Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
    E защо пишеш глупости? Нали за съпоставими коли говорим, а не за двойна разлика в тонажа и оборудването.
    Ми то по тая логика да вземе след като се шибна в теб с малолитражка, да взема да мина през джипа ти с всичките четири еърбега в него с танк. Не за друго, да проверим системите за сигурност.
    Сравнявайте неща от един клас, само с разлика в годините, иначе си е чисто словоблудство.
    Просто е - доста е по-вероятно чисто статистически в мен да се удари нещо по-малко и меко, отколкото нещо по-голямо и кораво.

Иначе да- например дъртия Golф 2 със сигурност е по-несигурен от чисто нов от магазина. Само дето новия не е толкова по-сигурен колкото се опитват да го изкарат, просто защото няма как да се получи физичеки. Говорим за коли в сравниемо техническо състояние, а не дъртия Golf да е пред саморазпад.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Темата е дълга и има нюанси

Зависи от дефиницията за стара кола. Зависи за какво се употребява, от кого, може ли човекът да си намери правилен сервиз. Ясен по-горе беше споменал, че това е особена задача и го подкрепям напълно. Но има употребявани съвременни коли на две - три години, с приличен пробег от държави, където пълната сервизна история все още значи нещо. И можеш да ги купиш за цената на нова кола от много по-нисък клас. Тука няма нужда да се тревожиш за сигурността, има варианти със всичките звезди на NCAP. Даже обратното - може новата от по-нисък ценови клас да не може да ги покрие толкова добре. Класът има значение. Отделно комфорта.

Споменах за държавите със сервизната история, защото у нас това не е гаранция за нищо. Колегата, който беше споменал за масления филтър, далеч не е единствен и това не единствения проблем. Официалните сервизи са пълни с младежи, които се учат, защото финансовите условия дори при големите марки са по-лоши, отколкото да работиш за себе си. Знаете за рибата, главата и голяма част от българския мениджмънт. Часовата ставка, която виждаш на фактурата далеч не стига до тях и много от тия младежи са силно "мотивирани" да продадат оригиналното масло за твоята нова кола на по-ниска цена от магазина, а желаещи има. На мен също са ми предлагали. И то от марка много далеч над средния ценови клас. Не съм го взимал. Отделно пък е качеството им на работа.

За да не съм съвсем голословен, искам да допълня, че съм работил като автомеханик (отдавна), а после и като ръководител продажби в доста голям холдинг, вносител на нови автомобили. От марка над средния ценови клас. Имам все още доста познати на кажи речи всички нива в този бизнес и в различни компании.

Отделно, не всички германци, които могат да си позволят нова кола, го правят. Те са практични хора. Имам в обкръжението си германец, доста високо ниво мениджър във фармацевтична компания, който определено може да си позволи кажи - речи всякаква кола. Кара втора ръка кола от клас, който му е далеч под "нивото" в социално отношение.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Просто е - доста е по-вероятно чисто статистически в мен да се удари нещо по-малко и меко, отколкото нещо по-голямо и кораво.

Иначе да- например дъртия Golф 2 със сигурност е по-несигурен от чисто нов от магазина. Само дето новия не е толкова по-сигурен колкото се опитват да го изкарат, просто защото няма как да се получи физичеки. Говорим за коли в сравниемо техническо състояние, а не дъртия Golf да е пред саморазпад.
        Добре де, имам кадилак от 68-ма, с всички екстри, че и климатроник. Не вярвам, че ако се ударя в кадилак от 2017 аз ще оцелея в по-добро здраве, от отсрещния. Въпреки че е малко вероятно да намеря такъв по улиците на софия.
        Иначе е ясно, че ако опел корса се удари на Елиан във вранглера, той ще е в по-добро здраве, но не са сравними колите.

Коментар

Добре де, имам кадилак от 68-ма, с всички екстри, че и климатроник. Не вярвам, че ако се ударя в кадилак от 2017 аз ще оцелея в по-добро здраве, от отсрещния.
          Вярата не е физика.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Вярата не е физика.
            Ясене, стига с тая физика. Проста механика е, както и системи за пасивна и активна безопасност.
            Ние не удряме камък в сирене, че да е толкова проста сметката.
            Пък и темата е за новата кола и дали има смисъл от нея, а не колко са здрави ламарините на някой 30 годишен джип.

Коментар

Мислил съм си за нова но сервизното обслужване винаги ме е спирало, иска ми се взимам я и 5 или 8 години пълна гаранция от производителя, сипвам само гориво. А сега какво е, взимам нова и хайде на 10 000 км в сервиза за обслужване, това консуматив, плаща се, онова не го покрива гаранцията и става една.

Искам кола без пластмаса.
              "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                Приоритети. В момента на покупката, не мислех че, можех да отделя още една месечна вноска. Но,трябваше да си взема чисто нова, и да си я изплащам.Но, това ще ми виси като обица на ухото.
                За следващата ще си знам.
                Води статистика, така ще имаш база за сравнение. Ако си прав, трябва да си платиш Шкодата още веднъж в ремонти, в следващит пет години. Или наполовина, другото ще си го приспаднеш като загубено време по ставката на час. Но честно казано, не ми се вярва да успееш.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
                  В моя конкретен случай - Фолксваген Бора 2.3 4х4 в луксозния вариант на изпълнение.
                  Какво толкова има да питаш - от масовите европейски от средния клас от 90-те почти всичките стават.

Аз примерно сега имам Еспас 1 и 2. Бих си купил нов Еспас 1 или 2. Или някоя голфара ако не бях семеен.
                  Е на една неудачия от 21 в какво ѝ е?
                  Същия кенеф.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ясене, стига с тая физика
                    Напълно си свободен да караш и с вярата.

Никак не е проста механика и пак повтарям - не съм твърдял че системите за пасивна и активна безопасност не са полезни.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Същия кенеф.
                      Сравнена с Бората? Сериозно ли обсъждаме или се гъбаркаме?

Коментар

Същия кенеф.
                        много неща са и. Но да, приближава се до понятието за практически използваема кола.

Коментар

Коя е тая кола да питам и теб
                          Нисан примера, Лексус GS 4x4,Ланча Dedra,хюндай елантра.
                          Нови, само за елантрата в днешно време има нещо подобно откъм цена/здравина/лукс/надеждност.
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
                            Сравнена с Бората? Сериозно ли обсъждаме или се гъбаркаме?
                            Абсолютно съм сериозен.

През деветдесетте имаше хубави коли, но това е посредствен кенеф.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Посредствените кенефи са много полезно нещо.

Коментар

Посредствените кенефи са много полезно нещо.
                                Няма спор.

Затова и давам неудачия за сравнение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X