За да счупиш диференциал на Териос или Игнис, значи офроуда ти няма нищо общо с имот в ниската част на Стара планина, който се ползва само за отмора и там може да стигне лек автомобил с малко по-голям клиренс..
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Автомобил с висок клирънс или малко джипче
Свий
X
-
Първото CRV и първото RAV4 са чудесни за такова ползване. Достатъчно надеждни са и двете, хондата е по ръждива, но за сметка на това е по масова, по просторна и газовата бутилка и се слага в пода на багажника.
- 3 likes
Коментар
-
Новата кола на жена ми е ЦРВ 3-та генерация. Тайно от нея я пробвах там, където карам Лендкруизера и изводът ми е, че ако някой нарече това нещо джип, трябва да бъде набит.
Съвсем отделно, че трябва да си гинеколог, за да направиш каквото и да е по нея."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
- 3 likes
Коментар
-
Признавам си без бой - CR-V не е "джип".
Мене като ме питат, какво карам, казвам - леко повдигнато комби с нек'во 4х4.
Да се сравнява ТЛК със CR-V по проходимост ........
Относно ремонтопригодност - 1-ва ген няма нищо общо с 3-та. Нито окачване, нито двг, (почти) нито трансмисия ...
Не съм напълно сигурен, ама и системата 4х4 на 3-ката май е "барната" .... в негативна посока.
И все пак, за семейна КОЛА с леки пикници се е утрепала.
п.п. Не е като да съм нямал някой от тук коментираните "въшки".
-
Може би ми трябва някой собственик на Териос или Игнис, да даде отзиви и впечателния, за да мога да си направя заключителен анализ до тук.
Коментар
-
Игниса е мноооого рядко лайно......
1. Междуосие кинта и двайсе съответно по дупките скача като скакаУец
2. Вътре е широко към 90 см и съответно двама каквито и да са седнали един до друг са се прегърнали мощно
3. Частите ужасно скъпи щото нали джапански уж нищо че праено в Хънгъри
4. Единствения позитив че малко (повтарям съвсем малко къде 2-3 санта) по височко от стандартна колица и катери повече по бордурите....
5. и 1.3 и 1.5 не вървят ама хич
6. Багажника е трудно да се намери друга колица с по нефелен
, буквално един сак и то малък и е аут.
7. Ако мислиш че поне гори по малко се лъжеш
минимума извънграда е 6.5-7 бензин за 1.3 щото аеродинамиката е тухла
Аз пред Игнис бих взел Сузуки Вагон
Супер интериор събиращ всииииииичко и по мнооооого.
Долу горе същата форма но като кола е х1000 от Игниса.
-
-
Виладжиите около мен си ходят с леки коли. По гъзарите го докарват на мл. Има някакви японски смешки.
Два завоя по надолу са с пасатор и алфа.
Мисълта ми е че всяка кола става ако можеш поне малко да караш.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
- 1 like
Коментар
-
Драмата е пролет и късна есен в калищака. И зимата като заледи. Решава се или с много пари или с комплект вериги.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
- 1 like
Коментар
-
Както казах, е все тая какво ще си купиш Демек, взимай квото ти е на сърце.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
- 1 like
Коментар
-
Значи в крайна сметка се спирам на Седичи или Фюжън, лека кола ще е с по-голям просвет
Ако има нещо друго подобно на височина, споделяйте...да го вкарам и него в избора си, пък накрая което намеря читаво в автокъщата ще взема.
П.С: Между другото какво мислите за Дачия Сандеро?Последно редактирано от gogyto; 22-12-20, 16:29.
Коментар
-
Най-важното е като седнеш вътре да ти е възможно по-удобно, щом ще е и ежедневен, и семеен автомобил.
... а висок, висок, колко да е висок лек автомобил ?!
Имай предвид, че първият джип е да си наместиш главата за следващият, а в твоят случай иде реч за лек автомобил, та наблегни на комфорта.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
- 1 like
Коментар
-
Що не погледнеш някой Аутбек и ли Форестър?
Съвсем прилични коли, а като проходимост са близки до корейска джипка.
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
- 1 like
Коментар
-
Няма никаква драма с поддръжката. Имал съм две и поддръжката е символична и рядка - това за автоматици. Няма нищо скъпо по тях. По-новите, като всичко са по-чупливи, но к'во да правиш. На порядък по-здрави са от повечето коли. Не са от най-икономичните, Горят от 10 до 15/100 Говоря за Легаси 2.2 и Аутбек 2,5. За целите, които си декларирал са най-доброто, мисля.
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
- 1 like
Коментар
-
Ти нямаш драма щото не си се разправял с майстори.
-
Скрапа си има всичко и всичко си прави сам, но ако отиде при майстор за нещо, който си прави дупка в главата от чесане докато анализира проблема с репликата "òстави я, че я оправим", при положение, че той , като собственик, може само да си сипе течност в чистачките, друга песен ше запее.
-
-
Абе аз си оправям сам колите, ама Субарата са едни от най-безпроблемните коли, които съм карал. Единственият им естествен враг е ръждата. Иначе са идиотоустойчиви и завидно проходими за това, което са."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар