Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Dacia Duster или Skoda Yeti

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Dacia Duster или Skoda Yeti

Колега аз си купих дъстер преди около месец и сум много доволен.

Коментар

Не знам за тия дачии на по 100 000 км, но аз доскоро имах Шкода Октавия 1,9 ТДИ 1999г и я продадох на 650 000 км, карана е като чужда и смея да твърдя че е страхотен автомобил.
      На сърбела майката му е чесането.
      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

това ТДИ на октавията няма нищо общо с тези след 2001 година,освен името.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
          това ТДИ на октавията няма нищо общо с тези след 2001 година,освен името.

Поздрави
          То е ясно че няма нищо общо , все пак са минали 13-14 год год. ...но би ли се обосновал с факти?...Сега все пак е 2011 год. Извинявай.С какво сега (2011г.) ... 1,5 DCI мотора на Рено е по добър спрямо 2,0 ТDI-CR na VAG.Извинявай , но...На база какъв опит говориш против двигателя на VAG 2.0 TDI-CR...Всяко мнение би ми било само от полза, няма начин да не зачета и твоето , стига да е компетентно.Защото в една друга тема си писал "Разберете няма лош двигател всичко е подръжка.Мърлячите всичко чупят......."

Ама и аз как почнах да защитавам нероден Петко...
          Последно редактирано от tiramisu; 06-03-11, 21:09.
          „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Да и за 5 месеца с цена на половина като нови
            Ако ти ми покажеш такива автомобили , на 5 месеца с цена на половина от нови , няма значение от коя марка са , и с какъв мотор....аз ще ги купувам в брой , колкото и да са....

Коментар

Колега,от около година карам Октавия Скаут 4X4 2.0TDI PD 140к.с.,което е абсолютно същото и като техника и като интериор като Йети.Двигателя при теб е комън рейл,което е предимство-работи брилянтно,като бензинов,а моя-като тракторов.Обаче е като чук,като му натиснеш газта.Минал съм окло 24х.км. и нямам никакви забележки.Интериора е отличен(само на Ауди Q5 ми харесва повече),а при теб има и екстра с 3 отделни седалки отзад.За задвижването 4Х4 нямам никакви забележки-перфектно е и без никакви бутони-виж тестовете,които съм правил тук:
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=90702&page=2
              Ако ще караш основно по пътища-твърдо за Шкода-имам 3-Фелиция,Фабия и сега Октавия.Ако искаш да правиш по-смели забежки извън пътя-Дъстър-гледах го наживо как върви след нас(бяхме с Паджеро) и чак не повярвах,че мина откъдето и ние.Дъстъра е с по висок клирънс и е по пригоден за такива изпълнения.
              Каквато и да вземеш-задължително с ESP и с възможност за изключване на тракшън контрола!Върши перфектна работа на трудни терени-хваща буксуващото колело и все едно си с блокажи в мостовете -пробвано!
              2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Аз клоня към yeti, защото е и един от най-бързите по параметри подобни сувове, но този издигнат сенник на предното табло изключително много ме нерви.
                На вас не ви ли пречи?
                Мото братство Хищници

Коментар

Аз съм го карал само 15 мин максимум , и бях обхванат по-скоро от еуорията и кефа.Не ми е направило впечатление.

Коментар

За тези помпа-дюза двигателите:
                    пукат пуловете на главите,вакум помпата играе и роля на подкачваща помпа и като минат определени километри заминават,марката е LUK,четири отделни дюзи с цена над 1000 лв втора ръка,и което е по интересно БОШ нямат стенд да ги ремонтират след като са калибровани заводски,с две думи счупили се,нова,главите,нафтовите помпи са проблемни и др.С две думи сбъркани двигатели,първите ТДИ са железни,за тях нищо лошо,но от там на татък не струват.
                    В нета има доста изписано.
                    Колега имаше служебен пасат 2.0 ТДИ,и се оплакваше от него от глави,през няколко хиляди,консуматив,и горел доста масло.
                    За колите на половин цена,ми виж голф 5,именно с този 2.0 двг,има ги за под 13 000 лв.
                    Голф 4 с 1.9 ПД станаха на цени като голф 4 с старите ТДИ,с няколко години разлика и др.
                    Зощо ли замениха толкова бързо полотата и голфовете за по малко от една година с нови модели,именни с комън рейл технологията,а не останаха на ПД,нали са много добри.....

Поздрави

Коментар

Каза на 5 месеца-на половин цена...такива няма.
                      Имам Пежо 1,6 HDI , 110 коня , дюзата му струва 900 лв. А на 2.0 TDI-PD нова(а не втора употреба) струва 1 200 лв. Стенд има.Както казваш-в нета има доста описано.Влизах и в шкода форума , как пък няма една спукана глава.И все пак , аз те питах с какво 1,5 CDI е по-добър от 2.0 TDI-CR.Обърни внимание-става въпрос за комън реил.И коя марка си държи цената според теб?

