Иване, Иване...Капризна щерка си отгледал, на Спорта да се мръщи...Сега и купи някоя сапунерка, да и дойде акъла 

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Каква кола за щерка без опит?
Свий
X
-
- 1 like
-
Мисълта ми беше, не е и много убаво прекалено да се оглезват отрочетата, та да се научат първо да пазят. Аз си нямам, но племенника потроши безброй таблети и телефони и всичко, до което се докосне, а е на седем. Представям си с колите какво ще е ... Да ми е жив и здрав, де. Мое па да Олегне. Знае ли ч'вяк.
-
Явно изборът ще е между Додж Рам и Форд Ф-350, може и направо БТР
Е трабант в мъгла е така добре камуфлажиран направо става стелт, не са и видели че нещо тръгва да ги задминаваПървоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеП.П. Мога дълго да разправям как се изпреварва БМВ 520 с Трабант 601 в гъста лондонска
мъгла, в която не можеш да си видиш върха на носа, камо ли пътя.

Коментар
-
гледам се е развихрила сериозна дискусия, на места преминавайки и в несериозна, та да споделя и моя опит: Моята щерка е възпитана да се задоволява с малко и нямаше никакви претенции, дори и за цвят, само да е кола. С оглед на това какви курсове изкара и това, че изпита пред КАТ и бяха ЕДИН км. шофиране с ДВА десни завоя в Студентски, реших че първата кола ще е учебна и понеже аз щях да бъда дообучаващия, трябва да е автоматик, защото като се познавам - на втория неуспешен опит да тръгне с изгасване, щеше да приключи обучението.
Дообучаването продължи около 2 месеца всяка неделя шофиране по пустите софийски улици с постепенно преминаване към по-натоварени такива, инциденти нямаше като изключим това, че бях забравил да предам урока за светещите жълти и особено червени лампички по таблото и един ден автоматика просто отказа да работи повече без масло и колата отиде за скрап. 
Единствения минус от този подход е, че като ходи в чужбина си взима рентакар само автоматици, щото не може да кара с ръчни скорости, а тяхната рента е по-голяма
Коментар
-
Моята голяма щерка , изкара свидетелство за правоуправление ,трудно с хиляди подканяния и обяснения , че не е лукс , а жизнено важно преимущество . По време на курса се наложи да полага допълнителни часове за кормуване , първо самата тя да придобие увереност и опит , съответно и инструктора да може да гарантира че няма да е опасна . Имахме и едно изключително жестоко преживяване . При наближаването на датата за изпита , решихме да се убедим взаимно , до какво ниво е достигнала . На големият паркинг където се провеждат обучения на младите водачи в нашият град , решихме да направим едно пробно кормуване . Огледахме се , къде е празно и безлюдно и се разменихме . Откъде се появи полицай на мотор не разбрахме . Съответно пълна програма , след това акт по пощата , адвокат , писма , глоба и нерви . Понеже съм хубав човек , не някой разбран , щерката след изпита първо искаше да проведе кормувания със Скъпата , обаче се оказа , че вместо да има подобрения , работите ставаха по-зле . След малко допълнителна теория и практически упражнения , които явно не са добре усвоени при обучението , около два месеца всяка събота и неделя междуселски тренировки с постепено излизане на магистрала и плътен градски трафик . Вече втора година кара ,спокойно Алфа 147 на приятеля си и нашият Фокус отвреме на време . Снове редовно в една от най-гъсто населените части на Германия и за момента е толкова уверена , че септември месец ходиха до Португалия с нашата кола . Аз лично бях склонен да й купим малка и удобна кола за градско каране и паркиране , обаче приятелят й излезе по-бърз и се обзаведе набързо . Иначе почти едновременно си взеха изпита . За момента успешно си делят и ползват неговата кола , въпреки че и двамата са студенти и имат карти за безплатен транспорт в цялата провинция . В момента е изключително доволна , че бяхме настоятелни и че има свободата да избира начина си на придвижване . В спора , колко голяма и луксозна кола е необходима , трябва да бъде избор на нуждащият се , необходима е помощ и съвет от най-близките . Без да се познават , нуждите , опита и уменията на водача е изключително трудно да се даде един компетентен съвет .Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениегледам се е развихрила сериозна дискусия, на места преминавайки и в несериозна, та да споделя и моя опит: Моята щерка е възпитана да се задоволява с малко и нямаше никакви претенции, дори и за цвят, само да е кола. С оглед на това какви курсове изкара и това, че изпита пред КАТ и бяха ЕДИН км. шофиране с ДВА десни завоя в Студентски, реших че първата кола ще е учебна и понеже аз щях да бъда дообучаващия, трябва да е автоматик, защото като се познавам - на втория неуспешен опит да тръгне с изгасване, щеше да приключи обучението.
Дообучаването продължи около 2 месеца всяка неделя шофиране по пустите софийски улици с постепенно преминаване към по-натоварени такива, инциденти нямаше като изключим това, че бях забравил да предам урока за светещите жълти и особено червени лампички по таблото и един ден автоматика просто отказа да работи повече без масло и колата отиде за скрап. 
Единствения минус от този подход е, че като ходи в чужбина си взима рентакар само автоматици, щото не може да кара с ръчни скорости, а тяхната рента е по-голяма
По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
На мойта щерка пролетта и взех Мазда 2, кара си я с удоволствие и не дава на друг да я пипа. Е още не е технически грамотна та се налага да обяснявам елементарни неща. Последния случай беше оплакване че колата не иска да превключва скорости. Викам си край, ще трябва да я хвърляме тая кола, няма да и правя скъпи ремонти. Като се качих се оказа че е набутала гумената стелка под педала на съединителя и не може да го натисне. Та такива работи с щерките. Успех.
- 1 like
Коментар
-
Не са само щерките. Брат ми като взе книжка му дадох Демиото за което писах по-горе. Тогава се връщаше на 2-4 седмици от София и я взимах за 1 ден за проверка. Първия път отварям капака - разширителния съд на антифриза празен и единия маркуч към изпарителя мокър. Показах му и пак обясних какво се гледа периодично по една кола. Връща се след месец - единия лагер на главина вие яко. Постепенно се научи и сега си "чува" много добре проблеми по колата или чуждите коли.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
- 1 like
Коментар
-
Категорично Ярис - освен, че е по-кола е доста здрава и е удобна за дълъг път.Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеЩерката най-сетне реши да си купи (разбирай да Й купя
) кола. До сега е карала по къра само Лада Нива, но не й хареса. Спряла се е на Nissan Micra, Тойота Aygo или Fiat Panda. Е, не са 4х4, ама кой е съвършен? Ще я кара предимно градско и близката далечина. Производство - след 2007. Бюджет 3-4000 лв. Коя бихте препоръчали?
Имам 2012г с малкия мотор 1.0 и за града е перфектна, но за дълъг път особернно по магистрала е слаба, на големите наклони трудно ускорява и разхода е по-висок от на много по-големи и мощни коли!
Преди време взехме на жена ми 1.8TS 2007г. - изпадана много изгодно и много нова от познат - мога да кажа, че няма абсолютно никакви забележки към колата и беше просто перфектна - произведена в Япония. На 8-9г я продадох, защото цените почнаха много да им падат, а и се сдобих с още един автомобил и един служебен изостана. Това е личния ми опит.
Други плюсове:
- намират се закупени нови от България със сервизна история;
- масови са и няма проблем с намиране на части и консумативи;
Пред офиса ми има една която е закупена нова от ТМ, до колкото знам от пазача на паркинга е дизел, червена. Като модел е 2006-2007г, но нямам представа реално коя е! Искаше и някакви тънки пари (пак инфо от пазача), ама хич не съм сигурен, но мога да се поинтересувам!
Коментар
-
Не ми е ясно, защо първата кола трбва да е някой дръгел, който повече ще стои по сервизите, отколкото на пътя, особенно за млад шофьор, който технически не е грамотен?!
Първия ми автомобил е бил стар и скромен, но съм се отнасял все едно е купен от магазина, както и всички други, които съм карал по това време! И до ден днешен нямам паркинг щети причинени от мен, но за сметка на това в колата ми са се забивали 3 пъти!
Коментар
-
Това че колата е стара и с ниска пазарна стойност не значи непременно ненадеждна. Има и свестни.
А новият шофьор по необходимост се учи на първата си кола - и да я кара, и да я поддържа. Да се вземе скъпа, нова, представителна кола е крива инвестиция - стойността много бързо ще спадне, а някакви непосредствени ползи от допълнителния разход няма да има.
-
-
Трапер....аналогична ситуация и при мен това лято,същите коли които си изброил,плюс още 5-6 марки малолитражки при същия бюджет.
Хайде по автокъщите....амии...нищо читаво за тия пари...айде да си тръгваме...последен поглед...бе дай да видим и тази...аз против,хм....да видим....леле....тясно,ръбато,сравнително ниско,късичко....играчка...та синчето се сдоби с фиат панда.....2007..1.4....100к.с 6 скорости.фабрично спортно окачване...
за първа кола.....била супер....аз се успокоявам,че по улици с паваж,неравности...повече от 50км/ч....само с каска..."мнооого добра"
,след 6 месеца зад волана....мдамм...
Коментар
-
Моят опит в тази ситуация със жена и щерки по въпроса е свързан с Рено-5,11 и Клио.Малки коли, сравнително достъпни за поддръжка , сравнително икономични. Нито една кола не мина без щети първата година.Ми , понаучиха се като за София, извънградско са си тегави малките коли , но като за новобранки дето не смеят повече от 70 да вдигнат бяха екстра.Клиото още се пази , за следващата дъщеря...
Коментар
-
Днес дамите ми предложиха "компромис"

