Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Dacia Duster или Skoda Yeti

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Dacia Duster или Skoda Yeti

Значи ли че 4х4 системата на X-trail ( нали била същата като при Duster) е по лоша от тази на Hover.
    На yeti каква е ?

Ако някой има желане - моля да даде подробно инфо поне в тази част. Другото е ясно, че е субективно.

Коментар

Аз пикапа гледах, и определено го предпочитам за 34 с ДДС пред Дъстър или недоразумението Иети, Носачи всичко му е доста солидно, ако не се разпадне заради некачествни материали с сигурност като концепция е доста солидно. Дачия имам в фирмата, а доскоро имах Шкодилак оставия и 2те марки са ми хипер гнусни, тея дни мисля да ходя на тест драйв на китаеца за по-достоверно впечатление, но първото макар и за кратко е добро.

Коментар

Тъй като в момента съм пред избор на автомобил в този ценови диапазон и трите коментирани модела са в полезрението ми. Миналата година,още при излизането на Дъстър на пазара имах възможност да направя тест-драйв.Автомобила беше с малкия дизелов двигател,85 к.с. и само с предно предаване.Като се качих ми направи впечатление сравнително просторния интериор и приличен багажник за размерите на автомобила.Седалките са удобни,колата е повратлива,с леко управление и прилична обратна връзка.Обзорът на Дъстър според мен е приличен.Возията-по-скоро към мека.На магистралата си личеше ,че двигателчето се мъчи и при около 130 км/ч скорост в купето започва да става шумно.Иначе откъм ергономия не ми хареса разположението на стъклоповдигачите на ел.стъклата ,а при 4х4 моделите разположението на селектора за задвижването.Когато се появи Дачията сметнах,че това е един изгоден автомобил 4х4 без някакви сериозни претенции.Хубавото в него е,че има приличен клиренс.
        На скоро след като започнах да търся кола ми попадна офертата на Шкода Йети Селекшън 4х4.Хареса ми версията с двигател 1,8л. и 160 к.с.За съжаление не съм имал възможност за я карам и не мога да коментирам друго освен екстериора и интериора.И външно и вътрешно създава впечатление за по-високо качество от Дачията.Предлага по-богато оборудване на малко по-висока цена и по-голямо разнообразие от моторизации.
        Миналата седмица в местния автосалон на Тойота,докато разглеждах офертите им,разбрах че предлагат и новите китайски автомобили.Любопитството ми веднага се провокира и помолих да направя кратък тест.Първото впечатление е малката височина на купето от пода до тавана.Трудно влязох през шофьорската врата и когато все пак се наместих на шофьорската седалка главата ми опля почти в рамката на люка.Имам проблеми в гърба и донякъде на това отдавам трудното влизане,но купето определено е ниско и то при най-долното положение на шофьорската седалка.Висок съм 1,82 и ми беше ниско.Качеството на материалите е посредствено,но пък Ховъра е с кожен салон и подгряване на седалките.има доста екстри и то за цената от около 33 хил.лева.Една от най-интересните за мен екстри бе камерата за заден ход,която за разлико от по-скъпите аналози не показва по някакъв начин контурите на автомобила и си представлява един телевизор.За самото каране: Возията е мека и плавна.Кормилното управление е леко и със слаба обратна връзка за разположението на предните колелета.Шумоизолацията на купето е прилична.А колкото за двигатела,според мен са го надценили поставяйки го на подобен автомобил.Тромав е,ускорява бавно и като се опиташ да го вкараш в обороти ръмжи и се съпротивлява.При по-екстремно спиране спирачките не реализират достатъчно бързо отрицателното ускорение,което се очаква от тях и в купето се чува стъргането на задните накладки в дисковете.
        Общо взето това са ми личните впечатления,без някакви претенции за изчерпателностуно въпреки първоначалните ми симпатии към Дачията смятам че тя предлага най-малко за цената си.И още едно уточнение: Двата автомобила съм ги карал само по шосе и не мога да коментирам способностите им извън пътя.
        Последно редактирано от ГАЗ69; 23-01-12, 19:17.

Коментар

Аз си правя следния извод относно offroad възможностите на коментираните екземпляри : нищо което е on demand не е по-добро за извън пътя, т.е. hover, който е part-time би следвало да е по "джип". Това ми е елементарната логика на лаик, който е чел малко... Но така или иначе никой който е по-запознат, не му се обяснява.

Което поне за мен ( аз съм пред подобна дилема за купуване на 4х4, но не веднага в случая) е по добре да търся подобен "джип".

