Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee KJ 3.7 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Такаа, джипечето се експлоатира ежедневно откакто е при мен. За момента единствено заден денсен стъклоповдигач си мам@та, че детето много го сръчкваше нагоре надолу, но съм го свалил и чакам новия. Останалите неща са в норма.
    Междувременно, успях след ден мъки да сменя талоните и вече официално е мой и по регистрация. А докато текат тия заниманив викнах коНплект прУжини H&R +40mm (което обаче като реален лифт си е 2-2,5"). Огледах цялото оТкачване и никакви проблеми не намерих, амортисьорите незнам дали са щатните но се държат много приятно и мисля да ги запазя, поне тези отпред. Отзад евентуално ще сложа малко по-дълги, но ще видим. Този сетъп германците ползват масово и са изключително доволни - запазва се всичко в оригинален вид, без преправяне на каквото и да било.
    Аз обаче ще пусна и едни долни шарнири на MOOG (problem solver), които освен че са с гресьорка са и с много по-различна като дизайн конструкция.
    В тоя ред на мисли моля за съвет - в момента колата е с почти нови 235/70/16, облмислям 245/70/16 или 235/75/16 AT-а някавки, НО като условие искам да НЕ приплесквам "шева" зад предната арка. Тогава влизали и 245/75/16, но реално не гоня това. По-скоро 235/70 или 75/16 + малко по-голям офсет джанти в -.

За момента е това, аа и измислих много адекватен метод за фиксиране на жилото на раздатката - с текстолитова втулка и пружинна )-зегерка. Стана много истинско, ама не се сетих да го знимам
    Не съм пробвал, но четох, че най-лесно се включва 4Lo като колата е на неотрална и леко пълзи, че на място е малко мъка и напън на лоста, който не ми харесва (на другите позиции проблем няма). Но все пак съм свикнал на японски джипове и малко по-различно чуВството тука. Какво ви е мнението по темата, как най-безусилие (напъване като талибанин) е правилно да се включват бавните ?
    Добавих и ново 1DIN радио с тъч панел и разни други глезотийки.

Приготвил съм му един модул за дневни светлини, ама предстои да го монтирам, че все няма време.

Вашите чероките при плавно ускорение от място или с бавна скорост имат ли едно леко виене/фучене при спадането на оборотите на двигателя, когато мине на следваща предавка. Според мен е или от шайбата на алтернатора или от виско перката, но немога да определя. Не че е проблем или нещо, просто съм свикнал да карам много по-тихи коли

Коментар

• Roninn
      Roninn коментира
      Редактиране на коментар
      При мен не вие нищо...

• jja
      jja коментира
      Редактиране на коментар
      Ето от тук ги взех https://www.autoandart.com/products/..._sport-utility . Разгледай кои са точно за твоя че има много типове. Сега се сещам че има вариант да е сменян в гаранция с ПО-СТАРИЯ механизъм и тогава на вратата има стикер че съдържа нестандартни за модела части Тааа огледай внимателно.

• jja
      jja коментира
      Редактиране на коментар
      Още нещо, докато ги чаках тези да пристигнат едното стъкло падна и помня че бях пробил дупки в пластмасовата плочка и бях вързал жилото с тел през дупките. И кара така бая време докат го сменя. Според мен можеше и вечно да кара. Ако не ти се поръчва....

Пробвай с он/офф , дали не е от компресора на климатика ,виенето . Въпреки ,че не съм сиг , дали имат клими гърците .Все с отворени прозорци карат
    TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

• I.Stoyanov
      I.Stoyanov коментира
      Редактиране на коментар
      Не е! То не е и виене, странно е да се опише. Но определено не е свързано със скоростта на движение а със рязкото спадане на оборотите на двигателя като превключи от ниска на висока в диапазона 2100-1100

Некой път вие и торк конвертора на аск , коги й е малко маслото .
    На бая места има течности да сменяш , нищо че е на никви км
    TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