. Щерката ще отложи купуването на лична кола, а аз ще й дам за зимата Мицубиши-то (къс пинин)
. Само не разбрах кой ще му плаща масрафа, ама нейсе. Айде, живи и здрави!
ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
- 2 likes
Коментар
-
Преди време синът на един колега - тате, да ни дадеш хххлв, че с жената искаме да отидем на екскурзия еди къде си, ще ти ги върнем.Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение... Само не разбрах кой ще му плаща масрафа, ама нейсе...
Колегата сподели - още като му ги дадох, минаха в графата лоши кредити
- 1 like
Коментар
-
Баща ми на 3 къщи е направил капитален ремонт с Тойота Ярис 1.5 автоматик , товари я като Тойота Такома , много пъти съм му правил забележка ама той казва ,че колата и жената не се жалят. На 300 хиледи киломентра е машинката, просто JDM си е JDM.
Коментар
-
Имайки в предвид как се кара у София/най-големото село/,щерката не ще да чуе за нещо различно от джип,а тепърва ше кара курсове,то не че у двора има нещо различно.Всеки божи ден я карам на тренировки и е мноого наясно с пътното поведение на всички.
Коментар
-
Хабсолютно, нема лошо! Моята тръгна с идвите да кара въшки, аз въшки в къщи ... не! Мина през голям размер кола, сега е със среден размер СУВ. Ония ден и показвам едно пълноразмерно на 40’ гумета и 5-6” лифт, и я базикам дали ше може да го кара. Отговора беше “що не, стига да не изкърти тавана на гаража”. Е след тоя отговор усещам как трябва да премеря височината на “гаража”, и ....
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар