Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тест за проходимост на Трактор и "Джип"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Състезание м/у Трактор и "Джип"

Легнах да спя щот ми беше ясно че никой няма да ми отговори на въпроса и това и стана, нещата отново се изметнаха в грешна посока. Пак си правите сметка без кръчмар, какво трябва да се доказва, ето всичко е доказано отдавна:
    http://www.vbox7.com/play:d02bb841
    http://www.vbox7.com/play:beaa13bb
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Стефане къде си бре? Нещо няма коментари относно тези скопени машинки с двигатели от руски мотопеди. Или и тук с лекота минават разни скопени ТНТМ-та?
      Да, където фактите говорят и боговете мълчат.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Темата добре е разделена-но не става ясно все още за какво състезание става думаАз определено не съм състезател-но съм навит да се направи един тест относно проходимоста трактор-джип.Разбира се ако погледнем реално на нещата-това няма да е състезание в буквалния смисъл на думата-а проба.Защото при състезанията се гони време и разни други неща с които и аз не съм запознат-така че моля да се смени заглавието на темата

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
          Темата добре е разделена-но не става ясно все още за какво състезание става думаАз определено не съм състезател-но съм навит да се направи един тест относно проходимоста трактор-джип.Разбира се ако погледнем реално на нещата-това няма да е състезание в буквалния смисъл на думата-а проба.Защото при състезанията се гони време и разни други неща с които и аз не съм запознат-така че моля да се смени заглавието на темата
          ОК, всички знаем че няма да е състезание въпроса е да стане

Коментар

До: Тест за проходимост на Трактор и "Джип"

Така е, точната дума е тест. Димата не е прав с тия офф-роуд формули. Трапера няма да докара машина от състезанията трактор пулинг, нали? Говорим за подготвен, но сравнително сериен джип и стандартен трактор. Ако искате, ще подготва една точкова система, която да отразява всички особености, ще изберем различни трасета и ще оценявама обективно( с поне 3 съдии). Например - газене в кал - трактора 5 точки, джипа -3 точки. Каменист склон - трактора 2 точки, джипа 6 точки и т.н.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
              Така е, точната дума е тест. Димата не е прав с тия офф-роуд формули. Трапера няма да докара машина от състезанията трактор пулинг, нали? Говорим за подготвен, но сравнително сериен джип и стандартен трактор.
              Точно така, няма да докара. Забравихте от къде идват нещата и пак за хиляден път изопачихте идеята. Идеята е много конски сили срещу малко конски сили но с трансмисия с високо предавателно отношение - това е идеята.
              Баси хората, не можете ли да довършите едно единствено нещо без да го изопачавате и нагласяте. Ако Трапера докара трактор от състезанията по пулинг - става същото - много коне срещу много коне. А идеята беше точно обратната. Щото за проходимост в много от случаите се иска мощност при висока скорост на въртене на колелата, докато при трактор може да се постигне висока мощност но при ниска скорост. Ама какво да разправям на хора които карат трактори, УАЗ-ове и Дифендъри. Не се обиждайте но просто не сте свикнали да мислите в други категории и за вас проходимостта се изчерпва с теглителното усилие на гумите спрямо основата (почва, асфалт и тн) което е коефициент на сцепление и въртящ момент на колелата. За това си трябва тегло и предавки. Обаче от един момент нататъка това не стига и за да можеш повече ти трябва много мощност за да развърташ колелата със същия въртящ момент но с много - десетки пъти по-висока скорост.
              Аре бре, почти ви го подсказах, още ли никой не мое да се светне че това не са колесни превозни средства в познатия ви вид.

Коментар

Да вметна две снимки, в които багер (4x4x4) кротко дърпа заседнал Unimog. Истината е, че Unimog-a е зверски натоварен (статично с товар на гърба и динамично с копачка която дърпа назад) и е закотвен в гъста кал. Ако не беше толкова натоварен Unimog-а щеше да си излезе като тапа.

Приятно гледане!

