Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Когато се удари новата Опел Корса в дъртия Вранглер,корсата ще се смачка,и за нищо вече няма да става,но ще спаси живота на пътниците.На Вранглера нищо няма да му има,ама пътниците ще са много пострадали-ако са късметлии да са живи.Физичните закони деистват и на по-тежките,а силата на удара във волан без въздушна възглавница зависи и от скоростта,и от масата на пътника.Има краш тестове между стара и нова кола,не "печели" по-голямата.Ако все пак потрябва нова кола,обезателно бих купил с 5 звезди.Някои марки не обърнаха нужното внимание на безопасността,и предлагаха коли с 3 звезди от 1995,та чак до 2013-та

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      Води статистика, така ще имаш база за сравнение. Ако си прав, трябва да си платиш Шкодата още веднъж в ремонти, в следващит пет години. Или наполовина, другото ще си го приспаднеш като загубено време по ставката на час. Но честно казано, не ми се вярва да успееш.
      От Шкодата не мога да се оплача.Даже напротив. Прекрасна кола.
      Но,10г карах само чисто нови(среден клас), и не мога да забравя това усещане.... Статистика не искам да водя. Истината съм си я намерил, но защо не спазвам това което ми казваше едно време класната - "момче, не се дели от акъла си".

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
        ...Физичните закони деистват и на по-тежките
        Физичните закони преди всичко действат независимо дали знаеш как и защо.

Коментар

Старите железа не са по-здрави от новите "френски кенефи" напримерно:

https://www.youtube.com/watch?v=emtLLvXrrFs

https://www.youtube.com/watch?v=mLLanPwRgio

https://www.youtube.com/watch?v=vRxLlFm3VUA
          Kia Sorento 2.5 CRDI EX - now
          Suzuki Samurai 1.3 - липсва ми как друска и къде ходи

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Абсолютно съм сериозен.

През деветдесетте имаше хубави коли, но това е посредствен кенеф.
            По кои критерии? Кои са по-добрите алтернативи за 90-те? Кой модел Дачия е еквивалент според тебе?
            ...ако ще дискутираме сериозно. Иначе минаваме на безотговорно плямпане.

Коментар

Леле-леле, автора на темата хвърли бомбата и дим да го няма...
              Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
              Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006

Коментар

Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
                По кои критерии? Кои са по-добрите алтернативи за 90-те? Кой модел Дачия е еквивалент според тебе?
                ...ако ще дискутираме сериозно. Иначе минаваме на безотговорно плямпане.
                О, надали идеята е да обсъждаме качествата на конкретни коли.
                Но така бърз пример - ланча делта интеграле. Всичко ѝ е повече. Цената в момента също

Като цяло, ниския и средния клас затова са нисък и среден щото са си посредствени кенефи. И съвременните аналози са същите.

Сега, защо да кажем w126 е по хубава кола от w222 е съвсем друг разговор.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Rat Fink Преглед на мнение
                  Старите железа не са по-здрави от новите "френски кенефи" напримерно:

https://www.youtube.com/watch?v=emtLLvXrrFs

https://www.youtube.com/watch?v=mLLanPwRgio

https://www.youtube.com/watch?v=vRxLlFm3VUA
                  Леле, леле, с тия блъскащи се Еспейси съсипа деня на Ясен. Срамота така да се съпипват

Коментар

[QUOTE=sСметката просто не излиза - това са примерно 1500 кинта месечно, ако броим всичко. Трябва да взимам 10-орно на това, за да не ми пука. .[/QUOTE]

Е те това е те. Дохода, дохода. Иначе и много от хората с нови коли, частни лица, са наясно,че губят едни пари, но купуват. То и не че със старите дараци не се губят пари де.
                    Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      О, надали идеята е да обсъждаме качествата на конкретни коли.
                      Но така бърз пример - ланча делта интеграле. Всичко ѝ е повече. Цената в момента също

Като цяло, ниския и средния клас затова са нисък и среден щото са си посредствени кенефи. И съвременните аналози са същите.
                      Не е добре да се говори наизуст. По какво интегралето е еквивалент? По обем на багажника? По средно време между ремонтите? По комфорт? По сигурност?
                      Аз говоря за кола за жената, която да карам, когато не съм на мотора, а не за бегачка за Божурище.

Посредствени кенефи има във всеки клас коли. Не всички са богати като Вас, Ваше Височество

Коментар

Мале,малей вече някой взеха и да си ги мерят!!!! То стана като в парламента бе!

Коментар

Ми дохода я.
                          Колко пъти да се казва?

Всеки иска да може да си позволи покупката на нова кола. И ако има достатъчни доходи( и иска нова кола разбира се)-ще си купи.
                          Тук(в България, не във форума) масово сме цървули, и искаме да караме нови коли, амаааа...

И пак-много пъти се каза, че покупката на кола(па била тя и стара) си е разход, а не инвестиция. А решението дали да се направи даден разход доста често се вземат по емоционални подбуди, а не по рационални.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Ми дохода я.
                            Колко пъти да се казва?

Всеки иска да може да си позволи покупката на нова кола. И ако има достатъчни доходи( и иска нова кола разбира се)-ще си купи.
                            Тук(в България, не във форума) масово сме цървули, и искаме да караме нови коли, амаааа...

И пак-много пъти се каза, че покупката на кола(па била тя и стара) си е разход, а не инвестиция. А решението дали да се направи даден разход доста често се вземат по емоционални подбуди, а не по рационални.
                            А факта че вместо да се даде 30х.за нов автомобил се дават за стари с-класи как да го наречем?
                            Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Наречи го както си искаш. Факт е обаче, че с втора употреба излизаха много, много по-евтино.
                              HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

• Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                                А факта че вместо да се даде 30х.за нов автомобил се дават за стари с-класи как да го наречем?
                                Здраво-мислене?
                                Готов съм да отстоявам тезата, че в почти всички аспекти W140 е за предпочитане през Peugeot 308, базова версия или Skoda Fabia с екстри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X