Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Koя е най-качествената марка автомобили.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Koя е най-качествената марка автомобили.

Ето на какво попаднах в автомедия бг:
    Първоначално публикуван от Auto media BG
    Авторитетната американска организация за изследвания и анализ на потреблението J.D. Powers and Associates, публикува ежегодното си подреждане за най-качествени нови автомобили предлагани на американския пазар.
    Най-интересното за тази година е, че южнокорейската група Hyundai изпреварва японската Toyota и се нарежда на трето място в класацията за най-качествени и надеждни нови автомобили на пазара. На първо място е Porsche, следвана от Lexus. Третото място на Hyundai представлява най-големия успех на корейска фирма в подреждане за надеждност и високо качество. Класацията показва, че южнокорейската фирма влиза в нов етап от своето развитие, където качеството и надеждността са поне толкова важни, колкото и приемливата за потребителите цена. В петицата на подреждането влизат още Toyota и Jaguar. Най-надеждните модели според J.D.Powers са Lexus LS 430 и Porsche Cayman S, чиито собственици са се оплаквали най-малко от каквито и да е проблеми в автомобилите си. Като цяло Lexus Toyota са спечелили 11 от 19 номинации за най-надежден и сполучлив модел, а Lexus 11 години подред е сред най-сполучливите и надеждни автомобили в САЩ. Най-голямата промяна обаче отбелязва Hyundai, който през миналата година заемаше едва 11 място в подреждането за качествени автомобили на американския пазар, а в сегашната класация е на трето място. Hyundai Tuscon e обявен за най-качествения и надежден автомобил в класа на компактните SUV. Корейската фирма заема все по-голям пазарен дял в САЩ, като само за последната година е повишила дела си с 4.5%. Джим Ленц, вицепрезидент на групата Toyota призна успеха на Hyundai и заяви, че „корейците ще стават все по-голям играч на пазара". Освен Tuscon още 3 модела на Hyunday заеха челни места в своите класове - Elantra, Tiburon и Azera. Според американските потребители и тестови организации автомобилите с най-много проблеми са Land Rover, Isuzu, Volkswagen, Hummer и Suzuki.
    Според американските потребители и тестови организации автомобилите с най-много проблеми са Land Rover, Isuzu, Volkswagen, Hummer и Suzuki.

Hyundai Tuscon e обявен за автомобил в класа на най-качествения и надежденкомпактните SUV.

Говорим за автомобили карани в продължение на няколко години. Оценката е от читатели(потребители) и NTHS(и други тестови организации).
    Аз като ви казвам,че колите не са това което бяха... Е един Тоуран на един съсед-поне веднъж на 2-3 месеца е в сервиза. Колата е от 2008 година 2.0TDi,бяла. И е купена нова,не знам какво ниво на обурудване.
    349
    Hyundai
    2.01%
    7
    PSA Peugeot-Citroen
    1.43%
    5
    VAG
    4.87%
    17
    Mercedes-Benz
    21.49%
    75
    BMW
    7.16%
    25
    Suzuki
    2.29%
    8
    Ford
    1.15%
    4
    Mazda
    2.58%
    9
    Fiat
    0.00%
    0
    Lancia
    0.00%
    0
    Alfa-Romeo
    0.57%
    2
    Chevrolet US+EU
    0.00%
    0
    Honda
    6.59%
    23
    Opel
    2.29%
    8
    Saab
    0.86%
    3
    Volvo
    1.72%
    6
    Land Rover
    3.15%
    11
    Kia
    0.86%
    3
    Mitsubishi
    3.44%
    12
    Lada
    3.72%
    13
    Chrysler
    0.86%
    3
    Renault
    1.15%
    4
    Друга марка.
    16.91%
    59
    Всичките са боклуци вече.
    14.90%
    52
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

До: Koя е най-качествената марка автомобили.

Няма значение каква марка е важното е да е СЛУЖЕБНА
    . LRE Bulgaria.
    RRC SE V8 91г.

Коментар

Наистина тази марка е най-качествената.
      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Така като гледам - най-качествената марка изобщо не присъства в анкетата
        Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Олеле,забравих Субару. Ужас. Абе мислих,мислих какво съм забравил и ..... Виновен.
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Смях в залата
            Това е равносилно да питаш на кой жената е най Убава
            А иначе по темата ЛАДА
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Аз мислех, че VW са едни от най-качествените, но явно Хамериканците НЕ!
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Откровенни глупости! Тия класации са като статистиката в БГ. (Ако аз съм изял 6 кюфтета , а Ванчо 2 ,средното потребление на кюфтета за 1 час в РСВ-то - 8 ли е ?)
                Хеле пък Исузу . Ама то не е хубаво че съм пристрастен. До утре мога да разказвам за легендарните качества на моето Исузу
                Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Не е като Ауто Блид все пак,а и не смятам че е нагласено,защото всяка година са коренно различни марки(Ягуар,Тойота,Хюндай,Порше и тн.) Според мен американците и англичаните са най-НЕпристрастни в оценяването си. А най-ПРИстрасни са Ауто Билд. Да не обидя някого,ама...
                  Последно редактирано от Dino; 28-05-09, 20:29.
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Хубавата кола и хубавата жена са си цифра.
                    Качествените са още по-голяма цифра.
                    Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Къде го Ауди или още ме държи от снощи?
                      Лично за мен са Мерцедес, БМВ и Ауди.
                      БМВ се нарежда на второ място единствено заради моделите си 7 серия и по-точно 750.За мен това е най-добрия модел от цялата марка.Мерцедес са си Мерцедес, предполагам, че който е имал/има се е возил знае за какво става на въпрос.Старите Мерцедеси нещо не ми харесват, но новите след 99 са си черешката на тортата!
                      Ауди са коли с поносими цени и куп +чета за парите си.

