Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на автомобил за дълъг път.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на автомобил за дълъг път.

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
    Явно имаш опит.

P.S. Не разбирам защо в подобни теми почти никой не се съобразява с въпросите поставени от пусналият темата, а се предлагат некви лични сантименти.
    Явно няма опит ,много лайшко изказване.
    Мойте 5ст по темата,3 години и 80 000км пежо 806 ,2001г,2000HDI,110кс.Доста по обемисто купе дори от ауди А6,140 км/ч на магистала оборотомера е на 3000 оборота подържам тази скорост от Сф до Бургас с включен киматик не повече от 8л/100км...градско в Сф отново с климатика 8л/100км...извън градско каране около 100км/ч 5.5-6 л /100.Ефтин за подръжка и непретенциозен ван,много добра возия и климатика насмогва доста добре с големия обем на купето дори с 6 човека в колата.
    Имал съм Пикасо 2.0 Hdi но 90 кс ,2004г, но НЕ Е по икономично и е по малко като обем.
    Имал съм и Ауди А6 2000г ,2.5тди е НЯМА обема на вана,нито по добра возия ,цените на частите са несравними (отново + за вана)единсвено Аудито го карах 180-200 Сф-Бургас(вана няма как да държи тази скорост)и разхода беше 11+/100км.
    "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
    Кольо.

Коментар

Пежо 406 комби 110 кончета е отличен автомобил с евтина поддръжка,но дори и с 90 коня не е маломощен.Евтини части,ще надмине очакванията ти.Най-скъпите са до 4000-4500 лв,но рядко има с темпомат.С двигател 2000 кубика са по-добри,с 2200-по-проблемни и харчещи

Коментар

Мерцдес и БМв за тия пари,не бих си взел.Прекалено изтормозени коне за тези пари.Вторите ако нямаш гараж,ще ти го гепят в един момент.
        Пежото 407 ти е идеалната алтернатива.Голяма,удобна с богат избор на дизели(хубави).Почти всички необходими екстри серийно.
        Другият вариант ти е Акорд или Авенсис.Дизелите са общо три.
        Аз ако трябва да правя избора,бих търсил читава японска.Ако не намеря,скачам на Пежото.

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
          Благодаря за отговорите - на това разчитах - дискусия.

Френско казвате, Ситроен с хидравлика при еднакви други условия е по-лаком от пежо със същия мотор.

Поздрави!
          между Пежо 806 и Ситроен евазион разликата е само в емблемата,никаква друга , окачването и на двете е като на 406 ,няма хидравлика (отпред макферсон,отзад греда с пружини и амове)разхода им 1-1 ,2.0 Hdi мотора го слагат и на двете от 2000г.
          "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
          Кольо.

Коментар

Карам Еспейс Куадра, знам ко е ван.......
            Но, моя е на метан и за ван 4х4 за разход няма да говоря....
            Дизел обаче ще трябва........
            Има логика според мен 406 да е с по-малък разход при високи скорости от вана именно заради обема?
            Карал съм 6 скоростна Алхамбра 1.9 на приятел около 1600 км в Гречко.
            Разхода беше около 6 при 120-30 без темпомат, но пък и темпомата не е най икономичната алтернатива ако не знаете.....
            Най добре е сам да си храниш магаретата, тогава най-добри резултати се постигат.
            А и за ван ако се говори, колкото и да не ми се нрави трябва да призная предимството на вагините точно по една причина - наличието на пълноприводен такъв.
            Поздрави!
            VITARA, SAMURAI
            FIAT PANDA 4x4 CABRIO
            RENAULT ESPACE QUADRA
            ...и едно сивикче за града...

Коментар

Фордовете и те блъскат дизел от пежо. Има някав мотор дизел към 140 коня, викат, че са читави. За мен са пустиняци ама аз съм пристрастен.
              Land Rover Discovery
              Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Първоначално публикуван от hunter vl Преглед на мнение
                между Пежо 806 и Ситроен евазион разликата е само в емблемата,никаква друга , окачването и на двете е като на 406 ,няма хидравлика (отпред макферсон,отзад греда с пружини и амове)разхода им 1-1 ,2.0 Hdi мотора го слагат и на двете от 2000г.
                С5 имам в предвид колега, Ксантия - по-различната хидравлика....
                Поздрави!
                VITARA, SAMURAI
                FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                RENAULT ESPACE QUADRA