Коментар

За тези помпа-дюза двигателите:
                        пукат пуловете на главите,вакум помпата играе и роля на подкачваща помпа и като минат определени километри заминават,марката е LUK,четири отделни дюзи с цена над 1000 лв втора ръка,и което е по интересно БОШ нямат стенд да ги ремонтират след като са калибровани заводски,с две думи счупили се,нова,главите,нафтовите помпи са проблемни и др.С две думи сбъркани двигатели,първите ТДИ са железни,за тях нищо лошо,но от там на татък не струват.
                        В нета има доста изписано.
                        Колега имаше служебен пасат 2.0 ТДИ,и се оплакваше от него от глави,през няколко хиляди,консуматив,и горел доста масло.
                        За колите на половин цена,ми виж голф 5,именно с този 2.0 двг,има ги за под 13 000 лв.
                        Голф 4 с 1.9 ПД станаха на цени като голф 4 с старите ТДИ,с няколко години разлика и др.
                        Зощо ли замениха толкова бързо полотата и голфовете за по малко от една година с нови модели,именни с комън рейл технологията,а не останаха на ПД,нали са много добри.....

Поздрави
                        Нищо верно няма в това дето си написал, нямат пулове а хидравлични повдигачи, аз до сега спукан не съм видял.Инжекторите се тестват на стенд и ремонтират и калиброват без проблем.Иначе в момента се намират чисто нови за около 250е.Тандем помпата се ремонтира, а за каква нафтова друга помпа говориш си нямам на идея....
                        На комън рейлите инжекторите въобще на са по-евтини, а се повреждат по-често...
                        Последно редактирано от kiki.t; 12-03-11, 11:51.
                        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                        Суперскан България www.decbg.com
                        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                          ...Особено пък ПД са най-големият гаф на ФВ в последните години,изключвам електрическата система на първия Touareg. А за качеството и старите лаври е повече от ясно. Много ми е интересно... Хем човек,който работи в едно от най-големите списания-AutoBild (което аз лично НЕ харесвам,поради прекомерната си тенденциозност за оплюване на всичко чуждоземско) ви каза,че ФВ са си наистина зле,хем продължавате по същия начин. Голф 2 беше здрав,абсолютно съм съгласен. Тройката също горе-долу. Оттам нататък не съм видял нещо с подобно качество от тази марка. Но то не е само при тях де,всички си развалиха качеството.
                          А, те в някой от броевете на Автобилд твърдяха че Кайен турбо бил дизелов... И далеч не им е единствената издънка, но не им водя статистика, а и вече рядко чета въпросното списание заради неудовлетворителнорто качество на публикуваните материали. Да не се предоверяваме на всички глупости изписани в пресата...
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                            Особено пък ПД са най-големият гаф на ФВ в последните години,изключвам електрическата система на първия Touareg. А за качеството и старите лаври е повече от ясно. Много ми е интересно... Хем човек,който работи в едно от най-големите списания-AutoBild (което аз лично НЕ харесвам,поради прекомерната си тенденциозност за оплюване на всичко чуждоземско) ви каза,че ФВ са си наистина зле,хем продължавате по същия начин. Голф 2 беше здрав,абсолютно съм съгласен. Тройката също горе-долу. Оттам нататък не съм видял нещо с подобно качество от тази марка. Но то не е само при тях де,всички си развалиха качеството.
                            Избягвайте да пишете глупости.Като "първата система" на Туарега е "електрическа", другите какви са ?? Сигурно пневматични...
                            Въобще даваш ли си представа за това дето пишеш.....От такива мнения олеква форума.Тройката била здрава, не-двойката и четворката са здравите голфове.
                            Последно редактирано от kiki.t; 12-03-11, 16:13.
                            0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                            Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                            Суперскан България www.decbg.com
                            Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

На Пасат с 2.0 ТДИ-ПД купен чисто нов и потдържан в оторизирания сервиз за Варна -в промеждутъка между 90 000 и 126 000км. изплющяха и четирите дюзи-факт.

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                                На Пасат с 2.0 ТДИ-ПД купен чисто нов и потдържан в оторизирания сервиз за Варна -в промеждутъка между 90 000 и 126 000км. изплющяха и четирите дюзи-факт.
                                Няма марка при коята да няма единични случаи , за подобни неща.Но една птичка пролет не прави, и не трябва да се правят генерални заключения.На рено 1,5 DCI дюзите бяха сменени на 35 000 , гаранционно.Тойота D4-D със сменен двигател.Всеки знае някакъв случай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X