Обява

Свий
Няма добавени обяви.

New Touareg vs Discovery 3

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: New Touareg vs Discovery 3

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
    Карам едното от двете (поради чести командировки), та съм пристрастен и не би трябвало да се обаждам...

Обаче ето едно "малко различно" мнение.

И двете не са "женски" коли. Особено за препълнена София.

Трудно се намира достатъчно място за паркиране, в центъра се минава действително на една боя разстояние.

Парктроника е хубаво нещо, но независимо от него паркирането винаги е "по памет".

Витара, Х3, даже RAV според мен са по-добър избор за градски условия.

Е, ако въпроса е да прилъжете жената да си вземете втора кола, тогава става.

Моята половинка беше върло против

-------
    има три вида логика: 1. формална, 2. женска, 3. тази на жена ми.
    Според мен трябва да кажеш какво караш.Единствено меродавни за човека ,ще са преките впечатления.Иначе тука сега ние си говорим кой, какви коли от двата модела е виждал, паркирани пред входа на кооперацията-т.е. спомени за външният им вид.
    B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
      Според мен трябва да кажеш какво караш.Единствено меродавни за човека ,ще са преките впечатления.Иначе тука сега ние си говорим кой, какви коли от двата модела е виждал, паркирани пред входа на кооперацията-т.е. спомени за външният им вид.
      Има резон

Обаче, в такъв случай трябва да се обаждат само хора които са карали и двете

Карам Туарег и съм много доволен. Трудно ми е да го сравнявам с Дисавъри, щото в него само съм се возил, но сравнявайки само возията, дискавери-то друса, пък и (аз!) в него се чувствам по-нестабилно по магистрала "Хемус" с гадните и вълнички по завоите.

Двигателите и на двата са слабички за това тегло, но лично мен това не ме притеснява - не съм привърженик на спортното каране.

Сега погледнах радиуса на завой и ме учудва, че на практика са еднакви - чувството ми в Discovery е, че иска много повече място. Явно е субективно.

Видимостта от Туарега е по-добра (при положение че и двата са с лоша видимост), ако жената е под 170 см ще има проблеми. А ако Дискавъри-то има и трети ред седалки, ще е направо трагичен в това отношение - ще трябва да се управлява като товарен микробус....

Коментар

Нееее момчета, и дума не става за втора кола. Продавам А6-цата и купувам Туарег, лично аз предпочитам да си карам служебната кола защото няма по-хубава кола от служебната кола
        Мислил съм и за Х3 но като я оборудвам като Туарег застава на същата цена а е по-нисък клас автомобил а и ДДС-то не можеш да си го вземеш. Затова и се спрях на Туарег-а. Ако там нещо се издъни ще мина на Х3 или Дискавъри

Коментар

Първоначално публикуван от SLAF Преглед на мнение
          Нееее момчета, и дума не става за втора кола. Продавам А6-цата и купувам Туарег, лично аз предпочитам да си карам служебната кола защото няма по-хубава кола от служебната кола
          Мислил съм и за Х3 но като я оборудвам като Туарег застава на същата цена а е по-нисък клас автомобил а и ДДС-то не можеш да си го вземеш. Затова и се спрях на Туарег-а. Ако там нещо се издъни ще мина на Х3 или Дискавъри
          Нъц...още сега мини на Командер и не се занимавай с глупости.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

какво е Командер?

Коментар

Видях го Човече, ти си луд Нали после мене ше ме псувате що съм дал тва чудо в ръцете на жена

Коментар

Относно Командера..... един приятел го има вече няколко месеца.
                Карах го .... 200 си ги вдига от раз, с 3 литровия МБ дизел.
                Обзавеждането е на супер ниво!!

За асфалта е супер! Но с това всичко свършва ...
                На една крива полянка ..... дето с Рено 19 ще минеш .. това си върти гуми ... а е Куадра Трак ... задна дясна си въртеше поне 10 секунди ..... и никоя предна .. после мина.
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

В интерес на истината ако рядко се налага да се включва куадра тракът после при първото включване сработва по-бавно. После се оправя и работи бързо.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Каква му е цената на тва чудо и мога ли да си върна ДДС-то?

