Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НЕ РАЗБИРАМ! Какво им е на джиповете под 7000 лв????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НЕ РАЗБИРАМ! Какво им е на джиповете под 7000 лв????

Да де, така е- смятал съм в бързината х 12, ама пак не качва много от крайното, тъй като на 20 ги закръглих, но са около 18 средно, зависи дали всеки ден минаваме на прибиране през някой по-далечен магазин, защото повечето са все близо до нас.
    Последно редактирано от Dydo; 04-04-15, 18:50.
    SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
      Определено не всички на "запад" карат много. Аз не слизам от колата в буквалния смисъл и не мога на година да навъртя повече от 12 000 пробег.
      Аз така и не разбрах как на джип или семейна кола се правят 100 - 200 000 км. годишно. Ето, при опит да сметнем това:

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
      Колега, повече от 25 години не слизам от кола или мотор. .
      Веднага установяваме, че става дума за две отделни превозни средства.
      Продължаваме:
      Минавам 30-50км. на ден ако нямам работа, ако имам и някой друг ангажимент, може да направя и 100.
      Събота, неделя разходки 150-200, а може и 300+. Разходка до Черноморието 1000+, отскачане до Гръцко 700+, и не е еднократно.
      Сега отивам "на" Вакарел при Стария, ето ти още 100, а после ме чакат на няколко места в София.
      Колко навъртам на година ? Не знам, а и не ме интересува, но ми е кеф да се разхождам
      365 дена по 50 км = 18 250 км. + 2-3 разходки по 1000 км., айде да са пет = 23 250 км. годишно Сега това с мотора по 23 250 км. + с колата / джипа още 23 250 км. годишно или как ?

К`во пра`ят тия на запад, гадове мръсни, нито минута не работят, по цял ден джиткат нагоре-надолу и то с една кола всесезонно, докато я скапят и навърти два милиона км. за да я шитнат в БГ, пък тия пълчища от моторетки в Италия напр. кой ли ги кара, сигурно само туристи някакви, под наем И фрашканото метро и пълните влакове - само с някакви гастарбайтери ще да са... Пък и по самолетите само българи се возят, всичко друго опъва личното МПС, щото се борят за наградата на БГ-автоджамбазката асоциация за най-голям пробег.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        ...К`во пра`ят тия на запад, ...
        Като се има предвид, че Италия е почти 3 пъти по-голяма от България и населението й е почти 60 млн., а туристите са няколко милиона годишно, то има достатъчно коли, които навъртат по 50 хил. км/год. По лични наблюдения, италианците масово си сменят колите м/у 5-9 година, така че, пробегът им е между 250-500 хил. км.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
          Като се има предвид, че Италия е почти 3 пъти по-голяма от България и населението й е почти 60 млн., а туристите са няколко милиона годишно, то има достатъчно коли, които навъртат по 50 хил. км/год. По лични наблюдения, италианците масово си сменят колите м/у 5-9 година, така че, пробегът им е между 250-500 хил. км.
          Говорим за милиони км., виж мненията по-горе. Под 800 000 км. нали няма внос от Италия. И то на джипове, както е конкретно темата. Нормална практика е, значи, да живееш в Неапол и да ходиш всеки ден на работа до Милано и да се връщаш ?

Коментар

Щом Боголюб казва, значи е така. На Горубляне, Дупница и сие са си честни хората - всичко е на по 130 000 км и това е. Край. Точка. Всичките купуват тез коли за жените си, ама все кърък ги гони та трябва да ги продадат и то на загуба, и то на тая цена и други търговци ще идват след малко да я вземат (не да я видят, а направо да я вземат щот е много яка оферта). Баба Ринелоте е истинска, и кара SRT (M3, GTI, AMG, ST, RS, SS и др. в зависимост от форума), до магазина разбира се, и то не всеки месец, щото е възрастна и яде по по-малко. ... и виж скоростния лост, тая 5-та (6-та, че е по модерно) не е барана.
            O888 749-O86
            C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
            NC 750

Коментар

Боголюб не казва това, а общо взето споделя мнението ми........а и е упоменал семейни коли също така. Обобщено с едно изречение, защото говорим нещо по няколко пъти: Има коли на малко км., но по рядко е да намериш такива или ако намериш, цената е такава, че търгаша няма как да я вземе, защото не може после да я продаде.
              SUV

