Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на автомобил за дълъг път.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на автомобил за дълъг път.

Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
    Бягай от 1.6HDI като дявол от тамян. Много проблемно турбо, една стъпка накриво с маслото и си в джаза - а няма как да знаеш предния собственик какво е правил.
    Не смятах да пиша тук, но......
    Колко време и колко км. си карал такъв? И при коя кола стъпка накриво с маслото няма да е проблем?
    Имам 1,6 HDI на Ц4 купе вече 6 г. и 150 000 км (навъртяни от мен). Три пътувания до Холандия и Белгия и едно до Санкт Петербург. На колко км. съм го купил е Божа работа. Още с закупуването е чипнат на около 135 к.с.. Който ме познава знае какъв крак имам. Не само тежък, ами и голям - 47 номер.
    Пловдив център - отбивката за Сл. Бряг.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:16962-99376339de30ff7ac78199e690c2f101.jpg
Прегледи:2
Размер:61.0 КБ
ID:5722233
    Следващата снимка си е до Варна - имаше две спирания за .................

Име:16962-20ec6f0cd8375c8a84d94ff30ac95af4.jpg
Прегледи:2
Размер:37.3 КБ
ID:5722234
    При редовна (за мен това е 15.000 км.) смяна на маслото, подържане на нивото му около максимума и всички консумативи с качествени - никакви , повтарям никакви, проблеми с турбото (да чукна на дърво!) При нормално, със спазване на ограниченията ( е, не на всички естественно) разходът е около 5 извън и около 6 градско (в града не спазвам 50 км, признавам си!).Винаги, дори и зимата карам с пуснат климатроник. Вярно, че 2.0 е по-добре поне за мен, но се оказа, че и 1,6 не е лош. Има и с 90 кончета за по- малък данък. Има и ц5-ци с този мотор, комбита също. И са с темпомати и още много екстри. За возията и обем на багажника си е ясно. Сигурно ще са по- мудни, но с малко баене и те ще са добри
    Това са моите 5 ст. от личен опит и успех с изборът. Той си е твой..........Само не вярва на всеки, който "говори за сестра ти, защото чул нещо някъде, пък ти нямаш сестра"
    Венцислав Петров
    Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
    Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
    0889 62 8четири 6четири

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
      Баварци тройки?
      В тройка ми е тясно, а нямам и 80 кила живо тегло. Предпочитам 5-ца, особено ако е за дълъг път. Ама пък там е тегаво с останалите изисквания. Не че няма 520d - има и Е39 и Е61, ама идва слабичък според мен.
      “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
      Walter Rohrl
      GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от venciru Преглед на мнение
        Това са моите 5 ст. от личен опит и успех с изборът. Той си е твой..........Само не вярва на всеки, който "говори за сестра ти, защото чул нещо някъде, пък ти нямаш сестра"

Не че нещо, ама целия нет е пълен с истории за проблемни 1.6, включително и форума на ситроен. Нека не се изказваме в стил "моя няма проблем, ерго нито един по света няма".
        Последно редактирано от swartalf; 04-08-16, 11:06.
        What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Първоначално публикуван от zlost Преглед на мнение
          Съгласен! По-хубаво от новото и да добавим - гаранционното, няма.

Все пак има марки и модели, доказали се във времето с ресурса си, ремонтопригодността си, здравината си и т.н. Марки и модели, при които годините и пробега са просто суха статистика и отправна точка за разговори. Ясно е че няма нищо вечно, но има доста почти вечни коли при правилната предходна, текуща и бъдеща поддръжка
          Точно на това разчитат и първите собственици.Нали е здраво....
          Продажбата на читави употребявани неща се прави от хора с пари.Но техните играчки не са за 60% от потребителите(У нас 80%).
          Защо БМВ си продават колите с две години гаранция,без ограничение на пробега?Бахти,даваш за ново от 100 000 нагоре,и само две години ти я правят без пари,ако сгъне?(Маи за Бг имаше 4г и 200 000км).
          Аз досега в БГ,не съм видял някой да продава нещо читаво н-та употребна.Все нещо е замазано,омазано и т.н.
          Всеки си знае.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
            Аз досега в БГ,не съм видял някой да продава нещо читаво н-та употребна.Все нещо е замазано,омазано и т.н.
            Всеки си знае.
            Точно казано. Обаче Вени продаде такъв Бенц (ех, пусти му кинти в онзи момент), така че има, но трябва да е от човек, който я е поддържал или на здрав късмет при "нов внос".

