Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобил с висок клирънс или малко джипче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Това , че са с по-скоро"екзотична" архитектура на двигателя, малко се нрави на много хора, които имат по-елементарна практика за диагностика и поддръжка. По сервизите също ги недолюбват, не за друго, а щото повечето не ин ги разбират. Което ги прави (все пак) относително скъпи за поддръжка.
    Иначе, да. Отзивите са за безпроблемни катъри.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ланд Ровъртите как са, днес се загледах доста такива цъкат из града??!!

Коментар

• Asteri
        Asteri коментира
        Редактиране на коментар
        За тоя бюджет ще е или Фриландер, който форумът колективно отрича, или над 20-годишно Диско, което не е най-голямата гордост на тая марка, вероятно няма и да е било поддържано добре, ще е затлачено с тиня и сажди, омазано в течащо масло и с дълъг списък неща плачещи за смяна. За града са супер на възглавнички.

Първоначално публикуван от gogyto Преглед на мнение
      Ланд Ровъртите как са, днес се загледах доста такива цъкат из града??!!
      Бяха добре, докато УК-то беше в Евросъюза. От догодина, според зависи
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

• Asteri
        Asteri коментира
        Редактиране на коментар
        Няма проблем, и в Словакия има завод.

• коко келеша
        коко келеша коментира
        Редактиране на коментар
        Не бих залагал на това в по-дългосрочен план, защото после става и непродаваем жип ))))))))

То каквото и да вземе човек , все си е набивка май

Коментар

Бегай от тази марка, ако ще да е тапицирана с косми от гъза на Кралицата! (Да не чуе Таргата )
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Виж ти, SX4 ките по-евтини от Седичито вече, да не повярва човек. Или едното или другото ще май, остана и да намеря някой читав екземпляр.

Коментар

Първоначално публикуван от gogyto Преглед на мнение
            Здравейте, търся автомобил с висок клирънс за черни пътища из балкана, или някакво малко джипче. Бях се спрял на Игнис или Териос, но разбрах ,че са доста трошливи. Последно съм си харесал Ford Fusion 1.6 TDCI, но все още не съм на 100% сигурен за избора си. Четох и тук във форума, има много писано и съвсем се обърках, та ако може за някакви идеи.. Сумата която мога да си позволя е 4-5-6000лв
            Специалисти много, съвети още повече.
            Ето и моето предложение, на база , усещайки че те влече към "джип":
            Първо, ако можещ отдели още 2 или 3 х.лв.(сума равна на един скъп GSM) и започни да се оглеждаш за читаво СРВ-2 ген. до 2006 г., или за някой Хюндай Туксон до 2008г.
            Някое от двете изброени , ще ти свърши перфектно работа, като и едното и другото си имат съответните недостатъци и положителни страни., но са в пъти по удачен вариант от предлаганите ти досега каруци.
            Помисли, прочети тук там и си реши сам - не се подлъгвай от съветите на разбирачите тук.
            / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

• emicha1
              emicha1 коментира
              Редактиране на коментар
              "Почна се,Хонда сектант,много вървят,направо смазват Субару"

Не, не съм бил и не съм сектант, към никоя марка.
              Иначе моите наблюдения за сектантство, са точно свързани със Субаро - с две думи " или Субаро, или само Субаро", което се предлага във всяка една тема . То тези "легени", или каквото е останало от тях, са голяма панацея да знаеш. Мнението съм го изказал, на база питането на колегата и изброените от него 2, 3 коли за които пита и относно това, с което съм се сблъсквал и поддържал. Никъде не съм отрекъл нещо предложено от друг колега ,за което нямам наблюдения.
              Та избора ще си го направи търсещия, ние можем да му помогнем само с обективни и честни коментари.

• коко келеша
              коко келеша коментира
              Редактиране на коментар
              "Някое от двете изброени , ще ти свърши перфектно работа, като и едното и другото си имат съответните недостатъци и положителни страни., но са в пъти по удачен вариант от предлаганите ти досега каруци.
              Помисли, прочети тук там и си реши сам - не се подлъгвай от съветите на разбирачите тук. "

Брат'чед, верно ли не помниш какво си написал преди минути? Toва в кавичките не е ли част от твоя пост? Явно страдаш от раздвоение на личността .До момента си единствения, който говори за каруци и разбирачи, и секунди след това го отрича в коментар ))))))))

• emicha1
              emicha1 коментира
              Редактиране на коментар
              коко келеша
              #37.8
              Брат“чет, защо четеш между редовете? ( щом е в кавички, значи e цитат от някой -потърси и ще разбереш)
              Мисля че това горното в скобите, ще хвърли светлина относно мнението ми и предполагам, разбираш ,че нищо не отричам с написаното. Ама го приеми - както те влече.
              А относно каруците и разбирачите - еми това е форума с най-много разбирачи и не виждам нищо лошо в това, а за каруците огледай се какъв е автопарка и кажи пак че не е така.

Айде честита Коледа и ви пожелавам много здраве, пък който каквото си избере, да си му мисли.

От моя опит-поддръжката не е страшна като пари(за повечето джипове), страшен е разхода. Аз никак не можах да свикна с 13-14/100 газ на Форд Нисана, и повечето време си седеше, карах си другите коли които горяха по 8-8,5/100.
            Ако колегата не е склонен да харчи двойно повече пари за гориво-джип няма да е удачен избор за него.
            По-добре кола.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

• бат'Марто
              бат'Марто коментира
              Редактиране на коментар
              14 газ е песен. Диското ми в града харчи толкова дизел

• Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              Ти си мельонер бе, кво се оплакваш...

