Обява

Свий
Няма добавени обяви.

New Touareg vs Discovery 3

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: New Touareg vs Discovery 3

Тедо, прав си. Р5 Туарега му е трудно. 2.5 дизел на три тона не стигат. В началото се бях навил да взема такъв, един познат ме вози 2-3 пъти и ми се стори че си върви супер. Не знам защо, сигурно е юркал само на първа, но останах с добри впечатления.

В един момент си харесах един на добри пари, качих се, тръгвам първа - супер, втора - хмммм, трета - нема никой. Четвърта/пета/шеста изобщо не ги и пробвах - рязък завой и обратно в автокъщата, с бързо движение напуснах Р5 и се пренасочих към V10

Не сериозно, туарега е много тежък, 170 коня не му стигат. Аз лично бих препоръчал В6 3.0, все се ядва като пари и върви много по-добре. V10 разбира се е супер като вървеж, но пък мощния двигател води до разни други ядове и разбира се колосален акциз.
    VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

tutin, благодаря ти колега (бе къде са ви емотиконите с бира ).
      v10 е разкошен мотор, мой приятел го кара но на Файтон ама нема толко излишни паре
      Затова се насочих към R5 щот е ЙоФтино
      Разхлопва ли се Туарег-а по нашите ,,пътища,,?

Коментар

То всичко се разхлопва по нашите пътища. Сравнително много добре се държи. Трака ми решетката между багажника и задните седалки (вътре в купето, решетка за куче) и е направена с некви тапи дето няма затягане без къртене. Или поне на мен така ми изглежда.

Иначе нищо, абсолютно нищо, не скърца.

Миналата седмица Влади ми сменя тампоните, че тропаше предното окачване, сега всичко е ток.
        VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

по руските форуми има бая писано за Туарег...
          Задължително с пневматично окачване и нЕма да се пУашиш от дупките! Нали си с Жип!
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
            Тедо, прав си. Р5 Туарега му е трудно. 2.5 дизел на три тона не стигат...
            карам кола /пасат/ и жип /Санта Фе/ с приблизително еднакви конски сили... Разликата в набирането е много голяма... А уж теглото на жипа е само 200кг повече... А в разхода около 2литра...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Да, този за който се лъжем с Порше БГ е с пневматично окачване
              Ако не се разберем за цената обаче треа да минавам на Дискавъри 3

Коментар

До колегата SLAF
                Уважаеми SLAF, искам да ти дам няколко съвета и препоръки.
                1.В никакъв случай не си взимай Дискавъри 3 или какъвто и да е друг Ленд Ровър. Не се притеснявам за теб- ти си силен, караш само нови коли. Притеснявам се за всички колеги, които се занимават с ремонт, поддръжка и продажба на Ленд Ровър.
                2. Примера за смяна на съединител на 20к км- И аз да съм и аз бих накарал клиента да си го плати, НО СЛЕД УСТАНОВЯВАНЕ НА ПРИЧИНАТА ЗА ПОВРЕДАТА- това е важно, защото това е мн малък интервал за смяна съединител и нещо е довело до преждевременното му износване. Ако причната е в автомобила- повреден привод на съедиителя- ГАРАНЦИЯ, но ако всичко е в изправност, то тогава причината е в задкормилното у-во. Защото то понякога има навика да забравя- автомобила има бавни предавки , които се ползват при големи натоварвания - теглене на разни работи, преодоляване на стръмни баири и др, а режим полу-съединител се ползва за потегляне и за кратко. Не знам какъв е случая с нисана ама поне такъв е реда.
                3.След това болшинството от нас карат 15 годишни курници, които не са ни ги подарили, а просто за такова сме се класирали- моля те не дей да обиждаш на кола- не всички кото карат стари коли са пияни, боклуци и цървули и правят ПТП-а. Доста често причина за ПТП-а са богати, мислещи се за безсмъртни боклуци с големи и нови коли и джипове- да ти кажа тези ме дразнят повече- присветкат ми по магистралата, притискат и др, т.к. аз си спазвам правилника.
                4. Виждам че имаш голямо самочувствие, ама да ти кажа - като нищо може да стане така, че да опреш до помоща на хора с барлоги на по 10-15г- ще те досърби да се направиш на мъж с новия джип и калта да се окаже по дълбока от колкото си предполагал. Колегата Кинекс може да ти разкаже колко е добре да имаш приятел с багер.
                5. Защо ти е чип-ване на колата- нали жена ти ще вози детето, няма да ходи по състезания.
                6. За вноса на стари коли- забраната е дискриминация- ако всички можеха, щяха да купуват от магазина. А стара кола не значи че не е изправна. Аз имам няколко коли които не се спират, и които са мн по-надеждни от новите боклуци- то това Ягуар- те не излизат от сервиза- все нещо им дрънкало, пукало и най-евтиното влизане в сервиза е 500лв- не мерси- за Реното това е всичко което се дава по него за 2 години, а ония идват всяка седмица.
                http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Асене, жалко че не си разбрал какво имам в предвид но времето ми е по-ценно така че не мисля даго губя в обяснения. Затова ще кажа с две думи - не целя да обидя собствениците на 15 годишни возила.
                  Но сам казваш че всички биха карали нови коли ако имаха възможност. Ок, а защо биха карали нови дори и да имат възможност след като старите са по-добри?
                  На стара жена никой не се фърля, всеки иска нещо на 18 не на 40 Е те същата работа е с колите