Т.
                Прикачени файлове
                Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Ами докарай един Рубикон с HEMI двигател и да видим. Теста ще го правим с наличното тук. Защото и трактора си има слабите страни и за мен е сигурно, че ще има интересни сравнения. Соти вече изяви желание да участва с джипа на Асен( дано и Асен да знае), Трапера има трактор, така че стига теория. Кога и къде?
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                    Ами докарай един Рубикон с HEMI двигател и да видим. Теста ще го правим с наличното тук. Защото и трактора си има слабите страни и за мен е сигурно, че ще има интересни сравнения. Соти вече изяви желание да участва с джипа на Асен( дано и Асен да знае), Трапера има трактор, така че стига теория. Кога и къде?
                    Ти май знаеш що тия машини катерят наклони по-големи от 45градуса в сипеите? Пак теглиш чергата към себе си. Спомняш ли си на първата Голяма Война как не можахте да издрапате по баира щот немаше магарета в джипката с която бяхте?

Коментар

Дима, укроти се, и на двете войни аз бях съдия, та не сме гонили джипа като участници. А питай и жена ти колко души се бяхме натоварили вътре, тя беше с нас. И как после джипа издрапа без проблеми празен. Пък и си виж подписа, верни неща са написани в него. А е ясно че комбинацията от голяма мощност и голям въртящ момен е супер, но трудно се постига.
                      Нека да направим теста за купона, да видим резултата. До няколко дни ще предложа примерния формат на теста в писмен вид.
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Тоя филм вече съм го гледал.

Коментар

Ти кво се смееш с тоя мощен джип с големи гуми? Я ела да участваш в теста.
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Добре бе Злати, нищо против празните Ландровери нямам, ама дай тогава да ги правят едноместни Щом с пълен товар не може да се качи там където други по-мощни могат, значи има нещо гнило...И то се казва енергонаситеност. Да не говорим че изобщо не е трудно да се постигне висока мощност и висок въртящ момент. Е, да, някои предпочитат да сложат най-тежките железа и затова не им остава място и ресурс от тегло да сложат нормален двигател и трансмисия, но това е друга тема.
                            Май няма да дочакам обаче някой да ми отговори на въпроса, защо мощните машини могат неща които маломощни но с нужните предавки не могат. Аре бре, цял форум народ...Разбрах вече че Стефан не знае, някой друг ще се пробва ли?

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                              Добре бе Злати, нищо против празните Ландровери нямам, ама дай тогава да ги правят едноместни Щом с пълен товар не може да се качи там където други по-мощни могат, значи има нещо гнило...И то се казва енергонаситеност. Да не говорим че изобщо не е трудно да се постигне висока мощност и висок въртящ момент. Е, да, някои предпочитат да сложат най-тежките железа и затова не им остава място и ресурс от тегло да сложат нормален двигател и трансмисия, но това е друга тема.
                              Май няма да дочакам обаче някой да ми отговори на въпроса, защо мощните машини могат неща които маломощни но с нужните предавки не могат. Аре бре, цял форум народ...Разбрах вече че Стефан не знае, някой друг ще се пробва ли?
                              Дима, тези въпроси май трябва да ги задаваш в "това го знае всяко дете".
                              Дай да бъдем реалисти, има място и за маломощни (надали в моят гараж) и за мощни машини, просто са за различни случай, Стефан като добара клавиатурата ще ти напише (цитирам по памет от предишен негов пост) ефективният радиус на деиствие става много важен факто по време на бедствие/война защото няма на често бензиностанции - разхода е едно предимство на маломощните, друго предимство е Теглото, а то играе огромна роля върху меки грунтове/блата, сигурно има и други. Мощните машини от своя страна по-добре могат да развъртят и очистят колелата в калта (както и да се закопаят по-бързо), както и да се засилят и да използват ИНЕРЦИЯТА когато няма сцепление (този ли отговор търсеше)...

Ама дай наистина да направим теста любопитен съм, защото трактора освен всичко друго има Огромно предимство в размера на колелата, което хич даже не е за пренебрегване в някой случаи

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                                Мощните машини от своя страна по-добре могат да развъртят и очистят колелата в калта (както и да се закопаят по-бързо), както и да се засилят и да използват ИНЕРЦИЯТА когато няма сцепление (този ли отговор търсеше)...
                                Алекс близо си, но не това е правилният отговор.
                                Пък и сам виждаш че мощните машини чудесно се справят не само на меки грундове но и на вода (по-меко от това здраве му кажи). Пък и както видя инерцията тук не важи много - хората спокойно спираха преди най-стръмното и после тръгват почти отвесно нагоре ускорявайки. И масата на тези машини също е съизмерима с масата на някоя смешна довотия с двигател от косачка.
                                Помисли пак върху момента с изчистването на гумите, истината е наблизо но не това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X