Коментар

В Швейцария джиповете ги карат много малко, обаче. В Калифорния, Ориндж каунти, също - по 8000 км. годишно, щото всичко им е на една ръка разстояние и предпочитат да отскочат на скейтборд или ролкови кънки, не да палят джипа. Само от други части на света - не ! Там бръмчат денонощно с тия коли.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                  Гледам си тукашен, ако се разходиш до Костинброд, до Дядо Владо имам (изнав) предвид, ще ти стане ясно колко още в най-лошия случай са някакви незначителни ремонти.
                  В най-добрия случай - 5.
                  Не разбрах защо да ходя до Дядо Владо - брои ли се ако съм участвал пряко или косвено в закупуването и експлоатирането на доста МПСта от всякакъв вид, с малки изключения купени "нов внос"?
                  А сега някой, ако не може да различи кола на 600к км от такава на 130к и гледа само километража е кофти - хубаво е да разчита на някой, който може при евентуална покупка
                  В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                    Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                    6-7К си е напълно нормална сума пари за ЛК и дори джип в добро състояние (под добро с-ние разбирам, след покупката да е нужно само обслужване/консумативи и в най-лошия случай някакви незначителни ремонти)!
                    Гледам си тукашен, ако се разходиш до Костинброд, до Дядо Владо имам (изнав) предвид, ще ти стане ясно колко още в най-лошия случай са някакви незначителни ремонти.
                    В най-добрия случай - 5.
                    Не разбрах защо да ходя до Дядо Владо - брои ли се ако съм участвал пряко или косвено в закупуването и експлоатирането на доста МПСта от всякакъв вид, с малки изключения купени "нов внос"?
                    А сега някой, ако не може да различи кола на 600к км от такава на 130к и гледа само километража е кофти - хубаво е да разчита на някой, който може при евентуална покупка
                    Цените на колите втора-трета-пета употреба падат така или иначе, но много хора си живеят със спомените как са цакали по 20-30 000 лв. за стар джип и подготовката му му преди години и не им се иска да се е обезценил толкова

Коментар

Служебният ми Мерцедес е на истински 370 000км. Скоро търсих същата кола за жена ми и пообиколих доста "автокъщи".
                      Нагледахх се на "уникати", "като нови" и т.н. на по "110 - 130 000км".
                      На най-наглите джамбази показвах как СЛУЖЕБНА кола на 370 000 е доста по-запазена от тези на 130 000, карани по хубави пътища.
                      В крайна сметка, купихме кола от Германия, наистина безупречна.
                      ...Толкова за Дупница, Цицница, Горубляне и т.н.
                      Единственото, което не мога да разбера е как ги мият толкова добре.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Да речем, че първо не са чак толкова мръсни колите, и второ-миене на кола като за продаване е доста по-старателно отколкото "обикновено" миене.
                        А и за всичко си има препарати. Нищо, че после алуминия се покрива с окиси, важното е двигателя да свети като отворят капака.
                        Много приятна гледка е измития двигател, всички тръбички с боята, гумените съединения лъснати с вакса за гуми...

Обаче аз харесвам повече прашасали двигатели(номера с изтръсканата торбичка от прахосмукачка не ми минава), по които няма масло, а даже на места където е паднала боята има ръжда.

Но да не забравяме, че покупката на кола не е като да си купиш дрелка, или струг. Тук много голяма роля играят емоциите, като външния вид на колата е силно от значение. Отделно от това се робува на марки(голф), на гориво, и куп други странични на техниката фактори, така, че често се случва да си купиш барака, която е добра на вид, или просто защото търсиш "именно този модел", а отдавна не си виждал от него в мобилето...
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Веднага установяваме, че ст ава дума за две отделни превозни средства.
                          Продължаваме:
                          Да, ама не !
                          Гледам винаги да имам още едно четириколесно в движение за резерва, защото "щом е техника, се трОши", и ако стане нещо веднага се мЕтам на другата.
                          Случвало се е 7-8 години да нямам мотор, а последните 6-7 съм повече в гората.
                          Но това, всъщност не е важно.