Коментар

Около 100 К.
                      За ДДС ... ДА МОЖЕ !!!!!
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                        Относно Командера..... един приятел го има вече няколко месеца.
                        Карах го .... 200 си ги вдига от раз, с 3 литровия МБ дизел.
                        Обзавеждането е на супер ниво!!

За асфалта е супер! Но с това всичко свършва ...
                        На една крива полянка ..... дето с Рено 19 ще минеш .. това си върти гуми ... а е Куадра Трак ... задна дясна си въртеше поне 10 секунди ..... и никоя предна .. после мина.
                        Странно.
                        Обикновенно като е развалено нещо по електрониката, почва да пищи.
                        Куадра трак може да прехвърли целия въртящ момент към едно единствено колело. Това което е в тракция и се върти най-бавно. Прави го чрез спирачно усилие.
                        Дори и най-евтините имат Brake Traction Control System (BTCS). А то в същност това дизеловото е най-евтиното.
                        По скъпите са с КуадраТрак2 с Electronic Limited Slip Differential (ELSD) в раздатката който може сам да се блокира до сто процента.
                        На Лимитет е с три такива (КуадраДраив2), ама до колкото знам Лимитет са само бензинови 4.7 и 5.7. Пък може за Европа да са измислили и някакво дизелово. Че по наще ширини е много модерно да се купува евтината база и после да очакваме чудеса.

Коментар

Първоначално публикуван от SLAF Преглед на мнение
                          Ninja 1, бе и аз тва мислех да направя Жената ги кара и двете ама те и двете имат парктроници така че й е се тая Според мен Туарег-а върви повече, Дискавърито със 190 коня дизел е тромаво
                          Въпроса се свежда до кое се троши по-често - Туарег-а или Дискавъри-то Иначе и двете са бъкани с кви ли не системи и са достатъчно представителни автомобили
                          Чудех се дали да се намеся, ама викам айде - ще се намеся

Значи Туарега е много здрав, аз постоянно общо взето сменям нещо, но предимно по собствено желание или поради липса на сиво вещество в главата.

C двe ръце съм за още един Туарег във форума. Питай каквото искаш - всичко казвам.
                          Последно редактирано от tutin; 03-09-07, 13:34.
                          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                            Не че те разубеждавам колега, но се поинтересувай къде е произведен Туарега (не е в Германия да знаеш, каквото и да ти разказват дилърите ).
                            Дима и аз да не разубеждавам, но Туарега е произведен там където е прозиведен и Каиена. В същност там, където е произведена и Шкода, която пък се оказа по качество номер 1 от европейските коли за 2007
                            VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              Хм. И какво по-хубаво от дизелите на Пежо?
                              Единственият им кусур е че нямат двигател като за джип, каквото имат си е ненадминато..
                              Това за мен са митове и легенди. Карай Peugeot с дизел, после карай BMW или VW дизел и пак ще си говорим. Имах Peugeot 607 до миналата година, няма по тромав и муден двигател. Иначе икономичен.
                              VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

комшията си взе МЛ 320 СДИ на 1 година за 50 000 Е от Балкан Стар... Мисля, че е добре да се замислиш и за подобен вариант... Състоянието е идеално, има си заводска гаранция /ако това те топли - аз съм с особено мнение за гаранциите/...

Разликата между "ново" и "старо" /на 1г и 20-30 хиляди км/, е има-няма 10-20 хиляди евра... 3 месеца каране и вече е все тая дали си с "ново"-то... Ако пък и го надраскаш някъде...

ПС: Не-акцизен СУВ за толкова пари ще е истинска кранта! Вземай най-мощният дизел, който можеш... Особено ако си свикнал да караш по-мощна лека кола...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X