Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Първоначално публикуван от tiguan
    Съжалявам за малко дългия пост но на това му се казва сравнение да казваш + и - , а не само да се коментира.
    Tова, което си направил е похвално, но има неточности.

Примерно на Honda CRV просветът е 185, а не 175 мм. CMBS системата (подобно на City Safety при XC60) в това CRV толкова рядко се влага и при толкова високо ниво на оборудване, че ме съмнява дали има една такава в БГ.

Имай също предвид, че интегрираната система за контрол на управлението при Тойота и VSA при Хонда предоставят повече функционалност отколкото ESP при Тигуана.

Интериорът на Митцубиши Аутлендър може да е адски приветлив. Гледах един експонат в Балкан Стар във Варна с бяла кожа и 2.2 дизел на промоция за 60000 лв. Ами беше внушителен и ме хвърли доста в размисъл. Стандартният черен интериор от друга страна наистина малко отблъсква.

Защо например липсата на автоматик при дизела е минус при Рав 4, а при другите не?

Разходът на гориво при дизел Рав4/ЦРВ/Тигуан/Куга/Форестър е идентичен.
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

Коментар

Може и да има някоя друга неточност, не споря. Някой от нещата са обобщение от тестове който сме правили.CMBS системата e опция не само при хонда, но и при другите марки който я предлагат и аз също предполагам, че никой в бг не си я е поръчвал. Само при Rav 4 е защото той е най-прекият кокурент. Също се вижда, че има и още показатели и неща по който могат да се сравняват. И в крайна сметка всичко е личен избор. За тази система не мога да кажа, защото не я познавам. Поправям си грешката тойота вече са пуснали 4 степеннен автоматик за 2.0 бензинов мотор.ESP - електронна система за контрол на стабилността вкл. GSS/ABS/ASR/EDS/MSR/BA и като гледам се препокриват.
      Последно редактирано от tiguan; 13-08-09, 16:48.

Коментар

Доколкото знам CMBS или City Safety система предлагат само Волво, Хонда и мисля Мерцедес (не съм сигурен, може да беше и БМВ). Тия системи при различните производители работят по доста различни начини и не са директно съпоставими. Примерно CMBS работи при високи скорости, да кажем над 30-40 км/ч. City Safety от друга страна спира да действа над 50-60 км/ч.

http://www.youtube.com/watch?v=GSA98...om=PL&index=19

CMBS при Хонда идва в комплект с друга система LKAS, която почва да пищи и *забележи* коригира управлението на колата, ако компютърът сметне, че шофьорът има опасност да напусне пътното платно, примерно е заспал.

http://www.youtube.com/watch?v=Mde5U2RqfD8

Тези системи въобще не се предлагат от Волксваген, Тойота, Нисан, Митцубиши, Рено и други в СУВ моделите им. Мисля, че даже и да имаш пари да си платиш за такива системи в ЦРВ, дилърите в БГ май въобще не ги предлагат. Предлагат се само за новия Акорд, който става 80000 лв с тях.
        Последно редактирано от ixeos; 13-08-09, 17:06.
        Vitara 2.0 V6
        Honda CRV (Gen 1)
        ВАЗ 2131

Коментар

За да се върнем към темата, аз ги класирам в следния ред по возия и управление:

1. Куга
          2. Тигуан
          3. Форестър
          4. Рав4
          5. Фрийлендър
          5. Екстрейл

Аутбек въобще няма място в тия сравнения - той си е комби и следва да се сравнява с Ауди куатро комби например. Има ли някой несъгласен?
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          ВАЗ 2131

Коментар

Ако говорим за Forester 2.0 двигател - може и така да се подредят(ако за Тигуана броим някой от турбо двигателите, а за Кугата предполагам повече външния вид е помогнал за първото място). Но за 2.5XT - не виждам кой от списъка може да се доближи дори малко до него като возия и управление...
            Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

City Safety е до 40 ако не бъркам, а системата ACC+ Front Assist на VW?

