Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на джип - помогнете

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на джип - помогнете

Има и такива преспи, които и с унимог не могат да се минат. Така че, по това колко голяма пряспа може да мине е леко безмислено да се избира автомобил.

Но говорейки за сняг, субаруто има голямо предимство заради фултайма със LSD междинен диф. Тази екстра мисля че я нямат ТЛК90 и Паджеро. Не знам как са английските, а за американските май някой имат.

Също така за конкретния случай, аз бих препоръчал не форестър, аутбек H6 автомат. Това защото автомата на лед и често на сняг има само предимства, а форестър автомат не е фултайм. Освен това на аутбека LSDто е активно с електронно управление.
    Последно редактирано от Jimi; 24-07-15, 12:58.
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

• От: Покупка на джип - помогнете

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
      Има и такива преспи, които и с унимог не могат да се минат. Така че, по това колко голяма пряспа може да мине е леко безмислено да се избира автомобил.

Но говорейки за сняг, субаруто има голяма предимство заради фултайма със LSD междинен диф. Тази екстра мисля че я нямат ТЛК90 и Паджеро. Не знам как са английските, а за американските май някой имат.

Също така за конкретния случай, аз бих препоръчал не форестър, аутбек H6 автомат. Това защото автомата на лед и често на сняг има само предимства, а форестър автомат не е фултайм. Освен това на аутбека LSDто е активно с електронно управление.
      ВСИЧКИ Форестер са фултайм!
      Тези,които са с ръчни-междинен се блокира с виско(без СТИ,там всичко е друго),автомата е с многодисков...
      На ръчните фиксираното 50х50 разпределение е много приятно на лед,тъй като не се чака да превърти,за да преразпределя момента,понякога това игтрае роля при потегляне по заледено нагорнище)

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Кво не и харесваш на Пандата. Със сигурност е по-проходима от Гранд Чероки или ЛендРовър
        Да, но при определени условия:
        - шофьорът да е до 70-80 кг и с по-леко гадже, защото ако се качат 2-3 бабаджана по 100 кила, по-бързо ще стигнат по баира, ако я носят;
        - коловозите и калта да са плитки, но .... това се отнася за всички;
        - да няма много стръмни места, че моторът е слаб (до 70 кс) и т.н.
        През миналия ловен сезон бях възхитен от проходимостта на късия МП Пинин, 118 кс, със супер селект и БФГудрич АТ. С 3-ма души - към 270 кг, само ние следвахме тунингована ТЛ Круйзер, както напред, така и на заден , през коловози и кал край Лисец.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Добре с риск да стане пълна какфония.

25км в едната посока на ден не са нищо значи комфорта е важен ама не най важен. След това движение в Градска среда място за паркиране ...

Ходене на работа предполага един човек най-много двама, е децата е вече забавно но там не знам как стои въпроса.

Но едно джими дали няма да е по добре?

Малко леко джипоподобно с подходящи гуми си е направо джиБ.

Даже гледам едно във Варна синичко понаджипено.

А иначе и една гранд витара гледам във Варна сребриста четериварата.

все си мисля че са по добре от лека кола 4х4

Коментар

Не са. Автоматите на форестър 1 и 2 нямат междинен диф и са 90/10 стандартно с муфа. А на ръчните нищо не е фиксирано, а просто си е диф който при идеални условия разпределя 50/50.
            Drag Grand Canyon Daily
            LZ1JYM

Коментар

Не са. Автоматите на форестър 1 и 2 нямат междинен диф и са 90/10 стандартно с муфа. А на ръчните нищо не е фиксирано, а просто си е диф който при идеални условия разпределя 50/50.
              При различно въртене от 50/50 се задейства виското,което принудително го блокира на 50/50.Без блокиране на предна/задна ос се предава 50% от въртящия момент.Какво по-фиксирано 50/50 може да бъде?

А за автомата:
              Автоматическая трансмиссия в обычном режиме передает 90 % крутящего момента на передние колеса и 10 % на задние используя управляемое компьютером многодисковое сцепление. В случае потери сцепления с дорогой передними колесами трансмиссия автоматически перераспределяет крутящий момент на задние колеса до предела в 50 % на 50 % до появления сцепления, все перераспределения происходят автоматически без уведомления водителя и пассажиров. При ускорении либо подъеме в гору увеличивается нагрузка на заднюю ось, уменьшая сцепление передних колес с дорогой, для компенсации сцепления с дорогой трансмиссия увеличивает крутящий момент на задней оси. При торможении либо движении с горы увеличивается нагрузка на переднюю ось, для компенсации сцепления с дорогой и лучшей управляемости трансмиссия увеличивает крутящий момент на передней оси. При движении на первой передаче либо задним ходом трансмиссия распределяет крутящий момент 50 % на 50 %.
              https://ru.wikipedia.org/wiki/Subaru_Forester
              Тук за междинния диф съм съгласен,но фултайма никъде не се губи!
              Това е за Форестер 1 и 2 поколение

Коментар

Пак бъркаш. При ръчката 50/50 е разпределеното на въртящия момент когато диференциала работи като отворен (не фиксиран) такъв. Ако някоя от колелата забоксува заработва ЛСД в междинния и прехвърля до 30% на другата ос(ако е живо).

