна мъка и за шофера, и за пътника/пътниците. Ако става въпрос за служебна такава, може. Каквато са ти дали, такова караш. Но човек зорлем да си го причини сам на себе си, няма смисъл.
                    Изобщо темата със супер - минитата винаги ми е била много любима и винаги съм имал мерак я за Абарт или някой Смарт Брабус, но нито са за нашите пътища, нито са за нашата култура на движение.
                    ​​​​​​

                    Коментар


                    • cnc82
                      cnc82 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Zlost кой точно модел и коя година Панда имаш ?

                    • zlost
                      zlost коментира
                      Редактиране на коментар
                      Втората Панда, 2005г., 1.2 бензин, 4х4 Climbing

                    • cnc82
                      cnc82 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Благодаря за инфото!

                  • #14
                    Автоматичната кутия не е автоматична,а е робот-ръчна с ел.моторчета за превключване на скоростите,аз не бих си взел роботче.
                    6.5-7 бензин ми се вижда доста за такава въшка.На жената 308та с 1.6 хди 90 коня в Русе дава 5.7 ,а кара само в трафика.И е къде по кола.

                    Коментар


                    • Еделвайс
                      Еделвайс коментира
                      Редактиране на коментар
                      Да, затова съм се ориентирал само към ръчка

                    • TyuHku
                      TyuHku коментира
                      Редактиране на коментар
                      Разхода е в комбинация - млад шофьор и много късъси разстояния. За 400 км извънградско с климатик му докарах разход на колонка 4,6

                  • #15
                    Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение
                    Аз пък не мога да разбера защо не схващате, че човека си търси компактен градски автомобил.Освен, по-нисък разход на гориво тези мъници имат по-малко двигателно масло, по-малко свещи (понякога), по-лесно се паркират, по-малък цолаж гуми.Като освен че са с по-тесен интериор друг голям недостатък нямат.Колата явно ще се ползва целево за градски транспорт, пазар и т.н. от сам човек.За чий му е някой шлеп?!Три пъти се каза, че джип си има.
                    Към автора на темата - избираш най-читавата като състояние и екстри.Наистина на 90% са еднакви.Доколкото си спомням и трите се правят в Полша (или поне агргатите им).Както и да е - като нови Toyota-та е най-скъпа, но най-продавана...
                    Прочете ми мисълта, благодаря за инфото, дотук разбрах за тези мъници, че определено трябва да е ръчка и че бюджета за читаво Айго може да отиде и до над 5 К

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X