Първоначално публикуван от superMAX
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сув 2006-2010
Свий
X
-
Пред Сузуки, бих вземал ЦРВ,Териоса няма части а и са скъпи ако има ......Пинин-а с този ГДИ мотор трябва да е нов, за да го караш дълго време безпроблемно, на първо място е дросела, след това е помпата за високо налягане,след това проблеми с прегледа,защото има два основни и два преходни режима.....иначе има Пинин с обикновен МПИ мотор, само че няма супер селект раздатка и т.н......Оутлендъра е ок, но ако е американския с 3.0 л. В6 мотор 234 коня.....
-
А какво ви е мнението за хибридния аутлендер? Освен че са скъпи и редки....Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение
Пред Сузуки, бих вземал ЦРВ,Териоса няма части а и са скъпи ако има ......Пинин-а с този ГДИ мотор трябва да е нов, за да го караш дълго време безпроблемно, на първо място е дросела, след това е помпата за високо налягане,след това проблеми с прегледа,защото има два основни и два преходни режима.....иначе има Пинин с обикновен МПИ мотор, само че няма супер селект раздатка и т.н......Оутлендъра е ок, но ако е американския с 3.0 л. В6 мотор 234 коня.....
Коментар
-
Най честия проблем е,че късат единия тампон на задния диф, който е комбиниран с ел. мотора - вероятно от силния въртящ момент ,който създава ел. мотора ......Батерията му е крайно недостатъчна, но те и при другите хибриди е така, минава около 40 км. само на ток ( и то тези, на които имат опция за тази функция )....друго не съм забелязвал като проблеми ,иначе обслужването е нормално ,с нормални цени.В темата питаха за СУВ от 2006-2010 година, а хибрида е доста по нов....Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
А какво ви е мнението за хибридния аутлендер? Освен че са скъпи и редки....
Коментар
-
Благодаря колега!Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение
Най честия проблем е,че късат единия тампон на задния диф, който е комбиниран с ел. мотора - вероятно от силния въртящ момент ,който създава ел. мотора ......Батерията му е крайно недостатъчна, но те и при другите хибриди е така, минава около 40 км. само на ток ( и то тези, на които имат опция за тази функция )....друго не съм забелязвал като проблеми ,иначе обслужването е нормално ,с нормални цени.В темата питаха за СУВ от 2006-2010 година, а хибрида е доста по нов....
Та значи по темата за СУВ за мен фаворит остава пини с мпи мотора .
Коментар
-
Известно време се заглеждах по холандските аутоскаут и мобиле, щото синът ми живее там. Направи ми впечатления брутално ниската цена на PHEV-Аутлендърите, на фона на другите цени. Защо така?Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение
....В темата питаха за СУВ от 2006-2010 година, а хибрида е доста по нов....В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
....слаба батерия,малък пробег,недомислици със синхрона на задвижващия тракт и други дребни но досадни проблемчета.....иначе не е лош.Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
Известно време се заглеждах по холандските аутоскаут и мобиле, щото синът ми живее там. Направи ми впечатления брутално ниската цена на PHEV-Аутлендърите, на фона на другите цени. Защо така?
Коментар
-
Пинин с МПИ мотора е трудно да намериш......освен това в конфигурация с Супер селект разд. кутия няма ,освен ако някой си е играл да прави това ( като мен напримерПървоначално публикуван от superMAX Преглед на мнениеБлагодаря колега!
Та значи по темата за СУВ за мен фаворит остава пини с мпи мотора .
) и то е по скоро джип ,отколкото СУВ ориентирано ......
Коментар
-
Я че нещо се сетих по темата, пък тука има всякакви хора.
Доколко са реалистични теориите че всичко под евро 6 няма да го пускат в центъра? За голямото село става въпрос, нали.Последно редактирано от turtey; 09-01-22, 19:06.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Cecoa1, комента беше за търтьо, който скочи в еврокатегориите и то директно в 6-та.
Иначе мен пряко ме засягат очакваните ограничения, от една страна съм на жълтите павета, от друга е подземен паркинг и не може на газ..... а бабата от подписа е 22годишна и трябва да я сменям заради екологията и и по-точно заради липсата на такава. Освен да си направя адресна регистрация там - за живущите нямало да важат ограниченията
-
Първият предвижда забрана от 2022 г. на дизелови коли с Евро 3 и бензинови с Евро 2. От 2023 г. - за дизели с Евро 4 и бензинови с Евро 3. От 2024 г. - само за дизели Евро 5. От 2025 г. - дизели Евро 6, бензинови Евро 4, а през 2026 г. - Евро 6d и бензинови Евро 5, а от 2027 г. - забрана за влизане в зоните и на дизели Евро 7 и бензинови Евро 6d.
