Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Dacia Duster или Skoda Yeti

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Dacia Duster или Skoda Yeti

Първоначално публикуван от isso Преглед на мнение
    Колега, ми според мен пък Шкода Йети е в пъти по грозна от Дачията! Всеки си има вкус. За издръжливост няма какво да сравняваме. Такситата в Бяла Слатина Шкода Фабия през месец правят ремонт на предницата а Дачийте Логан са на по 100000км. без да сменят нищо!
    Това за издържливостта на предниците е тотална смешка. През месец са в сервиза, казваш... Смело си купи Dacia тогава, но поне не пиши подобни нелепици. То едва ли някой би приел сериозно това, че коя да е кола има нужда от ремонт на предницата през месец, още повече пък Fabia, но все пак... А за това кое колко е грозно - прав си, всеки си решава сам, а аз съм написал моето мнение.

Коментар

Дачията определено хваща окото особено, ако я докараш в този вид.
      Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
      Dacia Duster 4WD

Коментар

Ако разликата наистина е около 3000 лева, според мен е по-добре да вземеш Шкодата - някак е с класа над Дачията(не казвам, че е лоша).

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
        Дачията определено хваща окото особено, ако я докараш в този вид.
        Представете си, ако може да докара Yeti да изглежда така?:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Skoda_Yeti_SUV_Tuning_by_Cobra.jpg
Прегледи:1
Размер:67.8 КБ
ID:5242806
        Забравете емблемата...
        Харесва ми в този вид, много!

Коментар

Определено Дачията печели.Аргументи:по-висок клирънс,окачване и трансмисия от Нисан,дизел от Пежо,Румъния е по-близо до Чехия(че са по-стари автомобилостроители и от швабите е истина).И накрая но не на последно място по-ниска цена-колкото едно каско.
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Birdy Преглед на мнение
            Представете си, ако може да докара Yeti да изглежда така?:
            [ATTACH=CONFIG]288991[/ATTACH]
            Забравете емблемата...
            Харесва ми в този вид, много!
            Добре наточена "баничарка". Лично мнение, но всеки си има вкус и право на мнение!
            Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
              Определено Дачията печели.Аргументи:по-висок клирънс,окачване и трансмисия от Нисан,дизел от Пежо,Румъния е по-близо до Чехия(че са по-стари автомобилостроители и от швабите е истина).И накрая но не на последно място по-ниска цена-колкото едно каско.
              Простете offtopic-а, но вече няколко пъти виждам в темите подчертания израз "дизел от Пежо" с твърдението, че се монтира в Дачия. За да сме точни - Дачия е собственост на Renault и всички двигатели, които се монтират в нея са на Renault. С този факт, разбира се Дачия не става по-лоша като марка. Поздрави.
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                Простете offtopic-а, но вече няколко пъти виждам в темите подчертания израз "дизел от Пежо" с твърдението, че се монтира в Дачия. За да сме точни - Дачия е собственост на Renault и всички двигатели, които се монтират в нея са на Renault. С този факт, разбира се Дачия не става по-лоша като марка. Поздрави.
                Пак ще виждаш този израз щото е разработка на Пежо(което е хубаво),даже и евро форд ползва разработкте на Пежо за дизелов мотор.Да не забравяме ,че Пежо са пионерите с монтажа на дизелов мотор на лек автомобил.
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Пионерите при леките коли не бяха ли Мерцедес?
                  А румънците слагат само и единствено двигатели на Рено (в частност 1,5 дизела DCi), които са съвсем различни от HDI на Пежо (били те 1,4/1,6/2,0/2,2/3,0 HDI, които наистина се използват и от доста други европейски и не европейски марки, но в никакъв случай и от Рено и дъщерните му) - не бъркайте двата щата...

Коментар

Dacia Duster 4WD

Коментар

Незнам до колко е достоверно, но 2л (двулитровия) дизел на vw-audi group (може и да бъркам за името) казват, че бил доста проблемен. Тук също имаше някъде писано за него, мисля от Carburettor . Та не е лошо да се има в предвид. Може и да са отстранени вече тея проблеми.

