Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на кола 4х4 до 15 000лв-съвети?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на кола 4х4 до 15 000лв-съвети?

Волвото не е лош вариант, но си е малко по-неконвенционален автомобил. В Ауди форума се продава А4-ка в супер състояние,но не е 4х4 и се вмества прекрасно в твоя бюджет. Това волво си мисля, че в последствие няма продаване, макар че за всеки влак си има пътници. Както някой колега по нагоре спомена помисли или по-скоро търси усилено А4-В7 quattro с бензинов мотор 1.8t, 2.0t или 3.0i за дизелите няма много читави варианти 2.0 помпа-дюза, но са проблемни като цяло, и 3.0 тди което на тези години ще е със солиден пробег и със доста сериозна поддръжка. Бензинче, 4х4 и си ОК това е общо взето. Успех !

Коментар

В началото на годината изрових пазара за за Ауди или VW, да е след 2000-та, 1,8 t, автомат, 4х4. Критериите се оказаха несъвместими. Гледах също и Волво ХС 70, бензин с турбо, автомат. Страхотен автомобил като пространство, комфорт и вървене, но с калпав автомат и неадекватно 4х4, сравнен с торсена на пасата примерно. След два месеца лутане без кола и 453627363 огледа из България, сега съм с Пасат, ръчка, дизел, комби, 4х4. Като за лека кола няма какво повече да се иска, 4х4 е уникално. Понеже го купих в началото на годината, имах възможност да го тествам на снежни проходи. Качва ти усмивката на лицето. Единственото, заради което може би ще го сменя, е ниското сядане. Не специално на тази кола, а на леките коли като цяло, особено след няколко джипа, които съм имал. Налагат ми се много качвания и слизания на ден, а съм висок, дебел и вече стар.... Трагедия...

П.П. В Октавията си бия главата в тавана....
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Единствения минус, който виждам на автомобилите 4х4 е отчасти клиренса. Става дума за обикновено ползване, а не някакви офроуди и т.н поне си e комфортно и достатъчно бързо возило.Сега да не подразним почитателите на тежкия офроуд, но поне аз не си представям да седна в някакъв туч 3 тона желязо с разход 15/20 и динамика на автобус поклащайки се в завоите като яхта. Торсена е ОК, даже новите разработки не са 50/50 преден към заден мост а с по-модерни планетарни механизми ако не се бъркам и разпределение 40/60 преден към заден мост, въпреки че в случая не става дума за това поколение "quattro".

Коментар

Първоначално публикуван от astrolet Преглед на мнение
          Единствения минус, който виждам на автомобилите 4х4 е отчасти клиренса. Става дума за обикновено ползване, а не някакви офроуди и т.н поне си e комфортно и достатъчно бързо возило.Сега да не подразним почитателите на тежкия офроуд, но поне аз не си представям да седна в някакъв туч 3 тона желязо с разход 15/20 и динамика на автобус поклащайки се в завоите като яхта. Торсена е ОК, даже новите разработки не са 50/50 преден към заден мост а с по-модерни планетарни механизми ако не се бъркам и разпределение 40/60 преден към заден мост, въпреки че в случая не става дума за това поколение "quattro".
          Може досаден да ви се сторя но пак ще вметна че Субару е отговора отново.....
          Променлив клиренс - справка легаси на въздух още от преди двайсетина години....... и до днес.
          Въпрос на избор.
          Променливия клиренс е нещо уникално - само този който е карал може да го оцени.....
          Като си спомня със стария Ситроен BX къде съм се качвал...........
          Пък и 4х4 ако беше .......
          Има го и него, ма колко са скъпи - не е истина.........
          Поздрави!
          VITARA, SAMURAI
          FIAT PANDA 4x4 CABRIO
          RENAULT ESPACE QUADRA
          ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
            До 12 000лв,няма читав на пазара.Само изтормозени такива.
            Искам колата да носи удоволствие от шофирането.
            Увеличете бюджета...

Коментар

Да предоставя телефона на шефа,пък да ме похвалите да вдигне парата
              Сега сериозно,не искам да вдигам бюджета,защото за още малко,пак още малко и замина на 20 000лв.Толкова пари за кола не ми се дават.Или ще я откраднат,или някой ще спре в теб на светофара,щото е несъвестен,или ще мине с ключа комшията,щото ти си купил нова по-хубава кола,ще я оставиш на паркинга и някой ще си отвори вратата в твоята,списъка е неизчерпаем.Живеем в Бг.

п.с Като взех чисто новата Корола(служебна+всичките и застраховки),а познайте колко пъти я драскаха пред блока,и имаме видеонаблюдение,жива охрана...още ги търсят.

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                В началото на годината изрових пазара за за Ауди или VW, да е след 2000-та, 1,8 t, автомат, 4х4. Критериите се оказаха несъвместими. Гледах също и Волво ХС 70, бензин с турбо, автомат. Страхотен автомобил като пространство, комфорт и вървене, но с калпав автомат и неадекватно 4х4, сравнен с торсена на пасата примерно. След два месеца лутане без кола и 453627363 огледа из България, сега съм с Пасат, ръчка, дизел, комби, 4х4. Като за лека кола няма какво повече да се иска, 4х4 е уникално. Понеже го купих в началото на годината, имах възможност да го тествам на снежни проходи. Качва ти усмивката на лицето. Единственото, заради което може би ще го сменя, е ниското сядане. Не специално на тази кола, а на леките коли като цяло, особено след няколко джипа, които съм имал. Налагат ми се много качвания и слизания на ден, а съм висок, дебел и вече стар.... Трагедия...

П.П. В Октавията си бия главата в тавана....
                Какъв е пасата?

Коментар

Стар, 5,5. Ама е за под половината бюджет...

Коментар

Стари са вече,т.е вече и е взето здравето,и тепърва започват ремонтите.Такава кола не искам.Запазени трудна работа да се намерят,да не кажа невъзможна.

Коментар

Така е, но като не намерих каквото търся, реших да взема поне по-евтино. От февруари до сега 18000 км, част от тях в чужбина. Върши ми работа. Обслужих я, смених две сравнително скъпи неща и пак ми се връзва под 9000 лв общо похарчени за нея пари. А нивото е по-високото, хайлайн ли се водеше и има необходимите ми екстри....

Коментар

С 1.9 131 к.с ли е?Разхода как е?Автомат или ръчка?Достатъчен ли е двигателя за това купе и 4х4?

Коментар

Този е мотора, извънградско 7, магистрала 8, градско на моточас. По бк 10,5-11 градско. Ръчка с шест скорости (разгониха ми фамилията след 20 години автоматици) и не му липсва сила. Върви така, че си мисля като да има чип. Но друг с такъв двигател не съм карал, за да сравня

Коментар

Как е като комфорт,климатизация на купето,шум при високи скорости?Интериора,копчета захабяват ли се бързо?
                            Мотора има ли еластичност при ускорения?

Коментар

Ако си в София, звънни когато ти е удобно и ще го видиш...

Коментар

Благодаря за поканата.
                                Волвото XC70 гледам че след 2006г до 2007,има промяна в двигателите.Стават малко по-мощни.Разликата е само в софтуера,или има и други промени?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X