Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобил с висок клирънс или малко джипче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

А аз си мисля, че повечето, да не кажа 99% от младите писатели в тоя, а и в други форуми, хал хабер си нямат какво точно и защо го искат
    Щото всеки си е нахвърлял неговите си въжделения или квото кара, та айде и аз....Джип Либърти/Чероки 2003-2006та. Ко ще кажете, а

Коментар

• gogyto
      gogyto коментира
      Редактиране на коментар
      Аз не съм и търсил джип, а кола с висок клирънс или мини джипка, паркетник или там както им се вика . На удобства не държа, не съм хукнал по черното. Просто настава време да сменя личната кола, и мислех да е нещо по функционално, само като възможност, не и като необходимост.

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Несериозно е ма за това е форума,да пита,да преглъща и като го глътне да скача в дълбокото.
      Аз като взимах тежкото желязо ми беше ясно,че харчи 30-40% от предната кола,не беше голям хап за преглъщане,физиката ми беше ясна

• Джоу (x3mrjoe)
      Джоу (x3mrjoe) коментира
      Редактиране на коментар
      Гоги, ясно е кво искаш. Първата част от #45 е увод, а втората е точно по твоята тема.
      Прочети я, и си прави грубите калкулации.
      Това за нисък старт де, щото после всичко може да стане.

https://youtu.be/apK8xNEWwhE
    Истинските са в този клип. Всичко останало е ташацинарояци.
    (Гренадира естествено никой не знае все още реално, но поне на хартия е)

Та все тая какво.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      "Наследниците на Вилис и на Ленд ровър нещо сдават багажа когато се появява конкуренцията."

И къ го реши това ? Не съм баш сектант, но кво му е на урунгела ? Возилата не са виновни, пе'е'асите маркетолози ги направиха вече само за пред кафето, щото паралиите само за това ги ползват, барабар с 37-ците )))))))))))))))))).

И аз мисля да минавам на стоково Либърти, но тате ми е казвАл, че нафтата е само за миене на части и отопление, та пак ще си търся газирана бензинка ))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Ми съдя от това което виждам-Вранглери карат по1ти само в САЩ(щото са им родни, и малко нещо национализъм), и където САЩ са господстващата страна.
      Не,ч е ги няма нявсякъде, ама за сериозна работа не ги ползват. Само за гъзария, че е баси яко изглеждащия джип. А като му нашиеш и едни 37 или 40 гуми, сложиш една макара отпред(може и бутафорна) и става ноо яка пичеловка.
      За ровърите съм малко наполовина, ама и тях не ги карат много по сериозните места като Австралия(а те там се явяват "родни", или в Африка или в джунглите на Азия. Там са си почти само йоти, патроли и чат пат някое паджеро за цвят.

• Kirilpm
      Kirilpm коментира
      Редактиране на коментар
      Пък в Румъния карат Дачия, а в Германия Фолсваген.Мисля, че няма нищо по-логично от това да караш джип, за който частите са леснодостъпни и сравнително евтини(за Вранглера направо са си евтини в САЩ).Иначе ранглера до 2000-та си е баш джип по всички мои разбирания.Над по-новите нямам задълбочени наблюдения.

Колеги, това ми харесва https://bazar.bg/obiava-30235709/kia...0-td-4h4-bavni , но как е с подръжката, има ли части и на добри цени ли са? Защо са толкова евтини, също ме гложди този въпрос?
    Последно редактирано от gogyto; 27-12-20, 15:37.

Коментар

• gogyto
      gogyto коментира
      Редактиране на коментар
      Като пример дадох обявата, може и бензин на газ да е.....

• TigerHunter
      TigerHunter коментира
      Редактиране на коментар
      Никога не съм имал драми с прегряване и антифризът беше бистър като сълза. Ако е изправна охладителната система и със 130 не грее.

• Пенчо
      Пенчо коментира
      Редактиране на коментар
      Части да искаш. Хем са на разумни цени, хем ментета и да търсиш - няма. До скоро имах и бензинова кабрио.
      Кръгчета още давам.

