Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тест за проходимост на Трактор и "Джип"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тест за проходимост на Трактор и "Джип"

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
    Ти кво се смееш с тоя мощен джип с големи гуми? Я ела да участваш в теста.
    Не съм напълнил ходовете още.
    Без съмнение ходовете са най-важното нещо за да е проходим един джип.
    Джип със заводски ходове си е чиста рали бегачка.
    Не ми харесва. То кога ли на мене нещо ще ми хареса и ще кандисам де. Ама тва е друга тема.
    Поне от широките гуми съм доволен. Като му дам цялата газ, излита от калта в буквалния смисъл на думата.
    Само не разбрах Трапера защо се плаши от скали. Там мощноста не е важна защото сцеплението е много голямо. Виж с ходове като на каруца няма да стане.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
      Поне от широките гуми съм доволен. Като му дам цялата газ, излита от калта в буквалния смисъл на думата.
      Това Пламене става от ходовете да знаеш
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
        Добре бе Злати, нищо против празните Ландровери нямам, ама дай тогава да ги правят едноместни Щом с пълен товар не може да се качи там където други по-мощни могат, значи има нещо гнило...И то се казва енергонаситеност. ...
        Ааааа, те онези колици от примерите ти нали возят пътници и товар като катерят баирите и хич не са направени да могат само и единствено това - да пребягат едно късо разстояние (било по баир, било по наводнен терен).

Продължава да не ми е ясно какво точно искаш да докажеш. Че едно бъги с мощен двигател, сложен на една лека метална клетка с една седалка, може да издрапа на стръмен баир, какъвто джип не може да качи. Да, така е. Е и???

П.П. Понеже проходим бил който има голям двигател, пък ходовете нямали значение, що не вземеш да ни покажеш как става тази работа с личен пример? Терен ще ти посочим ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
          Ааааа, те онези колици от примерите ти нали возят пътници и товар като катерят баирите и хич не са направени да могат само и единствено това - да пребягат едно късо разстояние (било по баир, било по наводнен терен).

Продължава да не ми е ясно какво точно искаш да докажеш. Че едно бъги с мощен двигател, сложен на една лека метална клетка с една седалка, може да издрапа на стръмен баир, какъвто джип не може да качи. Да, така е. Е и???
          Е специално за теб ще кажа че Патролите се зариват и на бетонна площадка
          Разбира се че нищо не ща да доказвам, имам съвсем просто питане на което до сега никой не отговори. Още по-малко ти. Ама за теб ми е ясно, защото - върни се в началото на темата и внимателно чети. Сто пъти повторих едно и също. Не се обиждай, не искам да се заяждам, искам да разчупя малко стереотипа на мислене. щото всички без няколко човека робувате на него. И ти също.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

А на вас не ви ли омръзна да се пробвате всячески да сравнявате ябълки с круши? Защото точно това правите... Уточнете какво това трябва да правят двете машини, примерно:

1. Да возят един човек до 100кг.
            2. Да могат да преминат с един колко си гориво еди колко си километра
            3. Да могат да преодоляват наклони с над еди колко си градуса
            ...

и т.н.

Тогава ги сравнявайте... А и да не забравите да пишете че вървят на гуми защото един мотоделтапланер иначе ще ви разбие...
            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
              Е специално за теб ще кажа че Патролите се зариват и на бетонна площадка
              Разбира се че нищо не ща да доказвам, имам съвсем просто питане на което до сега никой не отговори. Още по-малко ти. Ама за теб ми е ясно, защото - върни се в началото на темата и внимателно чети. Сто пъти повторих едно и също. Не се обиждай, не искам да се заяждам, искам да разчупя малко стереотипа на мислене. щото всички без няколко човека робувате на него. И ти също.
              Дима и ти си толкова в грешка колкото и тези с които спориш...

Ако при еднакви други условия една машина може да е с по-мощен двигател то тя е и по-проходима в някои условия... НО! Внимателно четете - при еднакви други условия... Ако другите условия се различават... то тогава при определени условия ще е по-проходима а при други не... Това е...
              VPetrov.photography

Коментар

Венци, специално на теб ще ти напиша на лично какво става и ще те помоля да не казваш да видим кой пръв ще се светне
                Ясно ми е за условията и се чудя защо всички се опитвате да ми вменявате някаква абсолютно крайна гледна точка. Вярно, използвам крайни примери защото по-нагледно от това здраве му кажи.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  А на вас не ви ли омръзна да се пробвате всячески да сравнявате ябълки с круши? Защото точно това правите... Уточнете какво това трябва да правят двете машини, примерно:

1. Да возят един човек до 100кг....................
                  И кво сега? Значи аз няма да мога да се повзоя , а?

Коментар

Дима и ти си толкова в грешка колкото и тези с които спориш...