Коментар

Май ще трябва в крайна сметка да гласуваме правило във форума да не се публикува НИКОГА каквото и да е писание на български "журналист", без да се провери предварително.

Така...

JD POWER имат доста класации. Това им е работата. Класациите им са по принцип точни, и производителите се съобразяват с тях.

Двете основни класации са Initial Quality Study (Първоначално проучване на качеството), и Vehicle Dependability Study (Проучване на надеждността на превозното средство).

Разликата между двете е горе долу като "Проучване на мадама/пич през първата брачна нощ" и "Проучване на същата/същия след три години брачен живот".

Initial Quality Study е впечатлението което собствениците имат от колата през първите 90 дена след покупката. В това изследване се разглеждат не толкова здравината, колкото впечатлението от продукта. Дали ще проскърца. Дали миризмата на ново е приятна или не. Дали ще има проблеми. Ако е имало проблеми - как се е справил дилъра с тях.

При това проучване, ако продукта е изплюл двигателя си насред кръстовище, но след това дилъра е платил на клиента хотел с масажистки и го е отрупал с внимание и извинения, същевременно монтирайки нов двигател за 45 минути по норматив, оценката пак ще е висока. Всичко зависи от това какво е било общо преживяването за клиента.

Vehicle Dependability Study разглежда ЗДРАВИНАТА на превозното средство през първите три години. Защо три - защото това е най-често срещаният лизингов договор в САЩ - тригодишен. Американеца по принцип най-често си кара колата три години, на третата година я връща и взима нов лизинг. За това се гледа този период от време.

Хюндай, колкото и да ги харесвам напоследък, не са все още минали пред Тойота в класацията VDS. Може да са минали пред Тойота (но не пред Лексус) в класацията IQS, но това означава просто че собствениците на Хюндай през първите 90 дена са били по-доволни от автомобила си от собствениците на Тойота. Това може да се дължи на хиляди фактори, от "На Хюндая мигачите цъкат едно такова мееекичко, а на Тойотата цъкат ей така щрак щрак щрак", до "Хюндай ми направиха супер намаление", докато собственикът на Тойота ще реве "грам намаление не ми направиха".

Каква е ситуацията на третата, петата, десетата година, е това което определя колко качествена е една кола, а не какво мисли американския клиент за нея през първите 90 дена. В САЩ клиентите на Хюндай често са млади и бедни, често това им е първа кола, и са в еуфория. Всеки си харесва първата кола и си я помни до последно.

Та моите уважения към Хюндай, и другаде съм писал че почнах много да ги уважавам, но нека си сверим мерниците и да сравняваме ябълки с ябълки - Хюндай не е изял още достатъчно хляб за да мине пред Тойота в класациите по здравина.

http://www.jdpower.com/autos/ratings...tings-by-brand

http://www.jdpower.com/corporate/new...df/2009043.pdf

Във втория документ се вижда цялата неточност на такива статистики. Бюик е с най-малко проблеми на 100 автомобила и е най-горе в класацията. Но никой не взима под въпрос че автомобил с 5 литров осмак двигател, каран от пенсионер никога с повече от 100км/ч и поддържан винаги във фирмен сервиз, се чупи по-малко.

А точно за българският клиент тези проучвания не означават абсолютно нищо. Дреме му че щатския хюндай V8 бензин е здрав, ако европейският му дизелов двигател си изплюе дюзите. Пак - говоря теоретично. Не критикувам Хюндай. По-скоро "журналистите".
                        Последно редактирано от Goblin; 03-06-09, 18:42.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                          Не е като Ауто Блид все пак,а и не смятам че е нагласено,защото всяка година са коренно различни марки(ту Ягуар,ту Тойота,Хюндай,Порше и тн.) Според мен американците и англичаните са най-НЕпристрастни в оценяването си. А най-ПРИстрасни са Ауто Билд. Да не обидя някого,ама...
                          Наистина са различни некои път ЛЕВСКИ пък след това ЦСКА и след това пак ЛЕВСКИ и тн.

П.П. пък на тези предстоящи избори ще видим дали ще се сменят депутатите
                          . LRE Bulgaria.
                          RRC SE V8 91г.

Коментар

Не претендирам за „ТОВА Е ВЯРНОТО,ВСИЧКИ СТЕ ИДИОТИ И НИЩО НЕ ЗНАЕТЕ“,просто пиша поста като ИЗУМЕН. Нито ме грее,че е Хюндай на първо(второ пето,петдесето или което и да е място) или че ВАГ са на последно. Все ми е тая. Интересно ми беше какво мислят хората и затова пуснах анкетата. А изявления от рода„ ТАКИВА НЕЩА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ЗА ПУСКАНЕ ВЪВ ФОРУМА“ звучат малко или много диктаторски. И макар че с мод не се спори,смятам че това е малко повече от нужното.Да,може да не съм прав с пускането на точно това сравнение,може да не е съгласен някой и това е нормално. Ако толкова иска някой да премахне темата-добре,аз не печеля от тази тема,нито ми зависи животът от нея. Пак казвам,просто бях любопитен какво мислите вие и затова пуснах и анкетата.

А Ауди е във ВАГ,заедно със Сеат,Ламборгини,Бентли и Бугати. Дори Скания е във ВАГ.
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
                              Хубавата кола и хубавата жена са си цифра.
                              Качествените са още по-голяма цифра.
                              За жената не съм съгласен. За колата до някъде
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X