Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
    Провети кой притежава марката Торсен. И как Ауди (и всички които го използват) плащат на притежателя за всяка една произведена бройка.
    Относно проходимост виж ТУК как е положението.
    И на Torsen и на Quaife патентите за дифовете им в класическия им вид изтекоха преди няколко години.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За Дани и Цецо
      https://bringatrailer.com/listing/19...nz-300gd-wolf/

За сравнение - врангел в магазина е по-малко. Около 2 пъти
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        За Дани и Цецо

То и за аналогична гега в заводския и вид надали някой ще снесе $72000.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          То и за аналогична гега в заводския и вид надали някой ще снесе $72000.
          https://www.mbusa.com/mercedes/vehic.../bodystyle-SUV

Съжалявам че те разочаровам

ПП Айде, този не е баш аналогичен.
          Те ти в Авсралия обаче, където професинал е съвсем истински офройд
          https://www.4x4australia.com.au/news...cing-confirmed
          Последно редактирано от turtey; 25-01-18, 19:17.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За Дани и Цецо

Аз примерно, много добре знам, че има много коли-проекти, които се продават по-скъпо от съответните такива нови, или алтернативни возила. И пак подесетвам мнението ми относно темата, която отдавна се превърна в споделяне на истории, хвалене с финанси, и опит да се дава наклон на дедовия на всички останали участници. Тая работа е строго индивидуална, няма универсално решение, всеки си преценява за себе си...Какво повече да се дебатира...
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
              Аз примерно, много добре знам, че има много коли-проекти, които се продават по-скъпо от съответните такива нови, или алтернативни возила. И пак подесетвам мнението ми относно темата, която отдавна се превърна в споделяне на истории, хвалене с финанси, и опит да се дава наклон на дедовия на всички останали участници. Тая работа е строго индивидуална, няма универсално решение, всеки си преценява за себе си...Какво повече да се дебатира...
              Да, просто исках да изчистим концепцията стара, ама като нова.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Тая работа е строго индивидуална, няма универсално решение, всеки си преценява за себе си...Какво повече да се дебатира...
                ами кой да чете, като може да пише? 650 поста са вече...
                1. Например:
                3 г. гаранция и/или 100.000 км. с опция + 2 г.
                5 г. гаранция и/или 150.000 км. пак с опция + 2 г.
                има ли го - има го!*
                2. И коя е Нова - колко нова? 1-2-3 г? Към кои спадат?
                3. Мисля, че изяснихме: на 2 г. на 20.000 км - няма на 1/2 цена, та...?

*P.S. не при VAG-ините
                Последно редактирано от ivied; 25-01-18, 19:33.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                  Добре написано! Пропусна обаче да допълниш, че откъм ходова част почнаха да ги правят кашкавалени, това по мнение на един от официалния сервиз. И тия жици и лампички носят още 1001 причини да останеш на пътя, примерно повредил се датчика на АдБлу-то. Или датчика на налягането на гумата, не дава да палиш ако я сметне за мека.
                  Туй за мен не е кола!

п.с.
                  Това с Адблу е тъп пример, не се излагай системата е безпроблемна и доказана особено в TIRовете и е евтина. Бъркаш с нещо друго. Хиляди аргументи има за това да караш музеен експонят, но точно Адблу не е сред тях.
                  Jeep cherokee XJ 4L,6.5 inch long arm lift,33/12.5/15

Коментар

https://www.mbusa.com/mercedes/vehic.../bodystyle-SUV
                    Съжалявам че те разочаровам

ПП Айде, този не е баш аналогичен.
                    Те ти в Авсралия обаче, където професинал е съвсем истински офройд
                    https://www.4x4australia.com.au/news...cing-confirmed
                    Тъй, сега обърни внимание на думичката "аналогична" в поста ми, щото това от линковете няма нищо общо нито с оранжевото, нито с вранглера в магазина. Ама съвсем нищо.

ПП: И не на последно място - на едното идеята му е да е за кеф, а другото се превърна в гъзария. Те концептуално нямат нищо общо вече.

Коментар

Втория линк е същия кош с манивели по прозорците.
                      Рубикон има версия дето уж е военна.

Коментар

А-а-а-а, защо едно БМВ, седма серия от 2000 година струва, колкото един Форд Фокус от 2000 година? Съвсем примерно, да речем. Стана ми интересно, щото като нови, разликата им е била в пъти.
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Мерцедес обещава нещо като:"Гаранция за корозия 30 години"Сега какво точно значи това,ако някой си купи нов,и го кара 29 година,а той ръждаса като Опел?Ще му я кърпят без пари?Средна цена на 10 годишна G 320-78-90000 лв.Нова,малко по-нагоре се видя цената.За тези пари,мисля че качеството трябва да е ПЕРФЕКТНО,а тя-на 10 години,много по-ръждива от Голф.Производителят се подиграва буквално с умните клиенти,купуващи колите им,и... не че старите са по-добри,но поне не струват един куфар пари.За мен това е неприемливо,както и корозията при японките...

Коментар

Първоначално публикуван от bigy Преглед на мнение
                            Това с Адблу е тъп пример, не се излагай системата е безпроблемна и доказана особено в TIRовете и е евтина. Бъркаш с нещо друго. Хиляди аргументи има за това да караш музеен експонят, но точно Адблу не е сред тях.
                            Това за уреята го разкажи на един наш клиент.Преди около три месеца му свършил карбамида на кукуруза ( Додж Рам със съответния дизелов мотор) угаснАл на магистралата и показва среден пръст.Два дена и на нас ни го показва в сервиза.Накрая запали без бутане , ма да ти таковам дизеловия мотор , дето отказва да стартира без разтвор на изкуствена тор.
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

И все пак, няма как стара - да е като нова. Някои и се е порадвал, сега сте/сме - вие/ние.
                              Всичко да си и сменил - пак са останали: 150 стари болта, тенекии, заварки, корозия, умора на материала и т.н.

Коментар

Няма какво да я чистим, примера не е показателен. Ге-то са му златни чаркаляците, и нови и стари и всякакви.
                                Някога, не помня в кое списание, вестник, или сайт (може би Авто Труд да е било), имаше ревюта на автомобили втора употреба (тогава бяха и още по-на мода). Описваха хората едно друго, а отстрани даваха табличка, с цените на някои от части, възли и агрегати, чисто нови.
                                Помня, че не бяха чак толкова страшни цифрите, дори за тогава (не помня вече в лева ли ги даваха или в марки, евро).
                                Та все си мисля, че при някои марки и модели, може да излезе сметката.
                                Отделно, под въпрос е и как и кое да се ремонтира въобще, т.е. Да се ремонтира или да се купува ново. Някои читаво ремонтирани възли, трябва да имат ресурс почти колкото нови.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X