Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тойота Land Cruiser или Мицубиши Паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тойота Land Cruiser или Мицубиши Паджеро

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
    ...
    И двете коли са Опел Астра 2012г.Дизела е по динамичен до 130 км/ч,от там нагоре бензина го смачква...
    Жената кара 1.6 110кс автоматик малка количка - градска. Разход извънградско /130-140кмч/ - 7л/100. Разход градско 9/100... Аз като я карам градско - 10/100
    Волвото ми /ХС70/ е 163кс + чип /на 200кс/ 4х4, SUV-ови гуми, разход извънградско /140-160кмч/ - 9л/100. Разход градско 11-12/100...
    Как точно бензинът е по-икономичен и по-динамичен не знам...

Няма спор - бензиновият мотор е по-тих, ако е голяма кубатурата, е и по-приятен за каране... При еднакви конски сили дизелът е в пъти по-динамичен на доускорение... За пилене на гуми и драг-рейс, бензиновите може и да са по-динамични...

...
    Лошата и история идва,че слагат само боклуци на хората,нали за 800лв газов инжекцион.И почват проблемите.
    Как не чух някой да се оплаква с такъв за 2000 лв?
    Явно не си чел темата "Toyota FJ на ГАЗ"...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

То има и тема за кайен на газ ама се е тая от една тема не бива да се вади заключение .......не е проблема в газта......проблема е,че не всичко е истинско тук в бг,и всеки разбира от всичко,пък и има и ситуации,в който искаме и да не даваме много пари ако може.Моето паджеро дойде с ги принс с дюзи кейхин от Германия и за 2 години и 30000 км не си правил нищо по газовото освен филтри..........!Това от мен.
      Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
      Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
      Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
      Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

темата за FJ няма да я кометирам.Слагаш хубава газова,от проверени хора,забравяш за всякакви проблеми.
        Бензина при нормално каране не гори 40% повече от дизела.От дизела като надуе турбото ти съзадава излюзията "че много върви",една бензинка с 2.5 200 к.с(като волвото),доста ще те гледа в огледалата.
        Перфектна кола няма.Сам си избираш/правиш компромис с нещо.С дизела проблема не е в горивата,проблема е че нямаме условия и хора да ги правят.Частите са скъпи,и цялата икономия ти излиза през носа много рязко.
        За себе си съм взел решение-голям(над 3.0) бензин,хубава газова уредба и каране.Проблема с багажника се решава с едно Tule на покрива.Пък и да не возя един рейс с хора всеки ден?
        И друго ми прави впечатление,в повечето семейства колите са повече от две.Пак отпада варианта да се търси универсална.Взимаш това с което ще правиш по-малко компромиси.Има хора които с голф 3 с две врати си гледат лапетата,и такива за които един бус е малък

Коментар

И аз имам приятел на газ с ЛК 120 със същия 4.0 бензин. Газовата е БРЦ и я сложи преди 4 години. Оттогава - около 100к и никакви проблеми. И к'во стана пак-един доволен, а един не, т.е. всичко идва от газаджията, конфигурацията на газовата, настройките и т.н., а не само от пригодността на двигателя за газ
          Бутилката му я монтираха оттдолу и си използва багажника на 100%

Коментар

Две коли на газ съм имал: едната 1.6 с ловато слагана от мен (не лично от мен), другата 4.7 газов инжекцион пак слагана от мен (пак в сервиз) и при двете едно и също: никакви проблеми със самата уредба и за двете коли, пренебрежимо/незабележима разлика в ускорението. На дълъг път просто няма как дизела да се конкурира с газта ако сравняваме приблизително еднаква мощност и еднакво тегло на колите.

Обаче до там са плюсовете - на градско каране в по-студената част от годинатаи при нормално загряване на колата и добре нагласена газова уредба, докато загрее си харчи доста бензин. Най-вероятно вместимоста на ботилката ще е по-малка, съответно ще се налага да зареждаш хем по-често, хем по-бавно. Най-големи минус според мен е, че контрола е много слаб и с това, което ти сипват от зареждане до зареждане при едни и същи условия на екплоатация изминаваш различни километри. За сравнение ще дам Гърция - при зареждане с тамошно гориво правя средно 20% повече км (цената е отделен въпрос обаче).

Стигнахме и до там , че дизеловия двигател се чувства много по-добре извън пътя, в сравнение с бензиновия върви по леко с по-малко "газ". Сравнението което прав е на база 4.7 бензинов двигател и 3.0 дизелов.

