Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква кола за щерка без опит?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

За удобството и сигурността на големите коли съм напълно съгласен с вас. Колата, която й купих за новата книжка, е Range Rover sport, но я кефи само, когато се вози, била "кандил-мандил" ??? . Каза, че не е "нейната кола". Така че, да кара каквото й харесва.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Която й хареса на външен вид, под капака всичкото е добро - Джаз, Ярис, Мазда 2 и т.н. Да добавя и Дайхацу Сирион.

Коментар

Митсубиши Колт, Тойота Ярис, Пежо 207(307ако са им паднали цените под 5000), Хюндай.

Коментар

Повечето ми познати (в т.ч. и аз и сина) първата си кола са я удряли. В моя и на сина случаи - за последно на МПС-то. Затова мисля първата кола на щерката да е до 1500-2000 лв максимум.

Коментар

Аз ще предложа нещо съвсем различно. БМВ 318 ТДС компакт 1665 кубика, турбо дизел, 90 кс. Разход 5 /100 и много прилично върви имайки предвид, че е дърт дизел, ама и компакта е 1100кг. доста по пъргав е от изброените до момента смея да твърдя. Предницата е пълноразмерна с голям преден капак (не дай си Боже при авария) имал съм катастрофа с подобен автомобил и поема удара. Много приятна за каране. Друго научи ли се да кара задното предаване с тая лека задница на сняг и мокро ще кара после всичко без проблем. Поддръжка не е скъпа има Части за тях и не е бъкана с електроники, даже дебитомер няма. Момичето с кеф ще си я джитка.
            Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

• s_s1
              s_s1 коментира
              Редактиране на коментар
              Защо до сега не съ попадал на БМВ с нормален разпод на гориво?

Мисли за сигурността на детето. Малка кола не е решение според мен. Големия син го качих на джип преди 10г и от тогава не иска друго. Има една катастрофа с Волво хс90, колата тотал, на него само натъртвания. Малкия взе книжка преди година, и понеже не иска и да чуе за джип, му взех нова Е класа. Без значение от цената голямото си е голямо, поне аз така мисля.

Коментар

• s_s1
              s_s1 коментира
              Редактиране на коментар
              Ако имате пари цената е без значение-Нова Е класа...

Аз жена си и децата на малка кола няма да кача. Ясно, че да подкара Секвоя из София ще е шантава идея, ама като слушам за разни Микри и ми настръхва косъма.
            Среден размер кола с доказана безопастност, евтин размер гуми и джанти /защото дупките се минават на “ура”/ и евтини ламарини. И май ще е бензин за да не се учат шофьорски трикове от самото начало.
            Последно редактирано от NIKSD; 18-12-20, 23:48.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Пцилютно съгласен,от Ц класичка по-долу аз не бих качил нов карач,като ще огъва ламарини поне да има ламарини за огъване.

5 звезди по сигурност ма в класа си,да го перне един ЗИЛ и да видим ЗИЛа без да е виждал звездното небе колко ще се строши и на какво прилича Микрата

Казвам го като катастрофирал с ТИКО и Голф 1,брата е минавал през таван с Пежо 205,оцеляхме за късмет
              Последно редактирано от BENZBOSS; 18-12-20, 21:34.

[QUOTE=trapper;n6685054]За удобството и сигурността на големите коли съм напълно съгласен с вас. Колата, която й купих за новата книжка, е Range Rover sport, но я кефи само, когато се вози,
            била "кандил-мандил" ??? . Каза, че не е "нейната кола". Така че, да кара каквото й харесва.[/

Направо "къртите", в 15 ч. пускате темата и в 17 ч . обявявате че щерката вече е с Ровър спорт.
            (Значи това е колата за градско каране на цена 3000-4000 лв).?
            А правилната кола според мен е Микрата 1.4 бензинка. , Яриса е с близки характеристики ,но много му се разлепват "парцалите"по вратите.
            Последно редактирано от petkov_bb; 18-12-20, 19:48.

Коментар

• trapper
              trapper коментира
              Редактиране на коментар
              Ха-ха, май не си разбрал или не си прочел добре, затова ще поясня! Рейнджа го караме жена ми и аз, както още 2 джипа. Въпросът ми е за друга, малка кола.

• petkov_bb
              petkov_bb коментира
              Редактиране на коментар
              Писали сте докато дописвах.

• trapper
              trapper коментира
              Редактиране на коментар
              Пропуснали сте пост #16: https://offroad-bulgaria.com/forum/о...54#post6685054
              А, разбрах - щерката изкара книжка преди 3 години. Скоро след това купих РР.

Фият Стило, Пежо 307. Поне да е що годе пълноразмерен автомобил.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Колата да е под 100 к.с., щото иска сама да си плаща масрафа. Важно е да е малка, да не "разшири вратата" на гаража. .
              п.п. Като бях студент мечтаех за Мини Купър, ама парите ми стигнаха до Фиат 128.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Доплати горницата за среден клас,да си малко по-спокоен

• trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                И ти ли, Бруте?!? Аз поне търся кола на 4 колела, за асфалт, а ти ги качи твоите на моторетки и то в пустинята!

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Моите са малки и кокълите меки още,и да се претрепе най-много / ако е кьсметлия де / да пропусне 2-3 седмици от училище.

То верно,че каквото му е писано ма аз от опит си казвам,че ако вървят по моите стъпки то първите 2 ще са на варел и е добра идея да имат повече тенекии.Сега се търси Вранглер двувратка ръчка,малко тръби му се слагат,малко седалки с колани и да го трошат ако могат в пустинята,по-добре,по-безопастно и по-евтино ше ми излезе от колкото да гази по улицата......или да го газят него.