На автомата, в нормални условия си на предно, докато не забуксувала и тогава се предава 30% на задната ос (пак ако е живо) .Резултата е че това си е on demand а не full time и води до съвсем различно поведение на автомобила.
                Drag Grand Canyon Daily
                LZ1JYM

Коментар

Пак бъркаш. При ръчката 50/50 е разпределеното на въртящия момент когато диференциала работи като отворен (не фиксиран) такъв. Ако някоя от колелата забоксува заработва ЛСД в междинния и прехвърля до 30% на другата ос(ако е живо).
                  Ок,щом стигаме до подробности,да доуточним-нормално работещо виско добавя 30% въртящ момент към нужната ос,става 80%.Грубо казано,резултата е почти като при механично заключване на диф.Да,не е толкова сигурно за хард-офроуд,но пък Субару вискота се "запичат" изключително рядко,и не от въртене в калта/сняг,а от продължително магистрално каране с различни по размер гуми.
                  На автомата, в нормални условия си на предно, докато не забуксувала и тогава се предава 30% на задната ос (пак ако е живо) .Резултата е че това си е on demand а не full time и води до съвсем различно поведение на автомобила.
                  В "нормални" условия автомата`(Active AWD,този е простия,на малките двигатели) е 90/10 и добавя момент към задния и без превъртане,а при потегляне,рязко ускорение,изкачване.Т.е. следи не само гумите,а педала на газта,скорост,наклон.
                  Но по-важното е,че при избрани 1 или задна,предава до 50/50,и изключва този режим автоматично,само като минеш 60км/ч(тук да си спомним за хард-офроуд парт-таймове с твърд блокаж).Реално работи като пълноценен фултайм с блокаж.
                  Мисля,че тази комбинация е достатъчна да се нарича все-пак "фултайм",а не "он деманд"?

Коментар

Първоначално публикуван от Peter Angelov Преглед на мнение
                    Вече ме вземах те за мезе сега пък с тази Панда
                    Нищо подобно. Щаер не са идиоти.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Fiat_PandaCross.jpg
Прегледи:1
Размер:95.3 КБ
ID:5673005

Иначе може и така

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:fiat-panda-monster-truck-1.jpg
Прегледи:1
Размер:111.2 КБ
ID:5673006
                    Последно редактирано от turtey; 24-07-15, 18:23.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                      Миналата година мой колега продаде една 95-ка от последните произведени за 25000 лв.
                      Купена първа ръка от Руското консулство на 100000 км реални.
                      И да, после си призна че имала проблеми с дюзите и затова я продал.
                      Проблема се хващал само сутрин на студено.
                      Та така за евтините ТЛК 95.
                      А сега кара МЛ 320 от 2009г.
                      Казва че по комфорт и поведение е на светлинни години пред Тойотата.
                      Но вече го разбиваха и опитваха да крадат.
                      Поздрави.
                      Щом е имала проблем с дюзите е била с 1KD, (D4D). Аз казах за стария ДВГ - 1KZ, с разпределителна ГНП.
                      Както казах, на мен тая кола ми грознее и не бих си купил такава, само отбелязвам обективно, че колата е без-проблемна.

Коментар

Toyota Land Cruiser 1992 дизел 90 кончета какво ще кажете?

Коментар

Ще кажем че мотора е слаб но за гората бива, освен това е парт тайм
                          Land Rover Discovery II, V8 4.0
                          VW Golf VI variant
                          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Предложение на двойна цена:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=197782
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

От два дена карам един Гранд 2,7 2004 - верно не се кара като БМВ-то иначе динамиката е впечатляваща
                              Jeep Grand Cherokee Limited 2.7 CRD 02/12/2004
                              0887589643 Който може не пита - който пита може

Коментар

Що си мисля,че гранд и дизел в едно изречение не са добра комбинация.
                                Няма страшно в умирачката...
                                Страшното е да си жив!...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X