Признавам, че новото е по-малко offroad (има маалко по-малък клирънс), но за сметка на това във возията има светлинни години разлика.. да.. по-като кола е, но и няма опасност по нашите "пътища" да ти изпопадат пломбите. Има fulltime 4wd , в допълнение към другите и RDL, за разлика от стария при който не се препоръчваше да се ползва 4wd при сух асфалтиран път.
Двигателя също е много по-икономичен , по-мощен и пикапа - по-бърз.
относно Исузу искам да кажа че и аз мисля че правят хубави пикапи. Твоя вариант се продава тука като 350 което е същото като колорадо и каниън. Среден клас пикапи. Ако сега копувах моя, щях да зема исузу 350. По ефтин и по дулга гаранция.
Пропуснах да отбележа един модел които много ми йареса от вун но не се представи много добре в щатите казваше се субару Баха.
Нещата се промениха. Но така или иначе до края на 2007/началото на 2008 нямя да копувам нов, но все пак да споделя, че Дженерал Моторс обяви новата си гаранция.
100,000 мили ( 160,000км) или 7 години. Е със това вече немога да не призная че следващият пикап пак че бъде Шеви.
Незнам дали съм писал това преди, но все пак, тука частите на американските коли са много много по евтини от тези за японски коли.
Знам го от опит. Плюс това, са по лесно да с еправят.
Преди 5-6 години сменях стартер на шеви 1500. Отне ми 5 минути, 2 болта и 3 жички, и около стартера има место да сложиш 2 резервни гуми, тоест, лесно е да се работи около него. Докато при японските коли всичко енагъчкано много по на тясно и трудно се достига да повечето части.
сам знаеш предполагам, че нещата в САЩ и БГ са тотално различни.
Най-малкото по отношение на габаритите, в БГ е изкл. дискомфортно и трудно придвижването с американски "камион". Аз имам и Шеви Астро ван, със стърчащи по 30см странични огледала.. да не говорим собствените му габарити.. а камо ли пикап с размерите на големите Додж и Шеви.. те именно заради това си имат място за бъркане около двигателя - нормално.
Да не споменавам икономичността. Само от разликата в горивото в рамките на 3-4 години японския би излязъл много по-изгоден от американски, въпреки по-голямата гаранция. За БГ мога да го твърдя със сигурност, а мисля че и САЩ би се получило така .
Разбира се грамадните американски пикапи доста помпат мачовското ЕГО и си признавам че и на мен ми харесват, но за тук просто не са практични според мен
По принцип си прав. Но в последните години нещата се уравняват.
Нито в габаритите им нито в разхода на гориво има голяма разлика.
Ето например Тойота тундра
Mileage Estimates (mpg city/highway) [8]
V6 6-speed manual 17/22 17/22 NA
V6 5-speed automatic 18/22 18/22 NA
V8 5-speed automatic 16/18 16/18 16/18
Интересно че хибридният модел нямя много по добър разход от нормалния. Очаквах да бъде по икономичен,
Но бензина зе да пада пак. Вече е $2.50 на галон или $0.66/литър
До преди 6 месеца беше $3.60 на галон или $0.96/литър. ( всичко е в Щатски долари.
Та минималната разлика в рахода на гориво не може да ме накара да направя избор между двете.
Съгласен съм, но тук пак се натрапва очебийния извод , че за сравнения пак трудно може да става въпрос.
Всички знаем, че дизелите тук са доста по-застъпени от колкото в САЩ, а там вече идва голямата разлика. Честно казано дори не разбирам страстта на американците към огромни двигатели, при положение че там ограниченията на скоростта, а и контрола и глобите са много по-строги. Така, че същата работа би ти свършил и 2.5 TDI i 314 Nm при 2000 rpm.
Само че числата за разхода са 28-30 mpg при 60-65 mph и не по-малко от 20 до 25 mpg градско.
преди около месец ми се наложи да търся подобно нещо .. та изръшках пазара. Говоря за нов такъв пикап с двойна кабина.
Значи моите наблюдения са следните ...
Тойота ХайЛукс .. новия модел е трагедия на пътя (не знам как е офроуд) предполагал че е заради само 102-та коня на мотора. Освен това е с по-малък клирънс от предшественика. Така че ако ще си зимаш такава ... нека да е по-стария модел .. а Ако е ОЩЕ по-стария .. май по-добре. Ама там май климатика е рядко срещан.
Мицубиши Л 200 .... гледам че по-гори имаше подробно описание . Единственото е че в едно списание четох, че има доста лоши характеристики на спиране (моля да не се обиждаят притежателите на Л200 - само цитирам )
Форд Рейнджър .. внимавай - Мейд ин Малайзия. Карах такъв .. доста спънат и дървен ми се стори. За офроуд .. може за САЩ да е добре, ама за тук малко ме съмнява. Мисля че е прекалено лек отзад.
Нисан Навара ... и за това има изписано достатъчно от другите. Има такива които са на базана та Терано - малко са камионести , ама нали това ти трябва все пак.
Та така ...
Д-МАХ не се излагай, да не би да искаш да кажеш, че Рено прави лоши двигатели??? Миналата седмица говорих с познати, които наскоро са си продали джипа ИСУЗУ ТРУПЪР 3.1ТДИ - последните месеци са му направили 2 пъти основен ремонт... продали са го и сега пак се е скапал мотора...
колегата Слик ми е много интересно с какво сравнява въпросните пикапи, та са толкова зле на пътя?
пикапът е коректно да се сравнява само с друг пикап...
точно за това говоря - сравнявам само и единствено други пикапи .. Тойота, Мицубиши и Нисан, просто Форда ми се стори най-нестабилен отзад в сравнение с гореупоменатите.
Неприятно е да се четат такива крайни мнения! Не може прочитайки една-две рекламни брошури да станеш капацитет по всички 4х4 без дори да си се качвал на повечето от тях! Та по същество - съвсем не мисля, че НАВАРА лош автомобил. Имал съм удоволствието да карам такъв и мисля, че е отличен. Относно мощноста на двигатела - няма да коментирам. Ще кажа само - видала лисицата.................
disem,прав си .Ама е хубаво да има и различни гледни точки .Защото е ясно ,че "наше лошо няма ".Ама и един живот не стига да караш всичко и да стигнеш до извода ,че по добре това отколкото онова ,ако има обаче кой да ти каже.За това е форума.
Повярвай ми приятелю - НИКОЙ не може да ти каже че това е по-добре от онова. Хората са различни затова и колите са различни. Колата трябва да я почустваш, да се слееш с нея, да си паснете. Затова не може някой да ти каже "абе това е хубаво" и ти просто да се метнеш, защото той така казал. Затова - карайте си колите, хвалете ги, но не плюйте по другите, защото някой някъде ги харесва.
аз си имам пикап в момента и съм доста доволен.. то си е като джип но малко по твърдо вози и имаш повече място за багаж, или кал и цимент или каквото ти скимне.
Коментар