Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Cherokee KJ 3.7 V6
Свий
X
-
Поръчахх 245/75/16 , сега ме гложди мисълта дали тоя жИп няма да умрЕ с тия гумета, които всъщтност са само 4см по-големи като диаметър или 2см като радиус. В чуждоземните форуми срещам силно противоречиви мнения, едни ги карат с 265/70/16 без да се оплакват в значителна загуба на мощност, други при 245/75/16 минават на 4.1 ПЧ.
Някой с преки вЧепетления и наблЮдения
Коментар
-
Явно е субективна цялта работа. Така или иначе гумите утре са при мен и ще разберем колко е зле полужението. Така или иначе това НЕ е и няма да бъде основен автомобил. Нито пък съм целял да е бегачка. Реално е гъзе/дете возка и уикен екскурзовод. Цаката е да не се задъгхва по баирите и с лекота да се движи по /шосето. От досегашния ми опит и пътуване предимно по асфалт, с 235/70/16 просо се движи като нормален лек автомобил. Ако получи 10% спад в диманиката за сметка на клиренс и много по-меко возене по камъни (висок и твърд борд = ниско налягане) определено ще си струва за мен. Така или иначе изпреварването и движението по пътищата няма да пострада толкова. А за в гората си има Lo Range.
По чуждоземните форуми едни се проклинат че са минали на тоя размер, други казват - съвсем едвам, леко одлувима разлика в "вървежа". На кой да вярвам, незнам...
Благодаря!Последно редактирано от I.Stoyanov; Вчера, 13:56.
-
Немога да ти кажа как ще се държи, но някъде мнооооого назад във форума имаше тест при мен за "Фероца" с гуми 225 х нещо си, ходеше по водата като Христос, с 235 х нещо си се окопа като прасИ на същото място т.е. пробвай пък ще видим ....
-
Аз съм изключителен фвн на ТЕСНИТЕ офроуд гуми! Именно затова 4ръннъра е с 235/85/16. Почти не се е налагало да му се помага при всякакви терени. Да обаче тука тоя размер просто ще убие и динамика и място под калника с тоя мижаФ лифт (не че повече е добра идея за тва либърти). Та ще видим, надявам се още утре следобяд да имам преки вчЕптления.
Ако е твърде зле се връщам на 235/70/16 с лек офес и квот такоа
-
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 163,279 в 01:07 на Днес.
Коментар