Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Cherokee KJ 3.7 V6
Свий
X
-
Поръчахх 245/75/16 , сега ме гложди мисълта дали тоя жИп няма да умрЕ с тия гумета, които всъщтност са само 4см по-големи като диаметър или 2см като радиус. В чуждоземните форуми срещам силно противоречиви мнения, едни ги карат с 265/70/16 без да се оплакват в значителна загуба на мощност, други при 245/75/16 минават на 4.1 ПЧ.
Някой с преки вЧепетления и наблЮдения
Коментар
-
Явно е субективна цялта работа. Така или иначе гумите утре са при мен и ще разберем колко е зле полужението. Така или иначе това НЕ е и няма да бъде основен автомобил. Нито пък съм целял да е бегачка. Реално е гъзе/дете возка и уикен екскурзовод. Цаката е да не се задъгхва по баирите и с лекота да се движи по /шосето. От досегашния ми опит и пътуване предимно по асфалт, с 235/70/16 просо се движи като нормален лек автомобил. Ако получи 10% спад в диманиката за сметка на клиренс и много по-меко возене по камъни (висок и твърд борд = ниско налягане) определено ще си струва за мен. Така или иначе изпреварването и движението по пътищата няма да пострада толкова. А за в гората си има Lo Range.
По чуждоземните форуми едни се проклинат че са минали на тоя размер, други казват - съвсем едвам, леко одлувима разлика в "вървежа". На кой да вярвам, незнам...
Благодаря!Последно редактирано от I.Stoyanov; 19-08-26, 13:56.
-
Немога да ти кажа как ще се държи, но някъде мнооооого назад във форума имаше тест при мен за "Фероца" с гуми 225 х нещо си, ходеше по водата като Христос, с 235 х нещо си се окопа като прасИ на същото място т.е. пробвай пък ще видим ....
-
Аз съм изключителен фвн на ТЕСНИТЕ офроуд гуми! Именно затова 4ръннъра е с 235/85/16. Почти не се е налагало да му се помага при всякакви терени. Да обаче тука тоя размер просто ще убие и динамика и място под калника с тоя мижаФ лифт (не че повече е добра идея за тва либърти). Та ще видим, надявам се още утре следобяд да имам преки вчЕптления.
Ако е твърде зле се връщам на 235/70/16 с лек офес и квот такоа
-
-
Ами резултата е налице:
Опиране има само и единствено в стабилизиращата щанга и то едвам доловимо при съвсем краен волан. Може някой ден да сложа фланци 10-тина мм, въпреки че не съм им фен на тия неща. Или офсетови джанти или нищо. Затва и търсех доста време джатни от ZJ 16-ки, ама така и не ми излезна късмета и ги метнах на оригиналите железарки.
Ще покарам и ще видим къде как ако е необходимо ще оклъцкам.
За поведението - ами върти си ги и тия почти 31-ци без проблем от място. Една идея е по-муден след 70 в ускорението. Но с тия гуми така или иначе тва не е бегачка и няма смисъл да се напрягам в завойте като с леките коли.
Ами за момента е това, аа и чакам ресотат за парното от Алито, че първа степен я няма.

Коментар
-
Мда тва с булката не е изненада, сигурно после казва - то така си беше
То реално ограничители има, можеш да ги видиш в долния край на шенкела. Ако цъкнеш по една точка метал там и ще решиш проблема. За резервоара много ще ти помогне да направиш тоя рекол да ти сложат гредата най отзад. Така получаваш задна точка за захващане. Резервоара обхваща бутилката и се закрепят едно към друго, стават едно цяло. Правиш го от 3-4мм материал и щит не му трябва. 80л бутилка имаше при мен.
-
Багажника е откровено смотан спрямо леката ми кола volvo v70
. Тая схема с 'кучкарника' съм я правил и преди и е задължителна при повечко багаж. БЛАГОДАРЯ за насоките и съветите
-
-
Като ъпдейт на гумите (най-вече тяхното тегло и диаметър) - джипа върви с лекота по същия начин, както си вървеше преди по баирите, аз така или иначе не обичам тая схема с овърдрайва и го изключвах и преди, та разлика в поведението няма. По равно мотора е с около 180-200 оборота по-ниско при 120км/ч което си е екстра. След 110км/ч ускорява по-мудно, ама то тва не е кола за скорости много над това, а и с тия гуми си е малко хазард над 100. Като прибавим и тая умрЕла кутия с 4 скорости (аа и овърдваЙф

) нещата не са в полза на динамиката.
В града - тия почти 31'-ци си ги върти (разбирай превърта със свистене) без никаква грижа, както преди, даже явно асфалтовите континетали с които беше са били с по-добро сцепление и по-малко присвирваха. В гората още не съм бил, катерих 2-3 ВурдЮра и захавпа много адекватно, преди боксуваше
За момента е това, следва да го поразходя и да си поръчам някой готен лУед бар, ама не от алито и поради тая причина ще събирам

.
А някой да ми разясни схемата на включване на предния мост (по-конкретно) дали е постоянно зацепен или има нещо което да отцепва друго въртящо се нещо
Последно редактирано от I.Stoyanov; Вчера, 11:54.
Коментар
-
Предният мост върти всичките си съставни части - полуоски, преден кардан, главини постоянно "пасивно" по инерция (при 2H), при 4H part-time и 4H full-time се включва към раздатъчната кутия и почва да се върти "активно" от двигателя. Как точно става включването в раздатката - дядо Владо например да каже.
-
-
Това е най-голямата глупост, която може да сътвориПървоначално публикуван от aldr Преглед на мнениеВанка , за да не се въртят тия железа постояно , сложи ръчни хъбове / не знам дали може / .
"Shift-on-the-fly" с която сектантите Паджероводи толкова се гордеят и си мислят, че само при техния "супер-селект" я имало. Със скорости (и то препоръчително, не и задължително, може и с повече) до 80 км/ч можеш да си минаваш от 4х2 на 4х4, кеф ти фултайм, кеф ти парт-тайм и после да си набримчиш колата на колкото вдига, независимо от режима на задвижване.Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!
Коментар
-
Що така ме нападна
...нали е парттайм , тогава трябва да има хъбове / авто или ръчни / .
На нас клиренс ни трябва , не скорост
Коментар
-
Ей ей спокойно, Сашо е прав, добре е да има нещо което да изключва всичката въртаща се карантия, най-малкото да не се амортизира, а за икономия и съпротивление да не говорим,.
На тойотата също е зацепено постоянно с "капачки", но има муфа на вакуум на едната полуоска. На стария XJ също беше така (много ме дразнеше че все изключваше
). Тука не съм се търде много завирал, ама мяй нема нищо
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 8 потребители онлайн. 2 потребители и 6 гости.
Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на Вчера.
Караш си на хлъзгавото шосе на 4х4 (парт-тайм), като наближи остър завой просто минаваш само на задно, след завоя пак на 4х4 и газ.
Коментар