Ако намеря темата ще пусна линкче.
                      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

От начало като пуснаха концепта на Дъстер бях много впечатлен:

Изглежда наистина страхотно. Разбира се как да се очаква производителя на евтиния сегмент на Рено да блесне с такъв сериен модел? Все пак на пазара се появи много добро изпълнение за цената, което всъщност е и маркетинговата насоченост на Дачия. Също уважавам и Шкода, но конкретния модел наистина ми прилича на баничарка.
                        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Дъстър 1,5 дЦИ с 6 скорости - казват че първа била доста по-къса от останалите, което до някъде компенсира липсата на бавни. Освен това раздатката има опция Lock ...
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Здравейте, това ми е първото мнение в този форум въпреки многото прочетени теми. Сега по въпроса моите впечатления са от два модела на двете марки - едната е Дачия Логан Лауреат-комби 1.5 DCi -75к.с.-2006г автомобила е на 50000 км служебен от 10000 км е при мен -окачване без никакви ремонти до сега типично баничарско но много здраво не се пази, двигател-няма такава тишина работи равномерно и без никакви колебания в обороти на 15000км се долиша макс 100мл 5w40 като често минава 4000 оборота, доста е пластична за градско каране ускорява задоволително до 80-90 след това е спъната вече, но това е нормално за 75 коня, спирачки-много добри показатели в сравнение с други нови коли от нейния клас, интериор убийствено лош почти всичко похлопва леко но с малко DIY се оправя, хидравлика-много лоша откъм плавност на изправяне на волана след завой, сега другия чешит Шкода Фабия 70000 1.4MPI, колата се караше на бензин и въпреки това двигателя работеше неравномерно от 20000 км нататък масло гореше по около 500мл от смяна до смяна, към 60000 се появи проблем в скоростите - синхронизатор на първа според мен но не съм я водил аз на ремонт и не знам с точност, окачването претърпя някакви ремонти-шарнирчета,накрайници, двигателя беше с по-лоши показатели от дизеловия на Дачията от към пластичност в града, но над 100 беше по-добър и по-стабилен автомобил, откъм интериор и използвани материали Шкодата не беше нещо повече от Дачията. Като заключение бих казал, че Дачията с този DCI е по-добър от Шкодата, а за вложени материали и двете са дървета и коли на по 15 години имат по добре сглобени интериорни детайли, и не на последно място сервизното обслужване на Дачия/Рено е по-евтино от VW/Skoda.
                            Поздрави!

Коментар

Бих заложил на Шкодата.Вози стегнато, добро управление, добри спирачки, като цяло приятна кола.
                              Не съм карал Дъстер, но съм се возил в останалите модели и смятам, че са по-нисък клас в всякакво отношение от моделите на Шкода. Може след 10-на години да постигнат успеха на Киа, които през 1996, никой не беше чувал, но сега не бих рискувал. Още повече при тази разлика в цената, да си вземеш румънска кола, някак си не ме кефи.
                              Преди няколко години Дачия се появиха отново на хоризонта с нов имидж и уж щяха да продават коли за 10000 лева. Видяха , че много хора се подлъгват и почнаха постепенно да вдигат цените с някои допълнителни залъгалки и модели.
                              По тази логика скоро ще пуснат и модел за 50000-60000 лева с прим. 5000 лева по-евтин от аналогичен такъв на марка от 100 г. на пазара . Е къде отиде идеята за масов евтин румънски автомобил.Ами в джоба на рено, благодарение на техния добре позициониран маркетинг и наивните потребители
                              А и за цитираните пари, може вече да се договорят бая 4х4 модели, далеч по-добри от романещето.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                                Браво бе!
                                Не стават пък са едни от най-продаваните дизели(може би и най-продаваните) в Европа.Явно клиентите са силно оглупяли последните години.
                                Такива твърдения са несериозни.
                                Дачия-Шкода.Изпитана стара и евтина техника, срещу най-доброто в момента за тази цена.
                                Иначе и на мен Йети не ме кефи като дизайн, но и тигуана също.
                                За еднаква цена бих взел Шкодата.С 10 000лв ако е разликата скачам в Дачията!

Особено пък ПД са най-големият гаф на ФВ в последните години,изключвам електрическата система на първия Touareg. А за качеството и старите лаври е повече от ясно. Много ми е интересно... Хем човек,който работи в едно от най-големите списания-AutoBild (което аз лично НЕ харесвам,поради прекомерната си тенденциозност за оплюване на всичко чуждоземско) ви каза,че ФВ са си наистина зле,хем продължавате по същия начин. Голф 2 беше здрав,абсолютно съм съгласен. Тройката също горе-долу. Оттам нататък не съм видял нещо с подобно качество от тази марка. Но то не е само при тях де,всички си развалиха качеството.
                                Последно редактирано от Dino; 12-02-11, 12:43.
                                Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                                Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X