365 дена по 50 км = 18 250 км. + 2-3 разходки по 1000 км., айде да са пет = 23 250 км. годишно Сега това с мотора по 23 250 км. + с колата / джипа още 23 250 км. годишно или как ?
                          Важното, във връзка с темата, е, че минавам 2-3000 на месец, като обикновен българин, а "на запад" на хората им се налага доста повече да пътуват,
                          а тези които ходят на работа с метрото не си купуват джипове за 50-70 000 €.
                          И пак там, "на запад" запазените МПС-та също струват "пари", защото обслужването е бая по-скъпичко от тук.
                          И да, и тук пристигат читави автомобили и джипове, но те са вкарани лично от мераклията, или "на поръчка", с предварителна заявка.

P.S. Много карам, не мисля да спирам, и не ми е все едно какви са ми разходите, и затова предпочитам разход под 10 "на олио" а не 20-30 бензин,
                          за това и специално съм си подбрал, според двигателите, колите за лично ползване.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          Единственото, което не мога да разбера е как ги мият толкова добре.
                          Е фанАли са му цаката, то т'ва е най-евтиния ремонт !

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

Но да не забравяме, че покупката на кола не е като да си купиш дрелка, или струг. Тук много голяма роля играят емоциите, като външния вид на колата е силно от значение. Отделно от това се робува на марки(голф), на гориво, и куп други странични на техниката фактори, така, че често се случва да си купиш барака, която е добра на вид, или просто защото търсиш "именно този модел", а отдавна не си виждал от него в мобилето...
                          Е точно от това "Горублянци" изкарват пари, от суетата на хората, които рязко са променили финансовия си статус, и са решили да станат "по-тарикати",и да "изглеждат".
                          "Голфизма" винаги ще има последователи, а и като виждаме, има такива и У Форума.

P.S. Когато някои хора разберат, че по-големия и лъскав джип не ти го прави по-дълъг, по-дебел и по-корав,
                          ше почнат да живеят по-спокойно и по-добре, и в хармония със себе си.
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Да, ама не !
                            Гледам винаги да имам още едно четириколесно в движение за резерва, защото "щом е техника, се трОши", и ако стане нещо веднага се мЕтам на другата.
                            ....
                            Важното, във връзка с темата, е, че минавам 2-3000 на месец, като обикновен българин, а "на запад" на хората им се налага доста повече да пътуват,
                            а тези които ходят на работа с метрото не си купуват джипове за 50-70 000 €.
                            Значи вместо две, станаха три МПС-тата ? Та 2-3000 км. на месец с какво ги изминаваш в крайна сметка - с всяко едно от тях правиш по 3 хил., общо 9000 на месец, че и "в гората" 3000 от тях ?
                            Ще споделиш ли тази супер-тунинг-комбинация (ОМ602->Borg Warner T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->31"AT) как я придоби - "вкарана лично от мераклията, или "на поръчка", с предварителна заявка" ?

Коментар

Голямо теоритизиране, голямо чудо. Едни си ги карат много, други малко. Въпросът е, че това няма значение за това, което се предлага тук.
                              Минавам през поредната автокъща и само отвън преценявам автопарка и подминавам. Собственика седи отпред и пита какво търся. Викам такава и такава кола. Той ми вика, ама то струва ХХ ХХХ лв. Викам няма проблем. А той - "досега само ти си казал, че няма проблем, а иначе няма продаване". Та каквото търсенето, такова и предлагането. Да се спори кой как си кара колата на запад е меко казано излишно.
                              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

За Боголюб - от 2000 г. до сега имам около 800 000 км на лек МПС в България. Ето това е цифра от личен опит. Ти си сметни какъв е пробега за 5 или 10 г. Минали са ми няколко магазински коли през ръцете та поназнайвам туй унуй - как се износва интериор, кога почват да дефектират. И когато видя кола в автокъща мога да преценя какво и е привидното състояние. Моите наблюдения са, че в БГ 99% от предлаганите за продан МПС са скрап.

Относно моите МПС мнение не давай, не си ги виждал, не знаеш в какво състояние са, не знаеш как съм ги намерил, няма какво да ти доказвам.
                                O888 749-O86
                                C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
                                NC 750

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X