Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква кола за щерка без опит?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Все пак при вас всяка 2ра кола в България минава за безсмислено огромна.
    Не на всяка пряка има 2-3 пикапа на 37ци.

Иначе наистина положението е " да не дава Господ". например снощи на околовръстното на Овча купел некъв изрод с кайен е помлял една кола челно. Отсреща и с S500, пак е силно съмнително кой е щял да оцелее.

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Стъпалце им сложи и метална лайсна да не се хлъзга,кажи и идвам с дрелката,25 минути беше на моята

• NIKSD
      NIKSD коментира
      Редактиране на коментар
      Брат, вчера дойде жена му на Камо /ония дето има 2-3 победи на Баха 1000/ да ни вземе от Сан Франциско. Праговете на возилото му ми бяха до ташаците /аз съм 180 даже и при облачно време и дъжд/. И 7.1 дизел. Направо се замислих за едно такова...

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      И аз ма видях цена от 35-40 бона и ми паднаха ташаците до нормално ниво

Сина ми като навърши 18 години му предложихме Тойота Корола 2,0Д 126 к.с. 2007 год на жена ми или Маазда 2,3 2004 бензи/газ 166 к.с.. Избра маздата. Ръждясала и на около 300 000 км. карана от мен 6 години. Вече 3 години я кара. Има 2 леки удара. Втория не го е вазстановил, защото не може да намери десен фар с ксенон втора употреба.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

• NIKSD
      NIKSD коментира
      Редактиране на коментар
      Аз и за това викам кола с евтини ламарини /и фарове и гъзарийки/ и еврини гуми с джанти. Това с гумите и джантите се пренебрегва, ама моята се търкаляше /още я имаме ама не се кара много/ със задни 275/40/18. И като я тресне някъде тая задна гума и си мисля “фък, отидоха $500!” Не че предните са по малко де. Ама не мога да обясня на жена си да бяга дупки, тук няма много и не е свикнала със слалома при каране. Сега вече със Секвоята може да си я треска в каквито дупки иска, ония ден смених окачването по цяката предница, тръшкаааай. Че и моргата е пълна с такива части по 5 за лев.

Mоята дъщеря взе книжка края на юли.Имаше избор между Мондеото и Мини купъра или да продадем едната и да и вземем нещо ново и евтино за стотина евро на месец(Рено,Нисан..)След няколко месеца каране и на двете избра Форда(Мондео 2.0 бензин,146 коня,2002г.Вече е на нейно име.Мие го редовно,изхвърли пепелника,купи си розови стъргалка за лед и паркшайн.Сега си е харесала калъф за волана с "диаманти" и мултимедия.Лапешка работа.Да са ни живи и здрави!
    Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Здравейте, сестра ми взе книжка на 20 (не искаше преди това) подарих и старата ми Мазда 323 ц. След месец в дъжд на пешеходна пътека пред нея спират внезапно, тя натиска спирачка колата се хлъзга на боята на пешеходната и спира в предната. Някъде с 25-30 км/ч е карала. Маздичката фарове, радиатор, преден капак, броня. Баща ми ги прави в последствие... слава Богу нямаше пострадали. Сестра ми се уплаши и до ден днешен избягва да кара. Сега е на 25. Незнам какво щеше да стане, ако беше с по-голяма кола/джип.

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Кажи и старата поговорка - шофьор без катастрофа не е шофьор.Аз ако карам по нейната логика и спра да карам за едната броня и фар и решетка.......трябва да ма’ам с летните кънки само.

Жива и здрава да е,като смачка оше една броня и ще и мине

Обикаляхме по автокъщите и просто разглеждахме всичко, което отговаряше на бюджета+500 лв. горница. Бяхме се пораздалечили и гледам маха над колите, ама ще си откачи ръцете! До едно Пежо 206! И тя сияе, а Пежака муцка- врътнахме едно кръгче и го капарирахме! Този мъник ни влезе и на двамата под кожата! Даже съм замислил да го пазим за йънг таймер, дай боже и за олд!
      Марин Райковски

Коментар

• TigerHunter
        TigerHunter коментира
        Редактиране на коментар
        Най-правилния подход.