Първоначално публикуван от gogyto Преглед на мнение
    Колеги, това ми харесва https://bazar.bg/obiava-30235709/kia...0-td-4h4-bavni , но как е с подръжката, има ли части и на добри цени ли са? Защо са толкова евтини, също ме гложди този въпрос?
    За семейна аз бих търсил от най-дългите, с подпорките на релсите за багажник.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled-02.jpg
Прегледи:352
Размер:167.7 КБ
ID:6688438
    Последно редактирано от коко келеша; 27-12-20, 17:10.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

А, разхода на гориво как е, само извънградско ме интересува, най-вече бензиновия на газ да речем?

Коментар

• gogyto
      gogyto коментира
      Редактиране на коментар
      Над 10 газ извънграско ще ме умори... Сега съм на 6-7/100

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      На Иван Жоров Киата даваше 12-13 газ на дълго.
      За возене-вози, като проходимост не знам, не съм карал или да съм гледал някой с такова наживо.

• Иван Жоров
      Иван Жоров коментира
      Редактиране на коментар
      Кое е това което гори 6-7 газ? 6-7 газ ми гореше Демиото градско, но извънградско под 8 не падаше.

Моята Кия беше средната база 128к.с. с добър газов инжекцион. При мен под 11 май не е падала, баща ми е успявал до около 10 газ да я свали. Извънградско 11,5-13 с моето каране(90-120), до 14 с настъпване(140км./ч.). Един път стигна до 16 ама тогава стигах и до 160 и не паднах под 130 по магистралата. Зависи колко ти тежи крака.

Ако имаш бюджет изобщо не се занимавай с това недоразумение.
    Пенчо се запали еднато Другата е караше с различни гуми. Толкова за акъл по поддръжка.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• TigerHunter
      TigerHunter коментира
      Редактиране на коментар
      Това е най-нискобюджетната жипка от тоя клас, с предимствата и недостатъците си. Че не е най-добрата, спор няма.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Ако имаш бюджет изобщо не се занимавай с това недоразумение.
    Пенчо се запали еднато Другата е караше с различни гуми. Толкова за акъл по поддръжка.
    Намери му на човека един ЕмЕл за Три бона (лв) , ама и малко да харчи...!... ,,, може и ГеГа....

Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

• turtey
      turtey коментира
      Редактиране на коментар
      Мл за 3 има. Много/малко е относително понятие.
      На г за 3 има джанти.

А относно кияка - един друг форумец понеже си поддържа колите смени всичко освен емблемата и пак хОй.

• Пенчо
      Пенчо коментира
      Редактиране на коментар
      Пък, ако пооправи правописа......
      Ама явно завистта е голяма, та от бързане бРЪка клавишите.

Еми така е , не мога да кажа ,че съм в час с джипките, за мен е съвсем нова материя и за това питам.
    Пък и всеки го касае разхода особенно мен, като пътувам всеки уикенд по 300-350км

Коментар

• TigerHunter
      TigerHunter коментира
      Редактиране на коментар
      Пази си леката кола тогава и си кОпи някое евтино джипче да си начесваш крастата от време на време. Това са мойте пет ст'инки.

.gogyto.,, според това , което прочетох досега, - на теб *джипка* не ти трябва.

Даже и СУВ,че не ти трябва. Вземи си някаква читава и по новичка лека колица , а пък най добре си джиткай със служебната доде има чалъм. Просто като падне сняг или е кофти времето - изчакваш малко.
    През сухите периоди и с лека кола може да се обикаля из природата.
    Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

• коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      За "като падне сняг", хората са измислили веригите )))))))))))))))))))

Малко снимки от мястото за където искам да се използва...

Коментар

• Джоу (x3mrjoe)
      Джоу (x3mrjoe) коментира
      Редактиране на коментар
      Гоги, тука става и с инвалидна количка.

• nbajani
      nbajani коментира
      Редактиране на коментар
      Това си е точно терен за лека кола..... безпроблем....

