Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам да си купя Унимог.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Искам да си купя Унимог.

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Освен това на дясната седалка може да се вози само пигмей. Или дребно дете.
    Не знам за какво го искаш. По-голям мотор ще ти докара проблеми с трансмисията. И няма място. Дизеловите се познават по гърбицата на муцуната. И чарковете нататък са други.
    За да можеш да влезеш с това в гората все едно трябва да му свалиш шприглите и да пуснеш стъклото. Тесен и висок - с будката хептен ще се обръща. И на спусканията, като всеки празен камион.

Мани, боклук...
    LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Освен това на дясната седалка може да се вози само пигмей. Или дребно дете.
      Не знам за какво го искаш. По-голям мотор ще ти докара проблеми с трансмисията. И няма място. Дизеловите се познават по гърбицата на муцуната. И чарковете нататък са други.
      За да можеш да влезеш с това в гората все едно трябва да му свалиш шприглите и да пуснеш стъклото. Тесен и висок - с будката хептен ще се обръща. И на спусканията, като всеки празен камион.
      Недей така де, ще вземеш да го откажеш.
      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Бе, Стефане, това /за дясната седалка/ го чувам от теб не за пръв път, ама ти сигурен ли си? Влизал съм в Унимог, и отдясно, и отляво, че съм го и карал и съм се возил, и не веднъж, и не един, по едно време аха-а и бях си купил, ама цената, пък и жената, бе дълга приказка. Във всеки случай, изобщо не съм на това мнение относно дясното място в кабината! Във всеки случай въобще не се различава от лявото!
        Последно редактирано от davc; 10-11-07, 23:06.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
          Недей така де, ще вземеш да го откажеш.

Бих искал да чуя и твоето мнение? Йори, де си.
          LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
            Подивял съм. Имам нужда някой да ми каже, че идеята е глупава.
            Идеята е глупава !!!
            Доволен ли си???
            Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
            http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Имаш право на мнение.
              В Бундесфера използват това място за полеви дранголник. А историята се смята за извращение. Ма те не разбират от унимози. Препоръчай им да опитат пак.

Хм. Ти колко обръщани Зила примерно си виждал? За цял живот. Щото Борето не живее все пак в швейцарско, пък е успял да види много такива обърнати, да?

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                Не вярвам да тръгне със 130.. Тази машина не е проектирана за това. Силата, ясно й е другаде..
                Аз доколкото съм чел, нормалната скорост на Унимог с по-голям двигател (240 к.с. ТД) е 120 км/ч. Което не е като някои расови екземпляри (като тлк 4.2 ТД или бензин, или патрул 4.2 бензин) но мисля, че е съвсем приемливо за експедиционна машина.
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

offtopic:

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                  Първоначално публикуван от Yaro
                  Не вярвам да тръгне със 130.. Тази машина не е проектирана за това. Силата, ясно й е другаде..
                  Аз доколкото съм чел, нормалната скорост на Унимог с по-голям двигател (240 к.с. ТД) е 120 км/ч. Което не е като някои расови екземпляри (като тлк 4.2 ТД или бензин, или патрул 4.2 бензин) но мисля, че е съвсем приемливо за експедиционна машина.
                  240к.с. си е прилично, но явно не е в този price tag, за който ние говорим тук. Иначе, да, съгласен съм, че е приличен за експедиции, но твърде специфични. Тоест с Унимог-а не бих обикалял наблизо (Албания, Турция и т.н.), по-скоро бих ходил към Русия, а за там така или иначе нещата са твърде различни.

Коментар

Моето мнение ако те интересува е че идеяата ти за UNIMOG е добра обаче:
                    си потарси малко по нов U1000 и дизел по новите са малко по каси сътветно по леки.
                    Имам известен опит с UNIMOG мого добри машини за ускорение се справит перфекно за проходимос да не говорим ,а за диасната седалка даже е двоина и е 1+2 места.
                    На по старите деиствително е малко тияасно не само от дясно но и от ляво.

И друго да кажа по точно да напиша частите за UNIMOG са наи скапи от всички камьони на MERCEDES-BENZ.
                    Никои да не се качва на камионите преди да са дошли ?

Коментар

Влади, машината е култова и има смисъл да бъде купена и запазена като такава. Използването и за експедиционен автомобил обаче е нерентабилно, скъпо и неудобно... Движи се навсякъде като камион със всички последствия от това най-леките от които са различния граничен режим и по-високите такси... Кабината му е далеч от ергономията която би ти позволила няколко последователни дни да преминаваш по ~500..800км... и след това да си толкова работоспособен колкото тези с 80-ките...

Въобще всяка машина със своите си предимства и недостатъци... За траял Унимога не става защото е зле на големите наклони... Добре върви в голяма кал... Унимога е добра машина за страни с големи сравнително равни пространства, много кал и коловози... и разбира се превозване на съответните товари по тези места... За други приложения съм силно скептичен...

А преработката на този Унимог към друг двигател ми се вижда още по-безсмислено и скъпо начинание...
                      VPetrov.photography

Коментар

В бундесфера не съм служил, съответно не съм бил жертва на тамошните извращения, и в полеви дранголник не съм бил /бундесферски/, изобщо: - не познавам нещата от кухнята! Карал съм Унимог тук, сигурно им махат приспособленията за извращение - знам ли!?
                        А какво общо имат обръщаните ЗИЛ-ове пък!!!
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение

Пределната скорост на МОГ с портали е около 90 до МАКС 100 км/ч проблема е заради прегряване на порталите.

Не забравяйте, че тази скорост е с гуми 39-41" с по-малки гуми забравете за над 60-70 км/ч

Нормална скорост 120 км/ч означава ли, че пределната е 130 примерно, ако е за новите МОГове ОК но за старите 303 или 404 НЕ СТАВА.

Правени са тестове(404) каране няколко часа с 90-100 км/ч без последствия но гумите са 42" което си значи пак около и под 90 км/ч с щатния размер...

Въобще МОГ и висока скорост са несъвместими неща, висок център на тежеста и голяма маса на МПСто...

Истината на МОГа е в клиренса, огромните гуми над 42-44" и супер ниските предавателни числа достигат до близо 1000(всичко заедно) + 3те блокажа + чупещата се конструкция, МОГ има уникално окачване с торсиони....

Поздрави,
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Прав си. Аз за U1000 говоря. Не знам какви са конструктивните разлики с 404
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Съществени. Почти друга кола.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                Бе, Стефане, това /за дясната седалка/ го чувам от теб не за пръв път, ама ти сигурен ли си? Влизал съм в Унимог, и отдясно, и отляво, че съм го и карал и съм се возил, и не веднъж, и не един, по едно време аха-а и бях си купил, ама цената, пък и жената, бе дълга приказка. Във всеки случай, изобщо не съм на това мнение относно дясното място в кабината! Във всеки случай въобще не се различава от лявото!
                                Големият ми син е 2/ два / метра ... Той беше от дясната страна .Аз съм 1.87 м. От лявата страна .Спартански автомобил .И ТЕ ТАКА ... .за един късен следобед ...300/триста/ километра .Шумен в кабината, ...но има ПАРНО .За лятото от кабината се сваля всичко...предно стъкло,брезент/гюрук/,врати. Остава гол . Можеш да го мокриш както искаш и бензиновия и дизеловия мотор никакъв проблем .ВСИЧКО Е ЗАЩИТЕНО ...УНИМОГ 404..На страничните наклони е страшно ...особено с фургон.
                                Последно редактирано от Конов; 11-11-07, 01:46. Причина: допълнение
                                На бой отиват само старците!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X