Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на кола 4х4 до 15 000лв-съвети?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Покупка на кола 4х4 до 15 000лв-съвети?

Да де,до 2004 са с надлъжен.След това не са.Пасата от 2005 до 2008 дизелите са проблемни,и то много.Само една серия не е,но рядко се среща.На бензонов ако е TSI газ не става.Затова този вариант отпада за мен.

Коментар

Без да цитирам мнения, ще подкрепя Яро по отношение на Аутбеците!
      Нищо вярно няма в някои твърдения за пословично прегряващи техни ДВГ - истината е съвсем друга /и тя касае не само Субару като марка/!
      У нас внасят най-евтините, респ. амортизирани екземпляри, за да "дойдат на цена", с редки изключения. За сравнение - гледаш Аутбек 3л. у нас, до 2003г. - всички са по ок. 6-9 000 лв. и все на реални 140000-190000км., едни налъскани и напудрени.... Отваряш европейските сайтове за търговия с коли и виждаш, че най-евтините обяви са за явни коптори, изподрани очукани, изкривени за тея същите пари и виждаш, че най-хубавото на обява, което ти хваща окото, започва на една двойна цена.... Изводите са ясни.
      Така, по отношение ДВГ на Субару, поне що касае до моделите до 2003г. - никакъв проблем с греене при 3л. мотора и нищо общо м/у радиаторите с 2.5л., ама нищо - проблем с греенето имат точно 2.5л., щото са лек ъпгрейд от 2л. и охлаждането на последните два мотора наистина е почти сходно, поради което и аз не съм виждал и чувал майстор на Субару да кара кола с този мотор - преобладават 3л. и 2.0Т.
      По отношение дилемата на Живко - ако имаш възможност за посочената от теб сума да си внесеш отличен екземпляр от Европа, с реални малко километри /има такива/ конкретно за Аутбек 3.0 Н6, до 2003г., тези които са 209к.с., ще бъдеш обезпечен с изкл. надежден и нечуплив автомобил и ще недоумяваш от къде произлизат "градските легенди", както ги нарече Яро. Убеден съм, че за подобна сума, еквивалентен клас автомобил, в търсеното отлично състояние, едва ли ще намериш от немския авто-пром. Не забравяй и казуса с кражбите - на върха на класацията по кражби са именно немските и Ваген са сред тях, докато е изкл. рядко някой да хвърли око на Субару.
      В субаруфорума има 1-2 човека, които внасят коли с проучена и доказана история и съм сигурен, че от тях можеш да получиш нужното съдействие - за времето, което се развива темата ти тук, до сега щеше да си се почти сдобил с кола по този начин - при желание, там търси никнейм "batbubi".
      Поздрави и успех в решаването на дилемата с автомобил по сърце, състояние и джоб!

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
        На бензонов ако е TSI газ не става.
        Отдавна се монтират газови уредби на двигатели с директно впръскване.Когато работи на "газ",изгаря и 10-20% бенЦ.

Коментар

Благодаря за споделената информация,но още не съм сигурен че точно Субару е моята кола.Не че е лоша,но нещо не ме грабва.
          Засега ще си продължа проучването/събирането на мнения.Ще обмисля/претегля вариантите отново.

Коментар

Ти докато си избереш кола, ще са свършили течните горива или ще е започнала Третата световна война
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Просто за момента нямам голям зор.По скоро е вид глезотия.Затова не съм скочил с двата крака.
              Ако бях на зор,одавна да съм взел "курника".Сега имам време да почета,да се информирам,да избирам по-малкото зло.
              Досега беше от зор,и чесно да си кажа не съм очарован от избора си.
              Сега ще пробвам този подход.

Коментар

Живко..,то все по-трудно ще става с избора на нови коли, защото се конструират така, че все повече пари да се влагат в поддръжката им...Налага се достигане до заключение за "необходимия компромис"...сложно е наистина.., особено в средния ценови клас..
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

А защо не се замислиш за варианта чисто нова? До 10000лв първоначална вноска и след това да си я изплащаш няколко години. Да, правят ги счетоводители, търговци и т.н. но поне 5 години докато е в гаранция няма да наливаш пари за ремонти. Аз лично май клоня към този вариант. Има едно ново Subaru Levorg в момента, изтекоха ми лигите по него.
                  2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                  2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                  2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Гледам го тоя Subaru Levorg и все повече се убеждавам, че не мислят за нас българите... Даже никак... Каква полза от 4х4, като спойлера е на 10см от земята - малко неизринат сняг или коловоз и край с него!
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
                      А защо не се замислиш за варианта чисто нова? До 10000лв първоначална вноска и след това да си я изплащаш няколко години. Да, правят ги счетоводители, търговци и т.н. но поне 5 години докато е в гаранция няма да наливаш пари за ремонти. Аз лично май клоня към този вариант. Има едно ново Subaru Levorg в момента, изтекоха ми лигите по него.
                      Това май ще стане накрая.Една нова кошница,после докато е гаранционна и на пазара.
                      Хонда legend имат 4х4.Те как са?Някой нещо?

Коментар

HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                        Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                          Гледам го тоя Subaru Levorg и все повече се убеждавам, че не мислят за нас българите... Даже никак... Каква полза от 4х4, като спойлера е на 10см от земята - малко неизринат сняг или коловоз и край с него!
                          Така е, но пък иначе е адски красив. Както вътре, така и отвън.
                          2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                          2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                          2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Първоначално публикуван от tihony Преглед на мнение
                            Хубаво клипче.
                            Малко ми се виждат екзотика по нашите ширини.Консумативите няма да проблем,но едро габаритните части?
                            Предполагам това е високия клас на Хонда,и не би трябвало да има изненади.

Коментар

Изглежда доста добре Хонда 4х4 творението, но наистина си е екзотика за тук. Ако нещо сдаде багажа- ще стане интересно. Все си мисля, че като се взима нещо поне трябва да е познато на пазара поради хиляди причини....обслужване, части, ремонтопригодност пък и препродажба след време. Истината както каза колегата по-горе, че става все по-трудно да избереш нормален модел автомобил втора ръка, дори и без оглед цената. Превърнахме се в консуматорско общество. Май ще трябва да мислим за покупка на нови автомобили, макар че аз не съм привърженик на идеята като цяло. Обезценката е доста мощна поне първите 3-4 г., и ако не изминаваш повечко километри малко се обезмисля. На другия полюс- взимаш нова и трябва да я караш поне 10 г. за да се оправдае инвестицията...то пък омръзва , няма за нас угодия. Хайде със здраве !

Коментар

За частите които са извънгабаритни има хора които вкарват,и то на приемливи цени.Люцкан е един от тях.
                                Майстори също има,изявени Хондаджии които би трябвало да и разбират.Гледах ревюта от Русия,доста добре се исказаха за колата.Ама няма комби
                                Засега и нея ще я сложа в wait листа.Но ще я следя с интерес.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X