Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на кола 4х4 до 15 000лв-съвети?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Покупка на кола 4х4 до 15 000лв-съвети?

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    тия тестове са пълен т***к - в реалния живот ХС70 с хубави гуми /като твоите/ може да разбереш, че на пътя има сняг само по спирачния път - тръгва, набира и завива като на сухо... нищо общо като поведение с един "класически" 4х4 парт-тайм или с кола с 4х2 с вериги!!!
    Веригите са за екстремни ситуации и кратки разстояния с ниска скорост... С тях на мокър асфалт не може да се кара.
    За тестовете не съм съгласен.Много точно представят картинката за възможностите на автомобилите.Без да има лоши,добри.Всеки си преценява от какво има нужда,и би му вършило работа.
    За някои е важен комфорта и не излизат извън пътя,и вискомуфата върши работа,за други возията на лагерна количка,но по-надежното 4х4.Примерно.
    Да не кажеш че съм голословен :

Коментар

Точно затова съм написал мнението си за тестовете и клиповете! Гледал съм го това клипче, но в реалния живот волвото не се държи така /освен при включен DTSC/...
      Вадил съм с него 1500кг лодка с колесар от водата на мокра трева със задните гуми в язовира... Вадил съм 1100кг лодка с колесар на пясък от морето...
      Теглил съм платформа по шосе с 10см кишав сняг върху асфалта...

За съжаление не ми е било до снимки и клипове...
      Прикачени файлове
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
        За тестовете не съм съгласен.Много точно представят картинката за възможностите на автомобилите.Без да има лоши,добри.Всеки си преценява от какво има нужда,и би му вършило работа.
        За някои е важен комфорта и не излизат извън пътя,и вискомуфата върши работа,за други возията на лагерна количка,но по-надежното 4х4.Примерно.
        Сега да не кажеш, че съм пристрастен или нещо...Въпреки, че в момента карам Волвото на Тедо, преди имах Субару и ако можех да се класирам за дизелов Аутбек - щях да съм с такъв.
        Съгласен съм, че ADW системата на Субару е много по-добра от на Халдекса във XC70, обаче имам две забележки към теб
        1. Защо продължаваш да говориш за "виско муфа" при условие, че такива са били слагани само до 2002?
        2. И как намери пък баш това видео, за което къде ли не из нета изобилства от единодушни мнения, как може би по-манипулиран клип трудно ще се намери....
        Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
        Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Волвото, което тествах (върху лед и твърд сняг), се държеше по същия начин, като това на клипа. Субару не съм тествал, но пасата (с торсен) се държи по подобен начин. Няма забавяне или разлика между предните и задните колела, поне не доловима. По подобен начин се държи и Тuсson-a. (Това от лични налюдения, не по клипчета)
          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
            Абе Живко, а Jaguar X-Type гледа ли ? Евтинко ги дават, но и те нямат комби .......
            Имат комби версия 4х4, просто е рядкост за нашите ширини. 2.5 и 3.0 са с постоянно 4х4 40/60 отпред/отзад. Моделите до 2003 са с вискоблокаж в раздатката,а след 2003 чрез спирачките.

Коментар

Изключително кофти тест. Ясно си личи, че AWD-то на Волвото не работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
                Сега да не кажеш, че съм пристрастен или нещо...Въпреки, че в момента карам Волвото на Тедо, преди имах Субару и ако можех да се класирам за дизелов Аутбек - щях да съм с такъв.
                Съгласен съм, че ADW системата на Субару е много по-добра от на Халдекса във XC70, обаче имам две забележки към теб
                1. Защо продължаваш да говориш за "виско муфа" при условие, че такива са били слагани само до 2002?
                2. И как намери пък баш това видео, за което къде ли не из нета изобилства от единодушни мнения, как може би по-манипулиран клип трудно ще се намери....
                След 2002г не са ли с виско муфа?
                Относно достоверността на клипа,има иоще доста такива,именно сравнени двете коли.Резултатите са същите.Това не ги прави победители.Всяка си има мястото.

Коментар

Не, не са с виско муфа.

Коментар

След 2002г не са ли с виско муфа?
                    Относно достоверността на клипа,има иоще доста такива,именно сравнени двете коли.Резултатите са същите.Това не ги прави победители.Всяка си има мястото.
                    Вискомуфата вместо междуосев диф се вгражда до към 2000 г. най-късно. Сузуки е един от последните производители на модели с виско след 2000-Лиана и Игнис са такива, SX-4 вече е с електронно управлявана муфа тип халдекс. Почти всички нови паркетници са с такава. Волвото от клипа е с халдекс със сигурност, V70 XC е последният модел с виско.
                    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Да съживя малко темата с примери от днес на Бонсови:

https://youtu.be/Tdd3EH-4FUo

https://youtu.be/Afq1rRyLdVg

Мисля, че показват, колко реално е клипчето от предните постове...
                      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Танк е 70-ката! Предполагам си изключил DSTC?

Коментар

Първоначално публикуван от Luftwaffe93 Преглед на мнение
                          Танк е 70-ката! Предполагам си изключил DSTC?
                          Да, с излючено DSTC.
                          По-интересното е, че бяхме с приятел, който купи предишното ми Субару. Раменяхме ги на няколко пъти за сравнение.
                          И двамата бяхме единодушни, че в тези конкретни условия, разлика като тип AWD не се усеща. Дори Волвото като че ли има леко предимство заради по-мощния мотор с предостатъчно въртящ момент в ниските.
                          Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

На клипчето се вижда не повече от 25-30 см сняг. При това положение и кола само с предно ще се движи по същия начин! Може и да лъже видеото.

Коментар

Първоначално публикуван от crisdim Преглед на мнение
                              На клипчето се вижда не повече от 25-30 см сняг. При това положение и кола само с предно ще се движи по същия начин! Може и да лъже видеото.
                              Ми ей го къде е, ако искаш да ходим да пробваме.
                              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

А защо реши, че AWD-то на Субаруто е различно от това на Волвото?
                                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                                Drag Grand Canyon Daily
                                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                                LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X