Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee KJ 3.7 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    ... "Либъртито". Последното става за СУХ "амерички" оффроуд - компактно, късо, големи ходове, практически нулеви свесове...
    Всичко, което нов JL Wrangler с въздушно окачване прави НА СУХО, но... за над 12 пъти по-малко пари:

Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

Поръчахх 245/75/16 , сега ме гложди мисълта дали тоя жИп няма да умрЕ с тия гумета, които всъщтност са само 4см по-големи като диаметър или 2см като радиус. В чуждоземните форуми срещам силно противоречиви мнения, едни ги карат с 265/70/16 без да се оплакват в значителна загуба на мощност, други при 245/75/16 минават на 4.1 ПЧ.
      Някой с преки вЧепетления и наблЮдения

Коментар

• I.Stoyanov
        I.Stoyanov коментира
        Редактиране на коментар
        Явно е субективна цялта работа. Така или иначе гумите утре са при мен и ще разберем колко е зле полужението. Така или иначе това НЕ е и няма да бъде основен автомобил. Нито пък съм целял да е бегачка. Реално е гъзе/дете возка и уикен екскурзовод. Цаката е да не се задъгхва по баирите и с лекота да се движи по /шосето. От досегашния ми опит и пътуване предимно по асфалт, с 235/70/16 просо се движи като нормален лек автомобил. Ако получи 10% спад в диманиката за сметка на клиренс и много по-меко возене по камъни (висок и твърд борд = ниско налягане) определено ще си струва за мен. Така или иначе изпреварването и движението по пътищата няма да пострада толкова. А за в гората си има Lo Range.
        По чуждоземните форуми едни се проклинат че са минали на тоя размер, други казват - съвсем едвам, леко одлувима разлика в "вървежа". На кой да вярвам, незнам...

Благодаря!
        Последно редактирано от I.Stoyanov; 19-08-26, 13:56.

• дядо владо
        дядо владо коментира
        Редактиране на коментар
        Немога да ти кажа как ще се държи, но някъде мнооооого назад във форума имаше тест при мен за "Фероца" с гуми 225 х нещо си, ходеше по водата като Христос, с 235 х нещо си се окопа като прасИ на същото място т.е. пробвай пък ще видим ....

• I.Stoyanov
        I.Stoyanov коментира
        Редактиране на коментар
        Аз съм изключителен фвн на ТЕСНИТЕ офроуд гуми! Именно затова 4ръннъра е с 235/85/16. Почти не се е налагало да му се помага при всякакви терени. Да обаче тука тоя размер просто ще убие и динамика и място под калника с тоя мижаФ лифт (не че повече е добра идея за тва либърти). Та ще видим, надявам се още утре следобяд да имам преки вчЕптления.
        Ако е твърде зле се връщам на 235/70/16 с лек офес и квот такоа

Jja, колега твоя с какви ПЧ беше?

Коментар

• jja
        jja коментира
        Редактиране на коментар
        Фабричните, не знам дали има повече от един вариант. Моя беше 07 3.7 бензин фул екстра какт оказват на горубляне.

• I.Stoyanov
        I.Stoyanov коментира
        Редактиране на коментар
        Имат, ама май само по поръчка.

Ами резултата е налице:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0-02-05-b462b8ea50d51b8f10955f31d2a2d6dabc4e0a2636cb79e293b3cdff987e6b45_7057b33dd0b29a80.jpg
Прегледи:105
Размер:340.0 КБ
ID:7049580 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0-02-05-55eac59b6d29f460eab01065c8ea1d537efeb7529d1d1b8600f1faeb531ed33a_dfefb97b0e3b5fe3.jpg
Размер:243.6 КБ
ID:7049581 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0-02-05-e147ed6548903521645880d3dd0427fe1d017525c198c98358dbe27c2c03249f_72acfbd6df666b45.jpg
Размер:241.7 КБ
ID:7049582 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0-02-05-fd1cd651c348b6afd8e457e40b27e4e1ef6a865472eb4255082b127c02f33f61_ada2cab4b74d17b3.jpg
Прегледи:111
Размер:239.8 КБ
ID:7049579

Опиране има само и единствено в стабилизиращата щанга и то едвам доловимо при съвсем краен волан. Може някой ден да сложа фланци 10-тина мм, въпреки че не съм им фен на тия неща. Или офсетови джанти или нищо. Затва и търсех доста време джатни от ZJ 16-ки, ама така и не ми излезна късмета и ги метнах на оригиналите железарки.
      Ще покарам и ще видим къде как ако е необходимо ще оклъцкам.
      За поведението - ами върти си ги и тия почти 31-ци без проблем от място. Една идея е по-муден след 70 в ускорението. Но с тия гуми така или иначе тва не е бегачка и няма смисъл да се напрягам в завойте като с леките коли.

