Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

В началото на 90те влизаха предимно немски, основно 10 годишни. Да купиш 10годишна тогава и сега е съвсем различно.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

В магазините в които купувам части ,ми изреждат цялата ценова гама и марка .Сега за пластмасарии и някои неотговорни части не се изхвърлям ,но за всичко друго по окачване ,двигател,масла,добавки не правя компромис,бягам от китайско доколкото е възможно.Евтиното винаги излиза по-скъпо и е ненадеждно.
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
        При четиригодишен лизинг и 120 000 км минати по нашите пътища за това време, ми се е налагало да правя ремонти по ходовата част на купена чисто нова кола, пък и не само по ходовата част, а не само масло и филтри да сменям. Разбира се това беше до 2010 год. Колкото до гаранциите, които дават сервизите, а пък магазините, от които си купувам части ме лъжат и не ми дават гаранции?!?!... Зарежи ги тия сладки приказки, или ги разправяй на друг, а не на мен. Значи сервиза си държи на реномето, а търговецът с магазина не?!?! Тука не говоря за части купени на битака в сряда, или втора употреба на пазара в Димитровград, така, че не съм забелязал да ме лъжат и мамят търговците с магазините за части.
        Не съм запознат с това, каква кола си карал, как си я карал и какви са пътищата, по които си карал но аз до сега ремонти никога не съм правил на колите, които съм купувал от магазина а не е да не карам душманската. Разбира се след 160-180к км продавам колата. В никакъв случай не казвам че те лъжат или ти продават калпави части. Това, което се опитах да ти кажа е че когато смениш нещо във фирмен сервиз, за частта се дава гаранция и всичко се документира. И ако настъпи проблем можеш да търсиш отговорност и смяната на частта за сметка на сервиза.
        LZ1UX

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Цецо, я кажи-ако искаш-можеш ли да си купиш нова кола?
          Заеби всякакви сметки и цифри.
          Просто от келешлък да караш нова кола.
          Можеш ли да си го позволиш, при сегашните ти условия?

Или хайде-да не си ти, щото си чужд там, кажи за най-обикновения германец, работник в някоя си фирма, със средна за Германия заплата.
          Аз мога,беден съм ма 20 ще намера за нова ако я искам кеш,ако е на изплащане мога и 3 без да се напъвам.Не вдявам обаче с какво новата ще ми бие старата,карам нови под наем постоянно и ммммммм продължавам да се чудя с какво една Камри или Малибу примерно ще засенчи 20 годишна кола за 3 бона карана юнашката.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
            Благодаря!

Харесва ми, когато ми позволяват да мисля с главата си, но аз своите доводи вече неколкократно ги заявих и никой не извади рационален аргумент срещу покупката на нова кола.
            А какъв по-рационален аргумент от това, че към настоящия момент в България, покупката на нова кола си е жива набутвация. Трябва да имаш доста излишни пари, за да си го причиниш.
            HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Племенницата ми е от две години в Германия . Беше на 19 г , току що завършила средно в БГ . Имаше желание да учи в Англия . Понеже брат ми дойде да работи в Германия и тя реши вместо да се дели от семейството си , да не заминава за Англия . Миналата година пролетта започна работа като стюардеса в немска авиокомпания . Караше едно старо поло и няколко пъти да изпусне полети ,защото нещо му се чупеше . Преди месец си взема поръчаната мазда ЦХ 3 . Вече е на 21 години и ни удари с брат ми в земята . Аз си купих първият нов ЗАЗ Таврия за крупната сума 2920 доларес когато бях на 27 . А брат ми чак преди 4 години си позволи да си купи нов Каптюр .
              Последно редактирано от alexalex69; 24-01-18, 18:19.
              По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Аз за сервизите и гаражчетата.
                Не съм сервиз, но от време на време правя някой друг ремонт на някоя кола или джип.
                Последно оправях поразиите от скъсан ангренажен ремък на астрата на бат'Деко.
                Ремонта го правих даже не в гаража, а пред него, все едно на тротоара.
                Ми астрата си върви на пушка, бат'Деко е доволен, и все се кани да докара астрата за смяна на съединител, ама явно все още държи...
                И спирачки съм правил(не смяна на накладки разбира се, по-сериозни неща), и рейки съм сменял, за накрайници да не споменавам, и кво-няма кола или джип да се е бутурясал, или да има някакви проблеми по това което съм пипал.
                Ма не съм сервиз бе, не издавам фактури, нямам история, и не давам писмена гаранция.
                Обаче давам гаранция с ръкостискане.
                Което (поне за мен) означава много повече от шарените хартишки в които пише нам си колко години гаранция, и като отидеш да ти оправят проблема гаранционно-курец...

Да допълня, че съм отказвал да правя кола, чийто ремонт ми е непознат, и имам съмнения, че ще се справя. Просто където не ми е работа-не пипам.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Аз мога,беден съм ма 20 ще намера за нова ако я искам кеш,ако е на изплащане мога и 3 без да се напъвам.Не вдявам обаче с какво новата ще ми бие старата,карам нови под наем постоянно и ммммммм продължавам да се чудя с какво една Камри или Малибу примерно ще засенчи 20 годишна кола за 3 бона карана юнашката.
                  Щом можеш да си позволиш нова кола-не се прави на беден.
                  А дали ще купиш нова, или стара-въпрос на личен избор, и никой няма право да се меси в избора ти.
                  Аз карам едно дърто съни, на което два пъти съм кърпил бомбетата на задните макферсъни. Гадно е, има ръжди, докато го караше малкото лапе му направи няколко вдлъбнатини по калника и вратата, но колата си върви, двигателчето пее(карбураторен 1,6; 16 клапана), нямам никакви проблеми с газовата уредба, пали си на много минус, лесно се поддържа, гори нормално като за 25 годишна кола, не харчи масло, кусурът и е, че ръждата започва да я напада все повече, но се замислям дали да не и направя един гъдел, и да я карам още няколко години, докато съвсем се разпадне.