Таа, 2025 е след съвсем скоро. В хоризонта на ново мпс на практика веднага.
-
A, нема кинти за ново МПС, метрото ми е на 5мин.
-
-
Е как до колко - до колкото са реалистични и другите, дето след двадесетина години вече няма да се движат девегетаПървоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеЯ че нещо се сетих по темата, пък тука има всякакви хора.
Доколко са реалистични теориите че всичко под евро 6 няма да го пускат в центъра?
.
Все си мисля, че на мене, а вероятно и на тебе, това няма да ни се случи докато все още можем да управляваме каручки
Коментар
-
Абсолютно подкрепям колегите сто и Джоу (x3mrjoe) . Такава шитня са тия категории и всичко покрай тях , та се чудя как народа им се връзва...
Всъщност не се чудя чак толкова много след галимацията от преди 2 години с газовите уредби...Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Стикерите очевидно бяха само и единствено с цел да се съберат едни пари.
За съжаление ограничения на мепесетата в София ще има. Въпроса е какви.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Ние умеем да се правим на по-католици от папата, особено ако ще се усвояват пари и няма да се носи отговорност за резИлтатите.
При бензинките от евро 4 насам промените в газовете са че има норми и за ФПЧ за тия с директно впръскване. Но това зелените човечета надали ги интересува - като нищо ще порежат квото има наред. Сега са и във властта.
-
Разбира се че ще има. На там вървим и няма мърдане
.
Ма не си представям автобус на градския с евро 6, аварийна кола на водното или енергото, спешна помощ, милиционерските автомобили... Не си и представям че ще го направят по почина "за кон може, за кокошка не може". Щото няма да им се получи.
Коментар
-
Като със всичко друго, ще се разбере в 12 без 5, а в 12 и 5 ще променят наредбите. В София ограничаването на автомобилите ще донесе едно голямои нищо, ама това вече сме го дъвкали.Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеСтикерите очевидно бяха само и единствено с цел да се съберат едни пари.
За съжаление ограничения на мепесетата в София ще има. Въпроса е какви.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Вземай смело каквото изпадне, не защото няма да има ограничения - ще има, но първо ще бъдат засеганити автомобилите на 20+ години.
Това ще бъде едно от най-трудните ограничения, които ще въведат, тъй като всеки може да се огледа и да види с какво са заринати улиците на големите градове. На всички е ясно, че рална алтернатива за много хора не съществува, така че в това отношение съм оптимист, че нещата ще станат по-плавно. Тоя хОй ще е за революционера дето ще ти каже, че от утре не можеш да си караш колата. Надявам се и тези еко категории да отпаднат и някой слънчев ден да се мерят реалани вредни емисии.
Личното ми мение обаче е, че местния данък трябва да е пропорционален на възрастта на автомобила, т.е. колкото е по-стар един автомобил толкова по-голям да бъде данъка. Също така да има ефективен технически преглед, които да може да те задължи да си поддържаш автомобила в добро техническо и визуално състояние. За сега у нас минаваме метър, но в даден момент нещата ще почнат да се затягат, ако не искаме да сме това, което сме се превърнали - автомобилното гробище на Европа.
Нещо се отплеснах - с други думи ако сега купиш СУВ на 10-15 години ще имаш хоризонт от поне 4-5 години да си го караш, дори и да е дизелов без каквито и да е ограничения.
Коментар
-
Местните данъци са имуществени данъци. Тоест зависят от стойността на возилото. И проблемът не е в това. Проблемът изобщо не са старите автомобили, а неизправните автомобили, доколкото особено при дизелите мррят само димност и то с норми, които няма да бъдат минати само ако двигателя е мега зле.
-
Не съм експерт по данъците, но факта е, че се използват за налагане на рестрикции или съответно за стимули за определени категории. В някои страни такъв данък изобщо не съществува, а си имат такси за къщи и жилища, но пък данъка на МПС ти е последния проблем.
Що се отнася до по-старите автомобили съм абсолютно съгласен. Обаче като видиш някой изгнил, пушещ и във видимо непподържано състояние автомобил, евала ли да му кажеш!
-
Тя изгнил и пушещ автомобил де-юре и при сегашното законодатеслство не може да мине технически преглед, ако въпросния технически преглед наистина се провеждаше както трябва.
Няма казване на евала или не. Има технически критерии - толкоз. Покрива - минава, не покрива - не минава. Западняците се отървават от старите си автомобили точно защото става проблемно да се поддържат така че да могат да минат преглед.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар