Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee KJ 3.7 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Такаа, джипечето се експлоатира ежедневно откакто е при мен. За момента единствено заден денсен стъклоповдигач си мам@та, че детето много го сръчкваше нагоре надолу, но съм го свалил и чакам новия. Останалите неща са в норма.
    Междувременно, успях след ден мъки да сменя талоните и вече официално е мой и по регистрация. А докато текат тия заниманив викнах коНплект прУжини H&R +40mm (което обаче като реален лифт си е 2-2,5"). Огледах цялото оТкачване и никакви проблеми не намерих, амортисьорите незнам дали са щатните но се държат много приятно и мисля да ги запазя, поне тези отпред. Отзад евентуално ще сложа малко по-дълги, но ще видим. Този сетъп германците ползват масово и са изключително доволни - запазва се всичко в оригинален вид, без преправяне на каквото и да било.
    Аз обаче ще пусна и едни долни шарнири на MOOG (problem solver), които освен че са с гресьорка са и с много по-различна като дизайн конструкция.
    В тоя ред на мисли моля за съвет - в момента колата е с почти нови 235/70/16, облмислям 245/70/16 или 235/75/16 AT-а някавки, НО като условие искам да НЕ приплесквам "шева" зад предната арка. Тогава влизали и 245/75/16, но реално не гоня това. По-скоро 235/70 или 75/16 + малко по-голям офсет джанти в -.

За момента е това, аа и измислих много адекватен метод за фиксиране на жилото на раздатката - с текстолитова втулка и пружинна )-зегерка. Стана много истинско, ама не се сетих да го знимам
    Не съм пробвал, но четох, че най-лесно се включва 4Lo като колата е на неотрална и леко пълзи, че на място е малко мъка и напън на лоста, който не ми харесва (на другите позиции проблем няма). Но все пак съм свикнал на японски джипове и малко по-различно чуВството тука. Какво ви е мнението по темата, как най-безусилие (напъване като талибанин) е правилно да се включват бавните ?
    Добавих и ново 1DIN радио с тъч панел и разни други глезотийки.

Приготвил съм му един модул за дневни светлини, ама предстои да го монтирам, че все няма време.

Вашите чероките при плавно ускорение от място или с бавна скорост имат ли едно леко виене/фучене при спадането на оборотите на двигателя, когато мине на следваща предавка. Според мен е или от шайбата на алтернатора или от виско перката, но немога да определя. Не че е проблем или нещо, просто съм свикнал да карам много по-тихи коли

Коментар

• Roninn
      Roninn коментира
      Редактиране на коментар
      При мен не вие нищо...

• jja
      jja коментира
      Редактиране на коментар
      Ето от тук ги взех https://www.autoandart.com/products/..._sport-utility . Разгледай кои са точно за твоя че има много типове. Сега се сещам че има вариант да е сменян в гаранция с ПО-СТАРИЯ механизъм и тогава на вратата има стикер че съдържа нестандартни за модела части Тааа огледай внимателно.

• jja
      jja коментира
      Редактиране на коментар
      Още нещо, докато ги чаках тези да пристигнат едното стъкло падна и помня че бях пробил дупки в пластмасовата плочка и бях вързал жилото с тел през дупките. И кара така бая време докат го сменя. Според мен можеше и вечно да кара. Ако не ти се поръчва....

Пробвай с он/офф , дали не е от компресора на климатика ,виенето . Въпреки ,че не съм сиг , дали имат клими гърците .Все с отворени прозорци карат
    TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

• I.Stoyanov
      I.Stoyanov коментира
      Редактиране на коментар
      Не е! То не е и виене, странно е да се опише. Но определено не е свързано със скоростта на движение а със рязкото спадане на оборотите на двигателя като превключи от ниска на висока в диапазона 2100-1100

Некой път вие и торк конвертора на аск , коги й е малко маслото .
    На бая места има течности да сменяш , нищо че е на никви км
    TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

• I.Stoyanov
      I.Stoyanov коментира
      Редактиране на коментар
      Маслото е на нужното ниво, светло розово имирише на ново 😁

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:file_00000000306481f4b8180482621ba331.png
Прегледи:100
Размер:976.4 КБ
ID:7048711

Вчера го разходих в Средна гора....
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260808_135107.jpg
Прегледи:89
Размер:685.9 КБ
ID:7048728 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260808_135121.jpg
Прегледи:84
Размер:644.7 КБ
ID:7048729