Коментар

Без да отклонявам темата но съм длъжен да вмъкна няколко слова защото тя ще бъде четена от много хора които биха си направили грешни изводи.

Има място и за стари и за нови автомобили. В зависимост от предназначението и целите. Сядате правите си на един лист А4 всички изисквания от една страна и възможни разходи от друга и решавате какво искате...

Асене, жалко че не си разбрал какво имам в предвид но времето ми е по-ценно така че не мисля даго губя в обяснения. Затова ще кажа с две думи - не целя да обидя собствениците на 15 годишни возила.
                    Но сам казваш че всички биха карали нови коли ако имаха възможност. Ок, а защо биха карали нови дори и да имат възможност след като старите са по-добри?
                    На стара жена никой не се фърля, всеки иска нещо на 18 не на 40 Е те същата работа е с колите
                    Към SLAF ще кажа че за разлика от него намирам време за обяснения - сигурно защото имам повече свободно знам ли, или пък явно не ми е толкова "ценно" колкото на уважаемия колега...? Но въпреки че съм с достатъчно "свободно време" мога да си купя произволен автомобил който се продава на нашия пазар... в топ комплектацията му... Но не го правя ами хвърляме с Брат ми парите за по един нов + още нещо за да възстановим разни "стари бараки" и да си ги караме... Защото аз лично си мисля че истинска 4х4 машина след 1996 година произведена няма...

Защо мисля че е така е въпрос на много други теми а и те повечето вече са написани...

Но с това под никаква форма не отричам избора между Туарег и Дискавъри... Както писах за всяко нещо си има предназначение... Но съм сигурен че и двата са неудобни за жена особено ако няма много добри умения на водач.

Написах всичко това само за да се знае че може и да има причини които да определят 15 годишен автомобил като по-подходящ... и без да поставям и нотка съмнение в целесъобразността на избора...
                    VPetrov.photography

Коментар

Жена ми кара туарега и досега не се е оплакала веднъж. Напротив, все се чуди как да ми го гепи. Седалкитe не случайно са с 55 моторчета - може да бъде местена във всичи посоки, можеш да я вдигнеш нависоко все едно караш автобус 404 Икарус. Изобщо не е проблем за жена да кара Туарег, за диското не знам как стоят нещата.
                      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Венциславе, ти просто си минал по-рано периода в който се намирам аз, затова времето ми е ценно Нека има работа за всички ни за да караме все коли в гаранция и пари за сервиз да не даваме
                        tutin, аз Диско-то го отписах Ако не се разберем с Поршетата Фърлям я у некоя X3-ка и да се оправя Тъкмо няма да си продавам А6-цата

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
                          3.След това болшинството от нас карат 15 годишни курници, които не са ни ги подарили, а просто за такова сме се класирали- моля те не дей да обиждаш на кола- не всички кото карат стари коли са пияни, боклуци и цървули и правят ПТП-а. Доста често причина за ПТП-а са богати, мислещи се за безсмъртни боклуци с големи и нови коли и джипове- да ти кажа тези ме дразнят повече- присветкат ми по магистралата, притискат и др, т.к. аз си спазвам правилника.
                          Значи, ако видиш някой Туарег да спре и да даде път на петнадесет годишният ти курник, знай че съм бил аз

Направо ми прави мазохистично удоволствие да давам път на лади, шкоди, москвичи, голфове (ъъъ не, голфове - не) и камази - най-малкото защото никой не очаква това от мен и се е примирил, че голямата кола винаги е с предимство. Пък и аз съм тръгнал от Шкода 100 МБ (последното е съкращение на "малки беди"), та знам какво е.

