Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тойота Land Cruiser или Мицубиши Паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тойота Land Cruiser или Мицубиши Паджеро

Здравейте! Хиляди благодарности за изчерпателните и компетентни мнения! Все още не съм направил избор но със сигурност ще пиша тук когато това стане. Благодаря и поздрави!

Коментар

Здрасти, И аз имах такава главоблъсканица но за по-малко пари. След дълго оглеждане и обсъждане с майстора от миналата седмица съм горд собственик на Toyota Land cruiser 95

Коментар

Да ъп-нем малко темата... Мисля да сменя Волвото (ХС70) за нещо по-тежкотоварно (да може по документи да тегли към 3 тона) и да е 7-местно...
        За момента мисля да си остана на дизел-автомат затова вариантите не са много... За 20-30К лева май фаворитите за ТЛК120 и Паджеро 4... Това, което може да наклони към П4 е по-ниската цена - бих могъл да си оставя ХС70-то... и без друго едва ли ще му взема повече от 10К при продажба...

Ще се търсят екземпляри с история, по възможност от първи собственик... Притеснява ме, че паджерото го дават доста по-тромаво 0-100 за 14с, а това си е резултат за малолитражка... ТЛК-то го дават 0-100 за 11с. Също как е като надеждност... За П3 знам, че ГНП-то е слабо място... Как е при П4?
        Ще съм благодарен, ако мога да направя тест драйв на двата модела (естествено няма да им засичам ускорение 0-100 )
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тедо, на П4 ДВГ го има в два варианта гор. система - 2008/9 мисля, че ги дели, тоест преди е със старата горивна система и след е с новата - CR.
          Tова с новата е и чуствително по мощно, мисля над 190 коня.
          ТЛК 120 е ясна, в раздела на Тойота има дълга тема ...
          По принцип и двата джипа са читави, стига да не са карани като спортни коли, така, че на това със серв. история много не разчитай.
          Последно редактирано от Аndro 160; 10-09-15, 08:07.

Коментар

Аз твърдо заставам зад бензиновите модели и на двете марки. Никакви ядове и нисък разход.

Коментар

И във връзка със "сервизната история" да кажа това което знам произтичащо от манталитет на някои собственици: - "Нали е във гаранция я да видим за колко може да стигне до морето ..."!
              Така се чупят повечето дизелови ДВГ на джипове в гаранция, а който устиска до гаранцията, малко след това.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                Аз твърдо заставам зад бензиновите модели и на двете марки. Никакви ядове и нисък разход.
                Предполагам нисък разход в парично изражение, на газ. Или по принцип нисък разход съпоставено към габаритно-масови и мощностните характеристики. В тази връзка понасят ли тези мотори газифициране, и конкретно мотора на паджерото не е ли от типа GDI?
                Всеки трети е шести

Коментар

Газта колкото е икономия, толкова е и таралеж в гащите... Разходът на бензинов спрямо дизелов двигател при съизмерима мощност и скорост е като минимум 40% отгоре. Това, че газта е с по-малък акциз е друга тема...
                  Бензин с газ съм склонен да взема единствено за работен автомобил с ниска цена.
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    Газта колкото е икономия, толкова е и таралеж в гащите... Разходът на бензинов спрямо дизелов двигател при съизмерима мощност и скорост е като минимум 40% отгоре. Това, че газта е с по-малък акциз е друга тема...Бензин с газ съм склонен да взема единствено за работен автомобил с ниска цена.
                    Фен съм на мощните дизелови двигатели, но новите генерации дизели с ДПФ, скъпи разпръсквачи турбокомпресори и демпферни маховици ме накараха да продам един автомобил и да бягам далече от тях. Купувам си здрав бензинов автомобил, газифицирам, карам и се кефя. П.П За мен всички автомобили са работни, но всички си ги стопанисвам и поддържам грижливо.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

по тая логика и съвременните бензинови ДВГ с променливо отваряне на клапаните, с директно впръскване, с турбини/компресори... също са сложни и скъпи за подръжка...
                      ДПФ е проблем при традиционното "нашенско" каране градско по 2км/ден и с 1300 оборота
                      Скоро четох смешки във волво форум как покарал човека /волво Д5 205кс/ на магистрала със 120кмч и му се оправил филтъра

Коментар

Ако е карал на втора....
                        може и да се е оправил

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                          Предполагам нисък разход в парично изражение, на газ. Или по принцип нисък разход съпоставено към габаритно-масови и мощностните характеристики. В тази връзка понасят ли тези мотори газифициране, и конкретно мотора на паджерото не е ли от типа GDI?
                          За мен има само един разход и той е "лева на 100 километра" литри и видове горива не ме интересуват.
                          В монета се придвижвам с ТЛК120 - 4000 V6 гори ми 18 лева на 100км. карам агресивно. Няма дизелов джип който да се доближи към този разход, пък да не говорим че спокойно си летя със 160 по магистралата.

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                          Газта колкото е икономия, толкова е и таралеж в гащите...
                          Таралеж в гащите ако ти монтират "хубаво" газово в кварталния сервиз. Има утвърдени марки с традиции в тази област без никакви проблеми при експлоатацията.

Не ми се навлиза в полемика за и против LPG системите. Всеки си има глава на раменете. Аз за себе си съм решил и споделям опита си. Другото е чесане на клавиатурите.

Коментар

Тойота Land Cruiser или Мицубиши Паджеро

За почитателите на ТЛК 120 4.0 бензин на газ ще е полезно да прочетат една позабравена тема за ФЖ със същия мотор на газ

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=114220

Аз лично не бих си причинил втора ръка ТЛК 120 нито дизел нито на газ.
                            Това само след дългогодишно следене на подфорума Тойота без личен опит.

Иначе модела ми е един от любимите.
                            Последно редактирано от rosen_offroad; 10-09-15, 17:24.
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Да оставя и моите 5ст.Съвременен дизел-само служебен.Толкова са капризни и не икономични че нямам думи.Остави какво пише в тех. характристики-суха материя.
                              Съвременните бензинови двигатели не харчат повече от дизеловите.Но има една разлика,повече вървят и не са толкова проблемни.За АГУ да не говорим.
                              Бензинова 1.6 115 к.с за 1000 км ми даде 5.0л разход бензин с 4 човека и багаж до тавана.
                              Дизелова 1.7 131 к.с за 1000 км 5.5 дизел с 4 човека и багаж до тавана.
                              И двете коли са Опел Астра 2012г.Дизела е по динамичен до 130 км/ч,от там нагоре бензина го смачква.
                              По добре 300 к.с на газ,отколкото 150 к.с дизел.Кадърно монтирана газова,ще сменяваш само консумативи.
                              Лошата и история идва,че слагат само боклуци на хората,нали за 800лв газов инжекцион.И почват проблемите.
                              Как не чух някой да се оплаква с такъв за 2000 лв?

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                                За мен има само един разход и той е "лева на 100 километра" литри и видове горива не ме интересуват.
                                В монета се придвижвам с ТЛК120 - 4000 V6 гори ми 18 лева на 100км. карам агресивно. Няма дизелов джип който да се доближи към този разход, пък да не говорим че спокойно си летя със 160 по магистралата.
                                Това си е чудесен разход, и аз измервам разхода в същата мерна единица. Я сподели малко по второто ми питане, щом имаш опит, за мотора на паджерото. Ако желаеш и на лични съобщения.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X