При мен всяка кола, която е идвала през последните 10 години е била оправяна, стягана и продавана в последствие при средните цени за модела, но винаги с доста голяма загуба за мен. Няма познат или приятел, който да си е купувал колата от мен и да не ми е звъннал през годините да се похвали как е случил на кола. И при мен колите са идвали на н-километри и понякога в добро, а понякога в откровенно лошо състояние

Коментар

Карам рено меган комби 2013 год. модел. 1.5 dci. 110 или 115 коня, не съм съвсем сигурен, 6 ск.Супер непретенциозна и чипарска кола, която обаче е много удобна, моторчето е безшумно, вози много добре.Обичайно го пускам на темпомат със 150 км/ч (2800 об/мин) на магистралата. Харчи малко, голям резервоар, към 58 литра.За 10 год. съм сменил 4 коли, но с тази след дълъг път никога не съм се чувствал изморен. Подръжката е смешно евтина в сравнение с голфа 5, който имах преди това. И вътре не е пластмасова като предните рена. Багажникът и е огромен. Единствено не ми харесва тъпото заводско стерео и като човек, който обича да слуша много музика докато кара, малко ме дразни качеството на звука.Иначе радиото е хубаво, има блутуут, музика може да си плейва човек през телефон или таблет без разни кабеляци. За семейна кола с четиричленно семейство за България си е идеална.Евтина, широка, вози добре, тиха, икономична, никой няма да я открадне. Моята е на 80К км и нищо не се е чупило досега.Всъщност не е моя, служебна ми е.

Коментар

Много мнения, много нещо....
                На това разчитах - да си полафим.
                А сега конкретно.
                Но това в България, за навън нещата са по различни.
                Благодаря още веднъж на включилите се.
                Поздрави!
                Ако беше започнал , че "дългия път " е из страната... , ми всички изброени стават , стига да е мал екземплярът.
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Колеги, моля за мнения.....
                  Автомобилът трябва да е комби, дизел с темпомат и климатроник.
                  Това са задължителните изисквания.
                  4х4 и автомата не са задължителни.
                  Разхода е определящ при скорости около 130-150 км/ч. - тук разчитам на вашите практически наблюдения.
                  Нека така да започнем....
                  Поздрави!
                  Мерцедес е твоят автомобил, според критериите ти:

На снимката е с бензинов двигател, търсиш такъв с дизел и си готов.

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:112.8 КБ
ID:5722236

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                    Мерцедес е твоят автомобил, според критериите ти:

На снимката е с бензинов двигател, търсиш такъв с дизел и си готов.

[ATTACH=CONFIG]875695[/ATTACH]

Страхотен автомобил,но ми се струва,че ако е това колата,петте страници изписано от колегите бяха абсолютно излишни.
                    Като един друг пост за избор между 4 джипки наскоро,от който нищо не излезе накрая.
                    Grand Cherokee WJ
                    Dodge Caliber
                    E 430 4-matic-T(S210)
                    GLK

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
                      Страхотен автомобил,но ми се струва,че ако е това колата,петте страници изписано от колегите бяха абсолютно излишни.
                      Като един друг пост за избор между 4 джипки наскоро,от който нищо не излезе накрая.

Колегата спомена че иска да му е комфортно на дълъг път с всички глезотийки, автомат, темпомат, климатик, дизеловия му агрегат е с много приличен разход, не е споменал бюджет..., за мен това е много комфортна кола за дълъг път и вози невероятно меко и как само леко взима завоите, страхотен автомобил.

Коментар

Първоначално публикуван от 4wheel Преглед на мнение
                        ...Всъщност не е моя, служебна ми е.
                        Служебната е най-хубавата кола!
                        Only after the last tree has been cut down,
                        Only after the last river has been poisoned,
                        Only after the last fish has been caught,
                        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                          Служебната е най-хубавата кола!
                          Нещо , като орташката кобила
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Колегата спомена че иска да му е комфортно на дълъг път с всички глезотийки, автомат, темпомат, климатик, дизеловия му агрегат е с много приличен разход, не е споменал бюджет..., за мен това е много комфортна кола за дълъг път и вози невероятно меко и как само леко взима завоите, страхотен автомобил.

Съгласен и потвърждавам,имах такъв.
                            Grand Cherokee WJ
                            Dodge Caliber
                            E 430 4-matic-T(S210)
                            GLK

Коментар

Човекът каза, че НЕ иска Мерцедес и НЕ иска мощни коли с голям данък, вие му викате, че Мерцедес 3,2л с 200 и не знам си колко коня е неговата кола...

Коментар

Имам такъв ,само че не се продава!И вярно има ги всичките работи дето си ги написал плюс два пъти по толкова.Това е първата кола в която като паркирам и загася мотора, жената и двете ми деца не искат да слизат!Истина!Гори 11/100 нафта градско и 7,5/100 извънградско със 140 км/ч.Несравнима е дори с последните модели!А-а-а забравих да спомена-преди два дни си смених маслото...самичък!Не му занулявах интервалите и не му чистих грешките!
                                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X