• I.Stoyanov
      I.Stoyanov коментира
      Редактиране на коментар
      Маслото е на нужното ниво, светло розово имирише на ново 😁

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:file_00000000306481f4b8180482621ba331.png
Прегледи:69
Размер:976.4 КБ
ID:7048711

Вчера го разходих в Средна гора....
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260808_135107.jpg
Прегледи:56
Размер:685.9 КБ
ID:7048728 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260808_135121.jpg
Прегледи:51
Размер:644.7 КБ
ID:7048729

245/70/16 Като го разклечиш добре,задните опират в подкалника.......има минусови джанти ....и вероятно заради това опират.....ще има лифт отзад....отпред не опират никъде?
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Супер позьорство с тоя джип и цената . Аз бях с децата на танцуващите мечки в парка в Рила, много добре мина всичко. Определено не искам да губя от динамиката и мисля да остана или с тези гуми или с 235/75/16. Като гледам си с щатните джанти и някакви фланци. Аз изначало не хресвам фланците и отделно, че не харесвам и широките гуми. На тойота карам с 235/85/16 - уникално проходима е с тях, ама тва вече си е близо 32" и на черокито ще му е твърде много.
        Чудя се дали да остана с тези джанти или да мина на нещо като ЕТ +10 или ЕТ 0 но ще видим след като му сложа новите пружини. Тоя КJ иска твърде много модификации за гуми над 30.5" и лифт над 2". А накрая, както сам си видял, трябва по-дълги бумп стопове и реално джипа е наджипен като щъркел ама ходове - ТЦ. Тоест реално в нужните условия на проходимост, дори и с по-големи гуми, може да не успееш да минеш, щото като се разкрачи и мяУ с тия отворени диференциали.
        Не съм много убеден, че си струва ако не се ползва само и единствено за гората.
        Междодругото виж и си поръчай услени шарнири на МООG с гресьорка. Не мисля, че има по-смислен мод от това

Коментар

• jja
          jja коментира
          Редактиране на коментар
          Да ти кажа МООГ не е това което беше. Тези така наречени усилени шарнири с гресьорка има голям шанс да ти изкарат по малко от фабричните. Аз накрая сменях с фабрични. Ако те притеснява да не се извади има сравнително лесна точна проверка. Вдигаш на крик, развиваш гайката на шарнира, избиваш конуса и пробваш да клатиш болта на шарнира. Трябва да е стегнат и да се мести със зор. Ако се движи лесно сменяш. Това става лесно и бързо, може пред блока. Сменял съм маншоните на тия шарнири и така го открих тоя начин

• jja
          jja коментира
          Редактиране на коментар
          За гумите....що не му метнеш едни летНи джанти оригинални за модела. Ще подобри и вида и динамиката.

Жената му изми праха в реката,как да не я снимам.....

За тежки терени си имам галопер...Като проходимост,нищо общо...но като универсален автомобил... черокито е екстра....Пусни линкове на пружините ...

Коментар

Писал съм ти на вайбър!
          Що се касае до проходимост, и аз имам 4ръннър, доста направен, убий ме с него на път н тръгвам. Оставих го на бащата.
          Сигурен съм че с един, два блокажа ще отида на същите места, като с тойотата, за сметка на изключително много повече комфорт и динамика!

Коментар

• Roninn
            Roninn коментира
            Редактиране на коментар
            Галлопера ми е много удобен, климатика е убиец...но крайсерската му скорост е 80-100 км....иначе тръгвам навсякъде с него...последните две обиколки на Бг ги правих с него ...минах около 1500 км кажи речи по вътрешните граници....мисля близките седмици със двата джипа да покараме в странджа зад бившия кльон....опитах с баничарката форд кънект преди месец от резово ...да влезна....само от любопитство се намуших едни 5-10 км но си е за джип

П.п Разбира се,убиха се да ме спират за проверка..товарен.фургон в тоя регион .....

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 1 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
        X