Ти шерка си я знаеш,аз от моя опит си казвам - поне среден клас кола като ще е кола.

Като гледам как говорите за катастрофи, по-добре да се вози на градски транспорт

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                А то и за хрема може да си говорим ма като гледам се обличаме.

От опит - моите първи 2 не оцеляха

Бюджетът е добър но все пак е кола за начинаещ. Трябва и евтино (сравнително) да може да се поправи, ако евентуално. Братовчеда купи на племенника Пежо 307. След два месеца, момчето го обърна по таван. Сега е оправено и пак си го кара. Да видим това с Ц класа илои ваг, как ще се случи и колко ше струва. Двоойно на началната инвестиция.
              Сега...нека човекът говори за дъщеря. Пак един калник, един фар, една лайсна одрана или намачкана? Какви са цените ?
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• cecoa1
                cecoa1 коментира
                Редактиране на коментар
                Тия подарени наготово колици, много катастрофират нещо...

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                То ако е само калник,фар,лайсна .......кой ти ги смята тия,номера е през таван и да си дойде пък там и физиката работи и размера има значение

Като чета съображенията за здравина и сигурност, почвам да "съжалявам" ,че не купих няколко БТРа като бяха на килограм.
              А това ,че малките коли са по леки и при контакт отскачат като тенис топка не е чак толкова лошо.

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Пак ли в тая посока да дърпаме темата?Има си класове и точки или звезди в даден клас,ако нямаше значение размера и теглото то всичко щеше да е на куп пък то не е така.

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              Щерката, ... Спряла се е на Nissan Micra, Тойота Aygo или Fiat Panda. Ще я кара предимно градско..... Производство - след 2007. Бюджет 3-4000 лв. Коя бихте препоръчали?
              Щом се е спряла на тези 3 марки коли, предполагам че тези коли и харесват, та в такъв случай, набележи си из сайтовете за обяви, възможно по снимки и описание, най-запазената от тези трите коли за въпросния бюджет, огледи на място и така до момента в който дъщеря ти ще одобри дадената кола на място и действаш.

п.с. Колкото до катастрофите, да спи зло под камък, да кара внимателно и предвиждайки, спрямо пътната обстановка и условия.

п.с. Сестра ми когато изкара книжка, взехме и за тогава едно Рено Туинго, направи го на войнишка манерка но се научи да кара, после премина на по-големи мпс-та.
              Последно редактирано от Еделвайс; 18-12-20, 22:54.

Коментар

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                п.с. Да допълня, ако все пак фактора с голямо мпс, разбирай джип, ще се почустваш ти и щерка ти по-спокойни, то вземи и джип но за този бюджет не виждам как ще стане, само гумите са 1000 лева за джипа.

Гледам има хора пренебрегват “сигурност” с думите “абе, да не се случва...”. Да де, ама се случва. Както каза брат ми, освен няколко по-леки катастрофи, имам и едно Пежо 205 на таван. Тоест през таван няколко пъти и остана в дерето с гумите нагоре. И 5 човека вътре. Бащата после крещя, вика, шамари... и отидохме да видим колата. Побеля му лицето като я видя. “Влез бе, влез вътре да те видя къде ше се субереш”. И запали цигара /а не пушеше тогава/. Чудото е, че на никой нищо му нямаше, ако не се броят няколко тръна забити в задника докато излизахме през багажника.
              Ясно, че се паркират лесно, ясно, че харчат малко, ясно, че това искат... ама се случва бе, колкото и да стискаме палци.
              Нямам как да дам съвет точно какво да се купи, от няколко петилетки вече ме няма в България, и половината споменати модели даже май и не съм ги виждал. Ама дребосък с новобранец зад волана... НЕ!

По въпрова “ама аз това искам”- и жена ми като дойде тук искаше Ярис, купих и дърт S500- за парите си е иделната кола за катастеофи. Била и голяма. Ми ок, вземи си ножовка и я подкастри.
              Жена ми продължи да си харесва Тойоти, сега си търкаля Секвоя. Балдъзата като дойде, коментара към сестра и беше “егати, даже не те знам как го караш това добиче”. Дупе знае 2 и 200. И с голяма кола се свиква.

За протокола, не съм грандоман, аз вече 20 години си карам Хонда Сивик и си ми е ок. Ама избягвам да возя децата в нея...
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Преди седмица на паркинга пред плажа показвам на моите деца едно Голфе 1ка кабрио,Е такова беше първата ни кола,таван само имаше,питай майка си.........надничат малките,гледат...........гледа ме мен,гледа майка си........е как се събрахте в това нещо......как да му обясня,че съм се прибирал от Варна през Плевен до София в най-яката зима с майка му в това,на 2 часа трябваше да звъня на бащата да ме знае къде съм,на стрелките им се молих на бензиностанцията,не звънна ли ония тръгва да ме търси......с шутовете ще дойде.Прибрх се,един зад врата и след 6 часа тръгнахме за Бургас с Опел Кадет,на Сливен върху пряспата беше забит един знак Пътя затворен.........а сега тия гуми,онова въже,такъв блокаж

Та да,и тако и вако,става с какво ли не,да не чува дявола ма се товарят на една кола по 5-6 келеша и белите стават та ако ще е за нов карач кола мммммммм АЗ поне среден клас ще избера.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
            X