Коментар

Аз,.. липсва Хюндая

Коментар

Първоначално публикуван от tiguan
                  http://www.vw.ca/vwcms/master_public...nt_assist.html

Тази система е много различна - тя не коригира посока, ами само скорост. Работи само когато си на круиз контрол с цел да спазваш дистанция с тоя отпред. Ако например кола пресича на червено и има риск да се блъснеш в нея, City Safety на Волво автоматично ще спре колата, CMBS на Хонда ще намали до 30 км/ч, след което ще се изключи, а при Волксваген въобще няма да се задейства. Затова и с това започнах, че системите при различните производители не са директно съпоставими, но тези, които предлагат corrective steering и прилагат модели за разпознаване на определени обекти като път, маркировъчна линия, коли, мотористи, в бъдеще пешеходци са Волво, Хонда и Мерцедес. Разликата е, че при City Safety и CMBS в допълнение към радара, имаш и камера вързана към компютър, който прави image recognition и вероятно чрез някакъв модел базиран на Байезиеви мрежи взема решение как да постъпи. Радари и адаптивен круз контрол предлагат вече май всички производители. Даже и Мондео за 40 хилки мисля има радар.
                  Vitara 2.0 V6
                  Honda CRV (Gen 1)
                  ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от tiguan Преглед на мнение
                    Сити Сейфтито на Волво работи до 30 км. в час (нали е за в града) и то спира напълно колата. CMBS на Хонда е всъщност система, както използваните и наричани от ред други автопроизводители ACC (Adaprive Cruise Control) системи. Все са сензори или камери в бронята или стъклото следящи за скоростта или наличието на обекти отпред, които сигнализират, тормозят или намаляват скоростта.

Ама на темата, аз лично, за нуждите за които bubary е писал единствено виждам Кугата и Тигиана. А след като е за дама, тя да си определи, модела и цвета
                    ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                    lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                      http://www.vw.ca/vwcms/master_public...nt_assist.html

Тази система е много различна - тя не коригира посока, ами само скорост. Работи само когато си на круиз контрол с цел да спазваш дистанция с тоя отпред. Ако например кола пресича на червено и има риск да се блъснеш в нея, City Safety на Волво автоматично ще спре колата, CMBS на Хонда ще намали до 30 км/ч, след което ще се изключи, а при Волксваген въобще няма да се задейства. Затова и с това започнах, че системите при различните производители не са директно съпоставими, но тези, които предлагат corrective steering и прилагат модели за разпознаване на определи обекти като път, маркировъчна линия, коли, мотористи, в бъдеще пешеходци са Волво, Хонда и Мерцедес. Нека някой ме коригира, ако бъркам.
                      +1
                      а разработки за разпознаване много и Ауди и БМВ и Рено и ЛР, ама май всъщност всички са по поръчка или съвместно с разни правителствени служби по местообитание
                      lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Navi
                        CMBS на Хонда е всъщност система, както използваните и наричани от ред други автопроизводители ACC (Adaprive Cruise Control) системи.
                        Различно е, разгледай линковете, които съм постнал. При Хонда пак си има ACC отделно.
                        Vitara 2.0 V6
                        Honda CRV (Gen 1)
                        ВАЗ 2131

Коментар

Той bubaru май е решил вече каква да е колата, ама не знам защо не се хвали още ...
                          Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Тая работа с онлайн сравненията няма да стане така. Трябва да се съберат 10 паркетника последен модел, да се определят критерии, по които да се сравняват и да се направи един истински тест. Не за друго, ами всеки ще има възможност да покара например Куга или Форестър в замяна на СФ или Фрийлендър. Така ще изпъкнат предимствата и недостатъците.
                            Vitara 2.0 V6
                            Honda CRV (Gen 1)
                            ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                              Тая работа с онлайн сравненията няма да стане така. Трябва да се съберат 10 паркетника последен модел, да се определят критерии, по които да се сравняват и да се направи един истински тест. Не за друго, ами всеки ще има възможност да покара например Куга или Форестър в замяна на СФ или Фрийлендър. Така ще изпъкнат предимствата и недостатъците.
                              Съгласен. От мен Фрийто.

Странно е това с АСС-то и CMBS-то. Щото при повечето марки АCС-то с forward allert/Distronic plus/braking system прави същото. При Хонда се предлагат като две различни системи май
                              lre-bulgaria.org

Коментар

Този тест съм го правил точно като излезе тигуан, по него време бях мениджър продажби на VW за североизточна бъгария, ако намеря снимките от теста ще ги кача.
                                Последно редактирано от tiguan; 13-08-09, 19:33.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X