Ами за момента е това, аа и чакам ресотат за парното от Алито, че първа степен я няма.

Коментар

• jja
        jja коментира
        Редактиране на коментар
        Мда тва с булката не е изненада, сигурно после казва - то така си беше То реално ограничители има, можеш да ги видиш в долния край на шенкела. Ако цъкнеш по една точка метал там и ще решиш проблема. За резервоара много ще ти помогне да направиш тоя рекол да ти сложат гредата най отзад. Така получаваш задна точка за захващане. Резервоара обхваща бутилката и се закрепят едно към друго, стават едно цяло. Правиш го от 3-4мм материал и щит не му трябва. 80л бутилка имаше при мен.

• jja
        jja коментира
        Редактиране на коментар
        А още нещо можеш да хванеш една решетка за кучета на задните подглавници да преградиш багажника до тавана. Така можеш да го пълниш до горе. Отваря се много място, иначе е леко маловат.

• I.Stoyanov
        I.Stoyanov коментира
        Редактиране на коментар
        Багажника е откровено смотан спрямо леката ми кола volvo v70 . Тая схема с 'кучкарника' съм я правил и преди и е задължителна при повечко багаж. БЛАГОДАРЯ за насоките и съветите

Като ъпдейт на гумите (най-вече тяхното тегло и диаметър) - джипа върви с лекота по същия начин, както си вървеше преди по баирите, аз така или иначе не обичам тая схема с овърдрайва и го изключвах и преди, та разлика в поведението няма. По равно мотора е с около 180-200 оборота по-ниско при 120км/ч което си е екстра. След 110км/ч ускорява по-мудно, ама то тва не е кола за скорости много над това, а и с тия гуми си е малко хазард над 100. Като прибавим и тая умрЕла кутия с 4 скорости (аа и овърдваЙф ) нещата не са в полза на динамиката.
      В града - тия почти 31'-ци си ги върти (разбирай превърта със свистене) без никаква грижа, както преди, даже явно асфалтовите континетали с които беше са били с по-добро сцепление и по-малко присвирваха. В гората още не съм бил, катерих 2-3 ВурдЮра и захавпа много адекватно, преди боксуваше

За момента е това, следва да го поразходя и да си поръчам някой готен лУед бар, ама не от алито и поради тая причина ще събирам .

А някой да ми разясни схемата на включване на предния мост (по-конкретно) дали е постоянно зацепен или има нещо което да отцепва друго въртящо се нещо
      Последно редактирано от I.Stoyanov; Вчера, 11:54.

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Предният мост върти всичките си съставни части - полуоски, преден кардан, главини постоянно "пасивно" по инерция (при 2H), при 4H part-time и 4H full-time се включва към раздатъчната кутия и почва да се върти "активно" от двигателя. Как точно става включването в раздатката - дядо Владо например да каже.

Ванка , за да не се въртят тия железа постояно , сложи ръчни хъбове / не знам дали може / .
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
        Ванка , за да не се въртят тия железа постояно , сложи ръчни хъбове / не знам дали може / .
        Това е най-голямата глупост, която може да сътвори
        "Shift-on-the-fly" с която сектантите Паджероводи толкова се гордеят и си мислят, че само при техния "супер-селект" я имало. Със скорости (и то препоръчително, не и задължително, може и с повече) до 80 км/ч можеш да си минаваш от 4х2 на 4х4, кеф ти фултайм, кеф ти парт-тайм и после да си набримчиш колата на колкото вдига, независимо от режима на задвижване.
        Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

Що така ме нападна ...нали е парттайм , тогава трябва да има хъбове / авто или ръчни / .
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Неговото не е парттайм. Моето е, но понеже е автомат, много лесно става "он-деманд" Караш си на хлъзгавото шосе на 4х4 (парт-тайм), като наближи остър завой просто минаваш само на задно, след завоя пак на 4х4 и газ.

Ей ей спокойно, Сашо е прав, добре е да има нещо което да изключва всичката въртаща се карантия, най-малкото да не се амортизира, а за икономия и съпротивление да не говорим,.
          На тойотата също е зацепено постоянно с "капачки", но има муфа на вакуум на едната полуоска. На стария XJ също беше така (много ме дразнеше че все изключваше ​​​​​​). Тука не съм се търде много завирал, ама мяй нема нищо

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Няма. И на "Wrangler" няма. Именно поради неблагонадежност на откачваемите системи И е добре да се въртят, да се смазват, а не да клеясат от стоене

• I.Stoyanov
            I.Stoyanov коментира
            Редактиране на коментар
            Уазки! Американски...

Активност за темата

Свий

Тук са 8 потребители онлайн. 2 потребители и 6 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на Вчера.

Зареждам...
        X