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              В такъв случай Субару го изключете от кастинга, икономично на гориво Субару няма

Аз пък мисля, че за основен автомобил е важно да не се чупи, което за регулярна употреба е плюс, ако се ползва баш джип.
            Това, че харчи (добре е да е малко) повече, но спестява ядове за мен е плюс.
            Баш джип не е оферта ако имаш много извънградско, еле па магистрала.
            ... е, ако не броим GL-и, Рейнджове и Кайени.

Темата обаче не е за яко желязо, та е добре колегата добре да си прецизира нуждите и разходите, щом има сигурни поне 1200km магистрални, както и още някой километър, въпреки служебката/ите.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ми значи, или малък дизел, или около двулитров газиран бензин могат да се включат в 10-12 лева за стокилометров пробег и то без много емоции по време на пътуването.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

"Джип" и икономичен разход са несъвместими понятия. За да гори колкото кола ще е нещо от сорта на Витара, Фероза, Самурай... и пак не е сигурно.

Та или някой паркетник като Хонда ЦРВ, Тойота Рав4 или лек автомобил с по-голям клиренс.
                Който търси , намира !
                Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Карал съм Самурай 1.0,гореше колко натоварена Опел Омега градско

Карал съм доста Субару и възражения нямам. Имам си хубав истински джип, а от известно време и ЦРВ 3 генерация 2,2. Освен,че за джип не става, засега други кой знае какви впечатления, освен че е дълбоко кифленска кола нямам. В крайна сметка жена ми ще я кара, а за лека кола аз ще си бръмча с Мерцедеса. Поне върви няколко порядъка повече и е безгрижен.

Коментар

Дам, аз всеки уикенд бича по 300км до Балкана, зимата по рядко само..14 газ си иде много, Пижу ми харчи 6-7макс...хич няма да е ренатбилно.
                  Ако си случил на читав Пижу и разхода те устройва защо не помислиш за една подкартерна защита и леко повдигане на предницата - имат колкото ти душа искаш варианти и доста от макферсоните им са съвместими дори и с баничарките.Джип, който да харчи като лека кола няма, колкото повече опити се правят да се свали разхода, толкова повече спира да е джип.

Иначе според форума вариантите са ясни:
                  1 Спортидж(винаги на първо място)
                  2 Г клас
                  3 Тойота 82ри набор

Коментар

• Джоу (x3mrjoe)
                    Джоу (x3mrjoe) коментира
                    Редактиране на коментар
                    №2 и №3 как се вместват в бюджета ?

• Kirilpm
                    Kirilpm коментира
                    Редактиране на коментар
                    Няма значение как се вместват, ще вдигне бюджета докато не се вместят!Добре че не се е намесил колегата с Джиипа дето хвърчи с 200 по магистралата и минава през всякакви черни пътища, че тогава става страшно

Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение
                  Ако си случил на читав Пижу и разхода те устройва защо не помислиш за една подкартерна защита и леко повдигане на предницата - имат колкото ти душа искаш варианти и доста от макферсоните им са съвместими дори и с баничарките.Джип, който да харчи като лека кола няма, колкото повече опити се правят да се свали разхода, толкова повече спира да е джип.

Иначе според форума вариантите са ясни:
                  1 Спортидж(винаги на първо място)
                  2 Г клас
                  3 Тойота 82ри набор
                  В тази връзка, някога имах служебен Ситроен С15 и това чудо имаше сериозен клирънс и невероятна проходимост, за кола само с предно.

Коментар

Ще го повторя, щото още много хора с първоначални мераци ще четат тази и подобни теми.

Баш джипки които са над 2т си харчат доста, но пък са си направени да покриват по-специфични нужди, като при повечето такива разхода не е от значение.
                    При дизелите разхода почва от 10/100, а при бензиновите от 15/100, като нагоре може да ударят по 2 или по 3, според употребата.

Всички които карат лек автомобил и искат нещо подобно, но "малко по-високо" и/или 4х4, трябва да се подготвят за разход на гориво поне по 1.5 на сегашният си, като ако скочат в леко (CUV) 4х4, задължително трябва да карат с 4 еднакви гуми дори и като износване.

... а после чупене и ремонти са съвсем друга тема.

​​​​
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      20 на 100 магистрала ако карам бавничко,30-35 градско че там няма бавничко,трябва да затъркаляш гуми на цената на стар Мерцедес......гледа ме една на бензиностанцията........Това колко харчи..........де да го знам днес,те фаровете му 2 бона,спирачките 5,гумите 2 без
                      малко.........кой му пука колко харчи,нали върви.

Резервната кола или на брата Хондето харчи 4 ти по-малко,от него на комбито и получаваш удър,световъртеж,гъша хуйня........ползвам го за ваканции обаче,а там ти дреме дали харчи 30 на 100 или дали кафето е 5 долара вместо 2.

• Джоу (x3mrjoe)
                      Джоу (x3mrjoe) коментира
                      Редактиране на коментар
                      Босе, конкретизирай за какво говориш, щото тези дето си пишем глупости и четем тия на другите, знаем кой кво кара, ама ако е някой който е влизал 2,3, та даже и 20 пъти във Форума от къде да знае кой за кво говори.

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      За Комбито пиша,среден размер Секвойка,натоварено над 3 тона с 380 коня осмак и 2 кутии плюс душ на тавана,за аеродинамика,малко тежки джанти,гуми и спирачки с 2 инча лифт та да цепело мрака и вятъра........и като ме питат колко харчело все едно трябва да смятам колко.

Сега съм му загледал халогенни ЛЕД тела,на цената на 7 резервоара бензин от добрия.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X