Като почнете едни такива теми...Вас баща ви с танк ви е карал до село, пък там дядо с БТР-а поема из селото. Като ти е писано и в А8 и S клас ще си заминеш, и то от една никаква ситуация. Наскоро по пътя, където минавам всеки ден, стана катастрофа с ГАЗ Виетнамка. Шофьора си замина човека, камиона се завъртял, вратата се отворила и той изпаднал. Камиона го затиска. Лек завой на първокласен път. Малшанс.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        Точно.
        А и въпросът е сложен, кой от кого ще пазим, новобранец от околните, или околните от него. Отделно, че в черупка с 800кг и литър мотор, мисленето е различно, спрямо в пълноразмерна кола с над 120-130 коня, вдигаща към 200км/ч. Още по-отделно, си е и до човек, от една страна разлика в поведението между момичета и момчета като цяло, от друга и личния характер на човека(щото има изключения от общото и при двата пола).

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Единия ми дядо караше Пежо 404,другия Опел Капитен,Бащата имаше един Фиат,аз съм се учил на Голфче единичка......а де

• Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        Босе ти си живял в различен свят през соца. Аз нямах тая чест, макар и да хванах само 6-7 години от него.

Доста интересни мнения, благодаря! Днес разгледах обявите за Пежо 206 и 207, симпатични са. Но са с най-различни мотори, от които нищо не разбирам. Кои са най-безпроблемни, до 100 к.с.?
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        1,4HDI и ще е икономичен.

• marinrr
        marinrr коментира
        Редактиране на коментар
        2.0 дизел 90 коня- класика! Всъщност не знам дали го има при 207

• Жеков
        Жеков коментира
        Редактиране на коментар
        Единственото добро на 206 е мотора 1.4 ХДИ , другото е като трабант , да добавя , че и задния мост е консуматив .

206 съм карал служебни в две фирми. Първото беше в Софийска вода, като се качих беше на 1600 км., издадох го на 35, само софийско градско. Уникален разход - 5,3 до 5,5, каране като служебна, двама човека + 200 кила багаж. Няма втори на светофар. Мотора 1,4 HDI. Много леко влизане на скоростите, удобна кола. Второто беше в друга фирма, 1.9 чист дизел. Пълен мъртвец, гори с кило нагоре на HDI-то и то извънградско. Тегави скорости, явно кутията е друга, беше от първите 206-ци. Голям минус на тази кола е ниската предница, постоянно закача лайсната под бронята, праговете и те са нисички. Вижда зор при изкачване на хлъзгави баири. Няколко години карах Поло 96-та година, 1,4 бензин. Доста проходимо, с летни гуми ходи където големи коли със зимни не стигат. Също доста удобно. Предполагам наследника му няма да е по-лош. Друг опита с малка кола - Фабия 2008 г., 1,4 ТДИ. Супер стабилен автомобил, карах го от нов до 25 х.км. Много върви за този мотор. Личният ми рекорд за преминаване на Шипка е с него. Добра кола според мен. Сега имаме един служебен C2, но нещо много зделан ми е.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Аз бях купил на жена ми Рено Клио, за да се учи. Всичко му беше по 20 лева - данък, части. Ако трябва да взема малка кола, пак бих се доверил.

Коментар

От тия съм карал само Айго. Свръхикономична (в смисъл-наистина ако я караш със 100-110 харчи 4+ на магистрала и 5 градско), но на практика това е двуместен автомобил.
          Ускорява чудесно. Недостатъци-много е ниска. В тукашния пейзаж трябва много да се внимава.
          Газ не знам дали може да и се слага.
          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

cecoa1 коментира
            Днес, 11:21
            Точно.
            А и въпросът е сложен, кой от кого ще пазим, новобранец от околните, или околните от него. Отделно, че в черупка с 800кг и литър мотор, мисленето е различно, спрямо в пълноразмерна кола с над 120-130 коня, вдигаща към 200км/ч. Още по-отделно, си е и до човек, от една страна разлика в поведението между момичета и момчета като цяло, от друга и личния характер на човека(щото има изключения от общото и при двата пола).
            Нищо точно няма, защото едно време нямаше Кайени и Туарези с дрогирани 20 и не само 20-годишни олигофрени зад волана. Не вярвам да сте забравили толкова бързо Милен Цветков.