Ако при еднакви други условия една машина може да е с по-мощен двигател то тя е и по-проходима в някои условия... НО! Внимателно четете - при еднакви други условия... Ако другите условия се различават... то тогава при определени условия ще е по-проходима а при други не... Това е...
                    Да питам че това не ми стана ясно.
                    При кои условия джипът с по-мощен двигател няма да е по-проходим.
                    Под условия се има в предвид терена нали.

А Дима стига с тия гатанки щото ша са мятам от балкона вече.
                    Защо банана бил крив?
                    Че от де да знам.

Коментар

Еми поради чисто физическите ограничения няма как да се направи от една страна хем по-мощен, от друга с по-голям въртящ момент и от трета по-лек... двигател... Та като се сложи този двигател който е по-мощен, с по-голям въртящ момент и прочие той задължително е и по-тежък... Което освен че довежда до нужда от други мерки по правилното разставяне на теглото задължително изисква и съответната трансмисия която да може да предава новите по-големи мощност и въртящ момент. Тъй като и за трансмисиите важат физичните закони няма начин това да стане ако не е с по-масивни детайли... които отново довеждат до повишаване на теглото... и т.н.

Всички машини са плод на безкрайни компромиси... Ако имаше обаче как при еднакви други условия двигателя да е по-мощен никой конструктор не би се поколебал да го сложи... Само че няма...
                      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Да питам че това не ми стана ясно.
                        При кои условия джипът с по-мощен двигател няма да е по-проходим.

А Дима стига с тия гатанки щото ша са мятам от балкона вече.
                        Защо банана бил крив?
                        Че от де да знам.
                        най-вероятно като тръгне да се засилва върху мека почва (пясък кал и т.н.)-ще се закопае.Пак ми доидоха на ум мотори-траял-леки без да горят гумите се катерят много хубаво върху скали и изкуствени препятствия (се твърди с голямо сцепление)
                        много преди старта...

Коментар

Еми поради чисто физическите ограничения няма как да се направи от една страна хем по-мощен, от друга с по-голям въртящ момент и от трета по-лек... двигател... Та като се сложи този двигател който е по-мощен, с по-голям въртящ момент и прочие той задължително е и по-тежък... Което освен че довежда до нужда от други мерки по правилното разставяне на теглото задължително изисква и съответната трансмисия която да може да предава новите по-големи мощност и въртящ момент. Тъй като и за трансмисиите важат физичните закони няма начин това да стане ако не е с по-масивни детайли... които отново довеждат до повишаване на теглото... и т.н.

Всички машини са плод на безкрайни компромиси... Ако имаше обаче как при еднакви други условия двигателя да е по-мощен никой конструктор не би се поколебал да го сложи... Само че няма...
                          Потърсих малко и открих няколко.

Къса Г-класа.
                          2.7CDI 115kw - 2350kg
                          5.0 V8 218kw - 2290kg

Дълга Г-класа.
                          2.7CDI 115kw - 2560kg
                          5.0 V8 218kw - 2385kg

Range Rover
                          3.0 Td6 130kw - 2435kg
                          4.4 V8 210kw - 2440kg

Grand Cherokee
                          4.7 V8 190kw - 1960kg
                          2.7 CDI 120kw - 2020kg

Ако някой види грешка може да ме поправи.
                          Че тия килограми всеки си ги тегли както си иска.
                          Поне в случая са от един източник.

Коментар

Напълно възможно е (всъщност то си е точно така) машините с бензинови двигатели да са по-леки при по-голяма мощност... Това е така... Тук обаче отново имаме два компромиса поради които тези машини не са заели 100% от пазара а точно обратното... А именно:

Компромис 1: Бензинов двигател който да има въртящ момент ниско долу се прави с много компромиси откъм екологичност, мощност от литър обем и разход... по какво ще познаете такива двигатели - долу му е разпределителния вал и кобилиците за клапаните се задвижват от едни пръти... само два клапана на цилиндър и т.н. Тези компромиси не могат да удовлетворят изискванията за ЕВРО 4 под никаква форма... Затова и такива двигатели сега вече не се правят... За да постигне въртящ момент в ниските който да е сравним с такъв на сроден дизелов двигател се иска голям обем... и тогава стигаме до:

Компромис 2: Разход на гориво... Няма как да се избяга от физичните закони и затова при една и съща технологична база бензиновия двигател изразходва 20-30% повече гориво при еднакви други условия... Тази разлика е неприемлива за голямата част от купувачите и затова "джиповете" с бензинов двигател са екзотика на фона на дизеловите си събратя... Който иска да погледне статистиките за продадени бройки и двигатели...

Компромис 3: Това е разстоянието което може да покрие една машина с едно зареждане...

А ако машините са еднакви и със сходни по параметри двигатели то бензиновата има предимство във всичко освен горните точки...
                            VPetrov.photography

Коментар

А Димата говори за обороти.И е прав!!!
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Понеже в съседната тема стигнахме до правилния отговор, тук може да се забавлявате с дуела. Аз ще се забавлявам също да видя какво ще стане на практика

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X