Коментар

Първоначално публикуван от vas33 Преглед на мнение
                  Фордовете и те блъскат дизел от пежо. Има някав мотор дизел към 140 коня, викат, че са читави. За мен са пустиняци ама аз съм пристрастен.
                  Кои фордове?
                  VITARA, SAMURAI
                  FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                  RENAULT ESPACE QUADRA

Коментар

И само да вметна че се надявам да не съм досаден, защото темата се надявам да е полезна и на други.
                    А защо дизел - за чужбина това е най доброто.......
                    В къщи - кой както си знае....
                    Поздрави!
                    VITARA, SAMURAI
                    FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                    RENAULT ESPACE QUADRA

Коментар

Кои фордове?
                      Галакси,и имат двигатели и от ваговете(за френски не знам да са ползвали).Споделят платформата и с Шаран.

Коментар

Първоначално публикуван от mradulov Преглед на мнение
                        Опит няма да споделям и да влизам в заядливия ти тон.
                        Като чета какво си писал, явно ти не си прочел първия пост от темара, така че преди да лямуцаш, по-добре иди и прочети.
                        Автомобил за дълъг път от 140 коня има бол и то в не лошо състояние, коментара ми е по повод предложението за 90 коня, които според мен са крайно недостатъчно за дълго пътуване.

Със здарве и късмет на търсещия.
                        Отидох

Колеги, моля за мнения.....
                        Автомобилът трябва да е комби, дизел с темпомат и климатроник.
                        Това са задължителните изисквания.
                        4х4 и автомата не са задължителни.
                        Разхода е определящ при скорости около 130-150 км/ч. - тук разчитам на вашите практически наблюдения.
                        Нека така да започнем....
                        Поздрави!
                        а ти прочете ли това

Возилото е нужно да е не особено средство изискващо......
                        Това обуславя съвкупност от следствия - невисок данък, части - достъпни, каско неизискващо и прочие....
                        Бе въобще колкото по-евтино - толкоз по-добре.
                        Поздрави!
                        което значи мощност до 74kW или 100к.с.

Тона ми не е заядлив, а диалогичен,
                        просто не се сдържах на глупостите ти, които не си подкрепил с примери.

Ако имаш по-добро предложение за дизелово комби под 100 коня, и след 2000г., го напиши.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Nissan Primera,след 2003г.дизел-комби.
                          Grand Cherokee WJ
                          Dodge Caliber
                          E 430 4-matic-T(S210)
                          GLK

Коментар

Кои фордове?
                            Ц-макс беше на моя познат 2005-а около 5к.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Duratorq_engine
                            Land Rover Discovery
                            Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Аз пък съм пристрастен към пасаторите. Имам комби със 130 к.с. "тракащата помпа - дюза", с двойно предаване и шестстепенна ръчна скоростна кутия. Наскоро имах случка с него в Черна Гора - блокира ми термостата, купих от най - близкия магазин (всъщност спрях пред един магазин за авточасти) един за 6,5 евро и го сменихме на улицата, после от една автомивка (магазина беше в обедна почивка) купих три литра G12 за три евро литъра, долях си ситемата и се прибрах у дома.
                              Я кажете за D4D или HDi мотора колко струва термостата и можете ли да го смените на улицата? Не се заяждам, интересно ми е, да не би да съм се минал с избора.
                              Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнение
                                Аз пък съм пристрастен към пасаторите. Имам комби със 130 к.с. "тракащата помпа - дюза", с двойно предаване и шестстепенна ръчна скоростна кутия. Наскоро имах случка с него в Черна Гора - блокира ми термостата, купих от най - близкия магазин (всъщност спрях пред един магазин за авточасти) един за 6,5 евро и го сменихме на улицата, после от една автомивка (магазина беше в обедна почивка) купих три литра G12 за три евро литъра, долях си ситемата и се прибрах у дома.
                                Я кажете за D4D или HDi мотора колко струва термостата и можете ли да го смените на улицата? Не се заяждам, интересно ми е, да не би да съм се минал с избора.
                                Това е доста добър аргумент......
                                За Форд Галакси за сефте чувам с френски мотори, все си мислех че е ФВ.
                                За по новите максове разни е възможно, нямам идея,
                                За Нисана колега, нещо по-подробно...
                                Поздрави!
                                VITARA, SAMURAI
                                FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                                RENAULT ESPACE QUADRA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X