А по отношение на ваш'те курници - немой да се косиш, те са обект на черна завист от страна на всички притежатели на лъскави возила - защото ако човек има поне малко акъл ще знае, че там къде курника минава, предметът на неговата гордост ще закъса и ще трябва да чака да дойде същия тоя курник да го вади.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                            Значи, ако видиш някой Туарег да спре и да даде път на петнадесет годишният ти курник, знай че съм бил аз

Направо ми прави мазохистично удоволствие да давам път на лади, шкоди, москвичи, голфове (ъъъ не, голфове - не) и камази - най-малкото защото никой не очаква това от мен и се е примирил, че голямата кола винаги е с предимство. Пък и аз съм тръгнал от Шкода 100 МБ (последното е съкращение на "малки беди"), та знам какво е.

А по отношение на ваш'те курници - немой да се косиш, те са обект на черна завист от страна на всички притежатели на лъскави возила - защото ако човек има поне малко акъл ще знае, че там къде курника минава, предметът на неговата гордост ще закъса и ще трябва да чака да дойде същия тоя курник да го вади.
                            Евала. Точно това имах в предвид.
                            А относно даването на път- има доста хора като теб, които знаят 2 и 200. Е онзи ден ми умря акумолатора на мерцедеса, а трябваше да го запаля- бях на средата на улицата. Спира един баровец с гаранционна ТЛК и ме бутна да запаля, без да се нерви без нищо. Също и по магистралата- изпреварвам движещ се с 90, аз карам 120, задмен някой ме изчаква и после си ускорява и си продължава, но има и такива все едно си им изял закуската- свиркат и светкат, че искат да се самоубиват с 200 и кусур.
                            Друго- аз като трябва изчакам някой, който виждам че не може повече- чакам, но до сега съм имал 2-3 случая в кото този пред мен се мотае умишлено, защото или ги разтяга с пътниците или яде или знам ли какво прави, но не и да си гледа пътя, тогава им свиркам и светкам.
                            http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                            Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Асен ме изпревари. Не всички можем да караме нови коли , но всички сме хора. А някои , седнали в новите си "курници" забравят опиянени от мита за собственото си величие , че и те са хора и че на всички нас кръвта ни е червена.

П.С. Извинявам се за офтопика.

Коментар

Maй една част от хората си създадоха погрешно впечатление за мен Нека се разберем, това че карам А6 означава ли че всичко по-малко от А6 бива вандалски засичано от мен?
                                Не, единствените участници в движението спрямо които прилагам правилото на джунглата и правото на по-големия и по-скъпия по нашите пътища са маршрутките и бакшишите. Тая паплач не я понасям. Както на колегата му доставя мазохистична на слада да дава предимство на Лада и Москвич така и аз си имам страст - децата и пешеходците. Умирам си някой бакшиш да се чуди как да спре и да ми свирне след което да сляза и да го питам какъв е проблема а той да се чуди как да си заключи по-бързо вратите На пешеходец още повече дете на пешеходна пътека винаги спирам. Но съгласете се че сума народ кара все у левата лента и всички за нея се борят без значение скоростта и възможностите на колата и без да изпреварва. Правилника не е ли за това, да създава правила. Ако се движа със 130 по Тракия и пенсионера с 30 годишната лада спокойно си кара в лявата лента и се е пренесъл в 70-те когато Ладата му е била резачката по нашите пътища какво да правя? Да го изпреваря в аварийната лента? Правилника не важи ли за него? А че се кара извън магистралите по първокласните пътища в 9 вечерта без габарити дори все едно има електромер на фаровете какво да правим? Ето за тези хора говоря и те определено не карат нови коли

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X