245/70/16 Като го разклечиш добре,задните опират в подкалника.......има минусови джанти ....и вероятно заради това опират.....ще има лифт отзад....отпред не опират никъде?
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Супер позьорство с тоя джип и цената . Аз бях с децата на танцуващите мечки в парка в Рила, много добре мина всичко. Определено не искам да губя от динамиката и мисля да остана или с тези гуми или с 235/75/16. Като гледам си с щатните джанти и някакви фланци. Аз изначало не хресвам фланците и отделно, че не харесвам и широките гуми. На тойота карам с 235/85/16 - уникално проходима е с тях, ама тва вече си е близо 32" и на черокито ще му е твърде много.
        Чудя се дали да остана с тези джанти или да мина на нещо като ЕТ +10 или ЕТ 0 но ще видим след като му сложа новите пружини. Тоя КJ иска твърде много модификации за гуми над 30.5" и лифт над 2". А накрая, както сам си видял, трябва по-дълги бумп стопове и реално джипа е наджипен като щъркел ама ходове - ТЦ. Тоест реално в нужните условия на проходимост, дори и с по-големи гуми, може да не успееш да минеш, щото като се разкрачи и мяУ с тия отворени диференциали.
        Не съм много убеден, че си струва ако не се ползва само и единствено за гората.
        Междодругото виж и си поръчай услени шарнири на МООG с гресьорка. Не мисля, че има по-смислен мод от това

Коментар

• I.Stoyanov
          I.Stoyanov коментира
          Редактиране на коментар
          И аз си мислех за леТните джанти, ама не намирам такива с леко изнесено ЕТ от фабричното (не говорим за минуси). Ще трябва мерене и чудене. Няма как, проблема е че не ми се подвива заварката зад гумата, ама ако се наложи, може и да изяде един, два чука и после да я запечатам с полиуретан.
          За шарнирите - няма две мненения, нищо не е като както беше. Тоя услиения МООГ, поне конструкривно изглежда като да не може да се извади преди да се разтропа зверски.

• jja
          jja коментира
          Редактиране на коментар
          А защо искаш минусови джанти? 245/70 16 влизат без да се пипа заварката. По големи от това нали няма да слагаш? Иначе за шарнирите, при мен изкараха фабричните около 200К преди да ги хвана че се движат без никакво съпротивление. Луфт не успях да хвана в този момент но ги смених пак с фабрични. Един МООГ си карах за резервен в багажника ако стане беля някъде но така и не опрях до него.

• I.Stoyanov
          I.Stoyanov коментира
          Редактиране на коментар
          Минусовите джанти са главно за някава визия.. Мисля обаче да подходя по друг начин - джанти от ZJ - 16ки с ет около +20 (12-15мм) пп-изнесени от оригиналните, но вде пак освен фабрични и с разумен офсет. Гумите твърдо ще са 235 като ширина, ако изнамеря отнякъде една на 80 висока ще я монтирам на ZJ-ска джанта и при свален амортисьор с пружината ще компресирам до бъмпстопа.
          Така ще си проличи всичко. Идеята е да запазя максимално лек сетъпа с гумите и джантите, при все че съм фен на тесните гуми!
          Моговете утре са при мен. Като стигна до смяната ще видя как са оригиналните и ако са ок ще опитам да ги спася при демонтажа.

Жената му изми праха в реката,как да не я снимам.....

За тежки терени си имам галопер...Като проходимост,нищо общо...но като универсален автомобил... черокито е екстра....Пусни линкове на пружините ...

Коментар

Писал съм ти на вайбър!
          Що се касае до проходимост, и аз имам 4ръннър, доста направен, убий ме с него на път н тръгвам. Оставих го на бащата.
          Сигурен съм че с един, два блокажа ще отида на същите места, като с тойотата, за сметка на изключително много повече комфорт и динамика!

Коментар

• Roninn
            Roninn коментира
            Редактиране на коментар
            Галлопера ми е много удобен, климатика е убиец...но крайсерската му скорост е 80-100 км....иначе тръгвам навсякъде с него...последните две обиколки на Бг ги правих с него ...минах около 1500 км кажи речи по вътрешните граници....мисля близките седмици със двата джипа да покараме в странджа зад бившия кльон....опитах с баничарката форд кънект преди месец от резово ...да влезна....само от любопитство се намуших едни 5-10 км но си е за джип

П.п Разбира се,убиха се да ме спират за проверка..товарен.фургон в тоя регион .....

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
        X