• Skorpion_BG
      Skorpion_BG коментира
      Редактиране на коментар
      Малии, туй магистрала бре! Със всичко се минава това практически, никакъв "джип" не ти трябва.

Еми така е , не мога да кажа ,че съм в час с джипките, за мен е съвсем нова материя и за това питам.
    Пък и всеки го касае разхода особенно мен, като пътувам всеки уикенд по 300-350км
    При джипките разхода не е проблем.
    Ако ти се трòши секи ден, ше ревеш за голям разход след всеки ремонт, само и само да не се налага повторно влизане в бокса.

При 300 асфалтови извънградски километра седмично не ти трябва баш джип, дори и после понякога да ви се налага да пешеходите малко.

Измисли си некво комби, тамън ше има достатъчно место и за бутилката.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Все ме влече към тея Игниса, ама не знам .... няма ли някой с такова тука да даде достоверно инфо...все пак сега съм с 206SW, пак е малко, най-вече го ползвам сам...

Коментар

Все ме влече към тея Игниса, ама не знам .... няма ли някой с такова тука да даде достоверно инфо...все пак сега съм с 206SW, пак е малко, най-вече го ползвам сам...
        Като ти харесва Игниса, по-скоро погледни и Фиат Панда 4х4. Много повече кола от Игниса. Евтина поддръжка, никакъв разход в сравнение с джип или СУВ, прилична возия за извънградско до 100-150км., а по баира няма равна в класа си. Казвам го от личен опит, с вила на 100км. от София, с черен път с коловози последните 2км., повече от 2 години с нея и 3 зими (не, че има вече истинска зима). Колата няма спирка и зиме, и лете, и в сняг, и в дъжд. Джип или СУВоподобно бих взел като замяна на Пандичката само, ако целя 2 в 1: семейна кола за дълъг път+кола за вилата. Иначе не си заслужава нито поддръжка, нито разход, нито консумативи, нито гуми и т.н. Вътре е ок, като пространство. Аз съм 1.87 и нямам проблем с пространството. Успех в търсенето, колега!

Коментар

Не мога да те разбера.
          Казваш, че постоянно си със служебна кола, демек караш яко, та какъв е тоя мазохизъм за малки коли при 350 извънградски километра ?
          Малката кола, с малкият двигател, харчи малко до 80÷90km/h, а като я настъпиш, разхода подминава този на малко по-голяма кола с малко по-голям мотор, а ако си я натоварил пък хептен.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            И аз някакси започнах да не подценявам годините. Ксантия ръждясала аз не съм виждал. Дават им 12 години гаранция срещу пробивна корозия, Но всичко старее. То почват пластмаски разни, дразнещи дреболийки , ел проблемчета... Маркучетата на хидравликата,,, На мен ми е трета, та си и знам чалъмите, ама на новак във хидропневматиката, ще му дойде в повече.Имам над 250 000 на три такива. Само ХДИ мотора е суперчук и безпроблемен и икономичен.

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Щом ти се ще нещо ново-изобщо спирай да мислиш за джип. Вземай си някоя кола, по възможност да включва някак си и другите колела, и си живей живота.

• gogyto
            gogyto коментира
            Редактиране на коментар
            Най-много да се нашия с някой Игнис, аз не съм чак такъв насилник, че да не издържи в мои ръце....

Колега гледал ли си Киа Спортидж от2004 до 2006 год. бензин 4 wd
          Има ги за по около 6-7к.
          Имам такава от около година.Изминал съм около 10к ,и ако не броим първоаначалните ремонти,които бяха поради недоглеждане и профи джамбазите, колата не лоша.
          Височка е в сравнение с лек автомобил-проблеми с бордюри и коловози никакви.Карал съм я в кал и тревни поляни след дъжд-няма проблеми.
          4х4 в режим auto вкл малко със закъснение,но след това си тръгва колата.
          Малко е тромава и ускорява бавно,на баир си иска обороти.
          Разход градско 11,4 извън около 9
          Не ми се е налагало да закл 4х4 ръчно-чрез копче и ел муфа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X