Мога да я сменя с някаква по-нова, в по-добра кондиция, ма не искам. Искам де, ама не ми се дават пари точно сега. И не ми пречи да си карам дъртия дръгел, още повече, че се кефя да минавам на 5 предавка там където гъзарите пълзят на полусъединител.
                  Когато си купя нова кола-сигурно и аз ще пълзя така, ама няма да е скоро.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                    Така е, прав си.
                    Просто не разбирам сравненията, които се правят между кола, която нова е струвала 100 000 евро и сега е стара, с чисто нова такава за 10 000 евро.
                    Вероятно поради това не разбираш и идеята да си купиш стара кола за 10к, която е струвала 100 вместо нова за 10к.

Коментар

Голямо дъвкане!
                      Новата кола си е нова кола. Излиза скъпо и трябва да се прецени дали е нужно да е нова.
                      Ако няма наложителна нужда да се кара чисто нова по-добре парите да се пренасочат към разширяване на бизнеса или някаква инвестиция.
                      Много хора с колата ходят на работа,до магазина,събота до мола и един-два пъти някъде на почивка. Дали ще е нова или 10 годишна в добра кондиция се тая.
                      Има едни хора които въртят някакъв бизнес и им е нужно да е нова-за да е здрава , или да е нова заради конкуренция,клиенти,имидж..
                      Е тъпотия е да щитнеш апартамента на починалата баба и да си купиш нова кола, или цял живот гол, изкара ли си 2,20 повече случайно и да се обуеш с кола.
                      Свидетел съм как едни инвестираха в по-трудните времена в бизнеса си или в имоти а други във фалшив имидж. Да ви казвам ли само 6-7 години по-късно каква е картинката ,или се досещате.
                      Вече има някакво разделение на класите. Ако доходите ти не отговарят за нормална подръжка на ес класа-значи не си за тая кола. Ако се притесняваш от разходите на коя да е нова кола - не си и за такава.
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Щом можеш да си позволиш нова кола-не се прави на беден.
                        Коле за мен нито 20 бона ме правят богат нито купуването на нещо за 15 ме прави собственик на кола,а не на превозно средство.
                        Ма всички карали Корола и Приус,ми супер,това се придвижваш с него ма не е кола,за Дачия не говори въобще ако да вади с леки проблеми по половин милион километра.

Та и тако и вако,ако законно ме принудят то няма мърдане,набиваш едни пари за да можеш с нещото да визаш в центъра примерно.Ако ми вдигнат регистрацията от 80 долара на година на едни 8000,ако ми разчертаят паркинга до 4.5 метра пък аз съм малко 5 и нещо,ако бензина стане 30 долара галона..............ма до тогава карам с 90 мили в час,че повече не може колата под наем и се чудя за чий да платя каквото и да било след като джугана за 3 го бие по какво го хванеш / е не сънувам кошмари за 4 на 100 пък аз съм на 16 на 100 /.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

• Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                          Племенницата ми е от две години в Германия . Беше на 19 г , току що завършила средно в БГ . Имаше желание да учи в Англия . Понеже брат ми дойде да работи в Германия и тя реши вместо да се дели от семейството си , да не заминава за Англия . Миналата година пролетта започна работа като стюардеса в немска авиокомпания . Караше едно старо поло и няколко пъти да изпусне полети ,защото нещо му се чупеше . Преди месец си взема поръчаната мазда ЦХ 3 . Вече е на 21 години и ни удари с брат ми в земята . Аз си купих първият нов ЗАЗ Таврия за крупната сума 2920 доларес когато бях на 27 . А брат ми чак преди 4 години си позволи да си купи нов Каптюр .
                          А как новата кола те извисява и прави европеец и повече човек?
                          Какво значение има кой на каква възраст е купил първия си нов автомобил.
                          Освен, ако не говорим за някое сериозно Porsche или подобни супер-статус-автомобили.

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                            Освен, ако не говорим за някое сериозно Porsche или подобни супер-статус-автомобили.
                            Каквото и да си разправяме ние от нашето поколение (50-ина + - и нагоре) сме си продукт на социализма, за нас колата е фетиш. Борим се със себеси (поне повечето), кой по-успешно, кой по-неуспешно, но това е положението.
                            Последно редактирано от davc; 24-01-18, 18:57.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Каквото и да си разправяме ние от нашето поколение (50-ина + - и нагоре) сме си продукт на социализма, за нас колата е фетиш. Борим се със себеси (поне повечето), кой по-успешно, кой по-неуспешно, но това е положението.
                              Отделно от това всеки човек отвреме-навреме върши глупости.
                              Понякога пък ни се приисква и някоя глезотийка- нова кола може би. Без логика и здрав разум.
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                                Жокер: и Порше (колкото и да е сериозно) не те извисява универсално навсякъде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X