Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Е ма не е нов

Аз ако и утре забравя да дръпна щеката за маслото и ще пропусна и тоя интервал между смени без проверка та ми напомнете,че ще го ползвам за танк в планината и трябва поне масло да има.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
      Това кой и как го установи? Защото на мен един майстор много компетентно ми обясни, че колата ми е била блъскана и това не е оригиналното предно стъкло. Това преди да разбере, че съм я извадил лично от магазина...
      Случайно имаше дата и година на масления филтър, не вярвам в сервиза през 2010г. да слагат флтри с щемпел от 2005г.

Коментар

Аз дотук разбрах от темата, че ако си купиш нова кола си се прецакал яко, 'щото се скапва за нула време. Обаче ако я изчакаш да стане на 10 години става здрава и безпроблемна.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
          Аз дотук разбрах от темата, че ако си купиш нова кола си се прецакал яко, 'щото се скапва за нула време. Обаче ако я изчакаш да стане на 10 години става здрава и безпроблемна.
          Дай да те перифразирам.
          Ако си купиш нова кола си се прецакал яко, щот' се обезценява за нула време. Обаче ако я изчакаш да стане на десет години, струва пет пъти по-малко, а не е съществено по-проблемна от нова. Това ако не караш по 50 хиляди километра на година, и ако десетгодишната не е карана по толкова.

ПП: А на Търтея примера с Ге-то, не е баш показателен, че там марката е скъпа, а модела още по-скъп.
          Последно редактирано от cecoa1; 25-01-18, 07:27.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Незнам дали е още актуална темата с Дачия, че нямах време да изчета цялата тема, но все пам ще споделя моя опит с Дачия и нови коли като цяло. Пре няколко месеца купих две Дачии в Румъния за служебни. Бяха последните налични(там се харчат като топъл хляб) и също така ги платих кеш и ми легнаха на 6000 и нещо евро бройката със задоволителен пакет екстри и 2 години гаранция. Искам да подчертая, че последния модел на логан е доста подобрен от първите, самото качество е доста по-добро и имат доста по-добър като визия интериор и екстериор( в сравнение със старите модели). За по-скъпи служебни автомобили започнах да ползвам оперативен лизинг и наистина съм изключително доволен. Като фирма с голям автопарк вече ми писна да се занимавам със сервизи проблемни автомобили и тн.

Коментар

Аз пак да питам, 'щото отговор не получих, къде са тези Дъстър-и по 4500?

Коментар

Еми няма такива

Просто това е една от най-цитираните глупости от феновете на пълнолетните автомобили...понеже скоро водихме спор с колеги, които не четат форума и говореха същите неща.

Още с излизането от магазина цената падала с 30%. Еми то и с печката и с телевизора и с пералнята е същото. Ама не съм останал с впечатление много да се търсят 20-годишните сонита с кинескопи, нищо че са железни и ремонтопригодни, за разлика от новите боклуци

И защо?

Защото за българина, както и за някои други народи с тежки патологии автомобила е член от семейството и повод за гордост на равно с детето. И няма как да не е от хубава марка А дъното е да караш френско...или не дай си боже италианско

Живея в къща на калкан. Комшиите ми карат само немско и само премиум - Ауди и Мерцедес и всичко е А6, А8, Е класа...стари разбира се, и се сменят максимум на 6 месеца. Около нас е като автосалон. Все реват, че много пари отивали по колите...
                Миналата зима като текна покрива им викам "дайте да се съберем да го оправим", защото единия скат е общ - "о не, нямаме пари!". Оттогава са сменили поне 4 коли
                Казали са си, "тоя е ебати баламата, кара Нисан жена му кара Пежо, нека сами да оправят покрива". Еми така и стана

Не слагам всички под общ знаменател и не казвам, че всички хора в България са такива. Просто на масата са такива схващанията, на Бъдни Вечер се чупи парче от питката и на колата...съответно нема как да е кенеф-пластмасарка
                Последно редактирано от ivokbg; 25-01-18, 09:24.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Добре.

Общувал ли си с германски представител на Порше?
                  Аз да, с австрийски преди един месец. Отидохме да тестваме шкода РС. Попита само за колко време ни трябва и ни я даде за три часа, без той да идва с нас. Казахме му че ще ходим до друг град, нямаше проблем.
                  Нещата са супер различни. Тук за 10 километра тест драйв само дето свирка не им правиш като частно лице.

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                    Вие сте частно лице, среден български гражданин.

Оглеждате новите модели на автомобилно изложение.

Започвате да си мислите рационално и... абсурд, НЕ

Познато ли ви е
                    Това е точно твоя сегмент. Сина ми, който е композитор, си купува чисто нова Кия, на всеки 5 години. Изплаща я за 5 години, след което я връща на дистрибутора и взима новия модел. Правят му отстъпка 8 - 10 000 лева. На въпроса защо отговаря така. Нямам време за ремонти. За същото време ще изкарам повече пари с професията си. Освен това, ако се наложи дълъг ремонт, ще му предоставят оборотна кола. Ама досега не се е налагало.
                    И той е дефицитен специалист в професия, която изисква пълно себеотдаване и непрекъснато обучение. С две деца, почти няма свободно време.
                    Това е неговото решение за автомобилния проблем .
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Кога ще стигнете до решението, че купуването на нов или стар автомобил е строго индивидуално решение, което всеки сам взима да себе си. За мен и за моя пробег на годишна база - 6 до 7000 км. не е оправдано. Ако гаранцията на нов автомобил е само по пробег бих се замислил.
                      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Разбира се, че е индивидуално, но да се носят от 500000 кладенеца вода айде стига.

Edit : В България е много по-престижно да караш 10год. А6 или BMW 530d, от колкото да караш нова шкода примерно.
                        Въпрос на манталитет.

Мен лично това ме дразни.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          Правилно ма за 3000 долара няма Дачия тук пък 140ката толко струва вече ако си говорим за евтино.Не бъди и сьркастичен,че вземе да откажат спирачките на някое 140 и да се фрасне в Дачията та от сьрказма да останат само 3000 долара

И трябва да се разберем с някои хора какво е кола и какво е средство за придвижване според мен поне.То и тук мога да ти покажа най-ниския клас превозно средство с по 600 000 мили ползвано за доставки от 3 ма карачи нонстоп ма на това кола ли му викаш?
                          Говорим за причините да си купиш нова кола, а за това какво е да имаш осмак под капака......ми и аз знам. Имах форд Гран торино, дърпаше повече пари отколкото новата кола, сега имам Девил от 68-ма, видях какво е да му налея 50 литра и стрелката едвам да помръдне.
                          Ама ясно е, че завиждаш на тия с дачията, че никой не ги заглежда

Коментар

Някой иска и НаОми , ама на мен първо ми идва малко височка , второ не ми съвпада със стила и трето малко къси са ми финансовите панталонки .
                            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

упс
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнение
                                Ама не съм останал с впечатление много да се търсят 20-годишните сонита с кинескопи, нищо че са железни и ремонтопригодни, за разлика от новите боклуци
                                Аргументът е ирелевантен, защото прогресът на автомобилната техника за последните 15-20 години е несравним с този при телевизорите, комуникационната техника, компютрите. Дотолкова е несравним, че напрактика, едното на фона на другото ...не съществува.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X