П.П. Мога дълго да разправям как се изпреварва БМВ 520 с Трабант 601 в гъста лондонска мъгла, в която не можеш да си видиш върха на носа, камо ли пътя.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

• cecoa1
              cecoa1 коментира
              Редактиране на коментар
              И като как е от значение, дали си новобранец, или не, или дали си в Пежо 206, или в Субару(Форъстър май беше това на Милен Цветков), когато те удари по-голямо возило, без да имаш вина?!
              Това си е въпрос на късмет, няма какво да се направи и може да се случи на всеки. Но от грешките на новобранец, може да има доста разлика в последствията, ако са с малка градска кола или с голяма и мощна. Отделно, усещането за скорост е различно в различни класове, ускорението е различно, усещането за защитеност, стабилност... Не че не можеш да се пребиеш с всяка кола, но с малката инстинкта за самосъхранение ще работи по друг начин.
              Още по-друго тема е, когато сам си купил возилото, и сам ще му плащаш поддръжка, ремонти и гориво... Акъла е най-важен за безопасността.

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Когато панса при катастрофа ти е скапан поне вдигаш шанса за оцеляване с голяма кола.

Е той Милен Цветков да не беше с малолитражка. Нали Субару там, а у, страшна машина. На удар отзад като ти се разклати главата рязко няма спасение.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

• trapper
              trapper коментира
              Редактиране на коментар
              На млади години гаджето имаше Вартбург 1000. Ходеше по покрива и капаците без дори ламарините да изпукат, а вратите ги затваряше с шут. Тия коли май са ги правили от материал за каски от ВСВ.

• kameno karp
              kameno karp коментира
              Редактиране на коментар
              Ами тя ако ламарината е дебела и не се гъне, съответно не поглъща енергията, то всичката тая енергия ще я поеме водача.Та не се впечатлявайте от неогъваеми коли!

• petkov_bb
              petkov_bb коментира
              Редактиране на коментар
              Удара отзад си е "класика" и за съжаление седалките и заттилниците на повечето автомобили не са добре сметнати за този удар.. Не трябва да са на повече от 1-2 см от главата и най добре да са неразделна част от седалката.
              Пс. Преди няколко месеца излетях от пътя с Голфа . Високата скорост, калпави гумите ,на здрачаване , мокър участък в завой и ........след полет заднешком се паркирах в основата на стабилно дърво. Огъването беше жестоко -половината от багажника беше помлян (Голфа тотална щета и отиде за скраб),но мисълта ми беше за седалката, която се скъса и пропадна назад. Спаси ме факта ,че очквах удара и се вкопчих във волана.Няколко дена не можех да сгъна ръцете от болки в лакетните връзки .

Колега, първата кола на нов шофьор е прежалена. Така че избирай да е по здрава и евтина, е разбира се накрая шофьорката трябва да каже какво и харесва, но ти ще я насочиш да речем да избира от подбрани от теб модели.

Коментар

Разбиранията от времето на Вартбурга за сигурност много са се променили, автоматични колани, еърбези, зони за деформация и др. Новите коли даже сами спират в някои ситуации, предупреждават те и ти дърпат волана ако в мъртвата точка има кола и други. И все пак няма защита от дрогиран олигофрен с 2,5 тона кола да те удари с 80 - 100 км до като си на място.

Коментар

cecoa1 коментира
                Днес, 13:24
                .... Не че не можеш да се пребиеш с всяка кола, но с малката инстинкта за самосъхранение ще работи по друг начин....
                Явно, повечето от софийските водачи на микроавтомобили не са били на тоя урок . Техният инстинкт за самосъхранение изобщо не работи
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

• cecoa1
                  cecoa1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Това, ако все пак имат нещо между ушите.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X