Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сув 2006-2010

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
    ...
    Личното ми мение обаче е, че местния данък трябва да е пропорционален на възрастта на автомобила, т.е. колкото е по-стар един автомобил толкова по-голям да бъде данъка. Също така да има ефективен технически преглед, които да може да те задължи да си поддържаш автомобила в добро техническо и визуално състояние....
    Данък е, не еко такса При данъците се плаща за имущество - колкото повече, толкова повече.

    Пък това за визуалното състояние... Не смяташ ли че е възможно някой да харесва "грозни" и очукани коли? Или всички трябва да сме фенове на коли от комиксите?

    Коментар


    • noname12
      noname12 коментира
      Редактиране на коментар
      Не е еко такса, но последните промени засеганха парата точно в тази посока, следователно може да се търси баланс и в това отношение.
      Така е едни харесват руси, други черни, но грозна само със сърце се обича, а в същност защо да няма някакви критерии за външния вид (да няма дупки с големината на яйце по калниците например) - блоковете са като зебри, къщите са с падаща мазилка, а пътищата в дупки и в тоя ред на мисли много зависи към какво се стремим, ако е Индия на Балканите на прав път сме!

    • сто
      сто коментира
      Редактиране на коментар
      Виж, noname12, къщите с падащи мазилки са си в дворовете на хората и мазилките си падат по техните глави. Ако падат по главите на преминаващите - да, трябват критерии за поносимост. Ако преминаващите имат проблем само с визията - моля, да заповядат да ги оправят. Така е и с дупките по калниците - нито са магнитни черни дупки, дето поглъщат погледналите ги като един бермудски триъгълник, нито имат връзка със свободното и безпроблемно придвижване на останалите.
      За "блоковете" до някъде има логика, ма нещо няма логично и приемливо решение за всички в термитника. Един няма достатъчно, друг си мисли че има, ма пък не ще да. дава и заради нямащия. Е как да стане?
      Пътищата в дупки е съвсем трета тема и ако от някъде трябва да се започне, това би бил добър избор.

  • #62
    Точно така - колкото по-стар автомобил, толкова по-голям данък, а тези до 5г без, както и без Гражданска отговорност, и по 100лв седмична дотация за тия с над 300 коня да не ги мислим като минават през бензиностанция.

    ... и ефтаназия за всеки който навърши 65г или по-рано, ако случайно се е пенсионирал преди да ги навърши.

    Аман от тарикати !
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

    Коментар


    • noname12
      noname12 коментира
      Редактиране на коментар
      Малко е пресилено, но горе-долу нещо такова!

    • Джоу (x3mrjoe)
      Джоу (x3mrjoe) коментира
      Редактиране на коментар
      Демек, всички автомобили над 5г на скрап, както и всички дърти под ножа.

    • noname12
      noname12 коментира
      Редактиране на коментар
      Разговора се превръща в спор, в който едва ли не аз трябва да защитавам електрички и смятам да се въведе инквизиция за хорта каращи стари коли. Което всъщност не е така. Аз самия карам 21годишен автомобил, който се стремя да поддържам в перфектно техническо състояние, а визуално бих казал, че съм имал късмет за 15-те години в които го притежавам да нямам нито един инцидент. Но това не значи, че мога или че трябва да си затварям очите за скрап-а, които се кара.

  • #63
    А ако имам ретро автомобил, няколко хиляди лева данък ли трябва да плащам? Щото Ферозата е почти янгтаймър.
    Your conscience is all you can take to your grave.

    Коментар


    • Джоу (x3mrjoe)
      Джоу (x3mrjoe) коментира
      Редактиране на коментар
      Това "ще" кога го виждаш ?

      На ръководството на BAC Retro им дреме на дедовия за данъците, щото в него обикновено избират некой "тарикат", който е "над нещата", и за това хич не се сеща да пусне едно предложение до Народното за премахване на данъците за ретро автомобилите.
      Ситуацията е същата като с "председателите" на ловните дружинки и други дребни сформирания на местна почва.

      Всеки автомобил който е прехвърлил 30 или 35г, и е "жив", разбира се че не се ползва по предназначение, а се държи по сантиментални причини, което пък е логична предпоставка да е без данък, както е в развитата част на света, освен че и бройката на тази техника е несъществена от фискална гледан точка.

    • cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      Няма да е скоро... 😁
      Изказах се по инерция..

    • didooo
      didooo коментира
      Редактиране на коментар
      "Всеки автомобил който е прехвърлил 30 или 35г, и е "жив", разбира се че не се ползва по предназначение, а се държи по сантиментални причини" .......хич и не се "разбира" , щото ползвам два такива изключително за извън пътя-по предназначение ,демек . И това им използване ,що да е по-нелогична предпоставка ,да са без данък (пред сантименталната причина) ?

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X