За джип втора ръка и с относително голям пробег може би бих взел бензинов, ако знам, че ще го ползвам повече извън града, така и направих последния път.

Относно ЛК или Паджеро с ръка на сърцето мога да кажа, че съм привърженик на Тойота (но не само) като цяло и сам незнам дали мога безпристрасно да оценя двата модела.

Коментар

Колко и Тойота е япоснка,не мога да кажа.Май само Хонда си останаха чисти японци.До колкото знам само с 90% японски части си ги правят.
              Което и да вземеш,търсиш най-запазения от всичките.

Коментар

...
                За себе си съм взел решение-голям(над 3.0) бензин,хубава газова уредба и каране.Проблема с багажника се решава с едно Tule на покрива.Пък и да не возя един рейс с хора всеки ден?
                И друго ми прави впечатление,в повечето семейства колите са повече от две.Пак отпада варианта да се търси универсална.Взимаш това с което ще правиш по-малко компромиси.Има хора които с голф 3 с две врати си гледат лапетата,и такива за които един бус е малък
                Не знам 2.7 V6 188кс за голям мотор ли минава, но това от снимката /с ръчни скорости/ го покарах 30 000км и беше много приятно за каране особено на ниски обороти, но закача ли ремарке, на баира бях на трета /вместо на 5-та при същото, но дизел/... направих и една разходка и Европа - 5000км с THULE отгоре... Разходът скочи поне с 1л - 130кмч = 13/100, 140кмч = 14/100 След първите 1000км "резко върнах газта" на 110-120 щото прецених, че може да не стигнат парите за бензин /особено на италианската цена от 1.80е тогава/... Същата кола, но дизел-автомат харчи при същото каране 9-10/100...
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P4070115.jpg
Прегледи:2
Размер:151.4 КБ
ID:5680253
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Същото оглеждам и аз в момента.Автомата как се държи на тия бангии?Задължително газ,и ако ще и 20 да ми гори в София

Коментар

това беше ръчка и хич не беше бангия...
                    При такова агитиране се замислям дали да не скоча на бензинов мотор - засега съм набелязал един Хюндай Теракан 3.5 V6 и една Киа Мохаве

Коментар

За Мохавето съм чувал само много положителни отзиви.Комфорт,вървене били на много високо ниво.Много качествени машини.За съжаление не са ми по-джоба,иначе нямаше да я мисля,ама изобщо.
                      Гледам в Гърция,бензинови джипки с по-големи двигатели са на много добри цени.Такива Санта фе, по на 40 000 км за около 8000 еврака.

Този двигател на Киа 3.5 бензина,техен ли е,или е на Мицубиши?Да не се окаже че е GDI?

Коментар

Ленд Круизера е старахотен автомобил. Сега се връщам от една разходка 4000 км по Италия и смело мога да заявя, че скорости около 130 км/ч са много комфортни и въздуха който има в колата е достатъчно за да не се уморява човек от пътя с преходи от по 800-900 км на ден.
                        Ако Тойотата се поддържа добре няма никакви проблеми поне до 500 000 км. Следят се дюзи, цетка картер и това е. Всичко друго се потдържа нормално като на всяка кола.
                        Става за теглене на лодки и ремаркета за забежки изън пътя и прекосяване на рекички по рибарските пътеки...
                        Т5
                        Crossrunner

Коментар

на кията мотора не е 3.5, а 3.8 и е 275кс - не е Мицу...
                          На Теракана е 3.5 195кс и не е GDI... Обмислям го като евтин вариант, че нещо май не ми се хвърлят 20 и кусур бона...
                          Тойотата тотално отпадна, щото е още по-скъпа (30-ина К)...

Коментар

Много убаво и по американски изглежда Мохавето (нали е правено за там). Има ли отзиви?

Коментар

Точно за 3.5 мисля че е на Мицубиши.3.8 едва ли е по различен като концепция.За Мохавето няма да сгрешиш,имай впредвид че е малко по-габаритен.
                              Но се свиква.М/у другото от коя година Киа излизат с 7 годишната гаранция?2007 или 2008?

Коментар

Аз пък чух други отзиви за мУхаве-то...

Вчера направих един тест драйв на ТЛК120 Д4Д с любезното съдействие на Haji и ми хареса като поведение... Интересно ми е как се държи на път със завои...
                                Средният разход беше заковал точно на 10/100 и изглежда не е нулиран скоро, защото не се промени при "теста" в градски условия час-пик...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X