Или иначе казано - Hover, Sang Yung.... поне са part-time.
          За пикап - май Ford Ranger, са що-годе сносна цена е и поне е малко по марков

Nissan,Dacia,Skoda и т.н. са on demand. X-trail към който се заглеждах ( скъп ми идва ) пак е същата работа...

П.С. Не искам да засегна някой. Единствените ми коментари са насочени съм offroad възможности и разлика в системите 4x4, на по-евтините жипки...

Коментар

Първоначално публикуван от krasimird Преглед на мнение
            ...
            Nissan... ...са on demand...
            Зависи кой нисан все пак.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За X-Trail говоря в случая....

Коментар

Определено Йетито е по-хубаво на външен вид, по-качествено изпълнение и по-надежно! За малко SUV се представя доста добре и дава добър разход!

Коментар

Външния вид, е строго субективен колега. Това, че имаш или симпатизираш на Yeti, нищо не значи.
                  Последно редактирано от krasimird; 07-02-12, 13:30.

Коментар

Здравейте, колеги, аз си купих Дъстър 1.6 бензин преди година и половина и съм много очарован от машината, не очаквах за толкова малко пари, толкова кола Преди покупката много пъти ходих при дилърите на Шкода и така и не можах да се примиря с вида и на баничарка, без да искам да обидя почитателите на марката, в тоя смисъл Дъстъра по мяза на джип. Силните му страни са просторен интериор, високия клиренс, засега е абсолютно здрав, а се кара и товари доста, не е особено мощен, но е с къси предавки и в града е учудващо пъргав ( пили гуми дори и на втора ). Возията е доста мека за джип и това е и единствената му слабост - при ветровито време се на светофар се клати като пудинг, може и да ти прилошее. Колкото до шума в кабината на магистрала - първият път си помислих, че ще оглушея, но с времето шума много намаля, или аз свикнах, или двигателя се поразработи. Всъщност има и втори голям минус - при 60км/ч включваш пета и няма шеста и като ти се наложи да изпредварваш при 90-100 няма никакъв ряз, трябва да си предвидиш 2км. видимост, което е голям кошмар. Гумите са всесезонни ( според моя гумаджия няма такова животно "всесезонна гума ), но втора зима нямам никакъв проблем.Като цяло горещо препоръчвам, заслужава си всяка стотинка, много приятно се изненадах, като имате предвид, че всичките ми предни коли, включително сегашната, са били БМВ или Ягуар. Мнението ми е абсолютно субективно и декларирам, че не съм служител на Рено-Нисан България).

Коментар

Зависи за какво ще се ползва. Ако е по предназначение, т.е. по-проходима многофункционална кола все ще вършат работа. Имам едно Кангу Трека, от което сме много доволни, всички които го караме. Като изключим магистралата, много кефлийска кола. Пък с тези големи търкала се катери навсякъде, а за ходене на планина, ски и прочее се е утрепала, както и за разнасяне на хладилници и т.н.

Имаме няколко служебни Логана комби и станаха на по 100 000 без никакви проблеми. Вярно че са дървени и нямат ергономия, особено на шофьорското място, ама кво толкова. Дастъра не съм го виждал отблизо, но по аналогия с Логаните и с Треката, вероятно е приятна изненада. За толкова пари всички изброени са идеални, за разлика от разни GL-и и прочее "недървени" коли, които ползват намаления за редови клиенти по сервизите, нищо че струват колкото 5 Дастъра.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Данаилов Преглед на мнение
                        ...., като имате предвид, че всичките ми предни коли, включително сегашната, са били БМВ или Ягуар....).
                        До сега не смеех да си го помисля, но сега вече съм сигурен!
                        Дъстър е моята кола!
                        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Ако Duster-а е с тази решетка, въобще няма да се замисля ...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:nissan_duster_inde.jpg
Прегледи:1
Размер:134.9 КБ
ID:5395627
                          HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                          Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Дъстъра бих го предпочел,джип си е!Йетито е готино ,но ми прилича на комби4х4 !Мисля ,че би трябвало да са различни групи,знам ли!
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                              Дъстъра бих го предпочел,джип си е!Йетито е готино ,но ми прилича на комби4х4 !Мисля ,че би трябвало да са различни групи,знам ли!
                              Да бе. Джип. RAV4 е по-джип от това.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е стига бе майка, по на джип си е от Йетито!Не е като истинските джипове,ама е компромис!С моя дървен Фронтак с удървени ресори иторсьони къде излизам с лекота и двете ,ще ми ядат прахта и калта!Говориме за по доброто от двете "автомобилчета"!
                                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X